icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

merope
20. led 2019

@vendelinka08 Na to bych jí řekla, že císař je přece velká břišní operace a že právě kvůli všem rizikům císaře volíš samozřejmě přirozený porod, protože už se na rekonvalescenci po císaři cítíš stará 🙂. Ale že teda kdyby ti přirozený porod nevyšel a musela jsi na císaře, tak její pomoc uvítáš 😀.

vendelinka08
20. led 2019

@merope ja jsem ji to rekla.....je to vse takove trapne....citim hroznou fales. Vsechny ty kecy a rady..jak to ted budeme mit tezke...a ze mame maly dum...jak se tam pak vlezeme. Kdo s kym bude mit pokoj..no starosti..ktere se ji netykaji a v podstate to ted ani neresim...rekla jsem ji..ze tohle budu resit az nastane ten cas..kdy to bude zapotrebi. Zatim jsou kluci spolu a mala bude s nami v loznici..tipovala bych min 3 roky...tak jako kluci. Porodila jsem dva kluky a porodim i dceru. Ctu ted knizku od Inge Stadelman..a moc hezky to vse popisuje..i ohledne cisaru...jak lekari bagatelizuji pooperacni problemy..ktere zena muze mit...celkove prinosna kniha. A co jsem uz cetla od porodnich asistentek...tak pisi predevsim o zkusenostech...nezastavaji zadny jasny nazor..striktne...berou vsechny moznosti..ktere mohou pri porodu nastat. A to by si mely precist predevsim matky...co si stoji za tim..jak bude jejich porod vypadat...jejich prani atd...ono plan je hezka vec a realita je pak vec druha. A s tim se tedy ztotoznuji.

kreatura
21. led 2019

@vendelinka08
Předem se omlouvám za sloh - vášeň 😀

S tím neuděláš nic, u nás tohle dělá tchýně, když jsme jim řekli, že budeme mít další, tak mi řekla, jak to chci tady sama zvládat se třemi dětmi, když Kuba bude v práci.... Dělá jako by mi s dvojčaty pomáhala, když jsme bydleli u nich... Jednou je vzala na proházku, když měli 3 měsíe a obešla sousedy....
No a po roce jsme se od nih odstěhovali, protože to nešlo... Jsem ráno klukům dala mléko, je jsem ještě nechala v ložnici spát a já už jsem byla vzhůru, kolikrát nepřevlečená v kratší košile, dole na ostro a thýně ve dveřích a něco mi musela říct, kolikrát blbosti, ze kterýh jsem nebyla moudrá....
Pak mi posílala nahoru jejího syna ( tehdy měl 7 - 8 ), abych si s ním hrála, nebo prostě aby měla klid, zase on furt měl problém, že krmím děti, nebo tak a nevěnuju se mu....
Časem jsem začala mít i stihomany, jen trošku fouklo pod dveřma a já v pozoru, že je u nás tchýně... ( většinou neklepala... 😀 ) Ani, když nám vpadla do ložnie, protože chtěla něco po manželovi 😀

No a nehledě na to, že když si v těhotenství u nich sama nahystám jídlo, tak mi ho z talířku veme dá mi jiné s tunou keců.... Teď na posledy chlap s tátou něco pili, tak jsem si od chlapa cucla a vypadala, že ji odvezou 😀

Jinak ten prostor řeší taky, koupili jsme si chatu, ale je to jak 2 + 1, tak řešila, že jsme si koupili tohle a kam jako hodláme to dítě dát a tak... tak já jsem v té eufórii řekla, že na záchod se nepřestěhujeme 😀 ( Kupovali jsme, už když jsem byla těhotná a všichni ví, že to je jen místo nájmu, protože dobu co tady musíme být, by jsme na nájmu přeplatili více a mám i záhrádku a tak.... Za pár let chceme do většího )

Já s ní mám takové problémy od začátku, když jsem s manželem začala chodit, tak týden za ním chodila, jestli to myslí vážně, že se mnou chce chodit a že nenají mou rodinu ( se kterou se nestýkám ) a že mám rodiče rozvedené, tak se určitě s ním rozvedu i já a jednou mu nehám děti na krku a tak, pak řešila, že nejsem nejhubenější, že si myslela, že si najde nějákou hubenou holku ( nejsem ani tlustá a ani hubená no.... ), málem jsme se kvůli těmto bulíkům co mu máti dávala rozešli....

Ale já když něco mluví, tak ignoruji a myslím si svoje, vlastně s ní ani mo nemluvím a kromě akutních věcí ji neříkáme nic - což je taky problém protože jak nám řekla, tak nemá co pak se známýma řešit, protože oni jim o dětech všechno řeknou a oni nemají co 😀

A za ta léta je toho tolik, že už jsem se naučila ignorovat.... No a nejvíce mě naštvala tím, když u nich byla návštěva - jejich dcera čekala dvojčata a chtěli vidět kluky, tak jsme došli dolů a paní se ptala jak je to s kojením a než jsem se nadechla, tak thýně řekla, že nevím, protože jsem vůnec nekojila.... Tím si podepsala ortel smrti, protože jsem před 5 měsíců s kojením bojovala a nebýt jejich náletů, kdy jsem schovávala prsa před ní a odpojovala děti, tak bych se třeba rozkojila, nehledě na jiné faktory 🙂 ( ona svého druhého syna také nekojila, ale to je v pořádku - čekám toto téma jako hlavní až se malá narodí.... )
A ještě jsem si vzpomněla, že v jejich očích nejsem matka, protože jsem si kluky neodrodila, ale nehala si je vytáhnout.... což je úplná banalita oproti přirozenému porodu....

vendelinka08
21. led 2019

@kreatura tak tchyne je kapitola sama o dobe. At bych udelala cokoli tak by bylo vse spatne. Jsem spatna matka a manzelka. Uz se spolu bavime jen formalne..s nicim se nesveruji..vse se pak obratilo proti me. Ale manzel se postavil za me...po dlouhe dobe..kdy me stale vysirala a on se nechtel mezi nasmotat..tak ji pak neco rekl. Ted mu zase rekla..ze jsem nutila kluky jit se mnou domu a pritom tam chteli zustat...tak jsem na nej koukala..pritom byl u toho..a kluci hrali s dedou karty..tak jsem se zeptala jestli jedou s nami domu..nebo ze je vyzvednu pozdeji. Oba se rozhodli ze pojedou domu dobrovolne. Ale ona si vsuferovala ze s nimi manipuluji aby u nich nebyli. No komedie. Tak jsme se tomu zasmali a nechali to byt. Manzelovi vola denne. Mozna by byla dobra tchyne...ale ne pro me. My jsme jako den a noc. Je hrozne povrchni...ale s manzelem jsem pres 20 let...a predstavovali si pro nej nekoho lepsiho....

vendelinka08
21. led 2019

Bohuzel skvela tchyne a svagrove se nekonaji....je to vecny boj a pretvarka. Uz me unavuji...takze s nimi moc casu netravim.

vladusa85
21. led 2019

Já vím, zase hvězdy, ale mě se prostě líbí. Moje dílo. Polodupáky a čepička jsou zevnitř zateplené, počítám s tím, že v tom pojedeme z porodnice (samozřejmě body + mikča a teplá deka)

janabene251
21. led 2019

@vladusa85 moc hezké 😉

vendelinka08
21. led 2019

Holky...a co spanek? Ja se nemuzu v posteli poskladat...spatne spim. A mam posledni dobou silene sny. Nez jdu spat..tak si poustim relaxacni hudbu abych usnula a kupodivu to zabira. V predchzich tehu jsem tohle nemela. Trpim na reflux a je to des. Bud me pali zaha nebo mam plne nafoukle bricho...rada bych se poradne najedla ale nejde to....myslim ze se na porod budu tesit.

vendelinka08
21. led 2019

@vladusa85 to je krasne...a ta barvicka....jsi sikula...ja bohuzel sit neumim..ale rada bych umela.

mialagia
21. led 2019

@kreatura tak to je síla..bych se zamykala normálně a nazdar..nedivim se, že ti vlastně zhatila kojení 😡to si pamatuju dost dobře, jak jsem byla ve stresu, ty hormony po porodu a do toho to bolelo a potřeboval člověk klid..
@vendelinka08 chjo to máš teda taky smůlu, já mám tchyni super, na nic si nehraje, prostě obyčejná ženská z vesnice a když jsme s mužem kdysi ještě jen chodili, vždy se starala a vyvářela, když jsem u nich pobývala, měla jen 3 syny, tak mě bere spíš jako další dítě, holčičku co chtěla..musí to být vyčerpávající, taky jsem zažila s bývalým přítelem žárlivou jakoby tchyni, co do něj furt hučela, byla s ním od mala sama, páč táta mu umřel a ona na něj fixovaná, přitom jinak fajn ženská, jenže on tedy jí měl na háku a usměrnit uměl, dost záleží na tom chlapovi..
Jinak dnešní noc hrůza jsem hotová docela, něco na mě leze opět, tak mi teklo z nosu, pak ve 2 jsem si musela jít cucnout gaviskonu páč ta žáha zase peklo a nemohla jsem minimálně do 4 usnout, do toho furt kontroluju malou, páč se mi zdálo, že byla v noci úplně vařící a večer že jí prý bolí ouško..tak doufam že bude ok, a to už celý minulý týden nebyla ve školce kvůli kašli a rýmě a zlepšení 0..koukala jsem, že byl dnes kolem 6 ráno úplněk, tak možná to bude to..

kreatura
21. led 2019

@vendelinka08 No my jsme teď odstěhovaní přes celou republiku 😀 A tchýně volá jen když manželovi dojde nějáký dopis.... Ale to taky je telefonát za všechny prachy 😀
Já jsem se jí nikdy nesvěřovala a vlastně ani s ní a ani s tchánem jsem niják nikdy nemluvila...
Z thána jsem posraná jen ho vidím 😀 On má hrozně výbušnou povahu, takže během jedné věty se tak 10x rozčílí.... Což já nemám ráda 🙂
Takže on vede monolog, já se usmívám a jen přikyvuji.... No a thýně když se mnou mluví, tak se na něco zeptá, pak si odpoví sama a nakonec ještě vede diskuzi, ve které se nenápadně vymlouvá, omlouvá za dotaz, nebo jak to napsat, prostě je to divné 😀
A to jí taky hodně vadí, že nedrbu a tak 😀

No a jako závěr, když jsme se před rokem stěhovali, tak nám vyčetli to, že jim nepůjčujeme kluky... Že se prý bojíme aby nám neukradli jejich lásku k nám a tak... Při tom jsem od narození kluků poslala chlapa 2x za tchýní ať se zeptá, jestli je pohlídá, po každé se jednalo max o půl hodinku, jednou nákup, kdy jsem nechtěla budit děti a po druhé odvoz jejich bordelu do přistaveného kontejneru... A po každé odmítla, kluci spali a bylo jasné, že budou min. 2 hodiny spát.... 🙂
Takže pak už jsme neprosili a třeba, když už jsme měli kluky v autě a jeli nakoupit, tak vletěla mezi dveře a že jí je můžeme nechat... Ale to už jsem nechtěla a taky nebudu vysvlékat děti, když už je mám nachystané v autě... 😀

Takže já jsem s klukama zvyklá od začátku dělat všechno, chodila jsem s nimi jednou týdně hrávat volejbal, takže jsem je měla v tělocvičně a pohoda, na tábor se mnou jezdí od narození a různé akce, pobyty co máme se sborem, takže s jedním miminkem to bude více na pohodu 🙂

kreatura
21. led 2019

@vladusa85 V této kombinaci jsou ty hvězdy nádherné 🙂 ( moc se mi nelíbí ty jednovelikostní - bílé na hnědé a tak... 🙂 ), tyhle jsou super, více barev na bílé, je to jednoduché, nekřičí to a je to nádherné 🙂

kreatura
21. led 2019

@mialagia Zamykání nešlo a ani to, že jsem šla kojit do ložnice nebylo v pohodě, protože si mě našla všude... Ale tak ona měla problém se vším i s tím, že jsem kluky nechala po obědě a večer po 6 samotné spát v ložnici ( na chůvičce ) a já jsem si dovolila být v obyváku....
Jo a jednou se mi stalo, že jsem byla na WC ( to zamykat šlo 😀 ) a ona stála před dveřmi a čekala až vylezu 😀
A k tomu jejich nejmladší syn ( mladší o 19 let od manžela 😀 ) dělával hrozný kravál, neumí mluvit po tichu, furt křičí a nebo jak chodil ven třískal dveřmi a tak, takže mi budil kluky ....
O Vánocích, aby ona měla klid, tak jsem byla s ním, do toho jsem pekla, balila dárky, snažila se s ním hrát, kluky hlídala, krmila ( měli už skoro rok ), hlavně, že ona měla klid a teď se bojí, jak to zvládnu já se třema 😀
No jo, manžela hlídala hlavně babička se kterou bydleli, pak i jeho druhého bráchu o 3 roky mladšího... No a toho nejmladšího něják nezvládá ( babičky už bohužel nejsou).... 🙂

petratra
21. led 2019

@vladusa85 moc pěkné, já budu mít taky hvězdy bílo-šedé, chtěla jsem něco neutrálního. Ale to tvoje se mi líbí moc i ty barvičky!

stef9328
21. led 2019

Holky, dnešní kontrola ve 33+0 dopadla více než perfektně! Naše mala prďola se otočila hlavičkou dolu a vím přesně, který den se ji to podařilo, bylo to před 4ma dnama, tak mi ztvrdlo břicho, že jsem si musela davat i teplou sprchu :D ….jinak váži (odhad) 1920g, což dle dr nebude moc velika, já s tím i počítám (a doufám) :D , čípek 3,05cm, před měsícem byl 4.5cm, ale i tak říkala, že je to krása 🙂 ...krevní obraz úplně v pořádku, nic mi nechybí, což jsem se divila u první jsem musela brát železo 🙂… u nás vše, doufám, že i vy se všichni máte dobře 🙂 ...mimochodem taky se v noci moc nevyspím, každé otáčení mé bolí :D ..jinak bych ani tchyni ani švagrovou neřešila, žijte si svůj život a kašlete na nepodstatný zbytek "rodiny". Dělejte si vše podle sebe a podle toho co je Vám příjemné a budete šťastní!!!!!

petratra
21. led 2019

A holky na svou tchýni jsem zvědavá, už teď mě švagrová varuje, že si s ní užijem, jsou to pro ni první vnoučátka, ale já věřím, že to bude v pohodě a že když bude třeba, tak mi pomůže a pohlídá. Já jen nemám ráda, když mi někdo něco nutí a podsouvá a tchýně mi nakoupila zásobu látkovek, že je musím používat, tak na to jsem sama zvědavá a jen doufám, že mi nebude stát za zadkem a kontrolovat, jestli je používám nebo ne. Ptže na první dny a možná i týdny hodlám používat jednorázový, než se s dětma sžijeme a než si udělám nějakej systém.

kreatura
21. led 2019

@stef9328 Tak já se tomu všemu jen směju a naštěstí mám manžela, který stojí při mě, protože má smýšlení jako já, né jako mamka, nebo tak... takže mě chápe 🙂 Ale zase na druhou stranu je tišší povahy, takže se neozve, nebo tak 🙂
Jen jak jsme v tom byli každý den, tak to moc nešlo, dokonce jsem byla na manžela dost často protivná, ale co jsme pryč se máme pohádkově 🙂

Jinak super, že na kontrole jste dopadly dobře 🙂
Já jsem dneska 34+4 a pomalu začínám odpočítávat dny, těším se na porod 😀
Malá je hlavičkou dolů už od nějákého 28 tt. A zatím se neotočila zpátky... Dokonce doktor mi na kontrole říkal, že už se asi ani neotočí, protože už naléhá na porodní cesty a hlavu tam už má obalenou, takže na kontrole už ani obličej neviděl, jak tam byla schovaná 🙂 A odhad jsme měli 2 kg kolem toho 33 tt. Ale v 31tt mi v nemocnici dali stejný odhad, takže nevím 😀

No a už dva týdny mě to dole bolí tak, že chodím jak kačer, každé otočení v posteli také cítím a vzbudí mě 😀 Když chci na WC zatlačit, tak mám pocit, že mi rupne břicho a bolí mě 😀
Si říkám, že jsem jak před umřením... 😀 A přitom mi je stále lépe jak s klukama...
No a začal mi výtok, takže se celodenně cítím počůraně 😀
Čípek mám měkký, zkrácený, ale kolik, to nevím, protože to dělal jen palpačně... 🙂
Ale 31.12. jsem ho měla 3,2 a týden před tím jsem ho měla 4,5.... 🙂

No a jinak jsem včera překročila zlom, ve kterém jsem porodila kluky. Tak jsem zase o něco šťastnější 🙂

mialagia
21. led 2019

@kreatura no tak to zní fakt jako slušný teror tak to jste udělali nejlepší věc s tím odstěhovanim ani to asi jinak nejde🙂

alnaa
21. led 2019

@vendelinka08 Kupodivu už týden spím dobře. Dávám si mezi nohy polštářek,naučila jsem se s ním v noci i otáčet,protože když se vzbudím,je pořád na stejném místě 🙂 Jinak se celkově cítím docela fajn,žáha taky problémy nijak nedělá,spíš jen výjmečně a únava jak kdy.... Pokud mám náročné dopoledne,tak jsem odpoledne k.o.,ale jinak si nestěžuji 🙂 Jen to naše třetí patro bez výtahu mi dává zabrat 🙂

vendelinka08
21. led 2019

Ja to sladene mit nebudu....zavinovacku jsem si vzala od little angel...hnizdecko bude modre...a mantinel a kapsar jeste nevim...jelikoz jsem si jeste nevybrala latku. Ale chtela bych nejake jemne holcici barvy. U prvniho jsem mela take vse sladene a dokonale...ted uz vybiram vse jinak. Jeste jsem se chtela zeptat...jakou lahvicku na um..kdyby bylo treba kupujete?

kreatura
21. led 2019

@vendelinka08 U kluků jsem měla Mam, teď mám lovi 🙂 Protože jsem pak má tu druhou přecházela, kluci ji měli raději 🙂

kreatura
21. led 2019

@mialagia Terorem bych to nenazvala, oni to možná brali jinak, ale prostě jsem tam psychicky nezvládala žít... 🙂 Jsem pak byla vycukaná z každého pohybu, nebo jsem vařila a měla jsem pocit, že mi někdo stojí za zády a tak 🙂
A to se dělo i když k nám došla návštěvá a nejlépe pak výslech, když jsem ji vyprovodila ze dveří... 🙂

mialagia
21. led 2019

@kreatura já to chápu, že oni si to asi ani neuvědomili, ale myslela jsem to tak, že pro mě by to teror byl, potřebuji svoje soukromí a tohle bych nedávala..
@vendelinka08 já jsem měla medelu kalmu, ta prý nenarušuje kojení a u nás teda nenarušila, když někdy dcera dostala um, pak ještě později tommee tippee a avent..

misul1
21. led 2019

Holky trošku mimo téma.
Vy které marodíte, přišly vám už peníze ze sociálky? 🤔

lalusheee
21. led 2019

Ahoj holky. Tak posledních 10 týdnů do porodu. Jak já se těším. Včera jsem vyprala první várku oblečení , skoro vše už máme. Zvývá kočár ,vibrační lehátko a nějake drobnosti. A co vy? Co vaše pupíčky a přípravy?

kreatura
21. led 2019

@mialagia Jo, jako z mého pohledu to bylo nesnesitelné 🙂

stef9328
21. led 2019

@lalusheee no krása, kež bych měla taky tak male břiško :D my už mame uplně vše! Ale tím, že už jednu holčičku doma máme tak mame po ni skoro vše, jen kočarek, postýlku, hnízdečko a oblečeni kupovali nove 🙂

stef9328
21. led 2019

co se tyče lahviček, nekupuju nic, kdybych náhodou potřebovala koupím od MAM, za nás nejlepší značka... ale u dcerky jsem měla koupené par lahviček a nevyužili jsme je vůbec, až jak byla starší na čajíček, ale musela jsem dokupovat vetší savičku, takže z vlastní zkušenosti teď nekupuji nic. mam pouze dva dudliky od MAM 🙂 nejmenší velikost 🙂 …

petratra
21. led 2019

@vendelinka08 žáha mě taky občas zlobí, ale pořád mi stačí napít se mléka. A spaní celkem ujde, ale když se potřebuji přetočit, tak to už mi jde dost blbě s tím pupkem 😃😃 příjdu si jak slon

petratra
21. led 2019

@vendelinka08 lahvičky jsem koupila startovací sadu od Aventu, ale zkušenosti nemám s žádnou značkou. Tak uvidím, jestli z toho budou případně pít. Mám od nich koupené i dudlíky.

A holky kolik jste už přibraly kg?

Strana