Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@aliishaa bonprix parka ta za tech 1700. Akorat maji vsechny holy krk, ale to ma dost bund stejne. Potom jsem uvazovala nad nejakou softsheelkou, ty jsou i ke krku, ale kdyz me se nelibi a bojim se, ze by me byla zima, i kdyz jsou i do zimy, akorat se musi clovek vice oblict. Mela by prijit do 4-8 dnu.
Holky,co berete na bolest hlavy? Mám z lékárny parapyrex nebo jak se to jmenuje.... Prý je to pro těhotné,ale ještě jsem se neodvážila ho vzít.hlava me bolí od 2 hodin,spánek nepomohl
Já asi nebudu žádnou bundu kupovat. Spíš jen nějaký kabát. Stejně jezdím pořád do práce a z práce autem..
@vendelinka08 tak kde jsi? Delali ti v tu stredu i ultrazvuk? Vse ok? A jak zvladas pracovni a skolni proces? Jsem na tebe myslela....😊
Holky mám takový možná hloupý dotaz. Teď studuju hodnoty z ultrazvuku. Na fotce je psáno 12+6tt, což jsem měla být v den utz, ale ve zprávě je psáno gestační stáří při vyšetření 13+1 dle CRL. A pak je na fotce rozměr 8,3cm a ve zprávě CRL 6,8cm. Takže ten větší rozměr je i s nožičkama nebo jak to mám chápat 😃 Děkuji.
My se chystáme radostnou novinu oznámit rodičům. Pro moje rodiče to bude první vnouče, takže jsem jim nechala vyrobit tématické hrníčky s nápisem budu babička/dědeček 🙂 Přítelovi rodiče už jedno vnouče mají, takže nevíme jestli jim taky něco koupit? případně přijít třeba jen s láhví vína? děkuji za tipy.
@everyone já řešila stejnou situaci, tchýni jsem chtěla napsat dopis, že když jí tak hezky jde to hlídání, tak že od března bude mít o další dva prcky na hlídání víc. Bohužel se to lehce zkomplikovalo a nic z toho se neuskutečnilo a my to jen oznámili. mrzí mě to, měla jsem to tak hezky vymyšlený
My jsme přítelovým rodičům koupili knížku příručka pro Babičku a dědečka.. Je fakt boží a i my dva jsme se nasmali, co v ní píšou a ještě jsme jim dali ultrazvuk do rámečku. No a mým rodičům jsem volala protože je mám 300 km daleko a navíc už 4 vnoučata mají.. Ale stejne plakali štěstím i do mobilu.
@lalusheee Kdyžtak ti někdo šikovný ušije i jen takovou vsadku do bundy, to je asi nejekonomičtější řešení 🙂. Já jsem to poprvé zvládla taky bez, protože jsem rodila až v červenci, ale s tou zimní mi to vyšlo jen tak tak, byla zima až do dubna, pak se za pět minut dvanáct udělalo hezky a už to šlo bez 🙂. Já ale hodně chodím pěšky, jsme s malou denně na hřišti, takže si myslím, že tu bundu využiju, pak i na nošení prcka, no a pak ji zkusím prodat, aby mi tu nezabírala místo.
@everyone Já bych to oboum stranám oznámila stejně 🙂.
Ještě existuje knížka Babičko (Dědečku) vyprávěj, je to myšleno jako taková rodinná kronika psaná přímo jimi, přijde mi to taky fajn. Jinak my jsme u prvního dali pod stromeček fotku ultrazvuku (zrovna hezky vyšel konec 1. trimestru na Vánoce), teď u druhého už jsme to oznámili normálně a v podstatě hned na začátku, protože mi hned vyskočilo břicho a trávili jsme v ČR 14 dní dovolenou, tak by jim asi došlo, plus že se vyhýbám alkoholu, chodím spát s malou, je mi blbě a najednou jím věci, který jsem nikdy nejedla 😀.
@everyone Adrianku jsme tehdy oznámili už v cca 8. týdnu - měli jsme zrovna pro oboje rodiče objednané foto knihy s našimi fotkami už od dětství - tak jsme jen doplnili o jednu stránku s obrázkem z ultrazvuku 🙂
Fanouška jsme oznámili tak, že jsem tehdy roční Adrianku vyfotila v tričku s nápisem - Budu velká ségra 🙂
Teď skřítka č. 3 jsme oznámili tak nějak za pochodu - až ve 12-13 týdnu a každý jednotlivě, nějak není čas a přeci jen, pro manželovo rodiče je to osmé vnouče 🙂) (má 3 sestry manžel) a pro naše třetí.
Objednala jsem ale dětem trička - Velká ségra a Budu velký brácha 🙂 a fotku na památku jim také uděláme.
@mysek ahojky...vcera utz v poradku...miminko mavalo rukama a nohama...jinak jsem ko...po obede si musim zdrimnout alespon 30min abych to do vecera zvladla. Je to ted narocnejsi...nez se skola zabehne...no ale jeste zacnou treninky. A nevim jak dlouho zvladnu masirovat. Snad do konce rijna ano. Brisko uz zacina vykukovat. Ale jeste musim alespon 3 tydny vydrzet to tajit. Chci az po 1.screeningu..az budu vedet jestli je vse v poradku. Do te doby nic nereknu. Se divim ze to na me jeste kluci nepoznali..kdyz me vidi...kdyz treba lezu do sprchy. Pritom mam prsa a uz i brisko..ale je fakt..ze zatim vypadam ze jsem trochu nabrala. Mam 51kg..
@vendelinka08 no tak super, ja uz byla nervozni, ze se neozyvas. 51 kg a tehule to je sen, takova hubenoura, to je jako tady Misa 2, ta je taky hubena myslim. To je asi tim, ze mate vic deti a mate vetsi honky😀ja mam teda 54 kg a jsem mala, tak ze jde to😉 jinak to te obdivuju, ze to dokazes udrzet v tajnosti, to ja neumim. Tak ze to vubec nikdo nevi? Jen manzel?
Vi to manzel a mamka...jinak nikdo...😊 a hubena jsem byla vzdy...mam geny po tatkovi. Take nejsem vysoka..mam asi 168cm. Nikdy jsem nemela vic nez 55kg..jen v tehu..to jsem mela asi 63kg a po porodu 52 a ty jsem si hlidala...ale pak me zacala zlobit stitna zlaza..zhubla jsem a uz jsem to nemohla nikdy nabrat..doufam ze pod 50kg uz nepujdu...
Jsem zvefava jestli uz pujde poznat pohlavi v tom 13tt..ale asi jeste ne..ze?
@vendelinka08 prý to někdo dokáže určit na 60%, jdeme ve čtvrtek, tak se chceme taky zeptat :D
@vendelinka08 tak dám pak vědět, jak to dopadlo :D jestli tedy nejdeš dřív
dneska jsem přišla na to, jak funguje ten Angelsound a je to úžasný, škoda jen, že neslyšim oba a to žbluňkání je taky dokonalý

@kacka214 pojišťovna proplácí normálně na základě dokladu o platbě. Asi to mají všechny podobné... VZP proplácí 1000kc za těhotenství - může to být na screening, vitaminy, těhotenské cvičení apod. A na mimi pak taky neco proplácí... My jsme si nechali přispět na plavání.