icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

mysek
15. zář 2018

@aliishaa snazim se ho moc netahat no, kdyz jakoby citim, ze je to blby napad, ze mi boli bricho, tak proste vysvetlim, reknu mu, ze ho nemuzu tolik nosit, ze tam mam to miminko a ze se bojim. A nekdy mi to treba nevadi a pochovam, ponosim cokokiv, zalezi jak se zrovna citim. Hele to spani jinak je taky lepsi, jak uz nerostou zuby a tech 5, 6 hodin v kuse spi. Dneska usnul v 8, protoze nespal pres den, tak jsme si dali s manzelem trosku vina na to. Jednou se teda uz vzbudil, nakojila jsem a ted bude spat snat do rana. Ale malej se ted vzteka hrozne, vsechno je problem, porad knoura, dela binec, naschvaly, jako ono to bylo vzdy, ale ted trochu zkousi hranice a ja uz musim vic zakrocit a to se mu nelibi. Jsem na nej ted docela hnusna a kricim, ta unava, nekonecny binec atd. Snad to zvladnu lip. Dneska jsem vylezene rekla hnusnou vec, ze mame hrozny dite a ze horsi jsme mit nemohli. A to jsem milujici mama, respektujici, co ho koji, spi se mnou, nebiju ho, ale proste nejak na me toho bylo moc. Potom jsem silene brecela, vzdy se mu treba omluvim, ale ted ne, ted jsem brecela, ze jsem z toho unavena a nestastna, ale to ze dnes usnul normalne mi dost pomohlo a doufam, ze bude lip. Tak ze s tim nosenim, kdyz citim, ze ho nosit nechci, ze me boli bricho, nenosim a reknu jak to je. Ma fakt prvni posledni a uz taky musim obcas myslet na sebe. Ale mozna taky citi, co se deje a proto se mu chovani zhorsilo jeste, plus ryma a kasel. Jinak ten vztek je dobry uznat, uznat ty pocity, lip se s tim vyrovna, ze ji chapes, ze chtela ponosit, ale ze to nejde proto a proto a ze klidne doma pochovas. No ja se v tom ted trochu placam no, ale snad bude lip.

mysek
15. zář 2018

Jinak holky dneska mame premieru a citila jsem pohyby, je to uplne neuveritelny, docela brzo a jako dost tam radilo teda, na to jaky je to jeste prcek, tak jsem to citila dost.

aliishaa
16. zář 2018

@mysek Teda, tak to cítíš pohyby fakt brzo 🙂. Já tam občas cítím takový jakoby motýlky, ale jsem teprve 10tt, takže se mi tam asi spíš honilo jídlo 😀.
Hele možná ty zuby, do toho to nachlazení, prostě se necítí ve svý kůži. To zase přejde 🙂. Když jsem hotová, tak stačí, když si ji třeba manžel na půl hoďky vezme, já se uklidním, dodělám si rozdělané věci a mám energii zase na další kolo. Ono by bití stejně nic nevyřešilo, taky si myslím, že je důležitý, aby to dítě vědělo, co udělalo špatně, nestačí říct nedělej to, ale proč to nemá dělat a nabídnout jinou možnost. Ráda bych docílila toho, aby mě malá poslouchala, protože mě chápe, a ne proto, že se mě bojí. Ale je to hold ta složitější cesta a jestli to děláme dobře, se dozvíme až za x let 🙂. Já to tak ale prostě cítím, no, někdo to zase má tak, že dá facku a je klid. Další věc je, že tady v Německu je stejně zakázaný bít děti, to není jak v Čechách, že vidíš v supermarketu, jak tam mydlej děti a nikdo nic neřekne, tady by k tomu hned volali minimálně sociálku, takže i z preventivních důvodů to ani nezavádíme, pak nám uletí ruka, že jsme zvyklí doma, a bude průser.

hribek
16. zář 2018

@mysek kolik jsi? Ja dneska 12+3 a od vcera kdyz lezim v klidu tak sem tam taky neco citim. Rikala sem si ze to sou pohyby v brise ale kdyz to bylo uz podruhy vecer tak si rikam ze by to mohlo byt ono...

dmiska
16. zář 2018

@hribek taky jsem "něco" cítila zhruba v době, jak píšeš, ale nakonec to podle mě mimi nebylo, protože to zase asi po týdnu přestalo. Ani jsem tomu moc nevěřila, protože mimi má v tom týdnu teprve pár gramů a opravdu nemůže vyvinout takový tlak, aby to bylo cítit. Zakze ciste rozumove fakt nee 🙂 ted jsem na konci 16. týdne, druhé těhotenství a čekám, že bych mohla něco cítit tak možná za týden- dva, když v prvním těhotenství to začalo někdy ve 20.

mysek
16. zář 2018

Holky v tydnu jsem mela pocit, ale byly to jen prdiky, tak rikam tak nic, ale vcera vecer to uz byly pohyby, byla jsem z toho prekvapena, protoze je to docela brzo, ale Vasika jsem citila v 16. tydnu, kdy na me poprve zaklepal, ale tohle, to byly vylozene nejake kotouly tam, vlnilo se mi cele bricho a vylozene me to tam kopalo, citila jsem to i do ruky no a rano zase. Tohle uz se zamenit neda. Jsem 15. tyden. Nektere maminky, ktere jsou vic vnimavejsi a na miminko napojene citi pohyby i ve 13. tydnu, ale myslim, ze i zalezi na tom miminku, jak tam je ulozene, jakou ma povahu a jakou ma maminka delohu treba? Jako treba kamaradka vedle sousedka, ta je 2 mesice napred a ptala jsem se na pohyby, tak mi to moc nedokazala rict, ze jako jo, ale jen takovy bublinky a me vylozene to mimco kopalo. Uz to vidim, ze tam mam nejakyho akcnaka zase. No schvalne si jdu precist od kdy je to mozne.

mysek
16. zář 2018

Holky uz zase, je to jak kdyby tam skakal na trampoline.😀precetla jsem jen jeden clanek a tam pisou, ze obvykle okolo 20. tydne, ale nekdo je muze citit od 15. tydne, kdyz je mamina stihla a citliva a taky, kdyz uz jednou byla tehotna. Ale vim i ze jedna mamina z nejake skupiny to bylo asi kontaktni rodicovstvi, jak byla na to miminko hodne napojena, tak to citila uz ve 13. tydnu. Holky je to husty, je to zase uplne neco jinyho, najednou k tomu miminku mate zase bliz.

veverka.terka
16. zář 2018

já dnes začínám 17 tt. a přijde mi, že cítím pohyby tak cca už 2 týdny. Ale min.týden sem to říkala, na kontrole Dr. a ta mi řekla, že to není možný😒 ale fakt cítím takový jakoby vlnění, když sem v klidu a střeva to fakt nejsou, to už poznám, je to moje 2.těhu. Jo, a sem vcelku silná, břicho s větší tukovou vrstvou, ale i tak si fakt myslím, že je to možný a jak píšete, víc vnímavý maminky nebo, který už sou těhu po vícekráté, tak je to určitě možný❤

mysek
16. zář 2018

I manzel to citil, no v 8 bylo aktivni a od 10 az do ted zase.

michaela_2
16. zář 2018

Já teď končím 16. týden a vylozene pohyby ještě necítím, ale když si lehnu na zada s natazenyma nohama, tak dlani prďolku nahmatam a když se soustredim, tak ,,něco” už cítím - ale spis ještě z hloubky zevnitř 🙂 je to krásný, snažím se to užívat co to jde, protože tohle těhotenství je pravděpodobně poslední 🙂

dzogobela
autor
16. zář 2018

Holky, podle me je to kolem 13.-14.tt blbost, abyste cítili pohyby... Mimco je jeste hrozne malinkate 🙂 Ja teda zatim vubec nic, u Stepanky to bylo az kolem 21. tt, takze zatim ani nic necekam. Dnes 14+1 🙂

vendelinka08
16. zář 2018

U prvniho jsem citila pohyby po 20tt..u druheho asi od 18tt a ted uvidim...ale myslim ze je to dost individualni

vendelinka08
16. zář 2018

Jsem teprve 13tt a myslim ze mam na pohyby jeste cas...

mysek
16. zář 2018

Presne tak je to individualni. Nejake mimco muze byt vetsi a nekde se mohl i doktor seknout v tydnu. No ja na to vylozene cekala a tesila se vzdyt to vite, ptala jsem se na to a ted mi neda pokoj.😀 jsem z toho fakt prekvapena, ale asi mam drazdivejsi delohu jako s Vasikem, kdy mi prave tvrdlo to bricho od 16. tydne, trochu mam strach z te infekce kdy mi to prijde jako ureoplasma, uz jsem mela 2x a hrozi predcasny porod treba i kolem 20.teho tydne, ale antibiotika brat nechci, protoze mi na to nikdy nepomohly, brala jsem 4 za sebou a nic a pomohla nakonec az bylinna lecba. Ono pry to bezne mame skoro vsechny, ale v tehotenstvi se muzou premnozit, mozna kdybych blbec brala ty probiotika, ale tezko rict. Tak na jednu stranu radost z pohybu, nachlazeni me take opousti, na druhou stranu obavy, aby vse dobre dopadlo. Boli me z toho kosti, unava, bedra a reze mocak, do toho zeleny rymovity vytok, no zadna sranda, kdyz si predstavim, co vse se muze stat, ale tak verim te lichorerisnici a zacala jsem pit kontryhel, ktery mi take uz parkrat pomohl, aspon mi po nem jde lepe curat a mel by zpevnovat delohu a je na spoustu gyn. potizi. Tak snad vas neotravim svyma vecnyma zdravotnima problemama, ale komu to clovek ma rict.

maryoneta
16. zář 2018

Holky, je normální, že mě už teď hrozně bolí záda? Často a třeba i několik hodin v kuse cítím silnou bolest v kříži a bedrech. Břichem to přece být ještě nemůže ☹ snažím se nějak protahovat, ale nemůžu přijít na polohu, která by mi fakt ulevila ☹

aliishaa
16. zář 2018

@mysek A kontryhel se v těhotenství může? Já jsem slyšela, že ne... Na podporu otěhotnění ano, ale v tehu prý radši ne 🙁.

mysek
16. zář 2018

@aliishaa diky, diky. Ja zase cetla neco jineho, nekdo doporuci, nekdo ne. Pry je dobri i proti potratu. Bude na to vic nazoru, zkusim vlozit clanek, ktery jsem cetla. Ja si davam jen jeden velky caj denne a to by vadit nemelo. Ale dekuju🙂🙂🙂

dzogobela
autor
16. zář 2018

@aliishaa na zacatku se urcite nema, i kdyz ho ženská pije, nez otehotni, ma se pit jen do ovulace. Ale troufam si tvrdit, ze ted uz je to jedno. 1 hrnek denne je podle me ok...

mysek
16. zář 2018

@dzogobela ja prave vic radsi nepiju, kvuli tomu, ze je na to vic nazoru. Ono i s bylinama opatrne jako s lekama. Uz mi parkrat pomohl, s Vasou jsem hned otehotnela, po porodu jsem mela bolesti a nepraviselnou MS, krasne mi to srovnalo. Pila jsem ho max mesic. Je to silna bylina, verim, ze po mesici se budu citit lip a uz ho nebudu potrebovat.

aliishaa
17. zář 2018

@mysek Jo on je určitě dobrej na ty ženský problémy, to samé maliník, jen bych se ho osobně během těhotenství bála, ale to by jsi asi fakt musela pít litry. A je fakt, že už nejsme na začátku, i když mi to tak pořád přijde 😀. Já jsem slyšela, že právě kontryhel ženský kdysi používali jako přírodní postinor, když nic takového nebylo, ale to toho určitě pily větší množství najednou. No a sousedka nemohla víc jak rok otěhotnět, pak jsem se s ní bavila, tak si stěžovala, že celou dobu pije kontryhel a furt nic, tak jsem jí řekla, že by ho právě cca na ten týden měla vynechat no a najednou se jim zadařilo 🙂.

everyone
17. zář 2018

Ahoj všichni, tak nám bohužel dopadla špatně krev při screeningu. Máme vyšší pravděpodobnost na Downa.. Za 14 dní mám jít ještě na tripl testy, srovnají výsledky, případně sníží/zvýší riziko. Psychicky na tom nejlíp nejsem, ale snažím se myslet aspoň trošku pozitivně..

baruda
17. zář 2018

@everyone to mě mrzí a držím palce, aby ty triple testy dopadly dobře. Posílám aspoň srdíčko a trochu energie pro štěstí

everyone
17. zář 2018

@baruda Děkuji ❤🙂

maryoneta
17. zář 2018

@everyone držím palce, ať všechno dobře dopadne. Určitě bude vše v pořádku ❤

michaela_2
17. zář 2018

@everyone tohle měla švagrová u druhého těhotenství - nepamatuji si přesně kolik, ale vyšly jí ty výsledky špatně. Tripl to zlepšily a malej se narodil úplně v pořádku. Tehdy jí to pravděpodobně zvýšil i věk, to riziko (34 let).
Moc na Vás myslím a věřím, že to bude podobný případ! 🍀

everyone
17. zář 2018

@michaela_2 Takových případů už jsem slyšela a četla několik. Pořád doufám, že budeme mít taky šťastný konec 🙂 Mám vysoké to volné HCG. U mě bohužel věk nehraje roli :( je mi 23
Moc děkuji za podporu ❤

baruda
17. zář 2018

@everyone Když mamka čekala bráchu, bylo jí teda po 30, tak jí taky vycházely špatně hodnoty, nechala si pak pro jistotu vzít plodovku a naštěstí bylo vše ok a malej se narodil v pořádku. No jak se to vezme :D

lotta1234
17. zář 2018

@everyone jejda, myslela som na teba, ze kedy sa ozves s vysledkom. Ja som mala pre seba v pripade zleho screeningu vnutorne pripraveny argument, ze ten vysledok je len statistika, ci uz dobra alebo zla. Nemusi to vobec nic znamenat. Verim, ze dalsie testy ukazu pravy opak a budes v pohode. Podporujeme ta! 🍀❤

everyone
17. zář 2018

@lotta1234 Děkuji 🙂 není zase nic úplně ztraceného a je pro mě i pro doktora prioritní ultrazvuk, takže doufám že další odběr a potom 2. screening dopadne dobře..Děkuji ❤

Strana