Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@baruda to je tim ze cekas prvni...ja uz se na to divam jinak..a spoustu veci brat nebudu a hodne budu brat z druhe ruky...
@dmiska ono to není jen na dudlik je to klip a můžeš na něj pridela cokoliv
@vendelinka08 JoJo první a posledni....máme kočárek a autosedacky z druhy ruky,prebalovak z bazaru a oblečení po kamaradkach,tak jsem chtěla aby mely aspoň něco novyho
@baruda to je jasne..take neco noveho poridim..a tim ze to mate dvakrat..tak je to mazec...ale jsi sikula jak uz se pripravujes...ja zatum nemam nic..chtela bych prve potvrdit to pohlavi a pak az po genetice atd...jaksi mam strach predem neco porizovat..i kdyz verim ze je vse v poradku...ale i tak...
ahoj ja mam termin 2.3 no zatim se nijak extra nepripravuju jen jsem si napsala seznam co bude potreba vsechno pro mimco, je toho hodne neco snad zdedim po segrinych detech zbytek musime nakoupit ale na to se chystam az po vanocich
@vendelinka08 kočárek byl náhoda a prebovak taky....zbytek mám jen vybrany, taky čekám,az potvrdí,co to bude :D tak abych to pak mela snadnejsi :D
@vendelinka08 je teda fakt,ze dneska jsem neodolala a v lidlu objednala každýmu dvě bodycka a letní overalek na spinkani :D
@amazegirl to mam ted s malym, 2,5 roku. Agresivni neni, ale od mala vztekly kvuli vsemu, i kdyz mu duvody nedavame, musim na nej posledni dobou jen kricet a dnes jsem mu i jednu natahla, jsem uplne proti fyzickym trestum a neprovozujeme to, ale dnes uz mi ujely nervy. Jsem kontaktni, venuju se mu, je citlivy, hodny, ale zaroven nerespektuje vubec nic, nespolupracuje, vsechno je problem. Hranice mame, presto ted je to nejak hodne narocny a bojim se, aby to nebylo jeste horsi potom taky. Nejspis mame adhd, je hyper a u vseho vydrzi minutu, nema pocit unavy, vim to uz od jeho roku, ale diagnozu zadnou nemame a nechce se mi ho nalepkovat, ale spis, aby ckovek vedel, jak s nim pracovat a alespon nejak ty problemy zmirnit. Mimochodem mas nejake takove deti ve tride?
Zdravím holky. Tak máme po screeningu.
A jelikož můj sen byla holčička a vždy sem ji chtěla, tak se nám ukázal pinďour.. Ale důležitý je ze žádný vady nehrozí vše ukázkové termín porodu 31.3
Tak mi muž koupil novej kabát.. Za toho pinďoura 😂
@lalusheee jsi me pobavila s tim pindourem a kabatem 🙂 mela jsem to poprve stejne, byla jsem prekvapena, malicko zklamana, ale rada, ze je v poradku a nakonec je clovek za toho kluka rad a to pouto matka k synovi je silny a prislo mi vse s pindou takovy jednodussi a hlavne jak jsou kluci takovy vic splachovaci, ale trochu sobci v necem, proste chlapi. 🙂
Holky mam hrozny strach o mimco, nejspis mam premnozenou tu ureaplazmu, coz se v tehu muze stat a co jsem tady cetla, tak do 1. trimestru maminy potratily a nebo pozdeji predcasne treba do 25. tydne rodily. Do toho me porad silene boli ty plice, ze mam pocit, ze se mi rozpadnou, tak ze dalsi strach, co ze jsem to teda chytla a jak moc to je nebezpecny pro dite, do toho i malej, jako nejak problemy nema, ale je takovej ujecenej a kdyz je unaveny, chce porad nosit, silena unava, nechut k jidlu a bolest kloubu, kosti a do toho dnes nejaka strevni viroza, ale vypada to, ze to bude ok. Nejhorsi je, ze bydlime na vesnici, nikam nejezdim, protoze 3 mesice mi bylo spatne a ted jsem taky nepouzitelna a clovek je v haji jen z navstev. Ted taky, kdyz vse vsude radi a manzelovo babi dala malymu vynucenyho camtaka na pusu ani ja mu nedavam pusu na pusu a driv jsem to vsem rekla, tak mi nenapadlo hlasit do predu, nedavat pusu na pusu, hlavne si prijdu potom blbe. U moji rodiny to je automatika, u manzelovo musim byt porad ve strehu. Taky ma nejaky zdrav. problemy a uz je ji 86 myslim, ale jinak docela jeste cila babca, no ale dela a rika veci pro nepochopitelny. Vubec si to tehulkovani diky tomu vsemu neuzivam, s malym mi bylo skvele a asi 3x jsem teda byla klasicky marod, ryma a tak, ale nic vaznyho, nez klasicky veci, parkrat zvraceni, migreny, tvrdnuti bricha a paleni zahy, ale ted mam vylozene pocit, ze se asi rozpadnu. No uvidime no, musim se alespon trochu snazit na to tolik nemyslet, dr. ma tenhle tyden dovolenou a pohotovost bych resila jen, kdybych mela nejake velke bolesti a objednana jsem na pristi stredu, tak to uz musim vydrzet a snad mi udela nejake testy a budu vedet, i kdyz na ureoplazmu mi antibiotika nezabraly ani jednou a jestli mam i nejake brebery na tech plicich, tak treba mycoplazma na ty jsou antibiotika taky rezistni a na chlamydie, tam se na to lidi leci i rok a spis take bylinama plus antibiotika. No a v patek je Vaclav, tak ze me ceka oslava, manzelova rodina i manzel si na to hrozne potrpi a kdyz jsem rekla, ze bych to radsi odlozila, za prvy nevim, co mi je, za druhy dnes prujem, urcite ne z jidla, par dni zpet mel manzel, ale ten to proste taky neresi a o vikendu jsem objeli jeho babicky, tak ze se na me vubec netvaril. V patek prijede manzelova rodina, v sobotu moje, aspon jsem to rozlozila. Tak ze ja bych odlozila, ale jsem potom za kravu, ze mam se vsim problem. No uvidim, jestli to nechytne i malej a kdyztak budu doufat, ze uz infekcni nebudu. Holky tak na me myslete prosim, jsem z toho fakt nejak spatna, necitim se ani byt jako tehotna a mam takovy spatny pocit. Ani brisko nejak neroste, i kdyz manzel rika, ze jo a ta nechut k jidlu, tak bych se rada cpala a ja snim sotva neco, jen aby mimco neco melo.
@mysek manžela pořádně zapoj, at ti s přípravami pomuze, ja uplně vim jak se citis, sice jsem nemela nic tak vazneho jak rikas ty , ale vcera jsem se citila uplne psychicky vycerpana, malej nemocnej do skolky nemohl, vcera s doktorem rozmluva ze je porad na brisko nemocny, hlidal tatinek , tatinek lehl dnes a to tak ze k doktorovi ho povezu ja, chodim do práce, babicka hlida obcas a jen jedna . Minuly tyden jsem mela virozu ja i manzel. Nejak se nemuzu dat dokopy, porad likviduju bordel a teprve pred nedavnem ustoupilo neustale zvraceni... tu vycerpanost uplne chapu...taky mam strach bojim se.... drzs se a vydrž, my žensky to proste dame, proto jsme tehotny my, a ne muži. I kyž to občas stoji za zdravas kralovno....🙂))
@mysek Malej může být uplakaný a přecitlivělý protože to z tebe cítí - hlavu vzhůru! 🙂 Ony ty další těhotenství už hold nikdy nejsou jako první, kdy má člověk čas jen sám na sebe.....Zase využij, že jsi doma, tak můžeš načerpat síly přes den a zařídit se s malým jak potřebuješ 🙂 Poraď se s doktorem, ať ti udělá nějaká vyšetření - i blbá viroza, když se zkomplikuje, umí potrápit no :-/ Ono to běhání okolo maličkého a k tomu kojení a další těhotenství, to dá tělu pořádně zabrat, pamatuju si to od Fanouška, kdy Adriance bylo teprve 13 měsíců - je to náročné.........Jo a oslavu bych tedy klidně šoupla, kdyby mi nebylo dobře! :-*
Holky já byla ráno na odběrech ve II. trimestru - tentokrát méně zkumavek než v I. jupí 😀 V Hořovicích je skvělá kavárna v nemocnici, skřítek č. 3 usoudil, že za odměnu máme chuť na meruňkový kefír a slaný slaninový štrůdl - doufám, že se teď v práci nepo....😀D
Jinak jak je dnes ráno zima, úplně jsem si tam vybavila, jak jsme jeli s dětmi z porodnice (jsou narození prosinec a listopad....), jak byli zachumlaní v těch kombinézkách 🙂)
Ve čtvrtek jdu na kontrolu i UTZ a asi si to necháme říct, co čekáme - jestli se teda skřítek ukáže 🙂
@lalusheee Gratuluji ke kontrole!!! a s kabátem jsi mě rozesmála 😀 v případě, že bych ,,dopadla" stejně, také si o něco řeknu 😀 ale já bych musela utěšovat i Adrianku - že místo té sestřičky by to byl druhý bráška 🙂)
Holky..drzte se...musim rict ze prvni dve tehu jsem prozila nadherne...ted je to vse jine...ale to je take tim..ze clovek ma vice povinnosti kolem rodiny..nez kdyz clovek ceka prvni mimco. Ja jsem zase porad jakoby vnitrne sevrena..nedokazu se jaksi uvolnit a pak me porad boli zaludek...tak se zkousim dat do pohody...proto i s tou praci to nebudu prehanet. Chci zacit chodit na tehu cviceni atd...
@mysek no ani mi nemluv....kazdy vikend v zari jsme meli narozeninove akce a tento patek slavime Vaclava. Deda..manzel a syn. A chystame se to oznamit. Takze z tech reakci mam dost nervy..na jednu stranu uz budu rada..protoze volneho obleceni moc nemam a stale to skryvat uz me fakt nebavi. A z tech viroz mam take bobky...snad se nam to vyhne. Beru ted preventivne probiotika..i kvuli tomu zazivani...tak davam i detem. Tim nic nezkazim.
Jak o tom tehu s nikym nemluvim..tak mi to ani poradne nedochazi...
Jsem ale rada..ze mam hlidaci babicky..mamka konecne nastoupila ted v zari do duchodu...takze skvela pomoc..kdyz potrebuji. I tchyne pohlida nebo pomuze kdyz je potreba..za to jsem opravdu vdecna. Manzel funguje na 1000%. Vzdy to tak bylo. Takze si nemuzu na nic stezovat.
@mysek a nedelaji se na to ty krevni testy na zacatku tehu? Mam to v prukazce a mam vse negativni...ale nech se radeji vysetrit..at vis co a jak. Zkus odpocivat. Vasik nemusi mit Adhd...muze byt proste zivejsi....take to tak mam. Vasa byl vzdy zivel..ale asi bych ho neskatulkovala. Ve skole se nesoustredi..porad by kecal. Jenze kdyz ho neco nebavi..tak to je tezke...a myslum ze tvuj Vasik ma proste obdobi...uvidis..bude to lepsi.
@mysek Upřímně, já bych se na nějaké rodinné sešlosti vyprdla, když mi není dobře... ať si na mě koukají jak chtějí, zdraví je prostě přednější. A pokud to nejsou úplní sobci, tak by to měli pochopit, když ne, jejich problém. Nikdo tě nemůže nutit.... budeš se celý dny honit s přípravama, až z toho odpadneš nebo se může fakt stát i něco horšího.... A co potom rodina? Řekne maximálně, to je nám líto (v tom lepším případě). Holky, nenechme ze sebe dělat něčí otroky, je to náš život..... tak proč se nechat do čehokoli tlačit... Manžel a syn měli v květnu narozeniny a taky jsme rodinnou sešlost udělali až na konci července, protože dřív to prostě nešlo... sice se všichni divili, ale respektovali to.
@lalusheee ja jsem za dva pindiky doma strasne vdecna...jsou to takove citlive duse...ted treti pry mozna holcicka...ale zatim to beru spise s rezervou..ze ten dalsi pinda tam muze byt. Takze pro me je to miminko...uz se tesim az to reknu klukum...ty uz holcicku mas?
@vendelinka08 a to je taky pěkné, víš jak by pak ale kluci holčičku rozmazlovali? to by byla princezna s velkými ochranáři 🙂 třetí kluk by už byl pořádná smečka :D :D já si řikam, ať je to co chce, hlavně, ať je to zdravý 🙂 ale to řikaj všichni.
@lalusheee jo a termin tedy mame stejny 31.3. Ale ja si rukam ze bychmohla porodit jeste ve svych 38 letech. Narozky mam 25.3. Nebo..ze bychom slavili s prckem spolu? Tak uvidime...kazdopadne to vidim na nedeli. Oba kluky mam nedelnatka 😊😊😊
@vendelinka08 můj spolužák ze střední byl z 5 kluků 😀 po cca 2 letech všichni mazec. Ale teď když jsou dospělí, tak maminku na rukou nosí 🙂) je to pěkný
@vendelinka08 nene je to první potomek. Ale chtěla sem holku. Muž má dva bráchy ještě takže v chalupě samý chlapi 😂
Holky jste fajn, super zensky, co treba i vsechno zvladate. Jinak mliko uz doslo, Vasik rika, ze neni, tak ze jen cumla na spani a po spani, pres den vubec. Mimco to potrebovalo asi vic. Jinak s tou ureoplazmou, jsou to bakterie a myslim si to podle toho, ze mi rezal mocak, chodim curat i po 5 minutach, jako v tehu to neni nic neobvyklýho, ze chodime casto, ale ja treba jdu a nemam pocit uplneho vyprazdneni a musim jit zase, vadi mi chlad od nohou, otekaji mi nohy, obcas vycuram jen trosku a vubec nemam pocit ulevy. Jinak z tech testu, co nam delali se to normalne nezjistuje podle me,ale mozna nekomu to treba zjistujou. Zeptam se doktorky na to. Jinak s tema oslavama to prehanet nebudu, spis to asi odbydu, delam to hlavne pro Vasika. Jinak my jsme doma nikdy zadny oslavy nedelali nejak, mamka nam dala darek,koupila zakusky nebo dort a bylo to a nic nam nechybelo. Ale manzelova rodina si na tom zaklada, aby se mohli chvastat, predhanet a kdakat. Ted na babi svatek tam tchan 1,5 hodiny mel proslov a potom z toho usnul. Ale jo, nejak to bude vsechno, ted jsem trosku vic pozitivni, tak snad bude lip. Jinak urcite, ja mam pohodu v tom, ze jsem doma a docela fakt polehavam.

@baruda tak ty věci na dudlík mi přijdou zatím celkem zbytečný, když ani nevíš, jestli dudlík budou mít ;)