icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

vendelinka08
23. zář 2018

@lalusheee myslim ze nas to nachlazeni ceka skoro vsechny..jak se ted ochladilo. Asi take nasadim preventivne zazvorovy caj. Mam ho rada...a cim vice stipe tim ho mam radeji. S citronem a medem.

baruda
24. zář 2018

taky smrkam o 106 a kýchám, ale někdo mi řikal, že čerstvý zázvor v těhotenství by se neměl v velké míře.......taky miluju zázvorový čaj s citronem a medem, ale co jsem těhotná, ještě jsem ho neměla a snažim se mu vyhnout......Tak s nim opatrně https://www.modrykonik.cz/jsem-tehotna/zazvor-v-tehotenstvi/

vladusa85
24. zář 2018

@baruda Ty brďo, když si vzpomenu, kolik jsem v minulém těhotenství snědla a vypila zázvoru, tak se skoro divim, že to malej přežil.... vůbec jsem netušila, že by se neměl...

baruda
24. zář 2018

@vladusa85 já si právě koupila nějaký bonbony, když mi bylo špatně a švagrová řikala, ať je jim opatrně, ale sama jsem to nikde nehledala. Pro myslim si, že tohle spíš platí v 1 trimestru, že v dalšich měsících to už tolik neublíží......zázvorový čaj taky miluju a v zimě nic jinýho nepiju, takže buď jen maličko přidat do jinýho čaje nebo vůbec :(

amazegirl
24. zář 2018

Ahojte, tak se mezi vás taky přidávám, jsem 15. týden, termín 24.3., jsem z Břeclavi, čekám první (zatím to vypadá na holčičku, ale mám tucha, že to bude kluk) a je mi 25. Teď jsem už týden na neschopence, jelikož mě skolila chřipka. Pracuji ve školce jako P.učitelka a myslím, že to budu mít docela náročné, už teď jsem z nich někdy na nervy - mám 27 předškoláků ve třídě, z toho 17 kluků. A ty bacily okolo 😩 ještě, že mam zlatého pana doktora, který kdybych potřebovala, mě nechá raději doma (zatím to neplánuji, ale člověk nikdy neví). Pročetla jsem skoro celou diskuzi, tak už se lehce orientuji 🙂

mysek
24. zář 2018

@amazegirl jee učitelka, ja se dala ted na studium a chtela bych byt take ucitelka ve skolce.

dzogobela
autor
24. zář 2018

@baruda
@vladusa85 holky ono vsechno brat s rezervou 🙂 to by clovek nemohl nic. Vzhledem k tomu, ze se veci na tehu nevolnosti vyrabi casto ze zazvoru, tak to nebue tak zhave. Navic nejkritictejsi je ten 1.trimestr.. Taky me uz zkolila ryma, co pritahl manzel a taky piju zazvor. Tak dva pullitrove hrnky denne a strach z potratu fakt nemam 🙂

dmiska
24. zář 2018

Přesně jak píše @dzogobela - všeho s mírou ;) ale je fakt, že v prvním těhotenství jsem taky řešila kdeco, třeba že na perníčky dávám syrový bílek a tudíž bych je možná neměla jist :D
Tentokrát se vyhýbám fakt jej podivným věcem, jinak jim všechno, i sushi jsem riskla 🙂

baruda
24. zář 2018

@dzogobela já si to taky řikala, že v malym množství to asi nevadí :D :D každopádně, teď mi volala sestra, že má srajdu a že ji dr zjistila nějakou bakterii podobnou salmonele :D já se s ní teda o víkendu nepotkala, ale mamka tam byla a já byla chvíli u našich, nepila jsem tam a nejedla nic, ale mam v lednici svíčkovou, na kterou jsem se těšila a nandavala ji mamka, tak nevim, jestli do ní jít nebo ne

baruda
24. zář 2018

@dmiska já mam hroznou chuť na věci, které bych neměla :D tatarák, grilovaný hermelín, omáčku s nivou, ale nejvíc teda asi na ten tatarák :D :D měla jsem jeden, když jsme měli výročí, to jsem si po dlouhý době dala maso, ale chutě na něj mam pořád

dmiska
24. zář 2018

@baruda no a nemůže to být zrovna z té svíčkove? Nejedla ji sestra taky? Pokud ne, asi bych to neřešila, pokud se v tom někdo nepatlal rukama apod.

baruda
24. zář 2018

@dmiska mamka ji dělala včera, inkubační doba tam je 3-5 dní, takže to musela chytit někdy minulý týden......jako mamka akorát sahala rukama na maso a knedlíky, ale jen mi to dala do krabičky

dmiska
24. zář 2018

@baruda s tatarakem bych byla opatrná, ale ty sýry jsou tepelně upravené (grilovaný, omáčka), tak tam žádná listerie nebude ;) omacku z gorgonzoly si vařím často...

baruda
24. zář 2018

@dmiska já ho měla jednou, už jsem si nemohla pomoct, ale od té doby jsem ho taky neměla.....je fakt, že mě nenapadlo, že to je tepelně upravovaný 🙂 tak směle do toho :D

amazegirl
24. zář 2018

@mysek no práce je to krásná, ale náročná. Děti a rodiče jsou v dnešní době bohužel čím dál horší. Ale aspoň sama vidím, jak se určitě chovat ke svým dětem nechci 🙂

baruda
24. zář 2018

@amazegirl moje sestra dělá taky ve školce.....už si 2x přinesla od dětí nějakou dost nebezpečnou bakterii, jednou jí dokonce hrozili, že jí domu pošlou hygienu. Teď přišla s tou "salmonelou", tak jen opatrně. Ono rodiče spoustu normálních věcí, jako třeba "průjem" moc neřeší

lalusheee
24. zář 2018

dneska po konzultaci s gynekoložkou mi doporuč ila na nachlazení Paralen, do nosu Nasivin sensitive i sterimar. Pokud bude bolest v krku tak Tantum Verde pastilky nebo sprej. Že prý v rozumný víře to nevadí. Že se nesmí nic přecházet. A zázvorový čaj ano ale nesmí přesáhnout 4 g.

amazegirl
24. zář 2018

@baruda právě je to teď běžná praxe, dítě celou noc zvrací/průjem/horečky, před školkou mu hodí nějaké prášky a nic se neděje. Bohužel z toho mám teď během tehotenstvi největší obavy, nechci trčet doma od čtvrtého měsíce tehotenstvi, ale zase mám strach, co všechno můžou deti přitáhnout do školky. Má bývalá těhotná kolegyně, vždy došla zdravá a do tydne opět lehla, během dvou měsíců měla 3x antibiotika. A má další kolegyně bývala v tehotenstvi docela v pohodě, ani blbě jí nebývalo ale porodila o měsíc a půl dřív což taky nebyla žádná výhra.

baruda
24. zář 2018

@amazegirl a zrovna teď je období, kdy děti budou chodit s rýmou a kašlíkem....jako na jednu stranu to chápu, kašel a rýma nejsou smrtelný, ale ta vlna, kterou to spustí je hrozná......tak hlavně na sebe dávej pozor a moc k těm dětem nechoď :D ono i když to "nejhorší" období máme za sebou, ani teď nemáme vyhráno.....držim palce, aby bylo vše v pořádku........já pro jistotu jsem doma už skoro měsíc.....nestálo mi to za ty nervy a dr mě chtěla nechat doma od začátku a každou kontrolu se ptá, jestli potřebuju neschopenku

vendelinka08
24. zář 2018

@amazegirl nejhorsi je..ze deti zvladaji detske nemoci celkem v pohode a dospeli se z te rymy dostavaji dlouho a ja mela z detske rymy zanet dutin...to jsem kojila...nakonec jsem dostala atb prozoze tyden jsem se zkousela lecit sama ale neslo to....i kdyz nechces byt doma...pokud bys mela byt stale marod..tak he lepsi doma byt. Prece jen uz mame zodpovednost za mimco. Tak uvidis. Ja budu asi jeste rijen v praci a pak uz asi budu doma...radeji v klidu... i tak se doma nenudim. A pokud uz mi naroste brisko tak by mi asi pri praci zavazeli. Dopoledne jsem mela dve masaze a funela jsem u toho jak lokomotiva. Sama citim jaka je to fyzicka zatez.

vendelinka08
24. zář 2018

@amazegirl a s temi prujmy atd...to je des...to fakt nesnasim. Jak jsou lide bezohledni.

vendelinka08
24. zář 2018

Nekdo je v pohode a druhy skonci na jipce.

amazegirl
24. zář 2018

@baruda když já mám hodně dětí mazlících 😅 bude težké se jim vyhnout zblízka. No uvidíme, když to bude špatné, tak se na to vykašlu a zůstanu doma. Děkuji moc za podporu, budu doufat že to bude v pohodě 🙂 zatím vše probíhá bez problémů, příští týden jdu na gyndu, tak se s doktorem pobavím, jaký má na to názor.

baruda
24. zář 2018

@amazegirl no tak to chápu, že se s nimi nejde nemazlit 🙂

amazegirl
24. zář 2018

@vendelinka08 to chápu, máš fyzicky náročnější práci než já. Já to už teď moc nepřeháním s cvičením a tancovanim s deckama, ale prijde mi ze to mam náročnější spis psychicky. Ty deti tak zlobí a jsou tak agresivní, snažím se byt v klidu, ale bez zvednutí hlasu mě poradne ani neposlouchají. Uvidíme, zatím jsem domluvená v praci ze s Vánocemi končím, tak uvidíme jak to dopadne 🙂

vendelinka08
24. zář 2018

@amazegirl take jsem mela puvodne v planu do konce roku....ale ted uz vim ze je to nerealne...hlavne uz nezvladam tolik masazi za den aby se mi to financne vyplatilo...takze ted tedy nic moc...tento mesic si spocitam a uvidim jak na tom jsem...

michaela_2
24. zář 2018

Dneska se tedy ochladilo! Ještě hodinku v práci, pak jedu doučovat jednu holčičku známé angličtinu a pak pro děti. Fanoušek má dnes fotbalový trénink večer, to tam zmrznu u toho hřiště!! 😀
Jinak tento týden mám odběry ve II. trimestru (zítra ráno) a ve čtvrtek poradnu - těším se až nejmenšího skřítečka zase uvidím 🙂 Ještě máme necelé 4 dny na to se rozhodnout, jestli si tedy necháme odtajnit pohlaví nebo ne 😀

vendelinka08
24. zář 2018

@michaela_2 Vasa take jede na trenink...ale bere ho tatinek...bych tam zmrzla. Tak se postavim k zehleni. Alespon budu v teple.

vendelinka08
24. zář 2018

Jsem porad strasne nafoukla...

baruda
24. zář 2018

ty děti mě zruinují a to se ještě ani nenarodily :D :D látka na výbavičku do postýlky 3 000, korálky na kousátka a na klipy na dudlík 1 500, fusaky a příslušenství 6 000 :D

Strana