Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@michaela_2 a jaj, to nezávidím, já sem myslela že už poslední měsíc umřu, byla jsem šťastná že sem už rodila. A to jsem měla jen břicho, 14kg, ale celkově si to tehu neužívám. Buď je mi špatně nebo už je velké bricho.
Mam otazku: nosili ste/nosite/budete nosit mexicku bolu? Objednala som si len tak z Aliexpressu a dosiel mi prekvapivo pekny kusok. Akurat vaham, ci nie je retiazka prilis kratka - mam ju cca pod dolny okraj podprsenky, je to tak 12 cm nad pupkom. Skusenosti? Vdaka 🙂
@lotta1234 myslim ze by mela byt rolnicka na brisku..aby mimco zvuky slyselo...ale staci si na netu nebo nekde objednat delsi retizek...mozna si take nejakou poridim...na kolik vysla na Ali....na netu jsem se divala a maji moc pekne....a vyber veliky...
@vjercik já naštěstí měla bříško vždy maličké (a to děti přitom při porodu 3,6 kg a 3,2 🙂), ale nijak mě neomezovala - při odjezdu do porodnice jsem si pokaždé zvládla nazout zimní kozačky na jedné noze 😀
Takže za mě - konec těhotenství lepší než začátky 🙂)
Holky kdybyste si mely vybrat...sly byste na plodovou vodu nebo na odbery krve? Jde mi o to..co je presnejsi...
Muj gyndar mi doporucil...at nejake vysetreni podstoupim...at je jistota ze je vse v poradku
Na tu genetiku jdu az 8.10. Ale v podstate mi daji na vyber tyto dve moznosti....
@vendelinka08 Mam tuto: https://www.aliexpress.com/item/LU-YING-Mexico-..., hned prvu - tyrkysovu, vysla ma na 2,72 dolarov a je fakt pekna.
@michaela_2 ty jo, to závidím .
Já se taky sama obula, ale neužívala jsem si to.
@vendelinka08 to zalezi...plodovka je pry 100% ale je tam riziko, krev zase nevysetri pry vse. treba ja mam zavedeny embryo s mozaikou (muze byt postizeny a nebo je to pouze odchylka mereni, spis teda odchylka, riziko postizeni je do 4%) a na screeningu mi dr rekla ze zrovna u toho myslim 16.chromozomu mi to ten krevni test nevysetri. takze bych musela na plodovku. screening mi vysel negativni, bylo mi doporuceno tripple test ale po konzultaci s gynekolozkou a potvrzenim i od imunolozky mi obe rekly ze vysledky jsou v poradku (PAPP-A ma byt do 1,0 MoM a HCG 2-3MoM, ja mam 0,64 a 2,39)a ze dulezitejsi a vypovidajici je ten screening ve 20tt. takze doufam ze bude vse v poradku
@hribek hribku...ja se prave ptala na riziko plodovky a gyndar rikal ze sice se uvadi riziko..ale ze se mu jeste nestalo..ze by po plodovce na tomto pracovisti zena potratila a prave ze ta plodovka mi prijde presnejsi...jinak me to vydlo papp-a 0.56 MoM a hcg 0.96 MoM
Nejde mi o penize...spise aby mi zase krev nevysla spatne a ja na tu plodivku stejne musela jit..uz jsem cetla i to..ze tyto drahe testy nevysly presne..a pak po plodovce bylo mimco ok...vis...a neplati se za to malo a pak to muze vyjit stejne blbe...
Ja verim ze je vse ok...a kdyz uz..tak pujdu na tu plodovku..pak si dam klidovy rezim...kdyz uz..tak at vysetri vse co se da...
Uz se tesim az budu citit pohyby...ale to si jeste par tydnu pockam...
@lotta1234 je nadherna...tak si to tam take objednam a popripade doobjednam delsi retizek...diky za tip!!!
Jinak holky, co jeste nejste ve skupince Breznovky 2019.. Vyplnte si do profilu, kdy mate termin porodu a automaticky vas to tam hodi. Na rozdil od diskuze je skupina uzavrena a ani nikdo "zvenku" si tam nepocte 🙂
@vendelinka08 ja bych asi sla na plodovku. V dnesni dobe je to riziko fakt maly, a hlavne vysledky sou presny. Kdyby to tak bylo i z krve s tou presnosti tak ty penize klidne dam. Jinak myslim ze je dulezity aby nebyly problemy tak dodrzovat pokyny od doktoru a klidovy rezim
@hribek jo...tak nejak jsem se uz rozhodla a tim jsem se i uklidnila...pujdu na plodovku a at vysetri co je treba...alespon to bude kompletnejsi a kdyz bude vse ok..tak budu klidna a rovnou budu vedet i pohlavi mimca.
@hribek myslim ze na plodovku chodi tolik zen...a ja chci mit opravdu jistotu ze je vse ok. Zakroku se nebojim...
@vendelinka08 jj to je rozumny, drzim pesti!
@vendelinka08 já osobně plodovku
@lenyskat jojo..uz jsem rozhodnuta...dekuji...
@dzogobela Ahoj,taky dcerka posledniho cervence mela 2roky a 11.3mam termin s druhou holcickou. Takze jsme na tom stejne. Docela se tesim,ze uz "rybicka"bude o dost klidnejsi (doufam) nez moje "lvice" jenom rozkazuje a ja uz jsem z toho hotova😊 mate uz brisko? Ja uz docela i ano,na to,ze jsem dost hubena.
@stef9328 no nas Vasik mel v dubnu 2 roky a je to beran a musi byt vse podle nej, jinak jeci a vzteka se. Vzteka se milionkrat za den a to se fakt snazim mu dovod nedat. Hracky litaji porad vzduchem, neco se mu nepovede, hned s tim slehne, chce jablicko a nevydrzi ani abych mu ho umyla, hned jeci moje, moje. Vsechno pro nej je problem, posledni dobou mi dela to, nedavam ho pres den spat, no on stejne nechce, prijde to na nej v pul 6 a to uz ho nemuzu nechat spat, tak jak je potom unaveny, tak si lehne nebo sedne nekde na chodbe a chce pres cely barak odnest do postele a jeci a jeci. Do toho dela porad jen binec vsude a porad, hracky jsem mu eliminovala a stejne to tady vsude vypada, jak kdyby tu nekdo vysypal popelnici, porad za nim chodim a uklizim. Jinak je to taky takovej sasek a je s nim hrozna sranda a clovek se s nim zasmeje, ale posledni dny mi prijde, ze prevlada to horsi. Prevlict treba, dat novou plenu, horor, vzdycky minimalne na pul hodiny a nekdy ho musim i preprat, protoze uz odmitam uz mu vsechno tolerovat a zjistila, ze vzdycky rezignuju a nestojim si za svym, coz je asi chyba. Myslim, ze to hodne graduje ted kvuli tomu, ze se nechci s tim brichem tolik namahat, tahat ho a tak, kdyz uz to zvlada sam, tak ze kdyz ho nahanim s oblikanim, s plenou, stoji mi to dost sil a po pul hodine uz proste taky jecim a je to zacarovany kruh. A jak on porad veha, skace, mluvi, pres den vlastne nespi, do toho vlastne neuznava vubec autority, ja teda bechci byt pro nej autorita, ale abychom se spolu domluvili a zvladali spolu normalni veci a ja mam treba tu svoji migrenu, tak mam dost. Do toho vecne nekde upadne, spadne, narazi, rozlyje. Jako asi ma i nejaky to vzdorovity obdobi, ze casem to bude snad lepsi, ale ta hyperaktivita s tou pozornosti uz nejspis zustane a ta vzteklost. No druhy dite, jestli to vse vyjde a bylo by klidnejsi, tak bude fakt za odmenu. Ale jinak syna hrozne miluju a mam k nemu obrovsky pouto a udelala bych pro nej vse, bala jsem se dalsiho ditete, ze ho bebudu mit tolik rada, ze to nebude stejny, ale pry se laska s dalsim ditetem nasobi.
@vendelinka08 řeším úplně to stejné, jestli krev nebo plodovku. Moje doktorka mi doporučila plodovku a po promyšlení jsem se rozhodla pro ni rozhodla. Nejde o peníze, spíš mám strach, že to může špatně vyjít a pak bych na ni stejně musela. Přijde mi, že bych to jen oddalovala. Na genetiku jedu 5.10. to budu 15+2 tak doufám, že mě brzy objednají. Dr říkala, ze se to dělá od 16 tt, ale někdy můžou i driv, no ono taky asi záleží jak budou mít místo. Kam na to pojedeš? Já do Brna do Prenatalu. Jinak PAPP mam 0,45 a HCG 0,56. Na te genetice mám domluvený i kontrolni ultrazvuk.
@stef9328 ahoj, tak to mame opravdu podobne. Bricho stale moc nemam, vcera teda tchyne rikala, ze mi uz pekne roste, ale to vidi jen lidi, co me dobre znaj, cizi si toho nevsimne 🙂 Jinak nase lvice je celkem hodna, jako je vzteklous, ale to ma asi po mne, ja jako dite byla pry taky hodne. Takze ja si moc nestezuju. 🙂 Naopak mam trochu obavy z tech ryb. Jsou pry hodne, ale ja znam ryby jako nevyrovnane, labilni osoby 😀
@dmiska fakt? Tak supr 😀 ja mela kamosku a pro jeji "psychicky teror" jsme se s ni prestaly bavit jeste s dalsima holkama... To se fakt nedalo 😀 ale vedeli jsme to jen my, kdyz ji nekdo dobre neznal, tak mel pocit, ze je super 😀 ale je fakt, ze u ni to bylo taky hodne vychovou, jeji mama je neco hodne podobneho a segra vlastne taky... No a pak znam jednoho kluka a toho zase rozcili do bela kazda kravina 😀

@vendelinka08 taky mam se sezením problém, tak pololežim celý den a je to ok 🙂 dělám z domova a po dvou hodinách sezení jsem myslela, že s zbláznim, záda mě bolely a břicho taky, tak ležim a já je to paráda :D nic mě nebolí :D