Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Jinak co se tyce tech znameni....ja jsem beran...mam doma lvice a strelce...a pribude dalsi beranek....same ohnive znameni...jedine manzel je panna...ten nas uzemnuje. Ryba je tchyne a muj tatka...a rybu tedy ja fakt nemusim...takze to radeji beranka...a take to zalezi na povaze...kluky mam uplne rozdilny...
Od vcerejska me boli hlava..mam uplne zablokovanou krcni pater....jsem musela jit brzy spat...a dat si i paralen...uz mi zacinalo byt blbe. Muze se i neco jineho nebo jen paralen?
Ahojky, jsem z Jirkova a termín mám 21.3.2019 ;)
@vendelinka08 tak vam drzim holky palce, at vam to dopre dopadne, potom uz si trochu oddychnete. Ja si taky ted oddychnu po kontrole. Jsem take vnitrne sevřena a nejde se od toho uplne odprostit, trochu i tim, ze jsem citila ty pohyby jako blazen a potom najednou nic, ted je obcas nejaka bublinka, tukanecek, ale neni to tak presvedcivy, tak ze vubec nevim, ale vcera jsem jeden tukanecek asi citila. Jinak s tim znamenim mas pravdu, az tolik na tom nezalezi, ja si treba s ohnivym znamenim rozumim a potom mam i dost kamaradek blizencu. Ja s manzelem jsme vodnari a jsne jini. Malej je takovy zrychleny po tatinkovi i on uz nespal pres den snad od roka a pul, nechtel se chovat a byl a je takovy akcni, impulzivni. Ja jsem klidna, extra pomala a dite jsem byla bezproblemovy, nebtacela jsem a kam mi dali, tam jsem sedela. Az ted se ucim vubec mit nejake lokty, protoze je to v dnesni dobe potreba, az co mam malyho a chci neco prosadit treba u lekare. Treba s pindikem, rikam, nechci pretahovat, nechci, aby mu na nej nekdo sahal, ne tak doktorka stejne, ze se jen podiva, tak jsem ji proste musela chytit ruce a rict durazne at to nedela. Nechapu, ze nekdo nerespektuje ne a driv bych si tohle nedovolila, ale nechtela jsem, aby mu to nasilne strhla a ono mu to potom znovu nejak srustalo, dneska uz si clovek muze dovolit rict svuj nazor a stat si zatim a ne poslouchat jen jednu pravdu, i kdyz ne vzdy se to hodi a je lepsi si myslet o zadku. Ale co mam syna, tak se ze me stala trochu lvice a kdyz je potreba, zabojuju za nej.
Tak já dneska lítám jak motorová myš.. Haha. Už je mi skvěle.. Žádná nevolnost a jsem plná energie. Konečně.
@dzogobela moje lvicka je hodna,ale nejvic kdyz je vse po jeji. Rada rozkazuje(totiz uz mluvi jako dospela),tak ji nekdy rikam sefova. Ale jinak je klidna,ale u niceho nevydrzi. Kdyz si hrajeme vydrzi pouze u puzzlu,nez ho slozi je klid,potom uz se musi vymyslet dalsi hry a to vse trva 2min(plastelina,kresleni,spol.hry,atd.) Ale u animovanych filnu,ted je aktualni peppa pig to by vydrzela i hodiny. ...muj manzel je ryba,tak klidneho a pohodoveho cloveka jako je on jeste jsem nepoznala. Jako maly pry byl zlaticko,ja taky(byk) ale manzel zacal pry raubirit az v 18,kdy si nasel blbou partu kamaradu. Ale uz je zase ten hodny a pozorny clovek(nesnasi hadky,neresi ze treba neni uvareno,ci uklizeno, vhce mit svuj klid,nesmim ho do neceho hnad,ale vzdy ustoupi a je zlato). Doufam,ze i druha holcicka bude takova klidna a hodna a prvni dcerka bude mit skvelou partacku(nastesti je hotova z miminek a je hodne pozorna a krasne by se starala a pomahala)
@mysek Tak to mate o dost horsi nez my,dcerka je hodna akorad je takova sefova,u nas je nejvetsi problem jidlo,nic nechce jist pouze polivky,ale nastesti je "fajna"neni zadny hubenour. Nastesti plenky od 1,5roku nemusime resit,chodi krasne na nocnik,akorad je to horsi kdyz jedeme nekam do obchodu,vzdy si az v obchode vzpomene,ze chce curat,tak musime jit streku aby jsme sli na wc,ale bohuzel s tim se musi pocitat. Preji hodne pevnych nervu a jednou bude dobre,u tak malych deti je porad nejake obdoby,ale musime myslet optimisticky. 😊
Holky...uz jste to vsechny doma oznamily? My zatim ne....jaksi ted nebyla vhodna prilezitost..tak asi zitra. Manzel by nejradeji az po te plodovce..tak ja nevim...jsem z toho takova nejaka...u prvnich tehu jsme to rekli hned...a ted uz jsem 14tt a nic...
@vendelinka08 jo, my už dávno... Tchyně to na mě poznala hned, sotva jsme to zjistili... A ostatním z rodiny jsme to řekli na rodinné oslavě někdy v 8. týdnu. Já bych to tajit neuměla
@vendelinka08 U nas to vedia rodicia a okruh najblizsich priatelov, cca 14 ludi. Som v 16 t a uplne si uzivam, ze je to stale nase tajomstvo 🙂
Tak to rekneme dnes...vcera se to fakt jaksi nedalo..stale u nas nekdo byl. Uz to tajit nechci..pak mi to prijde jakobych ani tehu nebyla. Uz me to tajit nebavi...
@mysek Syn to měl podobné, taky se furt vztekal, dost často bezdůvodně řval, klidně hned po probuzení, mlátil s sebou o zem.... až jsem si říkala, že má asi nějaký problém...nejdřív jsem se ho snažila konejšit, ale to nikdy nepomohlo, takže to pak většinou končilo tím, že jsem na něho křičela nebo jsem mu střihla na prdel, aby měl důvod..... časem jsem přišla na to, že nejvíc pomáhá ho ignorovat.... když měl ten svůj "záchvat" tak jsem dělala, že nic nevidím a většinou to hodně rychle přešlo (když neměl publikum)... postupem času se uklidnil... samozřejmě, že ho to čas od času vezme.... tak mu řeknu... "ty máš zase tu svou blbou náladu viď? Tak až tě to přejde, tak za mnou přijď jo?" Většinou slyším, že chvíli fňuká, pak je chvíli ticho, tak ho jdu zkontrolovat, strčim hlavu do pokojíčku a většinou mě přivítá úsměv a chce se pomazlit. Teď je mu 2r a 4 měsíce a musím říct, že za poslední půlrok se fakt změnil. Má sice svoji hlavu, taky se hodně vzpouzí, ale protože s námi hodně cvičil, tak jsem mu nastavila striktní hranice, které dodržujeme za každých okolností... taky jsme měli problém s tím, že nechtěl přes den spát a pak odpadl v 6 nebo byl protivnej... tak jsem postupně zavedla režim poobědního spánku, trvalo to asi 14 dní než si zvykl, že to tak prostě bude, ale teď si prostě jdeme v určitou hodinu lehnout (občas to sice ještě zkouší, ale nakonec usne), to samé čištění zubů... čistíme 2x denně... na začátku jsme ho museli zmáhat ve dvou, teď prostě ví, že bez čištění zoubků se nemůže jít spát..... všechno byl vždycky strašnej souboj, ale trpělivost se nám vyplatila.
@vendelinka08 já jsem teď 18 týden a ve volném oblečení to porad poznat nejde - i když bříško už mám 🙂 přidávám fotku kabinkovku od doktora ze čtvrtka 😃
Jinak my jsme to oznámili po UTZ ve 13. týdnu 🙂 kromě manžela, segry a nej kamarádek - ti to věděli už v tom 8. týdnu kdy jsem to zjistila
Holky,nevíte,jestli se dělají kolotoče nad postylky,které se hybou,ale nehrají? Aby mi z toho nehráblo :D
Tak dnes jsem i upekla..byli jsme poustet draky a jeste s mladsim synem v kine na pohadce...a jelikoz starsi syn spi dnes u babicky tak jim to reknu sz zitra...az budou doma oba dva. Ted si nahrivam zada u krbu...a super.
U Vojty jsem se pravidelne fotila a ted zatim nic..tak hodim zitra foto...
@baruda nevim..kdyz ja to nikdy nepouzivala...
@michaela_2 bomba male brisko....take jsi hubenoucka
@baruda já myslím, ze existují i takové, které lze pouštět se zvukem i bez 🙂 Jinak my měli nad postylkou plyšové hvězdičky, které se sice samotné netocily, ale když se rozhoupaly, také je jako miminka oba sledovali
@michaela_2 já se nakonec domluvila se sestrou ze mi uhackuje nějaká zvířátka a podobně a tatka m udělá drzak
@baruda myslim ze se to da i koupit..ten kriz...kamoska si to take delala..usila si zviratka a zavesila...
@vendelinka08 Můžeme ještě novalgin ,nebo to co je s paracetamol. Ale mě na páteř pomáhá i paralen ale beru si k tomu větší dávku magnézia. 🙂jinak na bolest je 1000mg paracetamol u..tzn 2x500mg
@lalusheee taky už mi bylo dobře, kdyby nás nesundala ta viróza nebo co to je🙂 ale energii teda moc stále nemám🙂
@vendelinka08 tak co, jsem napjata, jestli jsi to uz nekomu rekla? ☺
Dnes je venku zase tak krasne...tak vyrazime nekam do prirody....nez zacnou pliskanice...
@lenyskat dekuji..zeptam se v lekarne. Dnes po trech dnech me ta bolest pustila. Mela jsem fakt zablokovanou krcni pater..takze zacnu chodit cvicit...jinak je to des. Sama delam tehotenske masaze a me je nikdo neudela..protoze je tady nikdo nedela....
A sama sobe to fakt nezvladnu....
@vladusa85 to je fajn, ze vam to takhle pomohlo a dekuju za tvoji zkusenost. Kdyz ja jsem nastavana trochu jinak, tohle neni uplne muj styl, nechci, aby se mi uplne takhle podridit. Spat po obede proste nepujde, to vim, ma silene energie porad a nevim, jak bych ho nekde nasilim udrzela, kdyz se mu proste spat nechce, ale chci po nem, aby si alespon odpocinul a na chvili lehnul. Tim, ze jsme ho v tom vztekani podporili, tak to umi ovladat a jen si lehne, vydejcha to a jde zase po svym. Ale urcite vim, ze ty hranice jsem mela hodne mirny a bude potreba byt vic duslednejsi a kdyz neco reknu, tak si za tim stat. Mame to trochu jinak, jsme si proste vsichni rovni a snazim se o vzajemny respekt, jestli se mi to tak vyplati, ukaze cas, delam to jak citim. Kazdy delame chyby a je to lidsky, nejsem na to pysna treba, ze jsem syna placla, ale stalo se a bylo to v afektu, umim se omluvit a i mu to vynahradit. Syn je hodne citlivy, vnimavy, ale ted to samozrejme zkousi ty hranice a ty musi vzdy nejaky byt, kazdy je mame, ale kazdy je ma nastaveny jinak. I to dite ma hranice vlastne. A je to pro me tezky mit hyperaktivni, vztekly dite, ale jiny podle me nebude, nevytlucu to nijak z nej

@alnaa take jdu do Prenatalu na Veveri..jedu 8.10.na konzultaci a jsem rozhodnuta pro plodovku. Presne...kdyby krev zase vysla spatne..tak bych na plodovku musela jit a vyhodila bych penize oknem...tak verim ze nam to dopadne dobre...