icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

lenyskat
1. říj 2018

@vendelinka08 no tu masáž bych si taky zasloužila, ale taky u nás jsou napaleny.
No celkově to magnézium ti udělá na svaly dobře i preventivně.

lalusheee
1. říj 2018

Ahoj holky. Tak dneska 14 tt 😊 už je mi líp a můžu zase cvičit. Jak se cítíte vy?

vladusa85
1. říj 2018

@mysek Tady nejde o žádný vytloukání nebo násilné podřizování.... jen jsem ti chtěla říct, co zabralo nám... byla jsem z toho fakt už zoufalá, zvlášť když jsem viděla, jak to jinde funguje a u nás ne. Prostě jsem si řekla dost, zkusím s tím něco udělat. Začátek byl dost těžkej to přiznávám, ale netrvalo to dlouho a začali jsme celkem dobře fungovat. Malej je taky dost akční, vstává v 6:30 a spát chodí ve 22:00 a dokáže ject celej den na 150% (narozdíl od nás), proto znovuzavedení poobědního spánku mi dost pomohlo (hlavně abych si chvilku oddychla). Chodím si lehnout s ním, většinou chvilku blbne, vymejšlí blbosti, aby se spaní vyhnul, ale když vidí, že to se mnou nic nedělá (dělám že spím), tak se po chvíli přijde přitulit a usne. Vlastně ho ani nijak nenutím, nakonec usne sám. Já pak můžu jít po své práci. Postupně jsme takhle celkem nenásilně zavedli i čištění zubů (u oblíbené pohádky) a mytí ručiček (pořídili jsme mu schůdek, aby si je mohl mýt jako velkej kluk sám v umyvadle), prostě se jen snažíme, aby ho ty "nutné" činnosti trochu bavili. Podobně to máme i s nočníkem..... měl k němu šílenej odpor, tak jsme ho trochu zapojili do celé činnosti.... když se vyčurá, tak může obsah spláchnout do záchoda ("po tobogánu"), teď nočník používá rád, protože může splachovat záchod..... Nesnažíme se ho nějak lámat, jen se snažíme přijít na způsob, který bude vyhovovat všem. Snažím se během dne trochu usměrňovat i tu jeho přebytečnou energii tím, že se mu hodně věnuju... všimla jsem si totiž, že nejdivočejší je, když neví cobi, to pak všude šplhá, všechno krámuje, hračky lítají po celém baráku a já za ním furt lítám.... snažím se ho proto nějak zabavit... někdy si kreslíme, někdy jezdíme s autíčkama, někdy stavíme,.... to pak vydrží třeba i hodinu být úplně klidný..... nikdy si moc neuměl hrát sám...... Samozřejmě, že nemám pořád čas si s ním jenom hrát a myslím si, že to chápe i on. Jen abych to shrnula, občas jen musí být člověk trochu kreativní a nebát se to zkusit "trochu jinak" prostě najít ten nejlepší způsob. My ho postupně nacházíme a jsem za to ráda, protože ubývá křiku (na obou stranách) a přibývá radosti 😉 Prostě je to jak píšeš, člověk musí uvnitř cítit, že ta cesta, kterou se vydal je ta správná... ne jen pro dítě, ale i pro rodiče

mysek
1. říj 2018

@vladusa85 dekuju, kdyz jsi mi to takhle pekne vysvetlila, je mi to blizsi.

mysek
1. říj 2018

@lalusheee obdivuju postavu a ty prsa☺ jinak ja musim mit vsechno obleceni tehotensky, jinak mi boli podbrisek.

lalusheee
1. říj 2018

@mysek děkuju moc. Jinak ty kalhoty jsou jako leginy hodně pružný ale vypadají jako jeans.

baruda
1. říj 2018

@mysek já jsem na tom stejně, legíny a dlouhý triko.....svoje kalhoty teda obleču, ale jen v nejnutnějším případě, pak mě taky všechno tlačí a bolí. Nemůžu ani moc sedět, spíš tak polosedět, to zvládnu i celý den :D :D břicho už mam vidět, ale všichni mi tvrdí, že je malinky, že takový měli s jednim, tak uvidíme :D

mysek
1. říj 2018

@baruda no myslim, ze budou cumet jaky budes mit pupek pozdeji😀me vzdycky rikali a je tam jen jedno? Tak tobe budou rikat a mas tam fakt jen dve?😀 no ja jsem si i zvykla na ty tehotensky kalhotky a je to parada. Jsou to teda neskutecny bombardaky, ale pohodlny, fakt mi vadi vse potom ani tehotensky dziny nebo kalhoty nesnesu, jen tehu leginy, dzeginy, ted mi maji prijit jeste trosku teplejsi na zimu a podzim.

lenyskat
2. říj 2018

@mysek ahojky. A kde jsi objednávala teplejší legíny na zimu? Taky potřebuju🙂 tak jestli máš typ:+)

@lalusheee tak bříško se teprve objeví, ale je vidět že cvičíš budeš krásná mamka 🙂

vladusa85
2. říj 2018

@lalusheee Paráda, závidím 🙂 Nechceš nás tady trošku poučit o cvičení v těhotenství? Taky bych chtěla začít, ale nevím, co si můžu dovolit a co ne... V předešlém těhotenství jsem chodila na těhu cvičení, ale byla to celkem nuda.... Teď s prckem už si na cvičení nikam asi nezajdu, takže bych to chtěla zkusit doma...

baruda
2. říj 2018

@mysek taky si myslim, že budou čemět, vzhledem k tomu, že jsou děti přesně za sebou a ne vedle sebe :D :D já teda kalhotky ma zatim svoje, mam docela povolný, tak uvidím, jak dlouho vydrží. ještě dělají takový víc vykrojený, aby nevadily bříšku......

lalusheee
2. říj 2018

@vladusa85 já jedu na svoje pocity. Cvičím už 3 roky Silový trénink. Ne žádné dámské stroje a kruhové tréninky. Jak říkám jedu na pocit teď. Netaham se se závažím to ne.. Ale cvičím na bosu , trx a celkově s vlastní váhou. Máme doma svoje fitko vybaveny takže to mám pohodlnější a cvičení se nevzdam. Nechci být tlustá mamka, chci být krásná a fit. A mám to schválené i od lékaře takže směle do cvičení.

baruda
Autor odpověď smazal
baruda
2. říj 2018

tak jsem vám sem chtěla dát taky svůj pupík, ale můj telefon se mnou přestal komunikovat......Nevypadá sice tak dobře jako @lalusheee , dokonce má i OTP, ale co, aspoň nebude prťatům zima :D :D :D :D

mysek
2. říj 2018

@lenyskat jedny jsem koupila od pani na bazarku a jedny na mimibazaru nove za 300 i s postou, kdyztak ti sem hodim na pani mail. Ja uz jsem je asi mela, ale asi se mi potom rozdrbly mezi nohama, tak jsem je vyhodila, mely by byt zateplene jemnym fleesem, uvidim co prijde.

vladusa85
2. říj 2018

Tak dneska mi náš milý synek v nečekané situaci skočil zadkem na břicho..... plnou silou, až jsem vykřikla... jak moc je to v 15tt nebezpečné? Stalo se to asi před hodinou.... mám plašit? Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

baruda
2. říj 2018

@vladusa85 máš bolesti? máš třeba angelsound? já když jsem nervozni, tak si ten angelsound zapnu a uklidnim se.....miminko by mělo být poměrně chráněno, ale jestli máš pochybnosti, tak bych radši někam zajela. Maximálně budeš za plašouna, ale lepší plašit než aby to bylo špatné. Já už takhle v nemocnici byla několikrát 🙂 držim palce

vladusa85
2. říj 2018

@baruda Doma nic nemám a nejhorší je, že ani nevím, kam bych měla ject.... na klasickou pohotovost asi ne. Do porodnice? Snažím se na netu najít nějaké info nebo telefon, ale nějak se mi nedaří.

mysek
2. říj 2018

@vladusa85 to jsou ty nasi akcnaci. Me se stalo s prvnim, ze mi skocil na bricho nas 20 kg pes, za se uplne od toho bricha odrazil, potom se mi stalo, za na me skocil 40 kg pes tchanojc. Myslim si, ze je mimco dobre chranene, ale je to neprijemny a ja bych z toho byla taky nervozni. Kdy jdes na kontrolu? Pohyby asi necitis jeste vid? Ja je citila a ted nic, ale jdu na kontrolu konecne zitra, plus chci poresit co s tema plicema. A mas nejaky problemy, bolesti? Myslim, ze se neni ceho bat, ze je mimco chraneny a prizpusobeny neco vydrzet. Na me ted skocili nasi psi v patek a porazili me. Nekde jsem cetla, ze mimco i vydrzi treba pad ze schodu, ze je chraneny. Mozna bych treba aspon zavolala doktorce, co ona na to.

baruda
2. říj 2018

@vladusa85 jestli nemáš kam jet, tak zkus zavolat někam, kde mají non stop - třeba tady na Lochotín do Plzně......Je jedno, že jsi z budějovic, oni by ti měli poradit a říct co dělat, případně kam jet https://gpk.fnplzen.cz/cs/node/283

a nebo jestli to vydržíš tak počkat do zítra a zítra normálně k dr, ale za telefon nic nedáš a maximálně ti řeknou, kam jet......Já takhle volam kvůli zvířatum pořád :D, i když je to na druhý straně čr

kacka214
2. říj 2018

@vladusa85 mě neteř kopla v moři a všechno v pořádku. Pokud nekrvacis nebo nemáš křeče,tak záleží na tvé povaze,zda hned. Ale zítra bych raději jela.

vladusa85
2. říj 2018

Na kontrolu jdu až 15.10., pohyby zatím necítím a zejtra můj gyndař neordinuje. Volala jsem do nemocnice na gynekologickou ambulanci a tam mi jen suše řekli, že je jen na mě, jestli se přijedu nechat vyšetřit nebo ne, že mi nic doporučit nemůžou..... to je fakt přístup.... Ale to břicho mě bolí, takže asi pojedu....

kacka214
2. říj 2018

@vladusa85 jestli bolí, tak jeď hned

dzogobela
autor
2. říj 2018

@vladusa85 ja myslim, ze to bude ok. Dcera mi celkem bezne tak trochu skace na bricho, mimco je ted jeste dobre chranene. Ale samozrejme, pokid te boli a hlavne pro svuj klid radeji jed. 🙂

michaela_2
2. říj 2018

@vladusa85 tak co?? Vše v pořádku? Jestli te to pak bolelo, pro klid bych jela...

vladusa85
2. říj 2018

@michaela_2 Tak jsme jeli, prý je tam vidět nějaké pohmoždění, ale placenta i mimčo budou snad v pohodě, ale pozvali si mě na kontrolu ještě zítra.... chudák mimčo to dostalo přímo na čumáček, mám placentu na přední stěně a mimčo je přímo pod ní v tom nejužším místě, na UZ to vypadalo jako by tam bylo pomalu zaklíněné i doktorka se tomu trochu divila......

lenyskat
2. říj 2018

@mysek super díky.:+)

lenyskat
2. říj 2018

@vladusa85 tak se drž. Důležité je že je malé v pořádku. Snaz se být v klidu a uvidíš co ti řeknou zase zítra. 🙂

michaela_2
2. říj 2018

@vladusa85 jemine tak jesteze je to dobré! Ach jo ono je to hned s těmi malými certiky.....Dobre ze jsi tam zajela 🍀

mysek
3. říj 2018

Tak neco noveho? Ja mela dnes kontrolu, bez ultrazvuku, jen ozvy, na chvilicku jsem jen mimco videla, byl se mnou zase i manzel i malej. Jinak jsem litala po doktorech a dostala jsem se k dobre lekarce, udelala mi ruzna vysetreni, moje obvodni i vyter a za tyden budu vedet vysledky, namerili i teplotu a bud neco bakterialniho nebo virovyho, klidovy rezim a polehavat, tak ze nic novyho. Jsem rada, ze je mimco v poradku a ze jsem proto udelala vse a budu snad vedet, co mi je a nebo ze je vse ok. Tak pohlavi az za mesic. A co vy a vase mimca?

Strana