Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Jinak kluci se hlavne strachuji aby mimco bylo v poradku..aby me porod nebolel atd..jsou to zlaticka. Porad se na neco vyptavaji...
@mysek já jdu až zítra, v podstatě po 3 týdnech :D už se na ně těšim, dávaj teď docela dost zabrat. Doteď všechno relativně v pohodě, záchod jsem ani jednou nenavštívila :D :D do předevčíra :D a dneska to teda stojí taky za pěknou bačkoru. Břicho mě taky pěkně bolí, tak doufam, že se tam moc neperou a kdyby, tak doufam, že to nebudou dělat na světě :D
@vendelinka08 to je hezký, jak se starají.....já mam o 13 let mladšího bráchu, teď mu bude 15 a v podstatě co jsme mu to řekli ještě nezavřel pusu. už plánuje, co je všechno naučí, jak budou spát s nim v pokojíku, když budeme u našich, abych se vyspala, jak je bude vozit se koupat, jak k němu budou jezdit na prázdniny a miliony dalšího. Jsem ráda, že k našim jezdim jen občas na víkend, i tak mam už vymluvenou díru do hlavy :D tak držim palce, aby jsi nedopadla podobně :D
@vendelinka08 chápu no. U nás stejné - manžel a děti naprosto nadšení! Ségra (moje) taky a ještě nejbližší kamarádky - věděly, že třetí chceme 🙂
Reakce rodičů: u našich nic moc, ale spíš kvůli strachu jak to zvládnu, všechno - ted už to nějak vstřebávají a mamka začíná řešit a ptát se 🙂
U manželových rodičů dobré - tam jsou na větší počet dětí zvyklí 😀
Moje babička tedy byla ráda, ale také zpočátku převážil ten strach, proto ta reakce byla taková zaraženější...........
Nejvíce to řeší kolegové v práci a ,,cizí" lidé.
Nejčastější hlášky: Třetí?? jsi se zbláznila ne!
Ježíši jsi blázen, vždyť teď když ti dva povyrostli jsi mohla mít klid!
A to bylo plánovaný???
Třetí? proč? vždyt máte holku i kluka!
A jak to budeš dělat se všema?
😂😂😂
@michaela_2 naši měli mě a ségru, ta je o 2,5 roku mladší a věděli, že chtějí třetí, aby nebyli doma sami, až my odejdeme na školy. Tak si v mých 13 letech pořídili ještě bráchu. Je to ten nejvíc rozmazlenej (v dobré míře) brácha na světě :D mamce bylo 31, když se malý narodil, řekli jí, že je tam velký riziko, že bude postižený, nechala si vzít plodovku a tam bylo naštěstí všechno v pořádku, krom jeho ukecané pusy je celkem OK.....Třetí dítě je fajn, další dvě se o něj už dokážou krásně postarat. držim palce, ať je vše v pořádku
@michaela_2 Jsem ze tří sourozenců a když rodiče čekali třetí, tak si dokonce poslechli reakce jako to dáte už do babyboxu ne :D ...lidi si občas do pusy nevidí 🙂 nic si z toho nedělej
@vendelinka08 Jejda, tak to som si nemyslela, ze na tretie tehotenstvo byvaju taketo reakcie. Tiez uvazujeme o troch detoch, ak pojde vsetko ako ma. To prve je asi velka novinka pre celu rodinu (u nas je to prve vnuca na oboch stranach), ale zeby uz to tretie bolo brane tak vlazne, je teda dost odveci.
@mysek Mam novinky: bola som na prvom stretnuti so sukromnou porodnou asistentkou, ktoru som si vybrala, aby bola pri mojom porode (tam, kde chcem rodit s nou maju zmluvu, takze ma komplet odrodi ona sama, ak nebudu problemy) a urobila na mna skvely dojem 🙂 Chcela popocuvat srdiecko, ale dieta ju len kopalo do pristroja, tak to nechala tak :D
Tak dneska ta druhá kontrola.... naštěstí doktor říkal, že to nevypadá, že by se tam dělo něco neobvyklého.... díky Bohu.... ale prý mám radši odpočívat (to se snadno řekne, když je člověk s dítětem přes den sám 🙂 Ještě přežít zítřek.... mám si volat na výsledky triple testu a pak už snad budu moct být chvilku v klidu...
@vendelinka08 to je hezky, ze se kluci takhle tesi a jak to berou. Hlavne, ze se tesite vy, to je nejdulezitejsi. Muj tchan za zady rekl, ze az pujde do skoly, tak jeho tata bude vypadat jako deda. Nasi si to teprve uvedomujou a mamka dnes volala a uz vymyslela kam budou s Vasikem chodit v zime a ze budou uz muset poresit to spani u nich, kdyz bude druhy. Maji to jak kdy a reakce taky nebyla radostna ani z jedne strany, ale nasi v ramci moznosti chteji pomoct a vnoucata si uzit. Tchanojc resi kam pojedou na vylet nebo, ze si nemuzou dat venku kafe, protoze je hnusne a takovy starosti. Ale clovek musi chtit sam, nemuzu nikoho nutit.
Tak celkovo hodim otazku do plena: Vase skusenosti so sukromnou porodnou asistentkou/dulou? Mohli ste rodit len s PA?
Chtela bych si take najit dulu nebo PA...manzel tentokrat u porodu byt nechce...po zkusenostech a jeho pocitech z porodu ho chapu a rada bych do tretice chtela mit u porodu zkusenou zenu ktera mi pomuze celym porodem projit v pohode a podporit...myslim ze tady v okoli nejake jsou..jinak co se tyce tech pocitu..chapu rodice..take maji strach o me...mela jsem zdravotni problemy a boji se aby se to tehotenstvim nebo po porodu zase nevratilo..ale je mym ukolem poslouchat telo a take pro sebe neco delat...jen se musim hodit do pohody a jaksi mi to nejde...
Tchyne se se mnou o tom nebavila...rekla jen klukum..ze to stejne poznala..to rekla vzdy kdyz jsme tehu oznamili..jakoze uz to vlastne davno vi..ale nikdy se me na to nezeptala..je trapna....
Hlavne mam obavy aby neprudili manzela...hlavne tchyne..protoze pak bude manzel nastvany a bude ho to trapit..kdyz do nej bude nekdo rypat.
@lotta1234 jojo..prvni dite je vzdy radostna udalost..ocekavani atd...jasne ze i treti mimco bude molovane ale ten prvni momrnt neni takovy jako u prvnich
@vendelinka08 😀prej trapna. Nekdy je to s nima tezky. Kdyz ono to potom cloveka mrzi no, ze nemaji takovy zajem,byl to jejich sen pry trochu skutek utek, manzel se za ne stydi😞 Verim, ze se ti trochu ulevi po tom pondelku.😉
@mysek to jo..uz at je to za mnou a vim vysledky...Vasik vcera porad rsil..aby bylo mimco zdrave...a Vojta zase aby me nebolel porod...ze nechce aby me to bolelo a jak dlouho budu v porodnici atd...tak je musim utesovat. Vsem to rozhlasuji...zkoumaji kde to mimco je...Vojta se ptal jak se tam dostalo..tak jsem mu rekla at se zepta tatinka 😊. A pry ze tam mam vajicko a ze se mimco vylihne..tak Vasik mu rikal..ze nejsem dinosaurus. 😆😆 je s nimi legrace..
@mysek jo..je trapna...pimud mela podezreni..klidne se me mohla zeptat jestli nejsem nahodou tehotna...a ne..ze bude mlcet a pak prohlasovat..ze to stejne celou dobu vedela. Pani chytra. My mame takovy vlazny vztah...oboustranne. nesedly jsme si...jsme kazda uplne jina...
U nasich rodin byly reakce podobne, cekame ctvrte ditko a malem vsechny ranila mrtvice. Dokonce probehla i vymena názoru, nakonec se to zklidnilo. Vim, ze 4 je hodne, ale je to nase rozhodnuti a na drobecka se tesime. Jen pro okoli jsme exoti 🙂 Me ceka genetika v patek, tak trochu doufam, ze by mohli udelat i tu plodovku, at je to za nama.
My si sedli, i kdyz tchan ma zenzky bez mozku, co musi poslouchat, obsluhovat chlapa a uplne se mu podridit, to mi bylo proti srsti, ale tesila jsem se k nim. Co je malej, stvou me svou sobeckosti, neohleduplnosti, jsou jednoduchy a maji blby kecy a tchan dava skvele rady. Snazim se, ale urcite je to take uz takove chladnejsi, neda se to vynutit. Ale nechci, aby to deti vycitily a chci at, si udelaji obrazek samy, az z toho budou mit rozum a budou obe strany chtit, tak at si je vezmou na hlidani, ale s manzelem se posereme strachy, my jsme vlastne asi i radi, ze iniciativni moc nejsou. Maji radi svuj klid a radsi jedou na vylet a na obed.
@alnaa tak drzim mic palce at ti to uz udelaji a hlavne at vysledky dopadnou skvele...
@alnaa jo..ty reakce jsou nekdy zarazejici...kolem me je ted hodne maminek se 4 detmi..takze mi to uz ani neprijde a 3 deti je tady ted klasika...zadni exoti...
@vendelinka08 to přesně říká Fandy maminka! Ze to čekala 😂😂 na druhou stranu - toto bude jejich 10te vnouče, takže ji to asi i věřím ...😃
@vendelinka08 ja jsem se na reakce ostatnich vykaslala uz u tretiho ditka 🙂 Jen reakce rodiny me mrzela, ale uz je to ok 🙂
@vendelinka08 dekuji, taky ti preji at je vse dobre a brzy za nama
Holky kolik už máte kg navíc? Já skoro 15 tt a mám 1kg - 1,5 kg. Je to hrozný sem z toho úplně... Brrr. Já doufám že nepriberu moc.
@lalusheee To nic není 😉 Já jsem 15+1 navíc už 6 kg. U prvního jsem to měla úplně stejně - celkem jsem přibrala 18 kg, ale pak jsem 25 kg sundala za 9 měsíců.... než jsme počali, tak se mi zase asi 4 kg vrátily, takže jsem na tom +- stejně jako minule. U prvního jsem to řešila, ale teď mám tolik jiných starostí, že je mi to nějak jedno..... stačí mi, když se pak zase vrátim na svý.....

Tak nejvetsi radost maji z mimca kluci....nechala jsem to na nich aby to sirili dal..a tak jak jsem ocekavala...u tchanovcu nadseni zadne...moje mamka to vi uz davno a tatka se s tom porve...ale je v klidu..spis prekvapen. Mrzi me..ze u tretich deti je to takove..jakoby navic!!! Prvni dite...by se vsichni posrali...druhe dite..vsichni ocekavaji a treti dite uz je na vedlejsi koleji...nezadouci. jsem z toho fakt smutna...proto jsem to ani rikat nechtela...nedokazu se jaksi radovat diky okoli...ale jinak jsem rada...jen me proste svou lidi a to jeste budu muset oznamit klientum ze brzy koncim....dnes jsem byla na kontrole. Cipek v poradku. V pindeli jdu na genetiku a rikal gyndar ze mi asi rovnou udelaji tu plodovku...ze to delaji v pondeli a patek. A mam si dat tyden klidu...tak pak musim zrusit cely pristi tyden...no co uz...mimco je prednejsi. Manzel me tam zaveze tak jsem rada.