icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

michaela_2
4. říj 2018

@lalusheee 19. týden a nahoře mám 2kg. U dcery i syna jsem předtím pokaždé přibrala cca 9 kg celkem, ale s kojením pak člověk spíš ještě hubne 🙂

lotta1234
4. říj 2018

@alnaa Drzime palce, potom napis, ako to dopadlo 🍀
@lalusheee Nemam doma vahu a ani sa nevazim. Vzdy ma to len stresovalo. Na prvej poradni ma vazili prvykrat po asi 8 rokoch, takze vaha bola prekvapko 😀
@vendelinka08 Si tiez z Brna, ze? Kde sa vlastne chystas rodit, ak sa smiem spytat? Ja Vyskov, prave kvoli PA 🙂

lalusheee
4. říj 2018

@michaela_2 jee to je super to bych si taky přála. Já jako sportovec.. Úspěšně jsem se dostala na váhu kterou sem chtěla.. Ty dřiny.. Odříkání.. Uf. Ale to zvládnu.

baruda
4. říj 2018

tak my taky máme za sebou dnešní kontrolu......prckové mají 10 cm, mají se čile k světu, vzájemně se pošťuchují. Jedno je prý určitě kluk a druhý prý asi holčička, ale za tu ruku do ohně nedá. Já mám opět o 3kg míň :D, ale nebojim se, že by prťata strádala, zásoby mam dost velký pro nás pro všechny. Jen teda bojuji s tlakem, ten mám hodně nízky, na pravý ruce mi ho 3x nenaměřila a na levé bylo druhý měření ještě nižší než první, tak uvidíme :D

vendelinka08
4. říj 2018

@lotta1234 jsem primo z Vyskova a rodit bych chtela zase v Prostejove

vendelinka08
4. říj 2018

@baruda kdybys mela parecek..to by bylo pekne...

vendelinka08
4. říj 2018

@lotta1234 kterou PA mas vybranou? Ja tady rodila poprve a pak uz jsem zvolila Prostejov a byla jsem moc spokojena..se vsim...ve Vyskove ne...neslo o porod..jako spise po porodu...diky jedne sestre jsem nekojila a celkove to stalo za h...o

vendelinka08
4. říj 2018

Ale verim ze se toho hodne zmenilo a je to jine..vim..ze se do Vyskova jezdi rodit a jsou tady spokojene

vendelinka08
4. říj 2018

Jo..jinak mam 3 kila nahore...ale ja jsem dost hubena..takze jsem rada...ted mam 52Kg

baruda
4. říj 2018

@vendelinka08 jojo, když jsem zjistila, že jsou dvě, tak jsem chtěla jedině páreček, tak snad se příště ukáže, ale asi to bude mít smůlu, když to bude kluk :D už mam doma růžový oblečení :D :D

baruda
4. říj 2018

@vendelinka08 ježiš, tolik jsem měla snad někdy na základce :D :D já teda nevim, na jaké hodnotě jsem začínala, ale váha mi šla dost dolů. prvně jsem se vážila až na začátku září

vendelinka08
4. říj 2018

Doma se ani nevazim....jen na poradnach...ja mam bahu tak nejak od stredni skoly stale stejnou....u kluku jsem vzdy pribrala kolem 13Kg..ale vse slo hned pryc..zustaly mi dve kila a jak jsem zacala mit problemy se stitnou zlazou..tak kvuli nechutenstvi jsem hodne shodila a nemohla nabrat za zadnou cenu...a to snidam kazde rano kolace..

baruda
4. říj 2018

@vendelinka08 tak to nezávidim, já měla teď 81kg a myslim si, že jsem cca o těch 10 víc měla (hrozná představa) svoje kalhoty už si na sebe vzít nemůžu, sice na břichu tlačí, ale jinak bych se do nich vešla 2x :D takže aspoň něco potěšujícího. Nicméně si myslim, že prckové určitě nestrádají a zima jim taky nebude, zateplení mají perfektní :D :D já se teda nikdy nepřejídala, ale díky tomu, že jsem přibrala mě přestaly bolet kolena :D

vendelinka08
4. říj 2018

@baruda jojo...ale mam to i geneticky dane po tatkovi...ze nebudu tlusta....

baruda
4. říj 2018

@vendelinka08 tichá závist :D, já mam ségru a bráchu jako tyčky a to brácha sní klidně i 10 knedlíků k obědu a já dva :D :D

mysek
4. říj 2018

@lalusheee ja mam zatim 1 kg nahore, u prvniho jsem pribrala nejakych 8 kg a to jsem jedla vse na co jsem mela chut. Pri kojeni se vetsinou hubne, ale ja nic nehubla, ale ani nepribirala, jedla jsem hodne a i v noci, jak jsem mela porad hlad a chut. Ja jsem byla rada, ze uz jsem pribrala, jak jsem nemela chut k jidlu porad a nepribirala, rikala jsem si, aby melo mimco vse, co potrebuje a dobre rostlo. Podle me nemas moc predpokla, ze hodne naberes a neco vazi minco, plodovka, placenta atd.

mysek
4. říj 2018

Jinak vazim 55 kg, ale merim 156 cm a uz jdu docela dosiroka, budu pekna kulicka. Cely zivot jsem se hlidala, drzela nesmyslny diety, hladovela, cvicila. Mela jsem blok od mamky, cela mamky rodina jsou dietarky. K 15tinam jsem dostala rotoped, ze jsem pry pribrala, mela jsem tech 55 kg. Mamka treba pres zimu se prejida, nic nedela, nabere 10kg a na leto hubne, ze ji hrozne malo, dieta, neji prilohy. Ja mam dobry, ze se prejidat neumim, musim mit na taliri malo a jim pomalu a casto. Bloku me zbavil manzel, diky nemu se nevazim a citim se dobre i bez cviceni a reseni kolik toho snim a co.

baruda
4. říj 2018

@mysek já se taky nevážim, ale moje babi mi to neustále "připomíná", přitom ona je ta, která mi furt něco nabízí :D :D neřešim to, prostě jim jak chci a kolik chci. je teda fakt, že jsem řikala, že se budu muset začít asi víc hýbat, ale to bude muset ještě počkat. A je hrozně vtipný, když teď přijdu k babi, jak neví, co by mi nabídla a prý ať si vezmu ještě jeden nebo dva kousky, že to potřebuju :D :D

everyone
4. říj 2018

@mysek tak to mame uplne stejne miry :D kolik jsi pribrala v prvnim tehotenstvi? Jestli se muzu zeptat 🙂 ja jsem pribrala asi pul roku pred otehotnenim na 60 kg, pak jsem mela dlouho 58 kg . Momentalne mam tech 55, takze dobry, ze jeste ani nejsem na te puvodni vaze :D

mysek
4. říj 2018

@everyone nejakych 10 kg nebyla jsem si jista, ale vzpomnela jsem si. 53 jsem mela na zacatku a na konci 63. Jsem zvedava, jak na tom budeme.☺

lotta1234
4. říj 2018

@vendelinka08 Ja som si vybrala Ladku Rysavu, chodi k porodom do Vyskova bezne, ma tam respekt. Co sa tyka toho po porode, som pripravena aj na variant ambulantneho porodu (ze ked mi tam po porode nebude dobre, pojdem na reverz), ale radsej by som ostala.

baruda
4. říj 2018

Mám ještě jeden dotaz......vzhledem k tomu,jak se to všechno letos všechno sešlo,rozhodli jsme se,že Vánoce budeme řešit vážně skromně. Bohužel i 500 na osobu je pro nás momentálně dost velký vydaj neboť nás je fakt hodne. Mám v plánu každému udělat nebo koupit fakt jen nějakou maličkost. 3/4 rodiny má ještě během prosince a ledna narozeniny. S manželem jsme se rozhodli,že uděláme něco jako dopis za prcky,že si na Ježíška musí ještě aspon dva měsíce počkat a dát jim k tomu třeba fotky z ultrazvuku.mely byste nějaký nápad,jak tohle udělat? Aby to vypadalo hezky a pritom to neurazilo? Nevadí mi ruční tvoření,takže jestli máte některá nápad,sem s ním 🙂

lalusheee
4. říj 2018

@mysek to je fajn 8 kg. Ty jo. No já se budu modlit no. Ale hlavně ať je mimčo zdravý a má vše, to je nejdůležitější..

mysek
4. říj 2018

@lotta1234 take pripoustim moznost, jestli budeme fit jit driv domu. I s porodem chci byt pryc max 2 noci. Klidne bych sla i ty 2 h po porodu, kdyz bude vse v poradku. Rikam si, ze v porodnici to je bez starosti, ale ze bych odpocnula to take ne. Prvni noc mi malej plakal, v 5 h tam chodi uz sestry, v 7 vizita, druha noc, tak mi na pokoj privezli dve rodicky, tak ze doma bych odpocinula lip.

vendelinka08
4. říj 2018

Tak manzel jel ted s Vasou na pohotovost...cely vecer ho boli bricho...a nedalo mu to spat. Tak nevime jestli to nebude slepak. Ceksm na nejakou zpravu...chudak uz byl unaven a nemohl si ani odpocinout. Masirovala jsem mu to a nakonec je clovek uplne bezmocny. Tak snad mu ulevi. Ale nechtel tam..ze tam spat nebude. Ach jo.

vendelinka08
4. říj 2018

@mysek ja bych o porodu vubec nebyla schopna domu jit...byla jsem rada..ze jsem v nemocnici..alespon ty dva dny...nez se clovek da trosku do poradku...a nez se alespon spusti mleko. Po prvnim porodu to bylo desne...chytla jsem horecky ze zanetu prsu...ani se mi o tom nechce mluvit.

dmiska
5. říj 2018

@lalusheee vůbec bych to přibírání neřešila, když se vyloženě nevyzeres (nekdo to tak má - jsem těhotná, tak můžu) a ještě jsi zvyklá sportovat. Já mám původně 50kg na 165cm, jsem celkově drobnější hubeňour a v prvním těhotenství jsem přibrala 16kg, šlo to nahoru úplně samo. No ale po porodu to zase úplně samo šlo dolů a při kojení jsem dokonce klesla až na 48kg a to jsem jedla mnohem víc než jsem zvyklá.
Teď to bude asi podobné, už mám 5kg nahoře, ale kromě bříška a prsou to není nikde vidět..

dzogobela
autor
5. říj 2018

@dmiska slusi ti to 🙂

lalusheee
5. říj 2018

@dmiska jee tobě to sluší ❤️😊 Joo já vím jen sem se lekla že už to leze nahoru... Ale už dobrý.. No znáš to hormony a já sem jak citlivka no 😄

nikolspace
5. říj 2018

Taky se Vám pochlubím, dva týdny zpět, teď už končím 18.tt a konečně víme, že čekáme malou slečnu 😊

Strana