icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

dzogobela
autor
3. srp 2018

@baruda super, gratuluju 🙂 me by teda svihlo, kdyby tam byly dve 😀 mas uz nejake ditko? Mam kamosku, taky nemaji v rodine zadna dvojcata ama rocni holcicky 🙂

baruda
3. srp 2018

@dzogobela děkuju, no mě skoro švihlo taky, sem se tam doktorce rozklepala a rozbrečela. Dítě nemám ani jedno, ale chtěli jsme jedno teď, jednu holčičku a druhé adoptovat až by to naše bylo větší, aby se zvládla do budoucna platit škola a podobně. Absolutně netušim, jak to oznámim rodičům, ale asi budeme muset brzo, protože už nezatahnu břicho :D Tak doufam, že to aspoň bude páreček 🙂. Dr mi řikala, že je možnost to případně ještě zredukovat, ale když jsem to řekla manželovi, tak řek, že ani náhodou. Tak aspoň to je dobrý......Ach jo, pořád to nemůžu nějak vstřebat

kacka214
3. srp 2018

@baruda vždyť je to štěstí. Já vím, že je to šok a že první rok bude mazec,ale pak to budou super parťáci. Zhluboka dýchat, bude to ok.

baruda
3. srp 2018

@kacka214 však já vim, hlavně aby byla fazolka a "modřinka" zdravá :D ostatní se nějak vyřeší :D

marketak22
Autor odpověď smazal
lenyskat
5. srp 2018

@baruda držte se ,nějak se to zvládnou t musí. Budu moc držet palce aby to bylo co nejvíce v pohodě. 🙂

baruda
5. srp 2018

@lenyskat děkujeme,včera jsme to museli rict rodičům,tak byli všichni šťastní :D

everyone
6. srp 2018

Holky jak zvládáte tady ty horka? Já už moc nevím jak si pomoct :( Včera jsem teda i zvracela.
Chodím normálně do práce, takže potřebuji normálně fungovat.

baruda
6. srp 2018

@everyone v práci mám klimošku, tak dobrý, venku mi je fakt zle. Pokud nemusim, nechodim ven. Takže za mě špatný i ve třech 🙂

kreatura
6. srp 2018

@baruda Ahojda, moc gratuluji k dvojčátkům, před dvěmi roky jsem zažívala podobné pocity jako Ty, plánovali jsme jednu holčičku a ejhle byli tam dvě miminka a na 1. screaningu mi doktor řekl, že to vypadá na kluky a mám doma dva zlaté rošťáky, místo jedné princezny 😉 Teď jsme se pustili do dalšího miminka a tentokrát tam je tedy jen jedno miminko a termín máme 1.3. 2019
Ale mé první pocity když mi to paní doktorka řekla, byly hodně zvláštní, nevěděla jsem, jestli se radovat, nebo nadávat, jediná kloudná věta ten den byla, no ty vole... 😀

baruda
6. srp 2018

@kreatura děkuji, já sem teprve 7+3, takže na screening si ještě chvíli počkám, ale už uzavíráme doma sázky :D já řikam páreček, švagrová holky a manžel mi tvrdí, že to budou za trest kluci :D. My chtěli jedno naše a protože máme takové socielní cítění, tak jsme chtěli jedno adoptovat, teď si myslim, že se to asi všechno vyřešilo samo :D já u dr neměla daleko do pláče, klepala sem se jak drahej pes v zimě. Cestu za manželem sem pak prořvala a pak sem mu brečela ještě na rameni :D, ale v sobotu mi řikal, jak se už hrozně těší, tak je to dobrý :D

kreatura
6. srp 2018

@baruda No u nás to manžel bral teké s nadhledem a když jsme šli na screaning, tak jsem říkala, že chci dvě holčičky, nebo při nejhorším páreček a manžel mi říká, to budou dva kluci, uvidíš, no a když to na screaningu pak doktor říkal, že to vypadá na dva kluky, pobavil mě vítězný obličej mého manžela, ale dvojčátka jsou opravdu úžasná, klukům je rok a půl a jsou zlatí. 🙂
Nejhorší je překonat ten šok a tak a ještě nejhorší pro mě v porodnici bylo, když jsem poprvé stála u těch postýlek, tam byla taková malá prťata a já jsem si jen říkala, tý jo, jak se o ně budu moct postarat, však je nemůžu ani do ruky vzít, nic, ale během chvilky to bylo pryč, ale byli tak maličcí a zranitelní a teď to jsou raubíři 😀
Uvidíš, že to bude super ;) Držím palečky!! Ať jste všichni v pořádku, jen užívej 🙂

A adoptovat můžete vždy, pokud Vám to sociální systém dovolí... 🙂 My to máme také v plánu, chtěla jsem 5 dětí, 3 své a 2 adoptované, tak ty 3 už pomalu mít budeme, tak ještě ty 2, ale to až si zařídíme domeček a všechno okolo 🙂

lalusheee
6. srp 2018

@everyone já zatím v pohodě naštěstí. Spíš v tom dusnu mám nával slabosti ale během chvilky dobrý. Dělám pořád všechno jako dřív.. Vařím, uklízím, chodím do práce (dělám sestru u zubaře).. Cvičím pořád. Zatím dobrý no.. Ale ty vedra jsou hnusný.

baruda
6. srp 2018

@kreatura Ti jsou krásní <3 kolik měli kluci, když se narodili a v jakém tt jsi rodila? no švagrová má teď 3 týdenního chlapečka, když si hopřivezli měl 2800, teď má 3200 a manžel si ho ještě ani nechoval, že to je hrozně malinký. Tak ho lehce připravuji, že ty naše budou ještě menší. My máme domek 4kk, takže už takhle mi časem zruší pokoj pro hosty, takže další by se tam už asi nevešlo, pokud chci, aby mělo každý svůj pokojíček :D, ale třeba se ještě budeme stěhovat blíž k babíčkám, tak uvidíme 🙂

kreatura
6. srp 2018

@baruda Rozumím, no my zatím jsme v malé chlaoupce a chystáme se na stateček, tak tam snad nějáké místnosti budou 🙂
Kluci se narodili 34+3 a měli Ten blonďáček 43 cm a 2160 g a ten tmavovlasý 45 cm a 2260g, pak ještě zhubli a domů šli když měli cca 2 100 g 🙂 10 - tý den po porodu 🙂

baruda
6. srp 2018

@kreatura no tak to je pěkný, to aby je chtěl vůbec chovat :D :D bojí se, že to rozbije :D

kreatura
6. srp 2018

@baruda V pohodě, manžel je také nebral, první 4 měsíce to bylo jen na mě a pak se odvážil je nakrmit, stylem, dej mi jednoho do náručí a pak si ho vem 😀 A až v půl roce jednoho po prvé oblékl, kdy mu doktorka řekla, že ho má obléct a já mám za ní jít s druhým, tak byl hozený do vody, ale do té doby jsem oblékala, přenášela, krmila, jen já 😉

baruda
6. srp 2018

@kreatura já mu to vysvětlim, jak se o ně bude starat :D pěkně hned od začátku, přece to jsou naše děti ne? :D :D ne chápu, že to je pro někoho malinký a že se bojí, ale chci, aby se taky zapojoval :D

kreatura
6. srp 2018

@baruda Rozumím, tak on je pohladil, nebo tak, ale bál se, že jim něco udělá, takže jsem ho niják nestresovala, ale občas to bylo nad mé nervy 😀 Kluci jsou na začátku ledna, takže to oblékání na x etap bylo kolikrát vysilující, už jen proto, že já jsem byla oblečená ať nezdržuju, takže jsem šla ven a lilo ze mě 😀 A ještě větší fór byl v tom, že já jsem byla oblečená, děti v autosedačkách a čakali jsme na muže, než se doobleče a dojde 😀
Ale teď je úžasný, chodí už s klukama sám ven, dá jim najíst, na nočník a všechno, takže obrat a pomoc velikánská 🙂

baruda
6. srp 2018

@kreatura tak to je super, ten můj řiká, že by potřeboval, aby to mělo rovnou tak 4 roky :D :D aby se nebál, že tomu ublíží. Ale myslím si, že až je pak uvidí, že je nedá z ruky a když je nebude chtít, tak mu je prostě vrazim :D

lalusheee
6. srp 2018

Holky.. Jste taky tak šíleně unavený? Na mě to po poledni padne a jsem úplně ko. Furt se mi chce spát.

kreatura
6. srp 2018

@lalusheee Ano, ale kluci mi moc nedovolí odpočívat, naštěstí víkend byl ve znamení mého spánku a staral se tatínek 😀
No a k tomu jsem se rouhala, jak mi není špatně, že s klukama mi bylo daleko hůř, tak za odměnu jsem už 4 dny nic moc nejedla a jen zvracím 😀 ( Dneska jsem si koupila kofolu a už mi je o něco lépe, ale fuj 😀 )

dmiska
6. srp 2018

@lalusheee jo, to je normální... V obou případech to bylo nejhorší mezi 7. a 9. týdnem. Teď začínám 11. a už je to mnohem lepší.
On se na začátku rychle zvětšuje objem krve v těle a skoro každá těhotná má nedostatek železa... No a to se projevuje především únavou. Po těch velkých odberech, které mě čekají za týden, by mi doktor stejně určitě železo předepsal (stejně jako minule), takže jsem si rovnou koupila a začala dávat Floradix, tim nic nezkazim

lalusheee
6. srp 2018

@dmiska ahaa to je dobré vědět. Já mám premiéru takže nevím co čekat, haha.. Navíc chodím do práce že jo... Ach jo ale ta únava je Teda děs.

lalusheee
6. srp 2018

@kreatura jejej já zatím nezvracim ale mám nechuť k jídlu no.. A obrovskou žízeň Teda.

vendelinka08
6. srp 2018

Unavu mam silenou...i kdyz vcera ani dnes jsem nemela cas si dat odpoledni spanek...zacalyme jeste vice bolet prsa...holky...take chodite v noci stale na malou? Ja jdu tsk 4x za noc

vendelinka08
6. srp 2018

Jinak od patku mi je sem tam tak nejak divne az blbe...ne porad..spise jsou to chvilky...uz ani nevim jak jsem se citila kdyz jsem cekala kluky...

lalusheee
6. srp 2018

@vendelinka08 jo já taky pořád čůrám.. A chlastam vodu jak cisterna 🤣

vendelinka08
6. srp 2018

@lalusheee asi jak se zvetsuje deloha tak tlaci na mocak..ze? Bud chodim curat nebo me v 5hod rano vzudi hlad a musim si jit neco dat..jinak by mi bylo blbe z hladu...

kreatura
6. srp 2018

@lalusheee Jojo žízeň mám také, to už od začátku, únavu pociťuji až teď v 11. týdnu a to přišlo fakt až s tou nevolností, jinak to bylo v pohodě 🙂 Při prvním jsem nevěděla co únavou dělat už od začátku 🙂
Stejně je zajímavé, jak je každé těhotenství jiné 🙂
Jinak nechutenství jsem měla u kluků celé těhotenství a přibrala jsem s dvojčaty 9 kg ( z toho jsem ještě před porodem za 2 týdenní hospitalizace nechala 5 v nemocnici), takže k porodu jsem šla se 4 kg a domů o 15 kg lehčí ( 10 dnů v nemocnici s dětmi ). Teď by se mi taková dietka také hodila, protože to mám zpátky i s úrokama 😀
Zatím se mě hladovka drží 😀 😀 😀

Strana