Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@vendelinka08 me volali az kolem 19 hodiny
@vendelinka08 mysleli jsme ,že ne,ale nakonec jsme zjistili,že vzdalene jo. Přímo ale ne
@vendelinka08 paráda!!!! 😘😘😘
@baruda pokud nezvracis a nehrozí tedy dehydratace, je to ok 🙂 miminka nestradaji - miminka si totiž vezmou z těla co potrebuji, jsou to takoví mali paraziti 😁😁 neboj!! 🍀
Holky, my jsme teď řešili jména doma a je to tedy něco 😀
Vypadá to, že se neshodneme ani u jednoho.
Mě se líbí Šarlota nebo Laura u holčičky a Matouš nebo Kristián u chlapečka.
Manžel chce Stelu (jeho známý má chlapečka Bernarda a silně ho podezírám, že chce prostě taky dítě se jménem piva!!! on to tedy popírá) a kluka David nebo Samuel.......
Adrianka chce sestřičku Zlatku (čteme teď knížku Zlatka nezbednice 🙂), brášku prý říkat nebude, aby to byla spíš holka 😀
Fanoušek chce sestřičku Emu (jedna se mu líbí ve školce) a brášku Jáchymka (na to nevím kde přišel 🙂)
Takže máme poměrně široké rozpětí 😀 Oproti předchozím těhotenstvím ted poprvé vlastně doopravdy vybíráme jména, jednak nevíme co to bude (ačkoliv jsem teď na vážkách jestli si to přeci jen nenechat říct a hádat se tak už jen u jednoho 😀) a jednak dřív bylo jasno. Snad od 15 let jsem věděla, že pokud budu mít holčičku, chtěla bych Adrianu. A Fanoušek je zase po rodově dávané jméno u manžela v rodině a nebyla jsem proti, protože se mi líbí.
Teď nevíme.
Jak jste na tom se jmény Vy? 🙂)
@michaela_2 to je krásný, jak se zapojují i děti 😃 my měli vybraný jméno už po roce vztahu 😃 byli jsme na jídle v KFC a byla tam maminka s asi 4 letou blonďatou a modrookou holčičkou a řikala jí Anynko (Anežka), tak bylo jasno. Podmínka byla i ta blond a modrý oči, ale spíš to vypadá na hnědookou zrzku 🙂
U kluka jsme řekli, že to bude za trest Honza (manžel, můj bratr, můj otec, můj i manželovo děda jsou Honzové), takže to tak nějak bylo taky jasný......
lehce jsme se dohadovali u toho, kdyby to byly dvě holky nebo dva kluci. Jako druhou holčičku jsem chtěla Natálku (po mojí babičce), manžel Janu (protože je tam jen Jan, ale jeho mamka se jmenuje Jana). Nakonec jsem mu řekla, že by to bylo pěkně nespravedlivé, kdyby se jedna holčička jmenovala po babičce a druhá ne. Takže jsme skončili u Barušky (po mě 😃). Kluk byl docela lehký.....šli jsme na to stejně a tak když je Honzík v každé rodině, tak by byl druhý kluk Pepíček, to jsou budoucí pradědové. tak aby to bylo spravedlivé 😃
@baruda Anežka je také krásné jméno! 🙂 i Honzík a Barunka...........
My to máme ještě složitější v tom, že manžel má 3 sestry (všechny už mají děti) a k tomu nespočet bratranců a sestřenic, takže najít nějaké jméno, které se tam nevyskytuje, není jen tak 😀 ale naštěstí ta co by se líbila mě, zatím nikdo nedal....
@michaela_2 tak to my se naštěstí taky trefili.....nemam ráda moderní jména, jsem prostě na ta stará :D jsem ráda, že jsme se tenkrát shodli během 20 minut po cestě domů :D Manžel měl teda lehce připito, takže to šlo snadnějí :D ale nedovedu si představit to dohadování. Akorát teda zatím víme na 100% jen toho chlapečka no :( snili jsme o holčičce a kluk prostě nepřipadal v úvahu, tak se lehce bojim, aby to druhý byla opravdu holčička :D, za tu ale doktoři zatím ruku do ohně nedají
@baruda Tak držím palce, aby byla!! kdy máte další UTZ? tam už se třeba ukáže pořádně 🙂
Já jdu 18.10. a pořád si říkám, jestli si to pohlaví nenechat říct, aby se člověk na něco podvědomě neupnul a pak nebyl zklamaný v první chvíli - to by mne mrzelo potom dodatečně 🙂
Jinak z okolí jsou tipy 50 : 50 ohledně otázky holka : kluk, ale všichni jsou si naprosto jistí 😀 Moje mamka se ségrou ,,ví" že to bude kluk. U manžela v rodině zase každý ..ví" že to bude holčička.
Já nevím 😀
@michaela_2 zatím jsem jen zběžně koukala. Měli jsme Gabrielu, teď si to říct asi nenechame. U holek se mi líbí Karolína,na tu jsme koukali i před tím a nyní se mi líbí Daniela. U kluků jeden velký otazník. Marek, Vojta, Jakub, Matěj, Michal (po tátovi) ...
Mně se moc líbí Nelinka, ale přítel chce, aby se měla jmenovala po mně - Nikolka 😁 ale já nejsem moc na ty rodová opakující se jména, pak se to plete 😁
@michaela_2 já byla minulý týden ve čtvrtek, kluk se ukázal, toho mi potvrdila, ale to druhý se nechtělo otočit. Na další kontrolu jdu na konci měsíce a pak za týden na screening, tak snad už aspoň na jednom mi to řeknou.....všichni tak nějak počítáme s tou holčičkou, i tchýně nakupuje v růžovym :D :D a já si teda od začátku myslim, že to druhý bude holka. Když mi teď řekla, že to bude kluk, měla jsem na krajíčku, fakt jsme chtěli holčičku, ale ještě tam je aspoň jedna šance :D tak uvidíme, co z toho bude
Holky já taky nevím jaké jméno zatím máme dva kluky Kryštofa a Olivera. Teď do třetice to taky vypadá na kluka manžel by chtěl Petra a já Richarda nebo Frederika. Kdyby to byla holčička byla by to Ella. Tak uvidíme...😊
tak u nás sou rozepře kvůli jménu neustále😎
takže, u kluka manžel chce jedině Karla, protože on je Karel, děda, praděda, prostě rodový jméno a já tuhle tradici nesnáším a jméno Karel se mi vůbec nelíbí. Tak to už snad nějak skousl, že to prostě fakt nebude Karlík, v případě kluka, ale jiný návrh nedal a co navrhnu já, tak se mu vůbec nelíbí. Mně se líbí nejvíc Vít, Adam, Štěpán. Mu ani jedno a návrh, kromě Karla, jiná nedal....
ale naštěstí to zatím vypadá na HOLČIČKU, ovšem ani na tu se neshonem, i když taky žádný návrh nedal. Moje vybraný jsou nej je Agáta, Valentýna, Izabela, Viktorie, ani jedno se mu nelíbí a na každý má milion keců. Dcerce se líbí nejvíc Justýna, ale dcerka je Julie a přijde mi to dost podobný, volat na ně Juli, Justy😒
takže u nás je to dost divočina a řešit jméno znamená, že bude hádka😈
přitom u 1.dcerky sme se shodli na Julii vcelku rychle....
My mame Alzbetku, Natalku a Adamka. Ted cekame holcicku, ja bych chtela Sofinku nebo Dorotku, manzel zase Elisku a od holek padla Izabela. Tak nevim jak to u nas dopadne, jeste je ve hre Ella nebo Elenka 🙂
@michaela_2 moc hezka jmena vsechna a sama bych nevedela,ktere je nejhezci😊
My mame uz 10 let vybrane jmeno na holku a bude to Anna...i kdyz je jich tolik..tak je nam to jedno...a pokud by to byl treti kluk tak to bude Vitek....my jsme sevzdy na jmenech nastesti shodli hned a vlastne jsme jmena nikdy neresili..nastesti jsme v tomto sjednoceni. Mame Vaclava a Vojtecha...tak by to byl do tretice Vit....at mame vsechny svaty 😆😆😆😆
Vasik by chtel radeji brachu a Vojtovi je to sumak...ten se tesi i na holku...hlavne bude poprve v roli starsiho...jinak je nejmladsi z rodiny a vite jak to ma tezke...
@veverka.terka take ty rodove moc nemusim a manzel je na to sve jmeno takovy hrdy, ale u Vasika jsme se dohodli, ze holka by byla Klaudinka a kluk Vaclav po tatovi. Tak ze Klaudinka porad zustava, ale manzel obcas zkousi Michaelu po mne, ale vi, ze ma smulu, kdyz si prosadil Vasika. Tak jsem si rikala dobre, tak kdyz by to byl kluk mohl by to byt Michal. Meli by i svatky hned po sobe. Tak ze my mame zcela jasno a menit nebude i kdyz je spoustu krasnych a zajimavych jmen.
Vsechny mate hezke jmena vybrana. Vcera jsem byla s dulou a je super, mam z ni skvely pocit, je takova normalni, alternativni, ale ne prehnane. Moc mi nepotesila s porodnici, kterou mam vybranou, nektere prani tam prosadit uplne nejdou, ale potom jsem nad tim premyslela, ze bych mozna zvladla nejaky kompromis, ale nevim, abych tam nesla uz se strachem. No a musim hlavne poresit to zdravi a i psychiku, asi se konecne odhodlam na kyneziologii, uz se odhodlavam hrozne dlouho. Navic s manzelem nejaky spatny ted, vubec nevim, co s tim a mam pocit, ze vubec nema smysl s nim neco resit, ma me uplne na haku a ignoruje me. Vcera mu neco rikam ohledne te duly a vubec ho to nezajimalo, nevnimal a delal si aglictinu na telefonu, jako ja taky nejsem mila, prameni to z toho jak mi stve, jak jsem mu jedno, i kdybych lezla po zdi, tak bude cekat az mu navarim a prinesu mu to pod nos, vcera udelal svatost z toho, ze vyhodil odpatky-plasty a tak, jako vzdy, kdyz mi teda s necim jednou pomuze, tak mi to jakoby vycte, v podobe, ze uklidil tu kuchyn tu skladku tam, tak asi cekal jak mu budu pokorne dekovat, ale me to vytocilo, rikam, ze kdyby to nebylo jen na me a kazdy bychom neco vyhodili, nebylo by to tam. Kdyby delal na baraku, tak nereknu vubec nic, ale on uz 4 mesice nedela vubec nic, ale ode me se ocekava at kmitam. Mame velky barak, pred rekonstrukci, vsude se sype sut, vsechno stary, puvodni, plisen, do toho Vasa dela neuveritelny bordel. Proste nic moc. Venku 2 psi, bobky sbiram jen ja, citim na sobe, ze jsem celkove vyhorela, vycerpana a bez pochopeni, podpory, kontaktu. Ktery mi strasne chybi a potrebuju ho, protoze mamka me nechtela do posledni chvile a byla cele tehotenstvi na psychiatrii, meli jsme vychovu bez lasky, bylo to mezi nama chladny, ale ted je to lepsi, ona se hrozne snazi, vcera mi hlidali prave i. Ale bude to proste hlubsi a asi to musim potesit uz konecne a s manzelem nevim co, on teda takovy je, ma vzor z toho otce, doufat, ze to bude lepsi, mozna jsem jen precitlivela, vse si beru, ale fakt mi to mrzi. V noci nemuzu spat, se probudim ve 2 a do 6 nespim. Nemam komu to rict, nejlepsi kamaradka se neozyva, nereaguje a asi se mi nechce nekoho jinyho zatezovat. Tak se aspon tady muzu z toho vypsat, citim se prazdna, nedokazu se ani na miminko napojit.
@alnaa chtela jsem se jeste zeptat..take ti doporucili 2 tydny sexualne abstinovat? Ale myslim ze jde asi o samotny sex ne? Ostatni by vadit nemelo...a chodis uz do prace?
My mame o jménech jasno už dávno před mým otěhotněním.Pokud bude holčička bude Nina pokud chlapeček tak Hugo... Je to netradiční mnoho lidí nechápe ale nám se líbí 🙂 ..tak uvidíme kdo na nás z bříška vykoukne.. ve čtvrtek jdeme k dr.to budu 16tt třeba se ukáže 🙂
Jinak my zatim jmena nevymysleli a uz ted vime, ze s klukem bude orisek 😀 na holce se shodnem v pohode, tam se nam toho libi dost. Majda, Eliska, Rozarka... U kluka jsme minule meli Mikulase, ale spis proto, ze jsme vedeli, ze to bude holka, tak jsme to moc neresili 🙂
@vendelinka08 mě neřekli o sexu nic,jen že se mám šetřit. Do práce nechodím,jsem ještě na MD,tak to nemusím řešit. Se sexem si dáme pauzu určitě týden a pak se uvidí 🙂
@alnaa tak to jo...no me rekla 2 tydny bez sexu...a nepracovat.
@vendelinka08 tak ja myslim, ze myslela sex jako takovy, ostatni by nemusel byt takový problem. Asi i hodne záleží, jak se citis. Ja uz delam skoro vsechno, jen nejezdím na kole (maly ma 15 kg a davat ho na sedanku, to nezvladam) a netaham tezke nakupy. Jinak bydlime ve tretim patre bez vytahu, takze zatez mam asi primerenou 🙂
@vendelinka08 a vim, ze celkove se doporucuje po odberu dva tydny se setrit, tak mozna do toho zahrnuli i ten sex 🙂

@vendelinka08 Nadherna zprava, gratuluji!!! Uzivej si brisko a odpocivej 🙂