Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@vendelinka08 ja jsem poctive lezela 2 dny, pak jsem postupně pridala zatez, protoze z toho povalovani me rozbolely zada 🙂
@alnaa take neumim jen lezet...ale jelikoz jde o mimco tak se drzim a nic nedelam...ale uz take citim zada..😊
Holky,divam se.,ze resite jmena,chtela jsem slyset i Vas nazor, s jmenama u nas je o neco lehci,protoze jsme se domluvili,ze pokud budeme cekat kluka vybyra manzel jmeno a to by byl 100% Max nebo Maxim a kdyz by byla holcicka(coz uz je potvrzena) budu vybyrat jmeno ja. Mame uz jednu dcerku Sofia tak bych chtela aby se druha holcicka hodila k te Sofince(myslim v jmene) tak mam vybrane dve jmena but Victoria nebo Olivia,k prijmeni se nam hodi uplne vsichni,v prijmeni ale nemameme zadne "R" takze za me vyhrava zatim ta Olivia,akorad moc se neumim ztatoznit jak by se ji rikalo mozna ( oli,lív,popr. Olinko) ale Olivko rozhodne se mi nelibi😀Sofi zase chce Viki,ale manzel ne,protoze mame zname a typak maji Sofii a Viki,takze je to takove blbe 😀prvne jsem chtela Claudia,ale jakmile jsemse sini precetla vyznam jmena,jsem to hnedka zahodila.... jo a jeste podotknout,proc takova jmena,protoze je mezinarodni rodina,ja nejsem ceska,takze bych chtela aby se jmena hodila i do moje zeme😊 puvodne i manzel chtel aby se holcicka jmenovala po me Stefani,ale me se nelibi kdyz se deti jmenujou po rodicich,jinak klidne bych dala i toto jmeno,protoze seto mi taky hodne libi,vsude mi jmeno chvali. Budu rada,za vase nazory,dekuji holky
@stef9328 me osobne si libi vice jmeno Victoria...Ja celkove nikdy netihla ke jmenu Oli..kamoska je Olga a rikali ji ve skole Oliva. Takze to je jen muj nazor a Stefanii bych dala take s klidem. Jo..a vubec bych se neohlizela na zname kdo jake jmeno ma...jde o vase deti..a o to co se libi vam.
@stef9328 já teda souhlasím s @vendelinka08 a taky se mi víc líbí Viktorie, nad tou uvažujem právě i my, protože, jak píšeš, Olivie, budou jí pak říkal Olivko a to teda nezní moc hezky :-/ Já mám svagrovou Olgu a říkají ji Olino a to se mi taky nelíbí ☹
Taky se vám holky zdá, že s výběrem holčičího jména je to nějak jednoduší? Příjde mi, že na holku bychom měli zfleku každý aspon 10 na výběr, kdežto na kluka se pořád ne a ne shodnout. Je jich nějak mín, mi příjde. Navíc mám trošku pořád problém s tím, že potřebuju, abych neznala nikoho se stejným jménem v okolí, protože pak si pod tím jménem představím tu danou osobu a ne své budoucí miminko 😀 Vím, že je to blbý, ale nemůžu se toho zbavit.
@alnaa já jsem právě zvědavá, co se u nás nakonec vyrýsuje. Na prvním utz doktorka říkala, že asi holčička, ale úúúúplně všichni příbuzní a kamarádi tvrdí, že je na mě jasně vidět, že to bude kluk. Nevím, kde na to všichni chodí, ale zatím je moje doktorka jediná, která ma jiný typ 😀
@maryoneta hihi,nic si z toho nedelej,rodiny a pratele si muzou rikat co chcou,ver doktorum...me doktori u dcerky.rikali holcicku ale okoli i neznami lide mi vzdy rikali ze budu mit kluka, dokonce tyden pred porodem jsme byli v Globuse na nakup a pani u pokladny rikala,jej vy budete mit chlapecka,ze ano? No,takze tak....😀
@maryoneta ale je pravda,ze na zactku jsdm plet mela hroznou,bedary se mi delali snad na kazdou pul hodinu,vlasy mi zacali krepatit,ale nejak ke konci tehotenstvi to ustalo. Tedkom zatim vpohode, plet se sice zhorsila zase,ale neni to tak hrozne jak u prvni dcerky. Ale uz mi dva doktori potvrdili holcicku,i fotku z 15tt mam na pohlavi,tak teda verim,ze i tedkom bude holka.
Joo, proto me ted tipujou spis kluka.. v prvnim tehu s dcerou cela huba jak pubertak, ted nic. Ale ja si myslim, ze u dcery to bylo hlavne tim, ze se telo vzpamatovavalo z vysazeni HA a do toho pak prislo tehu... Ted je telo "ciste" uz dlouho 🙂 navic vim, jak je to individualni 🙂
V prvnim tehu jsem zarila..bylo mi skvele..vlasy krasne a huste...u druheho uz jsem to vse vnimala jinak...a ted mi sice rikaji jak mi to slusi...ale ja se tak necitim...no kazdopadne plet mam krasnou a bez bedaru a mela bych cekat holcicku...ja si myslim ze je to hlavne o hormonech a ne o pohlavi mimca...hlavne kdo vi..ze mame dva kluky tak do tretice nam tu holku strasne preji...
Prvni tri mesice jsem vypadala jak pubertacka, samy pupinek. Ted je to trochu lepsi, ale zadna slava to taky neni. Driv jsem to tak nemela ani u holek, ani u maleho. Myslim, ze je to fakt jen o hormonech, ne o pohlavi miminka. Lidi radi tipuji a nejlepsi jsou hlasky, ze to poznaji podle tvaru briska 🙂 Navic mi po kazdem porodu hrozne padaly vlasy, nastesti jich mam dost, jen vysavac se u nas nezastavil 🙂
Tak dnes uz vyrazim s klukama do skoly...alespon se projdu..koupim si snidani a kaficko. Jinak jsem ostuda..jeste jsem si nevyfotila pupik.
Holky a vy už jste všechny doma? Nebo chodíte do práce?
já sem si bohužel nemohla vybrat. Sem po IVF a mám rizikovou práci- rehab.sestra v domově důchodců, takže sem celou dobu doma...
@alnaa Hele, já vypadam, jak v té největší pubertě.....mam rosaceu (chronické onemocnění) a tváře mam pořád červený a pupínkovatý. Nejhorší to je při změně počasí. V podstatě bych neměla nic, co rozproudí krev v těle :D takže těhotenství mi opravdu hraje do noty :D :D nic mi na to nezabírá, jen atb a ty teď nemůžu, takže to aspoň mírnim olivovým mýdlem, ale je to děs......
@lalusheee já jsem doma od konce srpna. ale dělam z domu a jednou týdně dojíždim do práce pro "novinky". Pořád jsem špinila a krvácela a po tom, co jsem si myslela, že jsem o jedno přišla, jsem řekla, že teda ani náhodou a že budu dělat z domu. Naštěstí to je už v pořádku, ale doma se mi líbí :D hlavně to spaní do 9 :D dřív jsem absolutně nepoužítelná. Včera jsem musela od půl 6 fungovat a bylo to děsný
@lalusheee ja si planuji delat jeste alespon behem listopadu..chci dodelat darkove poukazy atd...jinak uz delat nebudu a budu muset na prac.urad. Vzhledem k tomu ze to tehu neni planovane..tak jsem si nemocenskou neplatila. Jinak jsem na osvc. Ted mam klidovy rezim po plodovce a bylo mi doporuceno nemasirovat.
Tak my jsme dneska byly na kontrole u pana dr. Jsem 15+3 miminko má 9cm a jsme v pořádku ó krevní testy atd.ale zda se mi to nějak málo co jsem tak cetla na jiných diskuzích ale kdyby něco bylo špatně by pan Dr něco řekl určitě.tak se nebudu stresovat.
@lalusheee s první jsem chodila do práce, na RD jsem šla 8 týdnů před termínem a ještě jsem pak do porodu dělala trošku z domova.
Teď jsem doma na RD, trochu pracuju z domova a pokud nebude žádný problém, hodlam být aktivní az do konce - do ledna budu chodit s Aničkou na cvičení a na plavání. Takže žádné polehávání doma, pokud to nebude vyloženě nutné v zájmu miminka

@alnaa no dnes se zase setrim...dopoledne jsem neco delala a pak jeste sila a pak me bolelo bricho..tak uz lezim a odpocivam...