icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

kacka214
12. říj 2018

@atekram42 ano,je to tak,pokud máš v daném roce odpracovaných x dní a mateřská se počítá jako odpracované dny. Taky jsem nad tím uvažovala,zda tedy nakonec pracovat budu jen do Vánoc. Zní to jako sci-fi,ale může to tak být.

baruda
12. říj 2018

ještě je dobré si zjistit, jestli to zaměstnavatel kdyžtak proplácí.....četla jsem někde, že ne všichni to tak dělají a jsou radši, když se to vybere......

kacka214
12. říj 2018

@baruda u nás to právě neproplaci. Teď jsem se právě koukala, že mi ještě zbývá dovolená na tento rok. Takže bych klidně mohla pracovat naposledy už 14.12.,to je opravdu drsné...

baruda
12. říj 2018

@kacka214 tak to je pěkný 🙂 mě vychází nástup na mateřskou ke konci ledna, tak uvidim....chtěla jsem si to nechat proplatit, protože peníze se hodí, že jo, ale když nebude na vybranou, tak taky dobrý......ale jestli to neproplatí, tak skončim vánocema. měla jsem v plánu jít od novýho roku na nemocenskou, tak uvidíme, jak to všechno bude

vladusa85
12. říj 2018

@atekram42 A nevíte, jestli mi naskakuje za rok 2019 také dovolená, když nastupuji z rodičovské znovu na mateřskou? Před nástupem na 1. mateřskou v roce 2016 mi zbylo 15 dní dovolené, které jsem si zatím ještě nevyčerpala..... pokud bych měla za rok 2019 nárok na celých 20 dní, znamená to, že po nástupu do práce budu mít na kontě nastřádaných 35 dní?

michaela_2
12. říj 2018

@lalusheee já budu pracovat do ledna 🙂 termín mám 5.3.

zuzka_f
13. říj 2018

zdravím, my máme termín 19.3. a taky, pokud bude vše Ok, chci pracovat do ledna.

atekram42
13. říj 2018

@vladusa85 Myslím, že v tomto případě to neplatí, rodičovská se do odpracovaných dnů nepočítá. Jestli to chápu dobře, tak se to nějak krátí. Ale jistě to nevím.

mmajda
13. říj 2018

@vladusa85 Ano, budeš mít nárok na celou dovolenou za rok 2019, o kterou si zazadas o čerpání hned po mateřské dovolené . Bohužel ta dovca 15 dní co sis predtim nevybrala se ti zkrátí. Ale o kolik to netuším. Proto je to dobře vybrat hned po MD..

mmajda
13. říj 2018

Holky, dovolená se nikdy neproplaci. Vždy se musí čerpat. Buď před nástupem na MD, nebo ideálně po MD než nastoupite na RD. Ono v jedné chvíli dostanete zaplacenou dovolenou a rodičovský příspěvek, tak se může zdát že Vám to "proplatili" ale technicky ji prostě cerpate..

dmiska
13. říj 2018

@mmajda jo, to je jenom o správném názvosloví 🙂

kacka214
13. říj 2018

@zuzka_f taky mám termín 19.3. myslíš jako do začátku ledna, nebo ještě v lednu chceš být v práci?

vladusa85
13. říj 2018

@mmajda A není to divné? Proč by mi měli krátit dovolenou kterou už mi jednou připsali? Myslela jsem si, že si ji mohu vybrat až se prostě vrátím po RD znovu do práce.... Když jsem odcházela na první MD, tak mi účetní tiskla papír, kde prostě stálo zůstatek dnů dovolené 15 a neříkala, že si je mám vyčerpat do nějakého data..... tenkrát jsem se jí ptala, jestli si je prostě můžu nechat na kontě a ona řekla, že ano. Tak nějak jsem spoléhala na to, že se mi prostě budou víc hodit, až budu mít doma děti.....

mmajda
13. říj 2018

@vladusa85 prostě se to nástupem na RD krátí. Víc ti odpovědět nedokážu. Sama mám první dítě 09/2016 a měla jsem taky zůstatek dovolené +celou novou za 2017 tak jsem si to zjistovala..
Je tu skupina Vše o mateřské, rodičovské, porodnem. Zkus se poptat tam, třeba ti i někdo odpovi o kolik dní se to zkrátí.

vendelinka08
14. říj 2018

Holky..tak jak se dari? Ja se ted byla projit abych rozhybala streva a mohla jit na wc...a zadarilo se...jak malo nekdy staci ke stesti...😆. Jinak kluci si uzivaji krasneho pocasi venku..tak je to super.

alnaa
14. říj 2018

Presne, staci malo k radosti 🙂 Pouzivam stejnou taktiku a hned je lip 🙂 Zacinam trochu bojovat se spanim, vzdy jsem rada lezela na brichu a ted uz to neni pohodlne, zatim to resim tim, ze si nacpu mezi nohy perinu, ale neni to uplne ono....

zuzka_f
14. říj 2018

@kacka214 tím, ze prodavam zdravotní židle na pružině a většinu dne sedím na židli, která je podobná balancnimu míči, a mam klidnou práci, tak bych klidne zůstala i cely leden. Čekám miminko, ale dokud to půjde, chci dělat. Vždyť doma taky dělám co je třeba, jen nezvedam težké věci, v práci zákaz zvedat židle a náhradní díly... šéf je naprosto bezvadny. Ted jen hledám někoho místo sebe, koho musím zaucit. No a po mateřské mi nabídli práci na polovicni úvazek z domova.

dzogobela
autor
14. říj 2018

@vladusa85 ale ono podle zakoniku si mas vybrat dovolenou za kazdy rok, ten dany rok. Dovolena by se nemela prevadet do dalsich let i kdyz se to tak dela... Takze otazka je, jestli kvuli tomu nedojde ke kraceni, ale to nevim a asi zalezi na zamestnavateli 🙂

mysek
14. říj 2018

Ja byla vcera ve skole, odpadly nam postupne 2 hodiny a rikala jsem si, co podnikneme. Manzel sam od sebe nikdy nic nevymysli, byl by jen doma, je to hrozny lenoch, ve Vejprnicich byla pout, tak jsem navrhla, zamitnuto, tak jsem rikala, at nas odveze na chatu k rodicum, on tam s nama neni, protoze pro nej je to ztrata casu i ho mamka pobidla, ze by jim pomohl a nic. Nevim co doma delal, ale asi planek na pocitaci koupelny, ma v planu rekonstrukci koupelny letos. Jinak nasi meli radost, necekali nas, bylo to neplanovany a tata mi nebral telefon, byl venku, nakonec jsme pomahali trhat jabka a rozrezat strom, tak nasi byli radi a vsichni jsme byli spokojeny. Uz i naplanovali, v tydnu by meli prijet, ze vezmou malyho ven, poto dalsi tyden potrebuju teda na odpoledne pohlidat, odhodlala jsem se konecne a objednala se na odblokovani-kineziologii, tak jsem zvedava, vubec nevim co od toho cekat a zda mi to pomuze. Mimochodem mate nekdo zkusenost? No a o vikendu si chteji vzit Vasika i pres noc, bude to premiera, tak ze si ho uzijou az az, je fakt videt, ze pro ne je to priorita a radost. Mamka take nema uplne ideal psychiku, ale Vasik ma na ni dobry vliv. Po vceresjsku jsem byla teda unavena a dnes jsme nebyli ani venku, coz mi mrzi, kvuli tomu pocasi, ale lamat pres koleno jsem to nechtela, ale mam to ted porad a unava me vubec jeste neopustila, s Vasikem v brisku jsem porad nekde litala a ted tohle, kolikrat se musim fakt uplne dokopat kvuli malymu a jdeme treba az v 6 a to uz je pomalu po slunicku. A manzel ho ven nevezme. Kdyz ma ranni a prijde dyl z prace, protoze ma anglictinu, vim, ze uz stejne toho nic nepolame, kdyby nahodou, ale ted se fakt nejak zasek a 4 mesice neudelal nic a ani me nepomuze a malyho ven taky nevezme, nepohraje si nic. S tim musim neco udelat, promluvit si s nim nebo se z toho za chvili zblaznim a co teprve az se skvrne narodi. No a az budu mit nejvic bricho, tak bude delat urco tu koupelnu, nejdriv plno casu a potom vse na posledni chvili, no nic. No a do skoly toho zaciname mit taky dost, ted musim udelat 7 testu a 2 sebinarky, plus potom dalsi testy. Jako neni to nic, plus si chci vypracovat rovnou z toho maturitni otazky, protoze potom uz se k tomu budu spatne vracet, tak ze odpoledne jsem delala neco do skoly, zabavovala Vasika a manzel spal. Do toho jsem cely den poklizela a stejne to neni znat, ale kdybych neuklizela vubec, tak to by to dopadlo. Vasa je schopny tady vykramarit uplne vse. Jinak ja spim jen na boku, me by to na brise tlacilo a vim, ze je to blbost, ale mela bych strach, ze mimco rozmacknu a spim jak zabita, jsem porad ko, obcas se budim ve 2, ve 3, chvili koukam na telku a zase potom usnu, nemuzu si jeste zvyknout na to, ze Vasou ted docela spi. Tak se opatrujte a dejte vedet s tou kinezkou, to me zajima....

lalusheee
15. říj 2018

@vendelinka08 hehe to je dobrý. U mě zatím fajn. Nevolnosti nejsou, zvracení taky ne.. Energie šla nahoru celkem. Akorát sedím na gyndě a čekám na kontrolu. Snad bude vše oka.

lalusheee
15. říj 2018

Holky. My včera koupili přebalovací komodu 😍 měli jsme štěstí 50%sleva 😍 muž říkal.. No to tady nemůžeme nechat za ty prachy. Tak mám hroznou radost.

monikaa91
15. říj 2018

@lalusheee Jeee ta je krásná 😍 Můžu se zeptat, kde jste kupovali a za kolik? 😊

dzogobela
autor
15. říj 2018

@lalusheee mame podobnou. Z druhe ruky asi za 700,- Je to kvalitni drevi a ten velky prebalovak je proste super 🙂 dceru tam prebaluju vecer pred spanim i ted a to ji jsou 2 roky 🙂

lalusheee
15. říj 2018

@monikaa91 xxx lutz Praha Stodůlky z 9 tis na 4500.

lalusheee
15. říj 2018

Holky jsme zdraví a prej ukázkový. Vypadá to stále na chlapečka 😊 jsem 16+1. A 13.listopadu druhý screening.

baruda
15. říj 2018

@lalusheee tak to je super, gratuluji.......jakto, že máte všichni takové hezké fotky z ultrazvuku?

ljucy29
Odpověď byla odstraněná
vendelinka08
15. říj 2018

@lalusheee krasne...tak to mame stejne..take jsem 16+1...a za tyden budu mit vysledky z plodovky a tam uz budu vedet pohlavi.

lalusheee
15. říj 2018

@vendelinka08 my už máme na tuty chlapečka. Prej. A na žádný další vyšetření nemusím.. 1 screening vyšel dobře tak prej už nic nemusím. Tak jsem ráda.

lotta1234
15. říj 2018

Baby a ked Vam na 2. screeningu znovu potvrdia pohlavie, budete to uz brat akoze je to naisto? Mne povedali uz na 1. screeningu, na ine ako velke ultrazvuky nechodim. Tak ci ten 2. screening uz brat ako spolahlivy a zacat kupovat modre veci 🙂

Strana