icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

vendelinka08
15. říj 2018

@lotta1234 ja uz bych to tak brala pokud doktor na jistotu rekne co vidi...protoze se muze stat ze se nebude chtit ukazat.

michaela_2
16. říj 2018

@lotta1234 Já u dcery i syna brala najisto, když mi na UTZ názorně doktor ukázal, kde co mají 🙂 cca v tom 20. týdnu - a třeba syna z fotky z tohoto UTZ poznali i manželovi - v té době bezdětní kamarádi - kteří fotky z UTZ do té doby nikdy neměli v ruce 😃

Ona občas se stane, že doktoři určí špatně (viz. naši známí, kterým prý 4x potvrdili holčičku a narodil se kluk), ale těžko říct, v jakém slova smyslu jim to pohlaví určovali, protože někdy - zřídkakdy, ale stane se, je to miminko opravdu v takové poloze, že je mezi ty nožičky vidět špatně - takhle jedna kamarádka nevěděla snad do 30. týdne, co to bude, protože jí prostě vždy řekli, že by fakt tipovali, že tam není pořádně vidět - a byl to nakonec kluk, takže člověk by řekl, že toho pinďu by tam vidět být mělo, že jo 😃

michaela_2
16. říj 2018

Takže pokud doktor řekne, že si je jistý, okolo toho 20. týdne, věřila bych tomu 🙂 - pokud budete patřit k tomu minimu, kdy se spletli, aspoň budete mít vtipnou historku pro prcka jednou 😀

michaela_2
Autor odpověď smazal
baruda
16. říj 2018

@lotta1234 mě na prvním screeningu řekli, že to vypadá na páreček,ale že to je jen odhad.....na kontrole o tři týdny později mi Dr řekla,že jedno je určitě kluk,ale na druhý prý špatně vidí,ale že by to ta holčička mohla být.tak se jí chci znova příští týden teda zeptat,jestli už bude líp otočené nebo ne,případne pak musím počkat ještě týden do dalšího screeningu 🙂

michaela_2
16. říj 2018

Já jdu na 2. screening pozítří - budu 21. týden. Už se těším na UTZ 🙂 Ačkoliv teď o miminku vím každý večer - respektive, dělá mi v břiše kotrmelce cca od 23h do do 2 do rána - kdy se to uklidňuje, ale přichází ke mě Fanoušek, že se mu něco ošklivého zdálo 🙂) Docela jsou sehraní už teď 😀
Ještěže aspoň Adrianka spinká 🙏

mysek
16. říj 2018

Tak nase doktorka nam minule u Vasi rekla jisty si nemuzeme byt nikdy nicim, ale verili jsme ji a brali jsme to tak. Nase doktorka je na ultrazvuky machr a opravdu je pry umi, reklo mi to vic lidi uz. Dela mi vlastne ona i ty screeningy. Jsem fakt napjata jak ksandy, protoze my nevime jeste vubec nic ani naznak. Holky a co ta kinezka? Nebo resil jste nekdo treba uz nejaky odblokovani, terapii?

lalusheee
16. říj 2018

@michaela_2 já teď poslední dvě noci se vzbudím v noci okolo 1 nebo 2 a mám oči jak tenisáky a ne a ne spát a cítím už nějaký jako vlny v břiše nebo něco, nedokážu to pořádně popsat, je to moje první děťátko tak ještě nevím co a jak ty pohyby.. Ale vzbudí mě to teda 😄 grr.

everyone
16. říj 2018

@lalusheee Já mám to stejné. Budím se každou noc a snad i ve skoro stejný čas :D Dnes jsem začala 19. týden a pohyby asi taky zatím nic a přesně jako ty nevím co si představit

Jinak u mě zatím nejsou ani nevolnosti na ústupu :( je mi stále těžko od žaludku a včera jsem zase i zvracela

hribek
16. říj 2018

@lalusheee
@everyone ono to zezacatku sou takovy vlnky v brise jak kdyby si tam neco plavalo, az case to letmo nekde tukne a pak uz to budou solidni kopance. ja sem 16+3 a uz tak tyden to citim pekne 🙂 hlavne rano nebo vecer kdyz si lehnu a sem v naprostym klidu

baruda
16. říj 2018

holky ), nemáte někdo zkušenost s bolestí ledvin? včera večer me začala bolet nejspíš pravá ledvina, dá se to vydržet, ale je to pěkně nepříjemné. je to taková tlaková bolest, která se chvíli zesiluje a pak to povolí, ale bolí to pořád....mám to řešIt hned nebo stačí příští týden na kontrole? net jsem samozřejmě pročetla

lalusheee
16. říj 2018

@hribek já taky když si lehnu večer a v noci hlavně. Ty vlnky. No já už se těším moc. Na všechno. ❤️

lalusheee
16. říj 2018

@everyone Chuděrooo.. To nezávidím.. Ale přejde to.. Musíš vydržet. U mě naštěstí už dobrý.. Nezvracim a nevolnosti nejsou.

maryoneta
16. říj 2018

holky, nemáte některá zkušenost s veletrhem For Babies v Praze? Myslím ,že by měl být někdy příští týden, tak zvažuju, jestli má smysl se tam jít podívat (třeba nějaký slevy na dětský věci atak) nebo je to tam zbytečný.

merope
16. říj 2018

@baruda Ledvina nebo to může být páteř? To první bych určitě řešila minimálně telefonicky, může to být skoro cokoli. Bolest páteře chce nějaké cvičení (ale za týden se to může uvolnit, ale taky pěkně rozpadnout) - tzn. asi bych to být nenechala.

baruda
16. říj 2018

@merope ok, tak uvidim zítra, kdyžtak sjedu k dr.....bolí to spíš vklidu než při nějaké činnosti

vendelinka08
16. říj 2018

Co se tyce pohybu..tak mam obcas pocit...ze jakoby neco citim..ale jeste je to takove..ze si nejsem jista...sice uz jsem to zazila..ale ty prvni tukanecky jsou takove nejake....

vendelinka08
16. říj 2018

@mysek s kinezio zkusenosti nemam ale budu se tesit na tvoji zkusenost...uz jsem o tom take premyslela.

vendelinka08
16. říj 2018

@baruda radeji si s zim zajdi...

dzogobela
autor
16. říj 2018

@baruda radeji si s tim zajdi. Nechci strasit, ale ledvinove koliky jsou v tehotenstvi celkem bezne... Svagrova ji prodelala ve 30. tydnu a hrozne ji chvalili, ze prisla vcas 🙂 ale u ni to uz byla souvisla bolest.

kacka214
16. říj 2018

@maryoneta zkušenost nemám,ale mám t namířeno.

baruda
16. říj 2018

@vendelinka08
@dzogobela
teď je to třeba naprosto v pohodě, ale když jsem šla včera spát, tak jsem to cítila......tak ji zítra zavolam a uvidim, co mi poví.....děkuju za rady

baruda
16. říj 2018

já už teda delší dobu (cca 3 týdny) cítím takovou jakoby kouli, která se mi občas vykulí, tak že to místo je tvrdé, po chviličce to povolí. Jestli to jsou pohyby nebo ne, fakt netušim :D :D

dmiska
16. říj 2018

@baruda to je spíš tvrdnutí břicha...
Když to srovnám s tím, když jsem měla v prvním těhotenství placentu na přední straně, jsou to tentokrát už pěkné tukance, začne maličké bublinky jak minule 🙂

baruda
16. říj 2018

@dmiska i když to je jen na kousku? a nic mě nebolí jen jakoby tlačí?

kacka214
16. říj 2018

@baruda myslím, že ano. Teď jsem to měla poprvé v neděli. Nebolí to,ale upřímně mi to moc příjemné není. Kopance jsou spíš takové tukance.

baruda
16. říj 2018

@kacka214 no tak si ještě počkáme :D

dzogobela
autor
16. říj 2018

@baruda to je tvdrnuti bricha 🙂 mela jsem u prvni od nejakeho 20 tdne celkem casto. Ted od minuleho tydne taky 🙂 kdyby to bylo casteji, rekni dr, napise ti magnosolv 🙂 je to bezne. Ztvrdne kus bricha na chvili, pak to zase povoli 🙂
Jinak pohyby jsem predevcire rano citila lehce i na pohmat, jinak furt nic moc. Jsem ted 19 tt 🙂 u dcery to bylo az 21, tak uvidime 🙂

baruda
16. říj 2018

@dzogobela dr jsem to řikala před 14 dny na kontrole, neřekla mi na to nic.....magnosolv mam už z dřívějška, občas ho piju, ale ne každý den. jsem teď 17+4

vladusa85
16. říj 2018

@mysek Mamka chodila na kineziologii s bráchou, když mu bylo cca 10 let a párkrát tam byla i sama se sebou. Trpěl na šílené migrény, pořád mu bylo špatně, tak už zkoušela kde co....vkládala do toho velké naděje, ale byla z toho dost rozpačitá. Musela tam na sebe prozradit dost osobní věci... tenkrát mi to popisovala jako kombinaci psychologa, pohybového cvičení a vizualizace. Bráchovi to teda moc nepomohlo, protože se mu snažila odblokovat cosi uvnitř a nakonec jsme tenkrát zjistili, že problém je přitom venku.... šikanovala ho učitelka na základce, takže to byl takovej útěk do nemoci. Naši na ni tenkrát naběhli a byl klid, bráchovi se zázračně ulevilo i bez terapie. Ale to už bude nějakých 16 let, těžko říct, kam se to za tu dobu posunulo. Věřím, že když tu terapii vede nějaký fakt empatický člověk, tak ti může pomoci pochopit příčinu tvého problému, ale určitě nepočítej s tím, že tam jednou zajdeš a je po problému 😉

Strana