Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Dnes jsem mela Superkonsiliarni UZ. V patek mi volali z Prenatalu, jestli bych dnes mohla prijet, ze me pan doktor chce videt... Docela ve me hrklo, co se deje, protoze vysledky z plodovky byly naprosto v poradku.
Nakonec mi kontrolovali placentu, mela jsem nejake nizsi hodnoty, nastesti je vse ok. Malicka zrovna vyplazovala jazyk a otvirala pusinku 🙂
@alnaa tak hlavne ze je vse v poradku...to jsou nekdy nervy...
Holky jak je to s tou dovolenou? četla jsem už více verzí a jsem z toho zmatená :D Můžu si hned od začátku ledna vybrat celých 25 dní? že bych naposledy šla do práce před Vánoci. Děkuji za vysvětlení 🙂
@vendelinka08 veľmi dobré info nájdeš tu: https://www.vladozlatos.com/blog.html 🙂
holky, můžu něco na bolavou kyčel? fastum gel nebo něco podobnýho? začalo to minulý týden a je to čim dál tim horší, bolí to ve stoje, v sedě, v lehu, natažený a podložený, když ležim na druhym boku (na kterym neumim spát), prostě pořád. přes den většinou pololežim a jsem vklidu
@baruda Také mi to v těhotenství s klukama dělalo, nikde jsem tedy nebyla, ale říkala jsem si, že se chci vidět pak při porodu, jak roztáhnu nohy, protože to byla muka 😀
Ale máme doma takový ten dlouhý polštář z Lidlu, tak jsem spala v jeho objetí a jak psala dmiska, měla jsem ho až mezi nohama, hodně to pomáhalo a pak jsem brala hořčík proti křečím, jinak paralen můžeš, ale s mírou a jinak jednorázově jakoukoliv tabletku, ale jinou než paralen by jsi trvaleji brát neměla... Ale jak jsi psala, zkusila bych nějákou mast proti bolesti, měla by působit lokálně, takže k miminkům by se dostat neměla 🙂
@kreatura já jdu k dr v rámci těh. průkazky, jinak by mě tam nikdo nedostal :D takže cíleně s tím tam nejdu. Tak jako tak musim pro něco na to namazání do lékárny, tak se tam i rovnou zeptam......jinak já se nažim nic nebrat, radši ani ten paralen. Mam ještě parapyrex, ten mi dali v lékárně na bolesti hlavy, ale radši se to snažím vydržet. Posledně jsem ho v sobě neudržela ani minutu. Polštář vyzkoušim, mám teda koupenýho Matýska, ale ten je hrozně tvrdý, tak chci pořídit ještě nějaký měkčí, ale ten Matýsek bude pak na tandemový kojení suprový
@baruda Jojo v pohodě, to já chápu, já myslela spíše nějákého ortopeda, nebo tak 😉
Sama jsem nad ním uvažovala, ale já, nemocnice a doktoři nejde dohromady 😀 Jen z pozice kolegů než pacienta 😀
Tak já jsem s klukama měla paralen asi 1x a to, když jsem měla migrénu jak blázen a to jen půlku dětského 😀 a jak pomohl 😀
Teď s maličkou jsem nevzala ještě nic, ale taky mi takhle nic nebylo, jinak ta kyčel se mě držela ještě teď v létě - kluci měli rok a třičtvrtě, ale udávám to pak tlačení kočáru, protože teď jsme už 3 měsíce bez kočárku a po kyčli ani památky 🙂
@kreatura já jsem na tom s doktory stejně, u zubaře jsem byla naposledy před svatbou a to jsou 4 roky, předtim jsem tam taky tak 5 let nebyla :D :D a teď se teda musim objednat, kdyby to nebylo třeba do průkazky, tak to neřešim :D :D.....k ortopedovi jsem chodila, mam namožené svalové úpony (shodou okolností na stejné noze, jako mě boli ta kyčel) :D :D problémy přestaly, až když jsem ještě víc přibrala, tak se modlim, aby se buď už nevrátily nebo se dostavily až fakt hrozně dlouho :D
já měla prášek jednou když jsem byla nastydlá, tak aby mi trochu povolily dutiny a pak s tou migrénou, ten se ale nestihl ani vstřebat. i když vim, že můžu, tak to nechci zbytečně zkoušet. zatím to nebylo nic tak hrozného, aby se to nedalo vydržet
@baruda Naprosto rozumím, já taky k zubařům chodím jednou za x let 😀 A ani před porodem jsem tam nebyla, i když to v průkazce bylo napsané a nikdo to po mě nechtěl 🙂 A to jsem se bála, že to po mě budou chtít 😀 Ale budu muset, protože mi od porodu už vypadlo 5 plomb a to 2 hned den po porodu 😀 Nevím proč, ale stalo se tak 😀
@baruda asi bych si i zasla za fyzioterapeutkou a nechala zatejpovat...dostavi se uleva i bez leku...
@vendelinka08 to mě nenapadlo, tejpy mám doma, tak poprosím taťku
Maminky co už máte doma děti, prosím o radu, jestli máte některá již zkušenost. Měla jste některá nízko placentu a vytáhla se v průběhu těhotenství? Včera mě na kontrole Dr. upozornila, že mam nízko placentu a že pokud začnu krvátek, tak ať okamžitě dojdu a pujdu si lehnout do nemocnice.
@everyone Na přesně to samé jsem se tu v diskuzi už před časem ptala taky 🙂 Ano, mělo by to normálně jít si to vybrat rovnou v lednu a nebo je možnost si to vybrat hned po skončení mateřské, před nástupem na rodičovskou. Taky chci jít naposledy před Vánoci, ale teď, jak je mi lépe, tak přemýšlím o tom, jestli ten leden přeci jen ještě nechodit, je to měsíční výplata navíc... Ale ještě uvidím.
Já mám v plánu jít 6 týdnů před porodem z práce. Přece jen, cítím se dobře, jsem aktivní, cvičím.. A tak se nechci válet doma a kynout.
Já chtěla jít taky po vánocích,ale po pravdě,vyplaceny celý měsíc je pro mě výhodnější.i jsem přemýšlela,že půjdu od ledna na nemocenskou a na konci ledna na mateřskou - 8 týdnů před,tak snad to do té doby aspoň vydržíme. Jinak já dělám z domu,takže to teď záleží už jen na dětech
Takže,jen kdyby to někoho zajímalo......fastum gel je prý ještě horší a silnější než Ibalgin....paní v lékárně na mě dost vytrestila oci......takže sem si koupila jednu kobylu (koňskou mast) a gymnastický míč,seděla jsem na něm chvíli u švagrový a docela to šlo,tak uvidime

Tak jsem zjistila ze i u nas je tehu joga...supeeeeer..takze budu chodit...potrebuji se protahnout a zklidnit a venovat se sama sobe.