icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

vendelinka08
22. říj 2018

Tak jsem zjistila ze i u nas je tehu joga...supeeeeer..takze budu chodit...potrebuji se protahnout a zklidnit a venovat se sama sobe.

alnaa
22. říj 2018

Dnes jsem mela Superkonsiliarni UZ. V patek mi volali z Prenatalu, jestli bych dnes mohla prijet, ze me pan doktor chce videt... Docela ve me hrklo, co se deje, protoze vysledky z plodovky byly naprosto v poradku.
Nakonec mi kontrolovali placentu, mela jsem nejake nizsi hodnoty, nastesti je vse ok. Malicka zrovna vyplazovala jazyk a otvirala pusinku 🙂

vendelinka08
22. říj 2018

@alnaa tak hlavne ze je vse v poradku...to jsou nekdy nervy...

everyone
23. říj 2018

Holky jak je to s tou dovolenou? četla jsem už více verzí a jsem z toho zmatená :D Můžu si hned od začátku ledna vybrat celých 25 dní? že bych naposledy šla do práce před Vánoci. Děkuji za vysvětlení 🙂

marcelamor
23. říj 2018

@vendelinka08 veľmi dobré info nájdeš tu: https://www.vladozlatos.com/blog.html 🙂

baruda
23. říj 2018

Hahaha dnes mi dorazila měsíční zásoba plenek :D

vladusa85
23. říj 2018

@baruda Masakr ;-D

dmiska
23. říj 2018

@baruda tak hlavně abyste to využili... Jako jo, u dvojcatek je ta spotřeba velká a narodi se spíš menší, takže asi jo...
My jsme jedniček u Aničky spotřebovali jen 2 balíky, pak už dvojky...

baruda
23. říj 2018

@dmiska já teda ještě pro jistotu koupil i dva balíky (80ks) těch do dvou kilo, tyhle jsou až do pěti, tak předpokládam, že to za ten měsíc nenaberou :D

@vladusa85 no to teda :D

dmiska
23. říj 2018

@baruda ta horní váhová hranice mi u zadne velikosti neseděla, vždy jsem přecházela na větši mnohem dřív ;)

baruda
23. říj 2018

@dmiska s tím já počitam,nevím,jak se narodí velcí,takže určitě nepocitam,že je budou mít do pěti kilo

baruda
24. říj 2018

holky, můžu něco na bolavou kyčel? fastum gel nebo něco podobnýho? začalo to minulý týden a je to čim dál tim horší, bolí to ve stoje, v sedě, v lehu, natažený a podložený, když ležim na druhym boku (na kterym neumim spát), prostě pořád. přes den většinou pololežim a jsem vklidu

dmiska
24. říj 2018

@baruda něco takového asi zkusit můžeš, mělo by to působit jen lokálně... A v noci zkus spát na boku s polštářkem mezi koleny, to mi v minulém těhotenství alespoň trochu ulevovalo

baruda
24. říj 2018

@dmiska děkuji, jdu teda v pátek k dr, ale poslední dva dny to je fakt hrozný, tak kdyby to aspoň lehce pomohlo, budu ráda 🙂 stavím se v lékárně a případně se zeptam, zda to můžu. a polštářek vyzkoušim. Díky moc

kreatura
24. říj 2018

@baruda Také mi to v těhotenství s klukama dělalo, nikde jsem tedy nebyla, ale říkala jsem si, že se chci vidět pak při porodu, jak roztáhnu nohy, protože to byla muka 😀
Ale máme doma takový ten dlouhý polštář z Lidlu, tak jsem spala v jeho objetí a jak psala dmiska, měla jsem ho až mezi nohama, hodně to pomáhalo a pak jsem brala hořčík proti křečím, jinak paralen můžeš, ale s mírou a jinak jednorázově jakoukoliv tabletku, ale jinou než paralen by jsi trvaleji brát neměla... Ale jak jsi psala, zkusila bych nějákou mast proti bolesti, měla by působit lokálně, takže k miminkům by se dostat neměla 🙂

baruda
24. říj 2018

@kreatura já jdu k dr v rámci těh. průkazky, jinak by mě tam nikdo nedostal :D takže cíleně s tím tam nejdu. Tak jako tak musim pro něco na to namazání do lékárny, tak se tam i rovnou zeptam......jinak já se nažim nic nebrat, radši ani ten paralen. Mam ještě parapyrex, ten mi dali v lékárně na bolesti hlavy, ale radši se to snažím vydržet. Posledně jsem ho v sobě neudržela ani minutu. Polštář vyzkoušim, mám teda koupenýho Matýska, ale ten je hrozně tvrdý, tak chci pořídit ještě nějaký měkčí, ale ten Matýsek bude pak na tandemový kojení suprový

kreatura
24. říj 2018

@baruda Jojo v pohodě, to já chápu, já myslela spíše nějákého ortopeda, nebo tak 😉
Sama jsem nad ním uvažovala, ale já, nemocnice a doktoři nejde dohromady 😀 Jen z pozice kolegů než pacienta 😀
Tak já jsem s klukama měla paralen asi 1x a to, když jsem měla migrénu jak blázen a to jen půlku dětského 😀 a jak pomohl 😀
Teď s maličkou jsem nevzala ještě nic, ale taky mi takhle nic nebylo, jinak ta kyčel se mě držela ještě teď v létě - kluci měli rok a třičtvrtě, ale udávám to pak tlačení kočáru, protože teď jsme už 3 měsíce bez kočárku a po kyčli ani památky 🙂

baruda
24. říj 2018

@kreatura já jsem na tom s doktory stejně, u zubaře jsem byla naposledy před svatbou a to jsou 4 roky, předtim jsem tam taky tak 5 let nebyla :D :D a teď se teda musim objednat, kdyby to nebylo třeba do průkazky, tak to neřešim :D :D.....k ortopedovi jsem chodila, mam namožené svalové úpony (shodou okolností na stejné noze, jako mě boli ta kyčel) :D :D problémy přestaly, až když jsem ještě víc přibrala, tak se modlim, aby se buď už nevrátily nebo se dostavily až fakt hrozně dlouho :D
já měla prášek jednou když jsem byla nastydlá, tak aby mi trochu povolily dutiny a pak s tou migrénou, ten se ale nestihl ani vstřebat. i když vim, že můžu, tak to nechci zbytečně zkoušet. zatím to nebylo nic tak hrozného, aby se to nedalo vydržet

kreatura
24. říj 2018

@baruda Naprosto rozumím, já taky k zubařům chodím jednou za x let 😀 A ani před porodem jsem tam nebyla, i když to v průkazce bylo napsané a nikdo to po mě nechtěl 🙂 A to jsem se bála, že to po mě budou chtít 😀 Ale budu muset, protože mi od porodu už vypadlo 5 plomb a to 2 hned den po porodu 😀 Nevím proč, ale stalo se tak 😀

baruda
24. říj 2018

@kreatura já žádnou naštěstí nemam a ani jiné problémy, ale ono mi to jednou za čas neuškodí :D jen nevim, jestli k té samé doktorce, co jsem byla naposledy nebo k jiné :D ta poslední měla pochopení, proč tam nechodim :D

lenyskat
24. říj 2018

@baruda to je jak povolují vazy. Zkus cvičit protáhnout, cviky najdeš na netu. A jinak bych nemalzala, ale vzala bych si paralen a v noci spala s polštářem mezi koleny

vendelinka08
24. říj 2018

@baruda asi bych si i zasla za fyzioterapeutkou a nechala zatejpovat...dostavi se uleva i bez leku...

baruda
24. říj 2018

@vendelinka08 to mě nenapadlo, tejpy mám doma, tak poprosím taťku

baruda
24. říj 2018

@lenyskat po pravdě radši bych to namazala, než jedla paralen, zkusim ještě ty tejpy a v noci polšář

monullka1
24. říj 2018

Maminky co už máte doma děti, prosím o radu, jestli máte některá již zkušenost. Měla jste některá nízko placentu a vytáhla se v průběhu těhotenství? Včera mě na kontrole Dr. upozornila, že mam nízko placentu a že pokud začnu krvátek, tak ať okamžitě dojdu a pujdu si lehnout do nemocnice.

atekram42
24. říj 2018

@everyone Na přesně to samé jsem se tu v diskuzi už před časem ptala taky 🙂 Ano, mělo by to normálně jít si to vybrat rovnou v lednu a nebo je možnost si to vybrat hned po skončení mateřské, před nástupem na rodičovskou. Taky chci jít naposledy před Vánoci, ale teď, jak je mi lépe, tak přemýšlím o tom, jestli ten leden přeci jen ještě nechodit, je to měsíční výplata navíc... Ale ještě uvidím.

everyone
24. říj 2018

@atekram42 děkuji za odpověď 🙂 já se taky ještě budu muset rozmyslet. Mě je zatím stále dost na nic, takže pokud se to nezlepší na leden kašlu

lalusheee
24. říj 2018

Já mám v plánu jít 6 týdnů před porodem z práce. Přece jen, cítím se dobře, jsem aktivní, cvičím.. A tak se nechci válet doma a kynout.

baruda
24. říj 2018

Já chtěla jít taky po vánocích,ale po pravdě,vyplaceny celý měsíc je pro mě výhodnější.i jsem přemýšlela,že půjdu od ledna na nemocenskou a na konci ledna na mateřskou - 8 týdnů před,tak snad to do té doby aspoň vydržíme. Jinak já dělám z domu,takže to teď záleží už jen na dětech

baruda
24. říj 2018

Takže,jen kdyby to někoho zajímalo......fastum gel je prý ještě horší a silnější než Ibalgin....paní v lékárně na mě dost vytrestila oci......takže sem si koupila jednu kobylu (koňskou mast) a gymnastický míč,seděla jsem na něm chvíli u švagrový a docela to šlo,tak uvidime

Strana