Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Ahoj holky, všechny Vás tu zdravím! Přidávám se k Vám do skupiny s termínem porodu březen 2019. S manželem čekáme první mimčo a budou to rovnou dvojčátka, tak už se moc těšíme 🙂 Zajímalo mě, jak už máte pořešenou výbavičku? jestli už nakupujete a zařizujete? My totiž nemáme ještě v podstatě nic, jen jsem koupila pár oblečků, startovací sadu lahviček a chůvičky.
@petratra ahoj, vítej mezi námi, jsme na tom úplně stejně :D :D gratuluji. my už máme pár věcí, ale to nejdůležitější - pokoj pro mimča zatím ne :D z toho je momentálně překladiště. Nakupuji to postupně, abych se pak z toho nezbláznila. A i když mám termín březen (spíš počítat s únorem), ráda bych měla většinu do konce roku připravenou. Nekupuji nové věci, převážně to jsou z druhé ruky. Máme kočárek, autosedačky, plenky na měsíc, kamarádka mi teď přivezla velkou spoustu oblečení a hraček a teď mam objednané šátky na nošení, chuvičky, monitory dechu a dneska přijde zásilka z lékárny
Holky..ja jeste nic nekoupila...jaksi nemam cas...ale Vojta uz mimcu koupil dudlik. 😊...ale uz se pomalu chystam. Asi si sepisu seznam a zacnu. Ale rikam si ze od ledna uz bude klid a budu doma..tak si to zacnu vse chystat..
@mysek dekuji....no brisko zase povyskocilo a berusku citim cim dal vice..tak jsem rada...hlavne vecer....
Tento tyden mam strasne hekticky....siju vanocni ozdoby a v sobotu je tady kousek v dedine jarmark...kam me vzdy zvou...dynobrani. a fakt to letos m9c nedavam...nevydrzim u toho dlouho sedet a to jeste musim dodat do dvou obchudku nejlepe do konce rijna nebo zacatkem listopadu....no a do zoho kluci a domacnost na me krici at ji uklidim..ale to pocka.
@vendelinka08 já je chci už taky cítit, jsem z toho nějaká nervozni. dneska končíme 19tt a naposledy jsem něco cítila před 2 dny, kdy jsem měla hroznou potřebu lehnout si na břicho, to se jim moc nelíbilo, tak se hlásili.....jinak já mam taky seznam a vždy chvilku hledam to nejlepší a podobně a když myslim, že jsem to našla, tak to objednam :D
@petratra Já jsem první těhotenství měla také dvojčátka ( v lednu budou mít už 2 roky ) a doma jsem neměla vůbec nic, jen od konce října jsem měla kočárek z druhé ruky a to jen proto, že jsem se bála, že bych pak už nesehnala ten, co jsem chtěla 😀
Jinak jsem doma neměla vůbec nic, chtěla jsem si to připravit první týden v lednu, termín jsem měla na konci února, tak mi to přišlo tak akorát, jenže jsem měla nějáké zdravotní problémy a od 28.12. jsem ležela v nemocnici a 9.1. se kluci narodili 😀 No tak nejvíce toho musel udělat tatínek a mě pustili 3 - tí den po císaři domů a než mě hospitalizovali ke klukům, tak to byl jen den a půl ( tak dlouhý den a půl jsem ještě neměla ) a během toho, bolesti, nebolesti, stehy nestehy, jsem všechno žehlila a chystala. Táta měl pak nachystané sedačky s věcmi, které nám v den propuštění dovezl 🙂
Takže tentokrát jsem ještě více v klidu, protože vím, že se to obejde i beze mě, hlavně v dnešní době, kdy si to člověk objedná a druhý den to má doma a nemáme doma téměř nic, kromě nějákých neutrálních věcí po klucích a věcí, co jsem si chtěla sama udělat, takže pletené, háčkované, jinak řešit to budu asi jako minule, někdy v lednu 😀
Omlouvám se za sloh 😀
@baruda Buď v klidu, ono sice jsou to dvojčátka, ale já jsem kluky po prvé cítila až kolem 28 tt. takže celkem pozdě no a i když jsem je cítila, tak pak se projistotu pohli třeba jednou za den, dva, takže mě furt stresovali, jestli vůbec žijí 🙂 Naštěstí jsme měli kontroly co 2 týdny, takže jsem to něják vydržela a na každé kontrole mě paní doktorka uklidnila, že jsou v pohodě 🙂
Teď jsem 22 a malá o sobě pomalu dává vědět, ale jak se říká v druhém těhu bývají pohyby cítit dříve, no ale taky to není žádná sláva 😀
@kreatura já když mám divné pocity, tak si zapnu angel sound, ale nechci je moc provokovat. Cítím je spíš tehdy, když mam ruku na břiše, to ale taky pořád nemam, občas i cítim šťouchnutí. Myslela jsem, že když jsou právě tak blbě za sebou, že je ucítim dřív :D :D. Zítra jdem na kontrolu, tak už mám maxi seznam, na co se potřebuju zeptat. hlavnš dneska fakt trpim. nevim, jestli to je od té kyčle nebo ne, ale k tomu všemu se přidaly ještě střevní potíže, tak jsem ráda, že jsem v sobě udržela aspoň živočišný uhlí. Je mi špatně i po čistý vodě. Sbíram odvahu sníst Calipo, po tom mi bývalo vždycky líp :D tak uvidíme. měla jsem v plánu dneska celý den jíst, abych zítra nevážila ještě míň než před měsícem, ale to se mi asi nepovede. Už posledně se jí to moc nelíbilo, tak jsem zvědavá, co na to bude řikat teď a lehce se bojim, aby mě neposlala do nemocnice. Přitom já jim, jen málo no
@kreatura dr mi toho taky moc neřekla, jen jsm viděla ten její výraz. v sobotu jsem se vážila u babi a měla jsem +- stejně jako před měsícem. Mě po pravdě taky nevadí, že mam míň aspoň někdys se to povede., když už jsem líná cvičit :D :D jsem přesvdčená, že tolik jsem nevážila ani na svatbě před 4 lety, to jsem se bála, že mi nebud prstýnek, dneska se bojim, aby mi někde nespadl :D
Holky,budu prodavat cely pokojicek(sestavu),kterou jsme porizovali pred 2rokama pro dcerku,ted uz budu prestavovat postele jinak. Pokoj je kupvany v Nemecku,je z masivu,dvirka a supliky s doviracim systemem,postylka.seNo predela na postel s rozmery 140x70cm. Pokoj bude volny od 1.2.2019, do te doby uz by mela byt nova sestava pokoje hotova. Kdyby jste nektera mela zajem do soukromych zprav dam vice informace i fotky
Ja byla vcera na kontrole 17+3 vse ok. Mrnous se hejbe vypada to na kluka. Nakupy a vybavicku budu resit az po novym roce. Po mych zkusenostech ze se muze vokoli stat nechci nic chystat zbytecne dopredu. Jinak se mi udelala kolem pasu vyrazka a svedi jak blazen. Dostala sem zadanku na kozni tak tam zitra jdu,dikybohu za znamy pac kdovi kdy bych se tam dostala. Snad to nic nebude, dr rikal ze je to mozna alergie na fraxiparin co si picham, no uvidime. Do toho me trapi minimalne 1x mesicne migreny. Uz se tesim na brezen a na porod. Tohle tehotenstvi zvladam hur nez s malou. To mi bylo jen blbe v prvni trim. Ted mi bylo dobre a naopak se to kazi ted ach jo😞
Já mám dle dnešní kontroly (19+2) taky placentu vepředu. Pohyby vůbec necítím, ale prý máme ještě čas 🙂 jinak je všechno v pořádku 🤗
Holky ja jsem dneska 17+3 zkusila jsem si lehnout na břicho a cítilaá jsem po chvilce jaké si bublání je možné že se mimo ozvalo?zkusila sem to pak znovu a zase tak se mi to nezdálo
@viencze jacjsem 17+4 a pohyby citim tyden...jsou to jemne stouchance...nekdy intenzivnejsi a nekdy jemne...nekdy citim ze me kopne do mocaku...je to legracni...myslim ze ty prvni pohyby jsou proste takove jemne neco a kazda to vnimame jinak.
Já zatím cítím jen spíš takový šimrání v břichu a to jsem dnes 20.týden. Ale před týdnem na ultrazvuku jsem je viděla a to chvílu ani jeden neposeděli a pořád se tam vrtěli,tak jsem se uklidnila.
U prvniho tehu jsem pohyby citila az kolem 23tt...u druheho kolem 20tt a ted v 17tt...
Mam po 2. screeningu, vsetko je OK. Fotku tentokrat nemame, pretoze dieta sa divalo priamo do sondy, cize by to bolo zo serie "hororove zabery z maternice" :D
Btw. pohyby citim od 18. t., najprv tak, ze som mala ruku na bruchu a potom uz aj bez.
Ahoj holky, mám termín až v dubnu, ale říkám si, že byste mi mohly poradit - studuji doktorát a školitel mi "dohodil" konferenci, co bude na konci listopadu - to budu zhruba 20tt. Konference by byla fajn, 2 dny v Německu, ale trošku mě děsí cesta. Letecky to jde jen s přestupem, doba letu 3-3,5 hodiny, přičtu-li čekání na letišti, cestu na letiště a z letiště, jsem skoro na tom, co vlakem/busem, tzn. 7 hodin. Tím vlakem/busem to je s dvěma přestupy, jezdí to na všech tratích i docela často, takže bych mohla ráno vyjet z Prahy, dojet do Norimberku, tam se projít po městě (mám ho moc ráda) a pak jet zase dál. Ale pořád to je 6,5 hodin strávených v autobusech či vlacích při cestě tam a to stejné při cestě zpátky.
Teď kolem 15tt jsem šíleně utahaná a unavená, ale nevím, kolik s tím má společného to, že jsem minulý týden dělala zkoušky, na které jsem se učila 2 večery dlouho do noci a spala málo + navíc i málo spím a pořád se budím - a netuším, zda se to za ten měsíc změní.
A tak mě napadlo zkusit poprosit vás, jak jste na tom - kdybyste měly teď (resp. kolem 20-21tt) cestovat nějakých 7 hodin tam, 2 dny konference a 7 hodin zpátky, zda by se vám chtělo nebo byste to zabalily. Já zatím na konferenci v cizině nebyla a nevím, jak se dostanu, až se mimčo narodí, ale přemítám zkusit najít něco dopravně pohodlnějšího. Německo pro mě není problém, mám tam babičku, vyznám se a německy trochu umím, jde mi opravdu hlavně o tu dopravu. Zase si říkám, že třeba bych pak mohla na konferenci i s mimčem, že bych vzala třeba mámu nebo nějakou kamarádku s sebou a zda to nebude lepší.
Předem díky za jakékoli tipy.
@merope pokud mas tehotenstvi v poradku..tak bych letela letadlem. I kdyz cekas na letisti..tak let je sam o sobe kratky. A v druhem trimestru by nemel byt problem...a radeji ted nez s mimcem...dokud je v brisku je to pohodlnejsi nez kdyz je pak na svete.

@vendelinka08 jsi kočka😉