Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Prosím co vám pomáhá na pálení žáhy? Začalo mně to teď poslední dny vždy večer otravovat :(
Předem se omlouvám za tenhle dotaz,ale.......Dr mi řekla,že mám polyp na čípku a tedy vynechat pohlavní styk.o orgasmu mi neříkala nic,a tak ten jsme neřešili. vcera ale manžel přišel s tím,že četl,že by neměl být ani ten.mate s tím někdo zkušenosti,prosím?
@everyone já to měla opravdu nesnesitelné. Zkoušela jsem mléko,to ulevilo na chvilku, Rennie nepomáhalo. Ať jsem jedla,co jsem jedla, vždy pálilo. Tak jsem to řekla doktorovi a ten mi předepsal Helicid. Beru každé ráno, půl hodiny před snídaní a opravdu velká úleva. Ne, že by to někdy nepalilo,ale je to určitě o 75% lepší.
@maryoneta nepamatuji si, jak jsem to měla u předchozích těhotenství, ale v tom nynějším (třetím), mívám v noci občas velké křeče v noze a nebo na pravé straně u kyčlí - přičítám to taky tomu roztahování dělohy, navíc jsem malá a děti mívám docela velké, takže to taky udělá svoje - v tomto týdnu už se pronesou 🙂
@baruda unavená jsem příšerně, poslední dny teda echt, ale já už na sobě pozoruji, že mě začíná zmáhat ten kolotoč : ráno vypravit a rozvozit obě děti, pak do práce, odpoledne vyzvednout děti, převézt na kroužky a večer domů - večeře, udělat úkoly, cvičit na flétnu.........něco uklidit, vykoupat je..........okolo 22h padám na pusu. Myslela jsem popravdě, že to do konce roku zvládnu s přehledem, ale ted už pomalu začínám odpočítávat dny do Vánoc, stejně natěšeně, jako děti 😃 Celý leden a únor mám v plánu prospat - a doufám, že se prďola nerozhodne narodit o pár týdnů dřív, to by mě nakrknul 😃
Jo a krásné fotky dvojčátek!! 😍
@lotta1234 Na ten UTZ ve 30. týdnu - pokud ti ho neudělá tvůj gynekolog, je fajn objednat se už přímo do porodnice, kde chceš rodit - seznámíš se aspoň s prostředím a nějakým doktorem atd. 🙂 V porodnicích jej běžně dělají, také na něj jdu do Hořovic.
@michaela_2 já už jsem teda doma,dělám z domova,takže jsem přes týden fakt v klidu,ale o víkendu to moc nejde.....jedeme k rodičům a musíme samozřejmě všechny navštívit,tak toho moc nenalezim.ja plánují dělat do půlky ledna,pak si dám na 14 dní nemocenskou a pak by mi měla vycházet mateřská,tak snad si to taky nebudou chtít stradovat ven dřív :D ..... Děkujeme,jsem se podruhé zamilovala,pořád na ně musím koukat :D
@everyone také teď ve středu si nechám napsat od dr. Helicid.... už mě to také chytá... hlavně mám malou hodně vysoko, takže mě tlačí na žaludek a cítím žáhu....
Holky, mě taky pálí žáha, ale řeším to mlíkem a zatím to pomáhá.
Holky, tak já už jen dva týdny v práci a pak už budu doma a chystat Vánoce... miluju adventní čas, vše zdobím a chystám a už začínám mít tu předvánoční náladu.... a když vím, že budu před Vánoci 14 dní doma, tak si vše v klidu nachystám.... a za to jsem ráda. dnes jsem zase nakoupila ozdůbky na věnec, který budu dělat na dveře..... a včera jsem s manželem zajela do lesa na větvičky, ať můžu vyzdobit před domem... no, jsem fakt blázen.... ale děti to ocení, oni jsou asi v tomto po mě. Hlavně ten starší....
@vendelinka08 Ach, tak to zavidim... Posledne Vianoce pred dietatom sa chystam stravit u rodicov, takze v Brne nechystam nic. Nasi sa akurat stahuju a do Vianoc sa to cele nestiha, takze budem rada, ked budem mat kde spat :D
Ale o to viac sa tesim na tie dalsie, prve rodinne ❤
Tak u me zaha zatim dobry, pali me jen vyjmecne, tak to moc neresim. Zacinam mit ale jiny problem. Kdyz delsi dobu stojim nebo jsem utahana, tak me zacne jakoby "tahat spodek". Nevim jak bych to uplne popsala, je to neco mezi pnutim, tlakem a tahem. Neboli to, ale ani to neni prijemne....
@baruda Ahojda, no s tim orgasmem, jak pises, jsem mela zase problem ten, ze jsme meli na chvilku zakazano kvuli tvrdnuti bricha. A ptala jsem se i konkretne na orgasmus a prej ani to. Ale jen 14 dni 🙂 S cipkem teda nevim, ale radej bych se zkusila nejak optat teda doktora 🙂 ;) pro jistotu. Ale u cipku myslim, ze by vadilo spise treni a ne stahy delohy. Ale nejsem doktor no...
@harleta my právě meli povoleno celkem asi na 14 dnů,nejprve jsem spinila,pak to dovolila a teď to zas zakázala kvůli tomu polypu,nenapadlo mě,že by orgasmus mohl vadit, když se v podstatě tam nic nestrka. Kdyz nezapomenu,zeptám se příští týden.
@alnaa to se mi děje taky,jakmile delší dobu stojím nebo sedím,tak to cítím.v podstatě mi i vadí,kdyz si po celém dnu v pohybu lehnu na záda a natáhnu nohy,to je to ještě horší.....během noci to ale povolí a k ránu už na zádech zase spát můžu.
Ahoj holky, něják přestávám stíhat... 😀
Rekonstrukce v plném proudu a máme obyvatelnou jen jednu místnost, takže paráda... A do toho potřebuji stihnout dalších milión věcí ( nemusím, ale já je prostě potřebuji 😀 ) .
K té žáze, mě zatím tedy netrápí, ale v prvním těhu mě kolem 33 tt. trápila a to 2x vždy mi pomohl ANACID, který jsem do ničeho nedávala, jen jsem otevřela sáček a vycucala z něj... 🙂
Jinak se těším na čtvrteční kontrolu, ale ani né proto, že bych se tak moc těšila na maličkou, ale těším se za paní doktorkou, začínám mít nějáké potíže a bojím se, abych neskončila v nemocnici se selháváním jater a ledvin jako s klukama. A taky se dozvím jak dopadlo OGTT, ale jelikož mi nikdo nevolal, tak věřím, že dobře 🙂
Průběžně Vás čtu, ale něják nestíhám odepisovat 🙂
@vendelinka08 já dnes začala s vánoční dekorací. Takže jsme na tom podobně. Světýlka po baráku jsem rozvěsila ještě v říjnu,kdy bylo teplo,ale rozvitim je až v neděli.
Holky, mě v nemocnici dali na pálení žáhy anacid, prý se můžou až 4 sáčky 😉
@carolinca88 Také jsem ho měla v nemocnici a i v práci jsme ho dávali 🙂
@kreatura i mě tahle představa děsí, potřebovala bych být těhotná tak do léta, abych si byla jistá a klidná, že mimčo bude mít svoje místečko, takto to bude fakt zajímavý...zatím máme obyvatelný 2 místnosti a děsí mě spaní v jedné místnosti manžel, já, 6-ti letá dcera a mimčo😖
@kreatura no naprosto tě chápu. Manžel chtěl vymalovat nejdřív jen dvě místnosti, které jsme mezi sebou stěhovali, teď to vypadá tak, že bude malovat celý barák. Jenže mu jeden pokoj trvá týden, takže kromě těch dvou pokojů nemá nic jinýho......už jsem se s nim včera nebyla a fakt jsem na něj byla naštvaná, všude bordel, protože stěhujeme věci z pokoje do pokoje a nikde neni vidět žádný postup. Postýlky mi nevybalí, dokud nekoupíme postel a skříň do dětského pokoje, přitom to je prostě maličkost. Hlavně je mam koupený už nějaký ten týden (to mě uháněl, abych je už koupila) a až tam bude něco špatně a oni mi to nevezmou, tak budu na něj naštvaná ještě víc. Fakt mě tohle vytáčí, hlavně, že chce pořád chodit na ryby. Mě to nevadí, ať si jde, ale ať pak něco udělá. Teď chce pro změnu vystěhovat a vymalovat ložnici......zaplať pánbuh, že se bude vyndavat jen komoda s šuplíky a televize, postel a skříň tam je na míru, s tou se hnout nedá......ale hlavně, že když on něco potřebuje, tak to musí být honem honem.......na dětský pokoj má prý ještě tři měsíce čas.....copa on, ale co já? já si to chci zařídit sama
po delší pasivitě, taky něco napíšu😀 poctivě vás čtu, ale nějak moc nepíšu....
k pílení žáhy- já beru už tak 2 měsíce Helicid 10, je teda i volně prodejný, ale doporučila mi ho Dr., protože mě už nezabíralo nic a fakt sem brečela, jak mě pálil krk a hrudník, nespala sem kvůli tomu a už se to nedalo. V 1.těhu sem ten Helicid brala snad už od 10 tt. A ted teda na mě funguje výborně....
bolení v zádech mám hlavně v noci, když jdu na záchod, tak se nemůžu vůbec rozejít, natož, když ležím na zádech, to je mazec a taky mě bolí pravý kyčelní kloub😠 ale po chvíli se to vždycky rozejde....
konečně mám za sebou taky 2.pokus OGTT a úspěšný, vše OK. Hodnota nalačno teda byla 5,0, což je úplně ta poslední možná dobrá, ale pak ty další dvě byly úpně OK
ještě sem min.týden byla na UTZ srdíčka miminka v Prenatalu v Brně u Dr.Jičínské a trochu s ejí tam nezdál nějaká velší tok krve do některé síně, prý to není nic zásadnáho, ale raději mě chce ještě vidět, takže tam jedu ještě před Vánocema znovu
a už skoro měsíc bojuju s nachlazením, hlavně s kašlem. Tak mi včera obvodačka vzalka odběry, že to prý může být i nedostatkem železa, že se tělo nedokáže té nemoci zbavit a taky že jo, prý sem dost anemická, takže mi nasadila železo 100mg denně až do porodu
jinak se tak nějak pozvolna připravuju na Vánoce, není extra moc financí, tak už sem ankupovala psotupně něco od září, tak mi chybí jen pro dceru nějaký hlavní dárek, nějaká větší hračka...taky se chystáme na vánoční trhy do Olomouce, tak se těším, mám tu atmosféru horzně ráda a těším se, že si dám nějaký punčík nebo svařáček😝
holkyyy, jak vaši partněři prožívají těhotenství? můj manžel teda ani kapičku, stále nemáme vybrané jméno, vůbec se me nezeptá, jak mi je, co miminko v přiše, nesáhne mi na břicho, nic.....no, někdy mě to dost mrzí😒 ještěže dcerka mi to vynahrazuje, tak mi furt pusinkuje břicho, hladí 😉😍

@baruda Já bývala taky hrozně unavená, došla jsem z práce dom a šla jsem rovnou spát, večer jsem se zbudila, chvílu fungovala a pak šla zase do postele. Takhle jsem to měla asi dva a půl měsíce, naštěstí mě to tak v půli října přešlo, takže teď můžu i normálně fungovat. Tak snad tě ta únava taky brzy přejde!