icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

lalusheee
27. lis 2018

A ja uz vybírám... Co vy? Zatim u mě vede tohle. Jinak chci ještě lehátko Nuna.. Ale stoji přes 5 tisíc a to je darda teda 😔 no a lampička nám chybí do pokojíku..nějaké obrázky A kočárek. Jinak taky jsme přestavovali no. Ale malej uz ma pokojík tak teď zbývá ho je vybavit..

baruda
27. lis 2018

@veverka.terka no je to vtipný, když mu řeknu, aby mi s něčim pomohl, tak dělá, že neslyší a včera jsem myla lišty po malování, aby to mohl vytřít a on mi řiká, ať toho radši necham, že se o nás bojí, ale mě nechá tahnout třeba nákup :D

kreatura
27. lis 2018

@lalusheee Nádherná kombinace 🙂
Já takto ještě nemám vybrané nic, chtěla bych si ušít sama, ale nakonec asi budu kupovat, protože to nestihnu.. 🙂
Jinak prvně budeme mít košík, protože v postýlkách mám ještě syny, tak bych je pak na jaře dala do postelí a postýlky mi zůstanou 2, nechci mít doma další 😀 Takže zatím jen budu řešit hnízdečko a případné " oblečení " košíku ( nebesa nechci ), pak jsem si uháčkovala kolotoč nad postýlku, tam ještě musím obháčkovat hrací strojek a počkat až mi muž udělá dřevěný stojánek 🙂 ( Takže zase kompletace vázne 😀 )

baruda
27. lis 2018

@lalusheee já dneska objednala látky, tak doufam, že se na to přes vánoce dostanu, aby to miláčkové měli krásně připravené.....hlavně doufam, že manžel do vánoc sestaví ty postýlky 😂 😂 😂 😂 😂

lalusheee
27. lis 2018

@kreatura to je super ze to zvladnes i sama. Ja jsem lina radsi koupim 🙄🤣 a navic nemam kdy.. Porad chodim do prace. Na mateřskou jdu od unora. Ja chteoa nebesa.. Ale asi na ne prdim. Jeste nevim..

lalusheee
27. lis 2018

@baruda budes delat sama? Sikovna. My predelavali dva pokoje uz je mame hotovy tak o vánocích bude muž sestavovat postýlku taky haha. Snad.

kreatura
27. lis 2018

@baruda No vidíš, Ty máš postýlky... 😀 Jak jsem už psala, my jsme postýlky měli na poslední chvíli, manžel ráno jel vyzvednout ty co jsme si objednali a večer jsem rodila 😀 😀

kreatura
27. lis 2018

@lalusheee Tak já jsem na spoustu věcí také líná, ale ruční práce jsou moje velká úchylka, mám tolik nápadů a tolik věcí chci udělat a ve výsledku nic nestíhám... Do toho se budu moct vyřádit ještě klukům na pokoji, ale to kdy... nikdo neví 😀

everyone
27. lis 2018

@lalusheee Krásný set 😉😍 Já mám hnízdečko bez vzoru tyrkysovo-šedé 🙂 k tomu šedé mantinely. Pohlaví stále nevíme, takže u nás vedou neutrální barvy :D

Jinak holky, ohledně toho hnízdečka. Budeme mít 2 postýlky, jednu v ložnici a druhou v obýváku spojeným s kuchyní. Přemýšlela jsem, kam to hnízdečko dát? 🙂 jestli je vhodné na noční spaní.

kreatura
27. lis 2018

@everyone Určitě je vhodné i na noční spaní, já jsem u kluků hnízdečka neměla, ale dala jsem jim do postýlky péřový polštář a spali jak zabití 🙂 ( byli ještě tedy v peřinkách 🙂 )

everyone
27. lis 2018

@kreatura Děkuji za odpověď 🙂 do postýlky na noc máme koupenou kvalitní matraci, tak nevím zda není škoda to "kazit" hnízdečkem :/

kreatura
27. lis 2018

@everyone My máme kokos - molitan u kluků a teď ještě nevím jakou budeme mít v košíku... 🙂 Tak zkusíš a uvidíš, jestli přes den v hnízdečku, v noci, nebo celodenně, někteří si dávají hnízdečko i do kočárku.. 🙂

vendelinka08
27. lis 2018

@everyone ja si ho budi porizovat...i do postylky...protoze deji maji rady kdyz jsou v malem prostoru...a pak si ho budu davat ruzne...pres den klidne do obyvaku na pohovku atd...nebo do postele..uvidim..kazdopadne ho budu mit take. Kde jsi porizovala? Kamoska sije vse..tak ji asi reknu...

everyone
27. lis 2018

@kreatura Jasně, pak vše vyzkouším 🙂 jen jsem nevěděla, jestli se vůbec doporučuje na noční spaní 🙂 Děkuji!

@vendelinka08 nechala jsem si ušít od jedné paní 🙂 V obchodech mi přijdou zbytečně drahé

kreatura
27. lis 2018

@everyone Tak doporučuje, co se v dnešní době doporučuje, ani ten vzduch ne 😀
Fakt uvidíš co bude vyhovovat Tobě a miminku, já jsem hnízdečka nestihla, tak jsem je měla " zapuštěné " v polštáři, když byli mimo něj, tak nebyli spokojeni, neplakali, ale vrtěli se a tak různě, v peřinkách byli do 4 měsíců a v tom polštáři snad 8 měsíců... 🙂

kacka214
27. lis 2018

A nějaké rady,kde hnízdečko objednat?

everyone
27. lis 2018

@kacka214 Zkus mrknout na Fler 🙂

kreatura
27. lis 2018

@kacka214 viděla jsem na fleru, sbazaru ( tam jsou i nové i použité), někdy prodávají maminky co koupily a vůbec nepoužily, takže je nové a levnější 🙂

baruda
27. lis 2018

@kreatura je to blbý, ale beru si tě jako odstrašující případ :D :D klukům jsem zakázala drát se na svět takhle brzo :D :D

kreatura
27. lis 2018

@baruda Děkuji, jsem ráda, že alespoň k něčemu můžu posloužit 😀 No, to já jsem jim taky zakázala, oni mě poslechli, ale moje tělo ne, tak teď musím vyhrožovat i tělu i miminku 😀

baruda
27. lis 2018

@kreatura držim palce, ať ti to vyjde 🙂, ne já sem prostě doma řekla, že do konce prosince chci mít všechno připravený, nebo teda alespoň 85%, kdo ví, jak se pak budu hýbat a všechno, ale teď potřebuju sestavit ty postýlky, abych do nich mohla dát zásobu plenek :D, ale ty se prý budou sestavovat, až bude postel a skříň, přitom postýlky se dají posunout kdykoliv

carolinca88
27. lis 2018

Holky, tak mě dnes propouští domu, s magnezkem, utrogestanem a další kontrola bude už v rizikové poradně. Ale jsem ráda, že to zatím vypadá dobře 😊!

petratra
27. lis 2018

@lalusheee moc krásné 🙂

Mně se hnízdečka líbí moc, ale tím, že budu mít obě děti v jedné postýlce, bych tam dvě hnízdečka nedala. Ale říkala jsem si, že je budu dávat do zavinovačky, aby lépe spali, tak snad se jim tam bude líbit. A zatím ladím vše do šedo-bílé barvy s hvězdičkami. Tchýně nám pořídila mantinel a zimní fusak/deku do kočárku, já koupila zavinovačky s výstuží a šedo-bílé peřinky 🙂 musím říct, že si ty nákupy užívám. Ale nebráním se ani věcem z druhé ruky, tak jsem třeba objednala zimní overálky, které budou prcci mít jen chvilku, tak mi přišlo zbytečné kupovat nové a drahé.

kreatura
27. lis 2018

@baruda Jo, to chápu, no já jsem původně chtěla mezi svátky si to nachystat, pak jsem řekla, že první týden v lednu si to nachystám, kdyby náhodou a že to bude stačit, kluci měli termín 17.2. 2017 a vůbec jsem si nepřipouštěla, že bych mohla rodit dříve.. 😀 No a ups, nevyšlo to 😀
Teď jsem to chtěla fakt mít v průběhu prosince nachystané, neříkám, že všechno, ale oprat a mít ve skřínce ( kterou nemáme 😀 ), věci do porodnice miminku, aby chlap věděl co vzít a tak... No, ale není mi přáno, prý je čas...
Ale jelikož teď mám strach, že budu rodit dříve, tak budu rodit normálně 😀 Tak bych mohla být v klidu ne? 😀

kreatura
27. lis 2018

@carolinca88 To je super zpráva, tak hlavně odpočívej!! 🙂

kreatura
27. lis 2018

@petratra My jsme používali ty péřové polštáře, když byli kluci v jedné postýlce, hlavně, když jsem prala peřinky a neměli ji, protože bez peřinek ani ránu a tohle jim to alespoň vynahradilo 🙂

baruda
27. lis 2018

@kreatura jojo my taky máme na všechno doma času dost :D :D i když ale teď přišel někdy s tim, že bych už od 30tt měla mít sbaleno do porodnice :D já teda mam v plánu dokoupit poslední nutné potřeby a pro jistotu to sbalit. představa, že pak budu mít dvě hodiny telefon u ucha a budu mu řikat, co má sbalit je nepředstavitelná :D :D :D

kreatura
27. lis 2018

@baruda Rozumím, tak to já jsem se balila, když jsem byla ráno u doktora a ten mi řekl, že mám jet do druhé nemocnice, kde se starají o předčasně narozené, ptal se jestli máme auto a nebo mi má dát sanitku, naštěstí jsme auto měli a tak jsme se po cestě stavili pro věci, chlap se naobědval a jeli jsme 😀
No a pak to bylo tak, že jsem mu z nemocnice dávala pokyny co příjde koupit, co příjde udělat a tak, u toho jsem brečela a nadávala si....
Když mě pak po porodu pustili tak jsem měla den a půl na zařízení, kluci byli v nemocnici, já doma, takže jsem 3 - tí den po císaři, běhala, prala, žehlila, oblíkala postýlky, ještě jsem jela ke kamarádce, kde jsem měla domluvené autosedačky a pak jsem do každé té autosedačky dala věci co mi měl dovést, aby jsme kluky odvezli, no ve výsledku by se do jedné kombinézy vlezli oba 😀
A i když je v lednu měli velké, tak když nás v dubnu přepadl náhlý sníh, tak je stále oblékli, i když už tak akorát 😀

baruda
27. lis 2018

@kreatura no já sbalim tašku i pro prcky, ať to má jednoduchý, jen ještě musim koupit mikinky. Mám pro ně krásný komplet i s čepičkama, jen jsou slaboučké, ale mám pro ně kombinézky s kapuckou a ještě by měli být ve fusaku, tak si myslim, že by jim teoreticky mohly ty čepičky na převoz stačit, ať jsou to parádníci, až půjdou domů. Pokud by samozřejmě mrzlo, vezmu ještě teploučký, ale ty se mi tolik nelíbí :D :D :D měla jsem v plánu teď hodit oblečení do pračky a pomalu to začít prát, ale nevim teda, jestli to neni brzo :D

kreatura
27. lis 2018

@baruda Tak brzo není nikdy a ve skříni to vydrží, taky tam máme věci, co vytáhneme jednou za rok 🙂
Tak my mikinky neměli, ale pletené svetry 🙂 budu mít i teď 🙂
A jinak měli body dlouhý rukáv, teplejší dupačky, ponožky, svetřík, čepku a overal, byli ve fusaku a přes něj měli ještě teplou deku, přenos zvládli a v autě jsem fusaky rozepla i kombinézy aby neuhořeli a v pohodě 🙂 A to jsou lednoví 🙂
( vůbec mě nenapadlo jim pořizovat nějáká tilka a punčocháče 😀 Ty až později... )

Strana