Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@baruda Krásné 🙂 Taky jsme to tak měli, já jsem nesla toho lehčího 😀 I když rozdíl byl v pár gramech 😀 😀 Ale myslela jsem, že nedojdu 😀 Naštěstí věci odnesl manžel jako první a pak jsme vzali jen děti a šli.. 🙂 Teď bude jen jedna, tak to nechám na manželovi a já půjdu jak král 😀
@baruda Ze začátku jsem pleny neměla, na JIP jim dávali jejich nulky a pak až na neonatologii jsme jim dali balík našich ( oni to popsali a hlavně je i číslovali, vážili ), když jim došli, tak nám řekli a dávali jim zase ty jejich 🙂 Pak když mi kluky dali na pokoj, tak už jsme měli svoje 🙂 a oblečení erární 🙂
@baruda Já měla malou cestovku 😀 Na porodním jsem ty 2 týdny chodila v jejich košili, tam mi stačily jen hygienické potřeby ( i vložky tam měli k dispozici) , Na poporodním jsem byla chvilku, a tam jsem potřebovala jen košili a jednorázové kalhotky + vložky, hygiéna a na neonatologii jsem měla to samé co na poporodním, jen s tím, že plenky a flašky mi dovezl chlap a pak ty věci měl nachystané doma 🙂
@kreatura Neděs, já si říkala, že do ukončeného 35tt mi nikdo dítě domů tak jako tak nedá, tak že je času doooost do toho cca 33tt, protože i kdyby cokoli, tak mě pustí domů dřív než prcky. A že teda max tašku do porodnice teda (jenže stejně v té "mé" se rodí tuším až od 35tt, takže kdyby cokoli dřív, tak půjdu jinam a kdo ví, co by v ní pak mělo být).
Na druhou stranu vzhledem k tomu, co mi v poslední době dělá tlak je možná na místě to trošku přehodnotit 😀, kdyby se z toho náhodou vyvinula preeklampsie.
@kreatura no musim kouknout, co mi ještě chybí......mám obrovskou zásobu vložek po konizaci, kdy mi všichni řikali, jakou budu mít spotřebu, nakonec mi od 2 dne stačila jen intimka, tak mam krabici těch silných na půdě. Přemýšlela jsem, že je vytahnou, ale jsou pět let starý, tak nevim, jestli budou ještě funkční :D
@merope Kluci se narodili 34 + 3 a za 9 dní šli domů 🙂 Tlak jsem měla také vysoký 🙂 Ale s ním to byla nakonec i zábava, protože mi asi 5 dní před porodem říkali každý den, tak půjdeme na sál, máte vysoký tlak, za 10 minut ho přeměřili a řekli, tak dneska ne, už je to lepší 😀
Dokonce jeden doktor na službě řekl sestře, že mi ho v noci nemá kontrolovat, pak se na mě podíval a řekl, že aby mě nestresovali 😀
No a nakonec mě primář na své noční vzal na sál, protože dolů to nešlo, nahorů taky ne, ale aby neohrozili děti, tak to prostě spáchal 😀
@kreatura Jj, dokončený 35tt, ale pravdou je, že pokud pak člověk ve 30tt odpadne, tak už čas nebude. No, já mám termín v dubnu, tak koukám, že začátek ledna (kdy mi končí semestr) je asi opravdu ta pravá doba začít trošku plašit.
Jinak já mám tlak zatím ve stavu "po dostatečném spánku minimálně těch 8 hodin hned po probuzení 106/67", a "o půlnoci unavená než jdu spát klidně až 150/105". Naštěstí jsem si ho začala měřit hned co mi gynekoložka naměřila hodnoty, co se jí nelíbily, takže když jsem další týden u obvoďáka měla spodní přes 100, viděl, že o víkendu absolutně v normě a poslal mě na internu pro takový ten 24 hodinový měřák. Ale s takovou to skončí klidovým režimem (a jen doufám, že ne na neschopence, protože chlap dokáže chápat, že jsem na neschopence, tak dva dny 😀 a nejlepší věty jsou jako "Měla by ses šetřit ... tohle jsem ti nachystal, že to odneseš do sklepa? ... a to prádlo v obýváku by chtělo uklidit... (nachystané na "zbytečné" žehlení) ... vytáhneš ještě myčku?... " 🙂 ).
@merope nemáš doma mého muže???? ten si myslí, že když dělam z domova, tak bude každý den uklizeno, uvařeno, vypráno, vyžehleno, vytřeno a kdo ví co ještě :D tak mu řikam, že home office znamená práce z domu a ne práce doma :D :D že tu mi on určitě neproplatí :D :D tak pak řekne jen hmm a už vidim, jak zas kouká, co je třeba uklidit a kde všude je bordel. Přitom ten největší tam dělá on a pes :D nejsem teda žádný magor na úklid, ale když jsem doma sama, tak mi vydrží uklizeno přes celý víkend :D :D
@merope pak se teda pustim třeba do úklidu myčky nebo kočičího záchodu a on mi těsně před koncem řekne, že by to udělal :D :D přitom, když mu 4 dny řikam, jestli vynese aspoň koš, tak řekne že jo, až půjde zamknout bránu.....když tam jde, tak stejně zapomene, tak aby se do něj nepustil pes, tak ho uklidí na svoje místo pod dřez a takhle tam je klidně další 3 dny
@merope Rozumím, no já jsem měla celou dobu tlaky dobré, dokonce ráno v naší nemocnici byl dobrý a za 3 hodiny v druhé mi naměřili 180/ 150 a doktor řekl, že jestli to do půl hodiny neklesne, tak na sál jdu hned.. jasně, ten tlak po této informaci klesne sám 😀
Tak to mě chlap šetřil u kluků trochu, teď 😀 😀 😀 Včera jsem skládala z venku dřevo, ano bylo ho hodně a po chvilce mě už bolelo všechno, ale musela jem, protože by nám mohlo namoknout ( chápu, tím by jsme moc nenatopili 😀 ) Takže takové úkoly mám doma, abych se nenudila 😀
@baruda Jo, tak to u nás ne 😀 A ještě naše kočka je k tomuto na facku, já jí nevyndat každé hovno, tak na WC nejde a mraští na mě, že jako chce a má tam to hovno, ale když jsem byla v nemocnici ty 2 týdny, tak to, že ji páníček neuklidil, bylo naprosto v pohodě, já jsem se pak mohla po.... A jeho slova, jo ono se to taky uklízí? 😀 😀 😀
@kreatura :D :D :D tak to je taky dobrý :D jenže nejhorší na tom ještě je, že mi vadí, když on začne něco uklízet a přerovnávat :D tuhle se pustil do špajzu, nebylo mi dobře. Máme ho poměrně velký a občas ho mam jako odkládací místnost vedle kuchyně, ale on mi tam 90% věcí úplně přerovnal, no myslela jsem, že mi trefí. Věci, který se používají pořád nastrkal dozadu a naopak
Teda děvčata, tohle je balzám na nervy to číst 😀. Chlap má homeoffice a já učím na VŠ = v semestru jsem pořád pryč, o zkouškovém či prázdninách doma. Teoreticky píšu články, připravuji se na nový semestr a tak. Když jsem byla v srpnu totálně nepoužitelná (první trimestr), tak chodil s oblíbenou hláškou: "Dneska nebude oběd?"
Bojím se, že by mě doktoři poslali na neschopenku - protože pokud ne, tak můžu zmizet pryč z domu a tam pracovat (mám ve škole kancelář a i nějaké to místo na odpočinek se tam najde, pokud teda není obsazené kolegy 🙂 ). Doma je to permanentní otázka na jídlo a úklid 🙂. No, ale vlastně jak jste mi tu vysvětlily, tak leden je tak akorát na to si odvézt od sestry věci na malé a začít prát a žehlit 😀.
Holky jak ctu, vase manzele teda si hodne potrpi na uklid a mit oma uvareno. Muj manzel neni vubec v nicem narocny. Totiz hned jak jsme se seznamili jsem mu rekla,ze varit me nebavi,at nepocita s. Tim,ze mu budu vyvarovat. Takze kdyz je doma uvari on,nebo ja udelam nejakou tu rychlovku,ale vetsinou jidlo dela on,ho to i bavi,jen nesmi byt unaveny z prace. Ale kdyz uklizim vzdy mi rekne "prosim te sedni si,nenamahej se" v tom ohledu mam zlateho muze!!!!
@stef9328 my máme jídla většinou rozděleny nebo je děláme spolu.....já vařím převážně rychlovky a polívky a manžel vyvaruje :D ted,co jsem doma,tak se snažím,aby měl ohřáto nebo uvařeno,když přijede,ale vaříme na více dní,takze on třeba udela v neděli omáčku a já do středy jen ohříváme :D
Ahoj holky, take jsem ted dlouho nepsala, nevedela jsem nejak co a byla jsem taky zaneprazdnena a unavena. Ale poctive vas ctu.
@veverka.terka to je mi lito s muzem a chapu te, me to take mrzi. Nejsi v tom sama. Holt nekteri muzi to moc neumi. Navic jsme vic precitlively. Tak si tam tu ruku jeho dej sama nebo si o to rekni. Rekni si o to co chces, potrebujes, sice bych take radsi, kdyby to bylo od sebe, ale ne kazdy chlap na to je. Manzel me treba bere jako netehotnou, stve mi to, ale na druhou stranu to mozna lepe vse zvladam, vlastne diky tomu to min prozivam take a muzu vic fungovat. Jinak bych s kazdym pichnutim, tvrdnutim sedela, lezela a jen se vlastne valela a malej mi moc nenecha. Mozna to budou vic prozivat az budeme mit fakt buben a nebo porod je probere dostatecne😀
@veverka.terka
@kreatura jo tak holky u nas se tatka uplne seknul. Mame barak na rekonstrukci, manzel si dela vse sam, prachy na to nejsou nekoho zaplatit a navic si chce take delat vse sam a bydlim tu 4 roky a vevnitr neni vubec nic udelano, uz jsem si zvykla. Letos delal plot a malymu piskoviste a aod te doby se uplne zasek a nechce se mu nic. Taky me pekne stval, protoze ja ho obskakovala a uklid a on se jen valel. Ale dnes se i malymu docela venoval. Jinak mela se delat koupelna, mame ji fakt hnusnou, plisen, sut, musely by jste to videt a vana je do schodu. No nema se k tomu, tak ze tam budu lezt i s brichem a to jsme koupili sprchac jak hnaci motor a nic. Obavam se, ze na tom zacne az bude mimco a ja budu v haji. Ale snazim se byt v klidu a brat to jak to je. Ale posledni dobou jsem nejaka ze vseho smutna a zacala jsem zrat cokoladu😀
@baruda ahoj patrim sice do dubnovek,ale prvni synek ma taky rozstep.predkozky a dirku na curani posunutou trochu.niz,cura trochu.pod sebe,ale jinak je to krasny.kluk ;)
No dnes jsem byla na kontrole, tak mi odlehlo. Jsem 26+1 a maly ma 886g coz je norma a vse v poradku. Akorat u dalsi kontroly mi bude muset dat injekci s protilatkama pro malyho, protoze mam RH negativni krevni skupinu. Ale s tim jsem pocitala v tomhle tydnu.
@martinka8338 děkuji za tvou zprávu.neco jsem o tom četla,ale ono ani doktoři ještě neví,co to je,tak musíme počkat do porodu.ale už jsem v klidu,není to nic neřešitelného.....předpokládám,že to malému nijak nevadí nebo půjde na nějakou operaci?
@harleta já už ji dostala při odběru plodové vody a ani jsem o ní nevěděla :D
@harleta :D :D :D on se snaží,tak mám trpělivost.vyrustali jen s mamkou a tak neměl poradny otcovský základ jako já :D kvůli tomu se dost často hádáme,že já třeba vím,co dělat a on ne,ale nenecha si do toho ode mě mluvit,až na mýho taťku občas dá. Jsem ráda,že má snahu,i když mu to trvá :D

mně se ty hnízdečka hrozně líbí, ale pořídila sem si nový velký kojící polštář, tak hodkám miminko obalit vždycky tím-v zavinovačce. U dcerky sem měla půjčený kojící polštář a taky sme ho používali na to zababušení, obalení, aby se cítila líp a zklidnila se