Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Jinak dneska jsem byla na kontrole, maličká je v pořádku, srdíčko krásně tlouklo ( UZ jsme dneska neměly... ) , mám vzatou krev na jaterní testy, tak buď v pondělí odpoledne, nebo v úterý odpoledne budou mít výsledky - super čekání... 😀
Břicho mě bolí pořád, ale jsem klidnější v tom, že malá je v pořádku a ta krev už se taky dělá... 🙂
Teď když kluci ještě spí, tak jsem začala plést malé ponožky, my všichni už máme tak 3 páry a ona bobek ani jeden... 😀 Tak alespoň další věc na klidnější spaní... 🙂
@kreatura já to našla i na Wishi a podobně, ale po pravdě se mi to tam nechtělo kupovat, přeci jen to budou cucat děti a občas to třeba vyvařim, tak jsem si radši připlatila za "jistotu". nevadí mi si připlatit, když vim, že to prodává obchod, co je na to specialozovaný. Konec konců, tohle jsou jejich první nové hračy, ostatní mají z druhé ruky.
jsem ráda, že je malá v pořádku, poslední týden mě taky docela bolí břicho. přitom fakt nic nedělam, tak nevim..uvidim po víkendu, kdyžtak půjdu na kontrolu dřív. Jdu až 5.12.
@baruda Jo, tak to co jde rovnou do pusy mám taky z atestovaných obchodů, ty dřěvěné kroužky a tak, ale na ten kočárek mi to bylo jedno, že to tam tím zapnu ( kupovala jsem to už u kluků a 2 mi zbyly, tak je použiju na řetěz na kočárek, jinak taky mám i ty plastové čím se nejčastějí chytají plenky přes kočárek a to co nechci na pevno dávám na ta plastová C 🙂 )
Klipy na cumle jsem klukům kupovala už hotové a druhé jsem měla barevné háčkované kuličky a mezi nimi dřevěné, asi to tak udělám i teď 🙂 a k nim tedy dávám české dřěvěné klipy, né čínu, protože to rozepnou a do pusy dají rychleji 🙂
Děkuji, také jsem ráda, protože mě tedy dobře nebylo ani v noci a večer jsem měla problém se nadechnout, ale tak uvidím co zjistí z krve, snad nic, třeba už trpím úzkostí 😀
Tak uvidíš 🙂 My jdeme pak 20.12. na kontrolu, takže tu krev si obvolám.. 🙂
Hlavně ať jsou mrňata v pořádku 🙂
@kreatura no my byli v pondělí mamce na promoci, tak jsem i kus šla (ne ale nic hroznýho), stačilo pár kroků a začalo mě píchat v bohu, jako když dlouho běháš a od té doby se to nějak drží, včera už to bylo lepší, ale když jsem si ráno zase na hoďku zřímla, tak mě bolest probudila, nebylo to tak hrozný a pak to zase přestalo. možná jsem jen špatně ležela, tak uvidíme, jestli se to bude opakovat.
Hlavně ani envim, jak leží a pořád mi přijde, že cítim kopat jen jedno.
teď jdu normálně na gyndu a pak 3.1. jdeme zase na kontrolu na genetiku, ale předpokládám, že mě ještě jedna kontrola před vánoci čeká 🙂
@baruda To chápu, já jsem měla od pátečního večera do nedělního odpoledne brutální křeče v podbřišku, nemohla jsem se ani pohnout, narovnat, nic, když to na mě přišlo a měla jsem to tak co 10 - 15 minut na minutu - dvě...
Pak mě bolelo pod žebry, takový hrozný tlak, tak křeče jsou zatím naštěstí někde v háji, ale ten tlak pod žebry mám pořád, svědí mě snad všechno, nejvíce dlaně a bolí mě od včera celkem hodně pravý podbřišek, ale u kluků mi zjistili, že mám na slepím střevu dva malé výrostky a ty to slepé střevo dráždí a proto mě celkem často ten podbřišek bolí, ale nikdo to neřeší...
Takže já doufám, že mám jen suchou kůži a bolesti prostě k těhotenství patří...
Manžel mi vyhrožuje nemocnicí a říká klukům, že budou mít prázdniny, tak já nevím 😀
Začínám si teď připadat jak hysterka, protože mě to celkem děsí u kluků jsem to do poslední chvíle vůbec neřešila a taky to dopadlo jak to dopadlo 🙂
Dneska v noci co mé otočení na jinou stranu to bolest břicha, takže chápu a hlavně mi moc tedy spát ani nejde v poslední době... Ale u kluků jsem od tohoto týdne nespala vůbec, jsem byla furt čilá 😀 Až druhý den po porodu jsem odpadla 😀
Jo, já jsem kluky necítila skoro vůbec, jen pak jeden mi ležel nízko, tak mi pulzoval často klín... Jinak nic 🙂
Já jsem s dvojčaty chodila co 2 týdny, tak to bylo super 🙂 Měla jsem i málo červených krvinek, tak se to furt řešilo a tak 🙂
Tak hlavně ať je všechno v pořádku a strašáky si nechají na dušičky 😉
@kreatura tak to ti nezávidim....já teda spim zatím dobře....no dobře. jdeme spát v osm, pak najdu nějakou polohu (jinou než na zádech, to mě pak břicho hrozně tahne, ale během noci to povolí) a ve 4 už prcky cítim s shodou okolností se kolm 4 i zvěř rozhodne, že se chce mazlit, takže než se někam usídlí tři koocuři, tak je pět, půl 6 a to už vstáváme :D......jinak mě trápí akorát ta kyčel, ta mě pořád bolí a u všeho strašně funim :D :D
@baruda To mě mrzí s tou kyčlí, ale je pravda, že u kluků mě bolela taky a chytali mě křeče snad všude, což zatím je v pohodě a když jsem vyšla schody, tak jsem funěla, jako bych vyběhla na Lysou 😀 Takže teď jsem hodně věcí ušetřená, protože ty bolesti jsem měla i s klukama, tak to znám a tohle mi zatím odpadlo 😀
Ahoj holky..tak na cukr jdu 21.12. A na dalsi kontrolu 3.1. Mam ma ted svou tanecni hodinku..vzdy v tuto dobu strasne radi...dnes jsem byla na hematologii v Brne..nastesti desticky ok ale zelezo nizke...a byl tam jiny foktor nez muj a ten chce abych v pondeli brzy rano prisla na test vstrebatelnosti zeleza...cimz me totalne rozhodil. Jelikoz tam jezdim uz 4 roky a mohla jsem tyto testy mit davno za sebou. Mam napsano ve zprave ze nevstrebavam zelezo..ale zadne testy mi delany nebyly...tak me celkem rozhodil..ze jako ted v tehu budeme neco resit...prijit temer na lacno...delat jeden odber..pak hned podani 6 tablet zeleza..pak dalsi odbervza dve hodiny a pak zase...takze x hodin sedet nekde v cekarne...to mam tak naladu.
Takze premyslim o zom..ze zitra to jeste zkonzultuji se svou doktorkou..je to kamoska y jeste zkusim zavolat svemu dr na hematologii..snad tam bude..jinak mam chut tam nejit a nechat to az po porodu.
Beru denne Floradix..uz druhe bsleni..snazim se zelezo dodat. Cely zivot jsem byla chudokrevna a nikdy to nikdo neresil...
My mame take kontrolu za sebou, klucik v poradku, dr rikal, ze mam zdrave tehotenstvi a zdrave miminko. Po tech pataliich s plicema, kdy jsem se tim trapila 3 mesice, je mi ted opravdu celkem dobre a uz se zvladam napojovat na miminko a premyslet nad porodem. Oni mi zjistili prve nakonec streptokoka v krku a jeste asi i hemofila, to mi dr ani nerekla. Myslim si, ze jsem prodelala zapal plic, lecila jsem to lichorerisnici a dobry. Nikdo mi moc antibiotika dat nechtel a rentgen udelat take ne. Ani me se do toho nechtelo, ale uz jsem se bala kvuli tem problemum. No kez bychom uz vydrzely vsechny zdrave co? Snad ano. Jinak test na cukrovku jsem domluvena, ze nepodstoupim, sestricky mi naberou akorat priste krev a uvidim mozna si koupim glukomer. Jinak Michalek mi tam dela asi pekne kotrmelce, ted naposled byl koncem panevnim a asi kvuli tomu jsem se citila porad plna, nemohla jsem vubec jist, po vsem mi bylo spatne a citila jsem se, jak kdybych snedla kybl kameni, snad tak nezustane, ale coz jsem pripravena na vse i na porod koncem panevnim prirozene a i kdyz je pro me cisar nepredstavitelny, jsem smirena i s tim. Nakonec jsem se rozhodla, ze pojedeme do porodnice hodinu a pul cesty, ale verim, ze to stihneme a vim, ze to bude stat za to. Mimochodem take mate v planu si nekdo vic zajet do porodnice? Jinak take beru floradix, rybi olej, obcas se napiju magnesky a obcas piju acidofilni jinak zadny vitaminy neberu. Chci si jeste ted varit i sipkovy caj, mela jsem rakytnik nalozeny od babi a ten uz se mi zkazil. Tak nevim, jestli to tak staci. Vitaminy umele ted neberu. Jeste jim orechy, tam je docela dost te kyseliny listove. Mam akorat ten tlak nizky 90/60, ale dobry. Jinak nasi nam meli ted hlidat, ale mamka je marod. Tatkovi tyjo zjistili boreliozu. Napadlo me to u tebe jak te svedi ty ruce a tak, plus ty jatra-dela to take EBV virus nebo tak nejak, ale nechci te strasit, si myslim, ze by nebylo od veci ti na to udelat testy.
Tak jsem dnes byla na testu cukrovky a vypít se ten roztok v pohodě dal,měla sem to za 2 minutky v sobě,ale výsledek pošlou až mojí dr.kam jdu v úterý,tak jsem zvědavá.
Dneska poradna ve 27tt zamnou. Zítra 28tt.
Mala má kilo, hlavou dolů, vše v pořádku. Já od začátku 6,7kg nahoře. Moc nepřibíram, snad to tak zůstane🙂
Fotky 3d se asi nedočkám, teď hlavu zabořenou dole a jindy se schovává.tak snad příště 21.12.
@vendelinka08 Tak uvidíš co Ti řekne Tvůj lékař, ale mě by se teď taky nechtělo čekat x hodin u doktora, když to do teď nikdo neřešil, tak snad to těch pár měsíců ještě počká.. 🙂
@vjercik To je asi věc pohledu, já jsem s dvojčaty přibrala 9 kg a ještě před porodem jsem v nemocnici 5 zhubla, takže k porodu jsem šla se 4 kg nahoře a tak 10 jsem tam nechala... 🙂 A už tehdy jsem si připadala jak slon 😀
No a teď jsem stále v mínusu, zhubla jsem 5 kg a zpátky jsem do teď přibrala 2 a vychází to kilo na měsíc, asi to není moc, ale mě to příjde až dost 😀 ( 27 tt. )
Ted mam v průměru 1kg za mesic. U vsech tehu jsem mela kolem 11 kg a pak to slo vsechno pekne dolu, takze z pribirani strach nemam 🙂
Tak od rana jsem se nezastavila a ted jsem uz ko. Pekli jsme u nasich pernicky...delala jsem okna...pripravuji vyzdobu na zitra a dodelala jsem venec na dvere. A zitra pokracuji...no ted uz se rozhodne nudit nebudu.
Mala me hodne tlaci na zaludek..takze toho moc nesnim...pribrala jsem asi 7kg...ale neni to videt...ja jsem za ne vdecna. Jinak stale ujizdim na pomelu....jim ho temer denne a kluci si ho take zamilovali...
@vendelinka08 Já na výzdobě každý rok ujíždím, ale letos to vůbec neřeším, v září jsme si koupili menší, starší dům, takže tady spoustu věcí chybělo ( kuchyň, sprcha ), takže se teď dělá všechno, voda, nová elektrika a tak... 2 měsíce jsme sháněli zedníka, tak naštěstí ho už konečně máme a s manželem pracují... Ale ten prach a binec mi něják tu zdobící náladu vzal, takže nemám touhu něco někde vyvěšovat a kuchyň ještě také nemám, takže i cukroví letos bulám, stejně pojedeme na svátky k rodině, tak tam bude a vánočku si upečeme tam 🙂 ( Pokud by se kuchyň nestihla ) Na jednu stranu mě to mrzí a na druhou mi to ani nevadí, jen si říkám, aby se to do porodu stihlo 🙂
Si pak užiji tu Velikonoční a jarní výzdobu 🙂
Já na chutě netrpím žádné, spíše na opak nemám k jídlu vůbec chuť, za to bych vypila i oceán 😀

@kacka214 sofia made with love. Dělají krásný. Nebo hand made by luci.