Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
holky dneska hrozně trpim, strašně mě bolí podbřišek s každym pohybem a k tomu mě bolí žaludek a je mi děsně.
@baruda Tý jo, tak hlavně ať je Ti lépe, mě třetí den bolí pravý podbřišek a to úplně při všem, ale když mě bolel u kluků, tak mi na UZ zjistili, že mám nějáké dva výrostky na slepém střevu a ty jak se namůžou tak způsobují bolet, tudiž mě to bolívá normálně, ale v těhotenství o něco více, jak tam je to miminko... No, ale je to časovaná bomba... Takže mě to znervózňuje.. 🙂
No a včera mě po prvé pálila žáha, ale dneska klid... 🙂
@carolinca88 kdyz je problem, je to neco jineho a chapu to. Zachovala bych se stejne. Ja myslim to preventivni vysetrovani
@baruda tak hlavne at je brzy lepe...me trapi reflux a zacina me palit zaha a tak celkove...zalezi jak je tam princezna ulozena. Tak jsem psala manzelove sestrence ohledne homeopatik aneco mi namicha...ale zije v NL takze chvilku potrva nez balicek dojde. Je to opruz a nekdy me to opravdu zneprijemnuje dny a noci.
Dnes jsem od rana zase litala..tak jsme si odpoledne zdrimla a za chvilku frcim se synem na trenink...manzel je dnes na noc pryc. A je zpivani koled..rada bych sla..ale nevim jak to budu stihat.
Rada bych si na sebe koupila saty...vzdy si kupuji neco noveho na Vanoce...ale nic me nesedi...rada bych pletene saty..nejlepe cervene...a zatim jsem nic neobjevila...
@vendelinka08 chce to ideálně přímo nějaké těhotenské, většina klasických prostě vypadá divne, i když se břicho vejde...
Diporucuju třeba Victoria Grace, ale nejsou úplně levné, no... Mně se podařilo sehnat na bazarku málo nošené
@carolinca88 přesně tak já čekám malou po ivf takže už to o trochu větší riziko předčasného porodu a za velká konizaci co sem měla je úplně nebýt všech těch vymožeností dnešní medicíny tak se ani nedostanou k tehotenskemu testu
@baruda no ono asi záleží jak ta konizaci byla radikální kolik ti toho čípku chybí atd já sem předtím přišla o mimco proto se to i asi víc hlídalo a taky ten čípek
ja pozeram, ze sme na tom uplne rovnako. Tiez som po konizacii,do toho dvojcata. Ocakavala som,ze ma hned poslu do rizikovej poradne, ale zatial nic. Ja som v 23 tt a idealne by som chcela vydrzat aspon do 33 tt - dr. Vlasin v Prenatale v Brne mi povedal,ze ti je pre dvojcata najskorsi bezproblemovy tyzden. Som po IVF takze ani nepocitam,ze vydrzim nejak extra dlhsie...
Sestry maju oba predcasne porody za sebou. Podla lekarov nie je iste,ci je to genetickou preddispoziciou a caka to aj mna. Som dost nervozna, teraz je podla mna medzi tyzdnami 23 -30 velmi kriticke obdobie,hrozne rada by som ho uz mala za senou...aspon aku taku istotu ze obe mimča budu uz mimo ohrozenia zivota,ak by sa aj narodili :/ dnes som bola na poradni,vsetko je o.k. krcok je uzavrety 37 mm. Cez vianoce nerobi,takze ma objednala az o 3 tyzdne po novom roku. Jak sa poznam,medzi sviatkami pojdem na pohotovost nech ma pozru. Podbrusko a brucho ma boli sialene, brucho mi tvrdne uplne cely den. To sa snazim nevnimat ako negativum, dr. Koucky z Prahy hovori,ze pokial sa krcok neskracuje a nie je to bolestive, tak je to normalne, nakolko pri dvojcatach je deloha extremne rozepjata.
@fiedlermonika ahoj,citam,ze si v nemocnici. Moc drzim prsty !! Ja cakam po IVF dvojcata,tak sa modlim,nech nepride predcasny porod velmi skoro. Ty si mala na kontrolach krcok uplne v poriadku a zrazu od poslednej kontroly o 8 dni sa ti skratil a otvoril ?? To je teda fakt hrozive...
A teraz lezis v nemocnici ?
@vendelinka08 koupila jsem krasny na chodove . Stradivarius
@kreatura
@vendelinka08 no já doufám že to do zítra přejde....podle mě jsou kluci hlavou dolů a tak tam tlačí,protože když si sednu,tak mám nohy v žebrech :D ještě tak do osmi potřebuju sedět a pak mě z postele nikdo nedostane
@baruda jeej v tom mojom dlhom.prispevku vyssie som ta chcela oznacit ale zabudla som...
@mysek No, ale vem si, že třeba zrovna i bez té preventivní prohlídky a změření čípku by nevěděla o kolik se mi za týden zkrátil, když už sem tam přišla trochu zoufalá, že mám obavy 😊
@carolinca88 asi tak 🙂 nejednou jsem tady cetla pribeh, kdy byla holcina na bezne kontrole treba ve 30 tt v poradne a jela rovnou do porodnice, protoze podle cipku to vypadalo na porod... Jinak by se to zjistilo pozdeji a myslim, ze u tehle hrozicich drivejsich porodu je kazda hodina dobra.
@dzogobela Je to stejně všechno asi individuální, že ☺. Ale já jsem fakt ráda, že mi ho měřila, věděla jsem jaký tt a že mám třeba hodnoty 38mm,30mm, 23mm, 18mm..prostě kdyby mi ho nezměřila už v poradně, tak ty hodnoty nevím a hned sem jim to v porodnici mohla říct 😊. Jsou případy, že s krátkým čípkem můžeš dělat cokoliv a chodíš s tím normálně asi třeba i do práce a vlastně se to nijak neřeší a nic se nestane.
@babikadaska jj ležím v nemocnici musí to hlídat a taky být připraveni kdyby už to nešlo zastavit tak malou soupnout do inkubátoru atd
@fiedlermonika Neboj, třeba vydržíš nakonec až do termínu 😊 Za mnou byl hned po příjmu dokonce doktor z dětské neonatologie, vše mi vysvětloval. Bylo mi z toho úplně úzko. No a nakonec už si 3. týden valím šunky doma a vypadá to, že se to cca podchytilo, zastavilo. I když dle slov paní doktorky z rizikové poradny "Bojujeme o každý den". Ale můžu být už v klidu doma a případně jet hned do porodnice 😊
@babikadaska já asi neměla nějak velkou konizaci, protože mi ji dělali preventivně. Nevycházely mi dobře výsledky pár let, tak jsme se radši domluvily, že mi dr tu konizaci udělá. Zaplat panbuh vyšla v pořádku a nic tam nebylo. a když mi pak na kontrole kontrolovala čípek, tak mi nepřišlo, že by to vzala nějak moc (má tam kameru, kterou si to promítala na obrazovku)......Nám se mimčo povedlo hned napoprvé a vlastně rovnou ta dvě :D i tak jsem ale čekala, že je bude trochu víc kontrolovat, ale jestli to je všechno v pořádku, tak zase úplně nevidim důvod, proč bych tam měla být každých 14 dní. To jsem tam chodila na začátku, kdy jsem špinila a krvácela, tak to jsem tam byla skoro pořád. Možná vypadam jak hysterka, ale jsem těhotná poprvé, tak se "leknu" všeho. Jenže před manželem musim skoro mlčet, ten má permanentně nastartovaný auto a když něco takového řeknu, tak by hned jel do nemocnice. Včera jsem si lehala a trochu sem hekla, to teda bylo spíš kvůli kyčli než tomu břichu, ale hned se ptal, jestli pojedeme nebo ne. Já si osobně myslim, že jsou kluci oba hlavou dolů a že mě tam prostě dole jen víc tlačí....jinak já už pomalu balim tašku, 30tt je za dveřmi, tak abych měla nějaký náskok a nemusel to pak řešit manžel.
@vendelinka08 já včera sehnala krásné červené šaty v F & F 🙂 nejsou kupodivu vyloženě těhotenské, ale splývavé a pěkně sedí. Jinak souhlasím s tím, že právě většina těch ,,netěhu" šatiček, vypadá s větším bříškem prostě divně - i když se do nich člověk vejde. Ještě mám jedny takového římského tunikového stylu, ty taky docela ujdou, ale zase v zimě na vánoční večírky - bych v nich zmrzla. Kór když to letos nebude v režii nějakého aktivního hraní bowlingu, tancování a stání u baru, že jo 😃
@vendelinka08 jinak na Vinted je spousta krásných těhotenských šatů - taky mam zrovna na cestě jedny vánoční červené, už se na ně těším 😍
@vendelinka08 ja by som odporucala pozriet zoot, tiez to tam nie je uplne lacne, ale ked som si tam minule jedny tehotenske saty kupila, hovorim si, ze za 9 mesiacov mam pravo na jediny pekny drahsi kusok oblecenia :D cervene som este videla v C&A, nie su pletene, ale je teraz na ne zlava (ako na vsetko tehotenske oblecenie v C&A).
Ja mam bozi saty ze Zary . Cervene krasne . Netehotenske sice , ale vypadaji bozsky.
ještě blbý dotaz.....dnes mi tvrdne břicho víc než obvykle, za poslední půl hodinu to je už třeba po 5, jinak celý den relativně nic, Můžu počkat třeba pár dní (do pondělí), jestli se to nezlepší? denně piju večer magnosolv.....nechci do nemocnice, bojim se toho, aby si mě tam nenechali :D :D, ale když se to bude zhoršovat, tak je jasný, že pojedu. Podbřišek bolí míň než včera a děti se hýbou tak nějak normálně.
@baruda mě napsali magnosolv k pití 2x denně (pytlík ráno a pytlík večer). Ale stejně nemám nějak pocit, že by to extra zabíralo. ....A jak to tak čtu, tak mi příjde, že je magnosolv je jen takový univerzální "lék" na všechno, abychom my těhule měli pocit, že nám doktoři něco napsali 😀

já právě na konizaci byla a tak jsem si myslla, že to bude víc hlídat. Taky se bojim předčasnýho porodu, nejsem nijak namáhaná, tak doufam, že tam prcky udržim alespoň do poloviny ledna