icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

baruda
18. pro 2018

@stef9328 já mám už z 80% zabalenou tašku.obleceni chci prat teď kolem Vánoc.po švagrové ho mám naštěstí vyprané,takže to jen musím rozdělit do supliku.mam připravené i věci pro prcky do porodnice,tak to musím jen vyprat a zabalit manželovi,aby věděl,kde to je.Pokojicek už je skoro taky připravený.do konce roku to chci mit kompletně připraveno.

@petratra páni......myslím na tebe,vlastně na vás.ja mám teď šílený kašel,tak se bojím,abych taky nejela dřív :( tak pokud to jde,tak se snažím nekaslat.pres den to docela jde,ale v noci to je horší :( přemýšlím,že si dojdu v pátek na kontrolu pro jistotu,aby mi řekla,jestli se tím kašlem něco pokazilo nebo ne......je to hrozný

alnaa
18. pro 2018

@petratra teda to je mazec, snad miminka jeste par tydnu vydrzi schované v brisku. Moc drzim palce 🍀

alnaa
18. pro 2018

@stef9328 mam termin az koncem brezna, tak jsem si rikala, ze to v lednu dam dohromady (kdyby náhodou). Musim toho jeste spoustu dokoupit,mam jen to nejzákladnější,z drogerie a lekarny jeste nemam vubec nic...

dmiska
18. pro 2018

@stef9328 já jsem si říkala, že začnu vše řešit po Vánocích, to už se to začne blížit 🙂
S první jsem měla vše prichystane brzy, teď to mám nějak na háku, ale po Novém roce si postupně dám na seznam, co je potřeba nakoupit a zařídit a pustím se do toho

vendelinka08
18. pro 2018

Holky..tak ja nemam nic....chci az v lednu zacit vse chystat...termin mam 31.3.tak si rikam ze mam jeste cas...ale kdybych cekala dvojcatka tak se take chystam na drivejsi termin. Vzdy jsem rodila tyden pred terminem. Tak si rikam ze to bude asi stejne. No...musim predelat loznici..poresit skrinky a prebalovak...obleceni..kosmetiku...ale ted se toci vse kolem Vanoc a na porod vubec nemyslim...jeste pocitam s tim ze jedeme na jarni prazdniny na hory...😆

michaela_2
18. pro 2018

Zatím jsem v práci a teď před Vánocemi nestíhám, děti mají různá vystoupení, zápasy nebo besídky. Pak jsou vánoční večírky no a pečeme po večerech 🙂))
Ale v lednu jak nastoupím na mateřskou, tak zajedu ke švagrovým - dávala jsem jim věci po dětech a nějak to proberu. Kočárek a postýlku už máme objednanou. Takové ty věcičky na koupání atd. ty budu pořizovat až průběžně, protože dětem každému vyhovovalo něco úplně jiného, takže spíš to chce zkoušet vzorky.

Jinak zatím bude miminko u nás v ložnici, počítám tak rok, dva a pak klukům předěláme hostinský pokoj na klučičí 🙂 a tam kde je teď Fanoušek, bude pracovna a gauč pro návštěvy.....

michaela_2
18. pro 2018

Jo vlastně mám ještě koupený kojenecký polštář - teď i na spaní, s bříškem, na kojení jsem ho před tím nikdy moc nepoužívala 🙂
A minulý týden, když za mnou v noci Fanoušek letěl do ložnice, zakopl a o hranu postele si rozsekl celý ret, horní uzlinku a nos zespoda - krev stříkala i na zeď a polštář je od té doby ve své tyrkysovo šedé variantě, velmi vkusně vyzdoben rezavými skvrnami. F. naštěstí v pohodě, zuby mu zůstaly a nos také. Jen několik dní vypadal, jak po plastice pusy....

vendelinka08
18. pro 2018

Dnes je den....kdy umrel Vaclav Havel a take den...kdy se narodil nas mladsi syn!!! Vzdy si vzpomenu na ten den..a uplne presne vim jak to probihalo....a v televizi se mluvilo jen o Havlovi...

mysek
18. pro 2018

@stef9328 planuju to stejne, vecicky mam uz pripravene, jen to vyperu, dam do susicky a slozim. Behem ledna bych to chtela mit pripravene, postylku atd. Minule to bylo na chlapovi a postylka nebyla, vsude bordel a jako bonus linajici pes v cerstve povlecenych posteli. To mi minule rozjelo porod. A druhy den mela prijet doktorka.

petratra
18. pro 2018

@merope jj taky jsem si rikala, že času mám dost a chtěla jsem vše prát a chystat v lednu,to už jsem měla v plánu být doma. A zatím mám doma jen spoustu tašek-nevypraných,ale naštěstí celkem přebraných. Takže budu muset zaúkolovat mamku 😊
Jinak to vypadá, že už tu zůstanu až do porodu, ani na vánoce mě dom nejpíš nepustí, leda bych podepsala reverz a doktor říkal, že porod by se směřoval okolo 31.-32.týdne takže za měsíc.

mysek
18. pro 2018

@stef9328 a kolik je dcerce? Mam take koupit skate? Synovi budou skoro 3, az se malej narodi. Ja bych chtela potom asi jen si koupit zase permici do zoo a to je hodne chuze vsude, jen na vlak to mame kilometr, potom mhd, potom v zoo a potom jeste dojit k nasim. Jinak hnizdecko bych chtela take, ale nevi jake. A jeste mi chybi zavinovacka do autosedacky.

mysek
18. pro 2018

@petratra tyjo, tak se drz. Na jednu stranu odpocnes, neco si poctes a opravdu vypnes. Me by to bodlo jak sul, ale na druhou stranu bych se posrala😂co se deje doma. Manzel by malymu ani neuvaril a on je v jidle docela vybiravej, ji jen polivky, suche prilohy, rizek a ovoce, zeleninu, piti mu musim pripominat. Tak ze by byl pul dne treba o hladu a vsude by byl bordel, manzel nic neuklidi. Do toho musim mit na jaro 4 seminarky do skoly a potrebuju prebrat spoustu bordelu, hracky atd.

stef9328
18. pro 2018

@mysek dcerka tedkom ma 2roky a 4mesice. Sice uz chodi pesky,ale prochazky a dlouhe trasy by to asi nedala a hlavne se vsude zastavuje a jen jit do obchodu nam trva 15min ikdyz ho mame 100metru😁holt mi chce vse ukazat a vse zkomentovat. Takze urcite ke kocarku skate budu muset koupit,akorad ani jeste nevime jaky kocar chceme poridit. Nechavam to na hned po novem roce. A o hnizdeckach nemam ani poneti jake poridit,jakou velikost,vubec s nema nemam zadne zkusenosti.

petratra
18. pro 2018

@mysek musel by se manžel postarat a taky by si určitě poradil! Nic jiného by mu ani nezbylo. Já doufám, že než se vrátím, tak bude naklizeno a vše co chybí, bude nachystáno 😊😊 možná naivní představa,ale uvidíme..

baruda
18. pro 2018

@petratra ty jo, tak to je sla, tak ať je všechno v pořádku. Já se pro jistotu v pátek objednam na kontrolu, abych věděla, že je vše ok, tak snad mě nikam nepošle.....břicho mě nijak hůř nebolí, průdušky taky už ne, jen kašlu a smrkam. Je teda fakt, že už se těšim, až to bude za mnou, začíná mě bolet snad úplně všechno - kyčle, třísla, žebra, záda, nohy.....nevim, jestli toho může bolet ještě víc? :D :D

kreatura
18. pro 2018

@petratra Držím palečky ať je vše v pořádku a manžel to zvládne, můj také musel, doma jsme neměli ani postýlky, deky, nic a zvládl to, jen jsem mu psala co třeba pořídit a nebo jsem si to objednala přes bazárek, napsala mu co má zaplatit a tak a šlo to 🙂
Mě pustili z nemocnice na 2 dny domů, než jsem mohla na oddělení neonatologie za klukama, takže během těch dvou dnů jsem si všechno oprala, nachystala, s pomocí manžela, byla jsem po císaři, ale díky tomu jsem nemusela myslet na nějáké bolesti, zabavila jsem mozek jinými činnostmi 🙂
Teď jsem asi před měsícem vyšilovala, že nemáme kam ani košík pro miminko postavit, ani přebalování, nic a tak týden zpátky mi začalo být všechno jedno a už to neřeším ... 🙂

Jinak já jdu ve čtvrtek na kontrolu, tak doufám, že je vše v pořádku, hlavně malá... 🙂
Já své zdravotní potíže nějáké mám, ale moc se mi řešit nikdy nechtějí, takže když mi doktorka řekne, že je malá v pohodě i porodní cesty, tak si říkám, že můj stav je dobrý 😀
Mi příjde, že kdybych ji řekla, že mě něco trápí, tak mě bude mít za hypochondra... 😀

baruda
18. pro 2018

@kreatura s hypochondrií mám stejný problém :D :D, kdybych neměla ten šílený kašel, tak to neřešim, ale nechci to pak případně řešit mezi vánocema. to radši ať vím, co čekat nebo ne......i když, taky se mi tam moc nechce :D bojim se, že si mě někde nechají a to bych nedala :D :D navíc mě nic jiného než normálně neni, tak možná si to ještě rozmyslim :D :D

kreatura
18. pro 2018

@baruda No já už jsem si minule ( před 3 týdny ) nechala vzít krev, protože mě bolí břicho, tak jak u kluků a byla z toho ta játra, ale nikdo nevolal, tak jsou výsledky asi ok...
No, jenže mě to bolí pořád 😀 A do toho mě už týden bolí pravý podbřišek jak prase a to i při chůzi, nebo když si lehnu a chci se otočit, tak se musím držet za břicho - budí mě to v noci.
No a právě mám celkem i strach, protože u kluků mi zjistili 2 výrostky na slepém střevě, takže to bude asi ono, protože miminko naléhá na to střevo a to ještě dráždí ty výrostky a od toho to bolí, ale snad se nezanítí, nebo něco, to by mě kleplo 😀
No a pak minulý týden se mi 3x stalo, že jsem málem omdlela a celý den jsem byla taková slabá a hodně blbě se mi dýchalo, no a dneska to mám zase, tak nevím co to je, ale nechce se mi to moc řešit, hlavně proto, že jsem už minule prosila o tu krev a teď zase tohle 😀

U kluků jsem jela od doktora do nemocnice s podezřením na slepé střevo a byla z toho játra a vysoký tlak 😀

baruda
18. pro 2018

@kreatura hele, já se řídím pravidlem, že radší budu hypochondr, než abych něco podcenila. V prvním trimestru jsem byla v nemocnici několikrát, vždy naštěstí planě, ale řikam si, že radši 100x zbytečně, než jednou pozdě. věřím tomu, že kdyby bylo něco špatně, že to poznám. Bojím se toho kašle, ale uvidim, jak mi bude ve čtvrtek. To si mam volal na výsledky stěrů z krku a kdyžtak mam nasadit atb, který mi dala včera. Ona teda řikala, že kdyby mi nebylo dobře, že si je mam vzít už dneska, ale docela mi pomohl paralen, takže si dam radši ten. Manžel mi ráno řiká, že když tak příšerně kašlu, že bych asi měla sbalit tašku, kdyby fakt náhodou, tak tu už skoro mam. Jen najít oddací list a najít ještě pár věcí a je hotovo a vlastně ještě připravit tašku s věcma pro kluky. Řikala jsem, že tam sbalim nějaké oblečení a podobně, kdyby to náhodou bylo potřeba. Ve skříni se to neztratí a maximálně to nepoužiju, ale co, kdyby, že? :D :D už několik let jsem zvyklá být připravená na všechny možné varianty. Jediné, co teda ještě nemam je povlečení do postýlek :D :D to jsem chtěla miláčkum ušít během vánoc :D tak snad to ještě stihnu, kdyžtak to v nejhorším případě objednám. No možná to asi radši objednám pro jistotou rovnou :D :D

kreatura
18. pro 2018

@baruda Naprosto Tě chápu, no já uvidím jak mi bude do čtvrtka a buď se překonám a řeknu a nebo budu mlčet, ale mezi svátkama se mi letos nikam nechce 😀 Protože 28. 12. máme akci ve 2 domovech důchodců a budu tam zpívat a moc se těším, takže o tohle bych hodně nerada přišla 🙂
Jo, já mám taky v plánu dělat ještě spoustu věcí, ale něják nestíhám 😀
Vidím to, že něco vezmu s sebou a nechám to u babičky, ta mi to udělá 😀 😀 😀
Ještě popřemýšlím 😀

baruda
18. pro 2018

@kreatura je fakt, že já jsem teda taky ve skluzu :D :D a to jsem to měla tak hezky vymyšlený :D :D no nějak to uteklo a nestíháme, ale to nejdůležitější už máme :D Já taky neplánuju strávit vánoce v nemocnici, máme krásnou tradici, že jezdíme k naší prababičce a to mam hrozně ráda, tak o to nechci přijít. Každopádně se mi splní můj sen. Hrozně jsem si přála, aby moje dítě mělo praprababičku (řikáme jí malá babička) a ona prapravnouče, tak budou mít nakonec malou babičku obě moje děti :D hrozně se těšim na fotku jí s dětmi, ty budou mít nad postýlkami. Sice jsem plánovala, jak uděláme generační fotku 5 generací holek v naší rodině, ale to nějak neklapne :D :D

kreatura
18. pro 2018

@baruda Tak to chápu 🙂 My také máme tradici, která je už od mého narození, že se 25.12. sjíždíme u naší babičky, takže od kluků prababičky a pradědy, tam se přejíme a večer jedeme domů 😀 Jako malí jsme tam zůstávali až do nového roku na prázdninách, teď už tam jezdíme jen na ten den 🙂 A je to úžasné, se na to vždycky tak moc těším 🙂
Prostě hodně lidí, hodně kraválu, hlava pomalu bolí, ale ta spokojenost na srdci je nevyrovnatelná 🙂
No u nás jsou sami kluci, nejmladší holka v rodině je má sestřenka, té bude v březnu 18, pak jsou sami kluci a teď to vypadá, že to prolomíme holčičkou 😀 Tak ta bude rozmazlená ze všech stran, tchýně má 3 syny, teta má 2 syny a tak 😀

baruda
18. pro 2018

@kreatura my máme toho 25 strašně nabitý program.....musíme stihnout 5 návštěv (normálně jich je 6, ale sestra je s přítelem u jeho mamky v americe, tak je o návštěvu míň) a tu u malé babičky mam nejdradši. Sejde se nás tam přes 20 a babička je šťastná. ale jak řikáš, hodně lidí, hodně hluku :D :D

dmiska
18. pro 2018

@baruda jo, ještě bude bolet celý spodek - stydká kosti a okolí. Pocit jako kdybys hooodne jezdila na kole nebo tě znásilnilo pět černochů ;) :D

baruda
18. pro 2018

@dmiska :D :D :D :D a ještě kromě dvou nohou v žebrech tam budu mít čtyři :D :D

levandulina
18. pro 2018

@kreatura Dneska asi bude nějaký blbý tlak. Já jsem dnes nějaká zesláblá...

petratra
18. pro 2018

@baruda děkuji. A kdyby se něco u tebe dělo, to bys poznala. Mě fakt v neděli bolelo a píchalo na levém boku tak moc, že jsem se nemohla ani zvednout z pohovky, chodit a ani nežení nebylo příjemný. Ale snad se to teď trochu po těch kapačkách uklidní a mimča vydrží co nejdýl.

@kreatura děkuji a zvládne, prostě bude muset. Máme štěstí, že bydlíme u rodičů, ti taky hodně pomůžou.

kreatura
18. pro 2018

@levandulina To je taky možné, jen mě se to nikdy nestalo, ani v prvním těhotenství ne a teď během posledních 7 dnů už po 4 🙂 Na jednu stranu by mě zajímalo co to je a na druhou se mi to řešit moc nechce, pokud je malá v pořádku 🙂

kreatura
18. pro 2018

@petratra Jo, to chápu, my jsme bydleli u tchýně a tchána a jak jsem čekala, že tchýně bude chtít kolem dětí skákat, nebo tak, tak se nestalo 🙂 Jednou je vzala v kočárku ven a to, když jsem už vycházela já, tak, že s nimi půjde, obešla sousedky, děti mi vrátila a od té doby je nehlídala 🙂 A nakonec mi vyčetla, že jí je nechci půjčovat, přitom, když jsme ji 2x prosili o hlídání spících dětí na 20 minut tak odmítla 🙂 Pak už jsme se neptali 🙂

merope
18. pro 2018

@baruda Ehm... 5 návštěv za den? To se jako dá? Vždyť to ani není čas si s těmi lidmi popovídat a musí se letět dál.

Strana