icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

vendelinka08
29. pro 2018

Holky..tak jsem se prihlasila na predporodni kurz s hypnoporodem. Jsem na to zvedava. Beru to tak..ze informaci neni nikdy dost a hlavne jsem rodila pred 7 lety a za tu dobu se to zase posunulo dopredu.

nikolspace
29. pro 2018

Holky kdybyste měla nějaká zájem o mexickou bolu, tak mám úplně novou. Hrozně jsem o ní snila a ve finále jí vůbec nenosím, je mi líto, aby mo tu jen tak ležela.

vendelinka08
29. pro 2018

Byla jsem v Tescu a musela jsem nakoupit par oblecku pro Anicku....no..ale super....za 7 veci jsem zaplatila asi 350Kc...koupila jsem uz i neco na leto. A take tricka na podzim...za ty ceny. Protoze fakt nic nemam.

stef9328
29. pro 2018

@vendelinka08 oni jsou tam tedkom vyprodeje,ze ano? Ale me u prvni dcerky f&f vubec nevyhovovali,rukavy nebyli vubec elasticke a spatne se mi oblikali. Ja nakoupila predevcirem v next ve vyprodeju,nechala jsem majland a uz mam skoro vse. Pouze cepicky mi chybi😊

vendelinka08
29. pro 2018

@stef9328 jojo, mají výprodej....vzala jsem to, co se mi zdálo.... jinak mě hodně vyhovují i věci z HM-ka... v tescu se mi zdají některé věc strašně malé, takže vůbec velikost 56 neberu.... přijde mi to fakt strašně pidi.... ale to je i tím, že jsem měla fakt větší děti a řídím se dle toho.... Vašík měl velikost 56 asi 2 týdny a Vojta vůbec.

stef9328
30. pro 2018

@vendelinka08 ano jsou mensi ty velikosti,ja 56kupuji panenkam. Dcera nosila 50-mesic a pul(ano nextove veci,ale oni jsou vetsi i hmkove taky.) Ted doufam budu mit taky malicke mimi,at muze vse vynosit,co jsem nakoupila😊ale holcicky jsou vetsinou mensi nez chlapecci

kreatura
30. pro 2018

Tý jo, holky, jak to tak čtu, tak je asi čas začít nakupovat věci 😀

vendelinka08
30. pro 2018

@stef9328 v to doufam..ze jsou holcicky mensi 😆. V HM jsem nakoupila uz overalky na leto a saticky s bodyckem. Vypadaji uzasne....uz se proste zacinam chystat. Koukam na net na prebalovaky a dumam jak to v loznici zorganizuji..ted jak uz budu doma..tak zacnu s velkym uklidem a hnizdenim. Vytahnu postylku..at mam predstavu jak a kam ji dam. Do ted jsem nechystala nic.

dmiska
30. pro 2018

@vendelinka08 jak které holčičky 🙂 Anička měla 56 jen 14 dní, pak mesic 62, do 3-4 měsícu 68... Až od vel. 74 nosila věci trochu déle 🙂

stef9328
30. pro 2018

@kreatura ted se to nejvice vyplati,kdyz jsou ty slevy!

stef9328
30. pro 2018

@dmiska podle me,hodne zalezi jake oblecky jste oblikala,treba next,lindex a h&m maji velikosti vetsi. Dcera ted ma skoro 2,5roku a nosi lindex jeste 86....a 56lindex nosila snad do 4,5mesicu😂 ale je pravda,ze se narodila 2760g,47cm....ale i tak 😊doufam,ze druha bude max o 100-200g vetsi,nebo kez by byla nejak stejne,at si ji zase poradne uziju

kreatura
30. pro 2018

@stef9328 To ano, na kluky tak také nakupuji 🙂 Spíše jsem to myslela celkově, že je asi čas začít něco chystat, kdyby náhodou 🙂 Zatím jsem 31+ 4, tak si pořád říkám jak je čas, ale u synů jsem si to říkala také a pak v nemocnici jsem si mohla oči ubrečet a vlasy vytrhat, jak jsem si ty přípravy neužila 🙂 😀 Ale něják pořád nemám tu správnou touhu něco chystat, před měsícem a něco bych chystala, ale neměla jsem kam, teď pořád nemám kam, ale ani tu chuť už nemám....
Alespoň, že jsme už konečně vybrali to jméno 😀 ( Včera v noci 😀 )

merope
30. pro 2018

@kreatura Vidíš, můj chlap prohlásil, že je přece jméno blbost, že jak víme, když ho vybereme, že se k němu bude hodit. Tak si asi udělám nějaký předvýběr, kdybychom pak neměli nápad, ať tam hlavně nedáme nějakou úplnou pitomost (jako svátek a narozeniny jeden den a tak), vybavím se více jmény a uvidím.

stef9328
30. pro 2018

@kreatura taky uz chci zacit pripravovat pomalu,predevcirem na poradne jsem dostala uz i seznam co si zabalit do porodnice a uz co mam doma pomalicku zacnu davat do tasky😊u dcery jsem si to chystani.taky moc neuzila,to jsem delala vse jak jsme prijeli domu z porodnice....ale ted me ceka jeste nakupovani postylky,kocarek jsme predevcirem zaplatili a pristi tyden doufam prijde. Musim miminskou sestavu prodat abych jeste mohla udelat starsi dceri (postel,novou sestavu). Abych nekupovala ted postel a za rok a pul ji prodavat a delat sestavu,uz to chci udelat rovnou a pak malicka.rovnou pujde do velke postele za segrou. ...jeste tolik veci me cekaji😢

stef9328
30. pro 2018

@merope ja bych nemohla cekat tak dlouho na jmeno...totiz miminku v brisku uz rovnou rikam jmenem at si na nej zvyka a i dcera at si zvyka ze v brisku je jeji sestricka a bude se jmenovat takhle....dokonce i kdyz rozbalovala darky,tak rikala, ze je to asi pro Viki,uz rovnou jmenem😂😂

kreatura
30. pro 2018

@merope Tak já jsem chtěla už od čekání na kluky Elišku a nebo Emu, ale tato jména už jsou tak rozsáhlá, že mě to odradilo, manžel chtěl Miriam a Apolenu, ale to zase moc nesedí mě a tak jsem do něj asi 2 měsíce hučela ať si nějáká jména vybere a pak, že z nich vybereme společně, protože kluky jsem si vybírala já sama 😀
A tak včera večer vzal do postele ntb, kde měl otevřená jména i s významy a tak, no a nakonec jsme vybrali Alžbětu. Doma máme Toníka a Honzíka, tak teď budeme mít Bětušku 🙂

kreatura
30. pro 2018

@stef9328 Jo, ani nemluv, my teď doděláváme konečně koupelnu s WC a kuchyň, no a do konce ledna mají mít i kluci hotový pokojí, alespoň táta mi to slíbil, takže já se pak zblázním při uklízení a mytí všech věcí a tak... A klukům budu muset vybavit pokoj včetně toho, že jim chci udělat hodně věcí sama.... A pak by mi měl vyjít ten čas, kdy se uklidí v místnosti, kde teď jsme všichni a už tady fakt nic nedáme a tam bych si měla nachystat věci pro malou, ale otázka jak to stihnu... 🙂
Když jsem takhle uklízela před 2 lety u tchýně, vybalovala věci a uklízela a tak, tak mi čas na to chystání pro kluky nevyšel, šla jsem si na 2 týdny lehnout do nemocnice a domů jsem šla po porodu... 🙂
Tak doufám, že letos u toho neporodím... 😀

kreatura
30. pro 2018

@merope Jinak jména pro kluky jsme měla vybraná už od 1. screeningu, kdy mi řekli, že by to měli být kluci 🙂 Jen co mi nedošlo, bylo to, že jsou dva a budeme muset ještě určit, které jméno je pro koho, to až když jsem šla rodit se mě sestřička ptala, které jméno je pro kterého, jestli je dáme po porodu, nebo první bude tak, druhý tak...
Tak na to jsem reágovala, že A: bude Toník a B: Honzík a jsem za to ráda, protože když jsem se k dětem po nějáké době dostala a koukala jsem se na ně, no a přemýšlela o těch jménech, tak bych je asi po porodu nepřiřadila 😀 Naštěstí jim sedí tak jak jsou 🙂

merope
30. pro 2018

@stef9328 Tak já neznám ještě ani pohlaví, teda nějak jsme se doma shodli, že to je kluk 🙂. Ale nevíme. Dost lidí mi říkalo, že to překvapení po porodu je super. Takže aktivně nezjišťuji a nebráním se, když se to zjistí. Takže jménem ani říkat nemůžu. Jako jo, jedno jméno mi prostě takhle "přišlo na mysl", ale ještě vůbec nevím.

@kreatura Bětuška je moc hezké jméno, ale to už má neteř. Teda legrace je, že pokud to dopadne, co mi tak prostě přišlo, tak to je František/Františka, s tím, že spíše mi sedí to pro holku a to je jiná kamarádka, ale to mě prostě tak nějak "přišlo", že by se hodilo. Tak uvidím, jak to dopadne.

dmiska
30. pro 2018

@stef9328 no, ona dcera byla právě velká, porodní 3,6 kg a 51cm, a v 6 týdnech už měla 60 cm, no 🙂

stef9328
30. pro 2018

@dmiska tak teda dlouhan...nase dcera v roce mela 74cm😁pritom ja i manzel jsme docela vysoci,ale tchyne s tchanem jsou nizci. Ted ve 2,5(skoro)letech meri 92cm,je oproti vrstevniku i vyssi,tak nevim.....😊kazdopadne 50mam veci dost,tak pocitam zase s mensim miminkem,at je vynosi ty nadhery

stef9328
30. pro 2018

@merope jo vy mate prekvapko,tak to je jina a stejne vas obdivuju, u me prvni vec byla ta, ze chci vedet co cekam. No v mem okoli kdo mel prekvapko,stejne rikali,ze po porodu jim bylo uplne jedno co to je a ani nejak jim nenapadlo se zeptat,jak byli vystaveny vseci😁😁😂

stef9328
30. pro 2018

@kreatura mate vybrane hezke jmeno, to chtela tchyne aby jsme dali,ale jelikoz ja jsem cizinka,a Alžbětka je posdle me typicke ceske jmeno, tak chci jmeno, ktere se hodi jak tady tak i v me zeme,takze jsme se rozhodli pro Victoria,prvni dcerka je Sofia,myslim, ze se obe k sobe hodi. A pro kluka jsme meli Maxe po tchynovi,ale ted do papiru bych napsala Samuela,to jmeno se mi zacalo hodne libit (Samik),takze tak....ale my na 100% cekame holcicku 😊

merope
30. pro 2018

@stef9328 Já zpočátku byla moc zvědavá, ale moje sestra mi doporučovala, že je to fajn mít překvápko, tak jsem si řekla, že to prostě nechám být a uvidím, zda mi to mrně samo někde ukáže nebo ne. A jelikož ve 12tt jsem byla ráda, že jsem na ten screening nemusela znovu (špatná poloha pro oba ultrazvuky) a ve 21tt to bylo trošku hektické (můj doktor měl akutního zubaře, přeobjednali mě, ale o půl hodiny dřív a to jsem rovnou věděla, že nestíhám, takže jsme dorazili pozdě a doktorovi to asi nikdo ani neřekl, že dorazíme pozdě), tak jsme se ani nějak neptali. Ale po zkušenostech z rodiny si popravdě přeji hlavně jedno - aby to všechno dobře dopadlo (mrtvě rozené dítě ve 40tt holt ovlivní celou rodinu a pak tě opravdu nezajímá pohlaví, nezajímá plno věcí kolem, jenom aby to dítě bylo v pořádku - a mě je 43 a jsem poprvé těhotná, tak tam obavy samozřejmě jsou, zda bude vše v pořádku).

stef9328
30. pro 2018

@merope urcite vse dobre dopadne! BUdete mit zdrave a krasne miminko! Tak to asi bude prvni a posledni. Asi je to vymodleny andilek. Urcite at je holcicka nebo chlapecek bude Vam delat obrovskou radost😊

merope
30. pro 2018

@stef9328 Jj, taky doufám, že vše bude ok. Zda bude poslední, to se uvidí - máme nakonec ještě 3 "mrazáčky" a původně jsem říkala, že je určitě budu chtít použít. Ale po tom půl roce těhotnění si nejsem jistá (věk neokecáš a představa, že při té únavě se starám ještě o mrně, nevím, nevím .... ale zase teď mám dost strach, aby se něco nestalo a jsem opravdu hodně opatrná - možná do toho půjdu prostě s rizikem, že to pak nedopadne a třeba i potratím, protože to "nejhorší" bude, že mi pak zůstane jen to jedno 🙂 ). Uvidíme, nechci předjímat předem.

alnaa
30. pro 2018

@kreatura mam doma Alžbětku uz 13 a pul roku a jsem spokojena. Neni to moc pouzivane jmeno, ale i tak se sesly dve ve tride 😊

baruda
30. pro 2018

Takže holky.....včera při natáčení ozev mi naměřili i kontrakce po 8 minutách a už sem byla na dva prsty otevřená,takže rovnou na sál.koukala sem jak sova zjara,vůbec sem nevěděla,co se bude dít.....takže zacevkovat,sondu do žaludku (protože jsem vtipne dvě hodiny předtím jedla) a šlo se na to.....kluci se narodili ve 20.47 s váhou 990g a ve 20.49 s váhou 810g. Dýchají s lehčí podporou,ale drží se......miluji je

dmiska
30. pro 2018

@baruda moc gratuluju a držím palce, ať jde vše hladce a jste zdraví 🍀🍀🍀

stef9328
30. pro 2018

@baruda jsou to milačci, gratuluji a hodne zdravicka a uspechu do zivota jim preji😃a Vam take,drzte se,vse dopadne bezvadne,kluci jsou silne a vy take. Jsou opravdu andilci!!!

Strana