Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
@viki999 přesně taky jsem katastrofik :( sice to nedávám vědět okolí, ale strašně se to ve mě mele achjooo..... joo to já věřím že to je zážitek ale hlavně ať je vše ok zatím ta radost na to že uvidím mimi přebíjí ten hroznej strach aby bylo všechno jak má být... pořád si říkám že oba máme hotové genetické testy v rodině nic nemáme tak proč sakra bychom měli mít zrovna my takovou smůlu :( když už konečně po 3letech jsem otěhotněla :(
@viki999 tak to bude dobré, uvidíš... Děkuju 🙂
Tak jsem byla na screeningu a verdikz znel: screening negativni. Pouze zvysene riziko preeklampsie na to budu brat anopyrin. Temer nic jsem se nedozvedela vse mi pak rekne dle zpravy moje gyn.ani fotku nemane pac bylo schovane za placentou tu mam vpredu a delohu dost vzadu tak mimi bylo porad takove mazle
@fanunka Ted uplne nevim, jestli to melo byt na me? Ja jsem tehotna poprve, jsem na neschopence, ale ne na rizikovem, jsem kvuli nevolnosti, atp.
Já zvýšené riziko chapu tak, že se projevit může, ale nemusí.. Já o tom taky nedávno něco četla, protože tu na mě vyběhla foto od někoho (nevím koho) kdo kvůli preeklamsii porodil hodně brzo, tak jsem hledala co to vůbec je.. když mas tehotenskou prukazku, tak máš tam třeba zaškrtnuté že jsi měla v moci bílkovinu?
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem v srpnové skupince, ale tohle fórum jsem našla až dneska 🙂. Jsem 12+4 a 1.screening mě čeká 26.2., mám z toho trochu obavy, jelikož je mi 35 let a je to naše první vytoužené miminko, na které jsme čekali skoro 4 roky.
@fanunka Doufám, že ti to dopadlo dobře. Už jako prvorodička jsem bohužel spadla do skupiny, kdy musíš jít i na genetickou konzultaci. Také jsem měla strach. Strach máme asi vždycky každá z nás, jde o hodně. Teď už jsem byla na screeningu podruhé, s druhým těhu, a naštěstí vše dopadlo myslím, ještě lépe, než u prvního, které se i tak narodilo zdravé.
Překvapuje mě, jak tu některé píšete, že jdete na krev a UTZ současně a pak čekáte.
Já byla v obou případě v Gennetu na Letné a nejdřív chodím na krev a pak jdu na UTZ a tam mi rovnou prezentují výsledky. Takže i když mi u prvního krev nevyšla úplně stoprocentně, UTZ vyšel tak dobře, že jsem neměla žádné pochybnosti a na amnio jsem prostě nešla. I když tehdejší paní doktorka na genetice by mě asi poslala i jen pro jistotu.
Držte se všechny a přeji, ať vám to dopadne jen a jen dobře...
Tak dr mi ohledne te preeklampsi vypravela hotové horory , ze je to nejhorsi nemoc ktere se dr boji...no mam toho plnou hlavu.
@fanunka A řekla ti alespoň jaký jsi měla to riziko? To mě mrzí, že tě spíš ještě vyděsila :(
@ajronka To víš že se můžeš přidat, gratuluju k mimcu 🙂
@simonabu Já byla právě na UTZ a pak hned na krvi.. měla jsem zmerene NT a pritomnou nosní kustku, takže jsem byla v pohodě, dokud jsem teda nevolala na krev, ten den jsem.mela stažený všechno.. tam jsem volala na dvakrát právě a druhý den mi řekli, že negativní.. ale výsledné riziko a nic nevím, to mi řekne (mozna) moje gyn, se kterou nejsem vůbec spokojená, takže bůh ví zda se něco dozvím.. A pak si tu precteš příběhy kdy ty holky měly riziko 1:7900 a stejně se jim narodilo dítě s downem, tak si říkáš k čemu to vlastně je..
@simonabu Mám v plánu si ty výsledky vyžádat, ale jestli mě zas stihne naštvat první větou, tak bůh ví jak to bude.. :D
Amnio i odběr chloriovych klku sice mají větší jistotu, ale taky ne 100%, pak je ještě ten test z krve, ten má účinnost 99%, ale stojí asi 12-14 000.. A i když jako nejsme zrovna chudí (ani bohatí teda, takový průměr dle me), tak dát za to ty peníze když mi vše vyšlo ok se mi nechce, pokud by mi ale to riziko vyšlo, tak bych na něj asi šla..

@fanunka Neboj se, ten screening je super zážitek, nas prcek furt stal na hlavě a mával nahoře nohama, já i Dr jsme měly záchvaty smíchu, pak mi tam všemožně stouchala do břicha, musela jsem dělat psi kusy, aby se na chvíli pretocil, aby mohla naměřit co potřebovala a najednou tam zas lítaly nohy nahoře :D
Na druhou stranu já jsem katastrofista, šla jsem tam s tím, že se něco určitě po***e, když UTZ byl OK, předpokládala jsem špatnou krev... vždy počítám s tou nejhorší možnosti, takže pak může být leda líp...