icon

Termín porodu v srpnu 2018

tereza1995
26. pro 2017

Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?

viki999
15. únor 2018

@fanunka Neboj se, ten screening je super zážitek, nas prcek furt stal na hlavě a mával nahoře nohama, já i Dr jsme měly záchvaty smíchu, pak mi tam všemožně stouchala do břicha, musela jsem dělat psi kusy, aby se na chvíli pretocil, aby mohla naměřit co potřebovala a najednou tam zas lítaly nohy nahoře :D
Na druhou stranu já jsem katastrofista, šla jsem tam s tím, že se něco určitě po***e, když UTZ byl OK, předpokládala jsem špatnou krev... vždy počítám s tou nejhorší možnosti, takže pak může být leda líp...

fanunka
15. únor 2018

@viki999 přesně taky jsem katastrofik :( sice to nedávám vědět okolí, ale strašně se to ve mě mele achjooo..... joo to já věřím že to je zážitek ale hlavně ať je vše ok zatím ta radost na to že uvidím mimi přebíjí ten hroznej strach aby bylo všechno jak má být... pořád si říkám že oba máme hotové genetické testy v rodině nic nemáme tak proč sakra bychom měli mít zrovna my takovou smůlu :( když už konečně po 3letech jsem otěhotněla :(

viki999
15. únor 2018

@fanunka Tak zas když máte po genetice, tak to máte o stupínek lepší.. 🙂 určitě to bude OK, budu moc moc držet palce.. 🙂

fanunka
15. únor 2018

@viki999 děkuji moc 🙂 a byli jsme na umělém oplodnění takže snad xakru vědí co do nás dávají 🙂 se pořád něčím uklidňuji 🙂 zítra dám vědět jak jsme dopadli 🙏🙏

viki999
15. únor 2018

@fanunka určitě dej 🙂

marketa1704
15. únor 2018

@viki999 tak to bude dobré, uvidíš... Děkuju 🙂

fanunka
17. únor 2018

Tak jsem byla na screeningu a verdikz znel: screening negativni. Pouze zvysene riziko preeklampsie na to budu brat anopyrin. Temer nic jsem se nedozvedela vse mi pak rekne dle zpravy moje gyn.ani fotku nemane pac bylo schovane za placentou tu mam vpredu a delohu dost vzadu tak mimi bylo porad takove mazle

viki999
17. únor 2018

@fanunka Tak že je to negativní super! Já teď vlastně taky víc nevím.. tu preeklapsii zjistili z krve?
Já třeba nevím, kde mám placentu vůbec.. asi ji nemám:D
Jinak gratulace, i když "neznis" úplně přesvědčene..

fanunka
17. únor 2018

@viki999 asi jo asi z krve. No jsem vykulena vuvec nevim co to pro me znamena ze mi zjistili tu preeklamsii :(

viki999
17. únor 2018

@fanunka Tak ono asi když to ví a pohlidaji si te, tak by to mělo být v pohodě... navíc zvýšený riziko stejně nemusí tolik znamenat.. 🙂 ale chápu, že jsi z toho vykulena...

fanunka
17. únor 2018

@viki999 dekuji

sticker
fanunka
17. únor 2018

@viki999 a bylas na rizikovem? Nebo si chodila do prace? Neco jsem o tom cetla a docela pisou hruzy :( a ze neni prokazano ze by anopiryn pomahal a kdyz mam zvysene riziko znamena to ze ji teda mam nebo ze je vysoka moznost ze behem tehotenstvi muze propuknout?

viki999
17. únor 2018

@fanunka Ted uplne nevim, jestli to melo byt na me? Ja jsem tehotna poprve, jsem na neschopence, ale ne na rizikovem, jsem kvuli nevolnosti, atp.
Já zvýšené riziko chapu tak, že se projevit může, ale nemusí.. Já o tom taky nedávno něco četla, protože tu na mě vyběhla foto od někoho (nevím koho) kdo kvůli preeklamsii porodil hodně brzo, tak jsem hledala co to vůbec je.. když mas tehotenskou prukazku, tak máš tam třeba zaškrtnuté že jsi měla v moci bílkovinu?

viki999
17. únor 2018

@fanunka a hlavně taky záleží co znamená zvýšené riziko, teď jsem našla v nějaké diskuzi, že zvýšené riziko bylo 1:119 což jako chápu, že berou jako zvýšené, ale když si to vezmeš, tak ta pravděpodobnost je furt celkem malá... 🙂

fanunka
17. únor 2018

@viki999 hmmm moc dekuji

fanunka
17. únor 2018

@viki999 moc mi jeste nikdo netestoval :(

viki999
17. únor 2018

@fanunka Aha, mě testovali poprvé když mi vystavovali právě tu prukazku a třeba bílkovinu jsem tam měla...
Ještě jsem četla že to hodně souvisí s vysokým tlakem.. nevim zda třeba k němu máš sklony.. ale určitě se snaz nestresovat... i když vím, že mě se to říká..

fanunka
17. únor 2018

@viki999 tlak mam naopak hodne nizky. Ja prukazku jeste nemam tu mu da moje dr az na zaklade screeningove zpravy takze ted v pondeli a to mi bude delat i tu moc.

viki999
17. únor 2018

@fanunka Tak aspoň k té tvojí Dr jdeš brzo..
Tak si myslím, že ten nízký tlak to riziko "snižuje" 🙂 uvidíš co ti řekne kolik jsi vůbec měla to riziko.. myslím že to nebude tak horky 🙂

ajronka
18. únor 2018

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem v srpnové skupince, ale tohle fórum jsem našla až dneska 🙂. Jsem 12+4 a 1.screening mě čeká 26.2., mám z toho trochu obavy, jelikož je mi 35 let a je to naše první vytoužené miminko, na které jsme čekali skoro 4 roky.

simonabu
18. únor 2018

@fanunka Doufám, že ti to dopadlo dobře. Už jako prvorodička jsem bohužel spadla do skupiny, kdy musíš jít i na genetickou konzultaci. Také jsem měla strach. Strach máme asi vždycky každá z nás, jde o hodně. Teď už jsem byla na screeningu podruhé, s druhým těhu, a naštěstí vše dopadlo myslím, ještě lépe, než u prvního, které se i tak narodilo zdravé.
Překvapuje mě, jak tu některé píšete, že jdete na krev a UTZ současně a pak čekáte.
Já byla v obou případě v Gennetu na Letné a nejdřív chodím na krev a pak jdu na UTZ a tam mi rovnou prezentují výsledky. Takže i když mi u prvního krev nevyšla úplně stoprocentně, UTZ vyšel tak dobře, že jsem neměla žádné pochybnosti a na amnio jsem prostě nešla. I když tehdejší paní doktorka na genetice by mě asi poslala i jen pro jistotu.
Držte se všechny a přeji, ať vám to dopadne jen a jen dobře...

fanunka
19. únor 2018

Tak dr mi ohledne te preeklampsi vypravela hotové horory , ze je to nejhorsi nemoc ktere se dr boji...no mam toho plnou hlavu.

viki999
19. únor 2018

@fanunka A řekla ti alespoň jaký jsi měla to riziko? To mě mrzí, že tě spíš ještě vyděsila :(

@ajronka To víš že se můžeš přidat, gratuluju k mimcu 🙂

@simonabu Já byla právě na UTZ a pak hned na krvi.. měla jsem zmerene NT a pritomnou nosní kustku, takže jsem byla v pohodě, dokud jsem teda nevolala na krev, ten den jsem.mela stažený všechno.. tam jsem volala na dvakrát právě a druhý den mi řekli, že negativní.. ale výsledné riziko a nic nevím, to mi řekne (mozna) moje gyn, se kterou nejsem vůbec spokojená, takže bůh ví zda se něco dozvím.. A pak si tu precteš příběhy kdy ty holky měly riziko 1:7900 a stejně se jim narodilo dítě s downem, tak si říkáš k čemu to vlastně je..

fanunka
19. únor 2018

@viki999 do 34tt 1:157 a do 37tt rustova retardace 1:79 ale je dulezity ze se to vi ze by tahle situace mohla nastat

viki999
19. únor 2018

@fanunka A budeš chodit k Dr kvůli tomu častěji? Budu moc moc držet palce! <3

fanunka
19. únor 2018

@viki999 no nic takoveho nerikali riziko hrozi az od 20tt

viki999
19. únor 2018

@fanunka Aha, to jsem nevedela..

simonabu
19. únor 2018

@viki999 To je hloupé, že ty výsledky třeba nebudeš vůbec znát.
Jj, máš ale pravdu, také jsem četla, že někomu výsledky vyšly dobré a pak stejně nebylo vše v pořádku. Jistá je určitě jen amnio, jenže riziko 1% potratu se mi zdá tedy dost velké.

simonabu
19. únor 2018

@ajronka Ahoj, neboj, také jsem měla první v 35 a dnes máme zdravého chlapečka plného energie. Vím, že to není žádná záruka, ale zdravé děti se rodí i nám starším maminkám 🙂 Naštěstí 😉 Budu držet pěsti / palce.

viki999
20. únor 2018

@simonabu Mám v plánu si ty výsledky vyžádat, ale jestli mě zas stihne naštvat první větou, tak bůh ví jak to bude.. :D
Amnio i odběr chloriovych klku sice mají větší jistotu, ale taky ne 100%, pak je ještě ten test z krve, ten má účinnost 99%, ale stojí asi 12-14 000.. A i když jako nejsme zrovna chudí (ani bohatí teda, takový průměr dle me), tak dát za to ty peníze když mi vše vyšlo ok se mi nechce, pokud by mi ale to riziko vyšlo, tak bych na něj asi šla..

Strana