Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
@viki999 Byl to strašně malý a ponurý obchod, takže výběr kočárků nic moc, ale sedaček hodně. A slečna prodavačka asi zrovna neměla moc čas. Divoce bušila něco do klávesnice a když se konečně zvedla a já se mohla optat na jednu značku, co tam měli mít, tak jen ukázala 3 kusy a že víc toho nemají a šla zas pryč. Byli jsme tam jediní zákazníci. Možnost navázat prodejní rozhovor a nějak mě zaujmout měla.... Asi jsem už deformovaná z práce :D
@zofinecka Právě u té nemocnice jsem byla. Měli jsme tím směrem dneska cestu. Měla jsem pak depresi z toho temna tam a moc velká mi teda nepřipadala. Možná kdybych si vycpala břicho polštářkem a vypadala těhotně, prodavačka by se mi i věnovala 😁 A ani jeden kočár takového toho klasického houpacího typu tam neměli. Ještě zkusím Sambaby (tam jsem kdysi kupovala autosedačku) a Babyplace, měli by mít Inglesinu. Přinejhorším zalátám magnuma 😎
Holky, my jsme byly na kočárky minulý týden - Benešov, Kolín; tam kde jsou takový největší obchody tady kolem nás. Prodavač povídal, že pokud právě chceme do terénu, tak spíš tříkolák, ač na něho nejsou dobrý rezence. Říkám a proč vlastně nejsou? Nenašla jsem moc dobrých rezencí, až na pár. Každopádně nám kočárek, tříkolák, zn.Easywalker (po celkém snadném výběru, kdy jsem jen řekla svoje požadavky ) nám kočárek půjčili, jezdila jsem s nim nejen po prodejně asi hodinu čistého času s nákladem, skládání jsem se naučila během 10minut a nic jednoduššího jsem teda nezažila. Myslím tak, že kamarádky a švagrová děti mají, takže jsem si u nich tohle zkoušela. Požadavky byly především: občas město, ale spíše terén, lehká manipulace-skládání, ovládání; protože budu často na cestách - bydliště Sázava, moje rodiče a přítelova práce je 70km od nás; moje volba je jasná, ač si trošku připlatíme 🙂 Večer jsem pak hledala diskuse na easy a konečně jsem našla chválu na tříkolák 🙂 Jinak ještě jedeme o víkendu do Brna na veletrh pro dítě, nechystáte se taky některá? 🙂)))))
@zofinecka Tak to mooooc gratuluji k holčičce 🙂 🙂 🙂 , jsem zvědavá, co to opravdu bude♥ Zrovna včera jsem si psala s jednou (teď už známou) paní, se kterou jsem se seznámila na jiné diskusi, že prodává oblečky na klučíka, kdybych náhodou měla kluka. Říkám: Jak to? 🙂)) Vždyť máš několikaměsíční holčičku, co si píšeme 😀 Prý ji do 7 měsíce tvrdili, že to bude kluk a pak nakonec zas holka, chudinka do poslední chvíle byla zmatená 😀
@viki999 Nejspíš roztahuje, mám to tenhle týden stejně. Takový mírný křeče, bolí to, ale nic co by se nedalo vydržet. Na gyndě mi říkala, pokud budou nesnesitelné bolesti, přijeď ;) Jinak si to užívej 🙂)) Asi nám ty bejbátka přibírají, rostou stejně 😀 🙂)) ♥
@ivis314 Tyjo, nad tříkolákem jsem do terénu nějak ani nepřemýšlela, ale já byla od začátku přesvědčená o 4 stejně velkých kolech v lajně.. Viděla jsem u známých co mají přední kola blíž a když je třeba vyjet po kočárkový rampě (dva pruhy na vzdálenost kol), tak je to pak pro ženskou problematičtější, než takhle.. ale jak říkám, nějak mě ani nenapadlo přemýšlet na 3kolkou, když ti ji doporučili, určo bude dobrá 🙂 Spíš mě trochu "vyděsilo" skládání, že jsi se naučila během 10 minut.. nám paní ukazovala sundání korby, nasazení sporťáku, složení podvozku a naprosto intuitivní, stačí jednou vidět.. na druhou stranu vím, že někteří známí říkali, že to skládání jejich kočáru je takový, že to ta ženská ani neudělá, že to vždy musí ten chlap.. já se vlastně upnula na jeden - dva typy a víc mě nezajímalo :D :D
Já měla jako jeden z požadavků houpání.. umí to i ta trojkolka (to jen tak pro zajímavost)? Já zas neměla úplně jako požadavek to lehký skládání, nepředpokládám nijak superčastý přesuny..
Jinak do Brna se já určitě nechystám.. v autě se mi dělá blbě i normálně a teď když si nemůžu vzít ani kynedril jsem prostě v háji.. je mi blbě i jen po těch 20 minutách než dojedem do Říčan :D
Každopádně my bychom ten kočár měli mít dneska.. dneska by měla dorazit ta druhá barevná varianta a odpo bychom tam měli jet..
Taky jsem se domluvila s kamarádkou a jdeme dneska na těhotenský cvičení - já teda necvičím ani normálně, tak snad tam nevypustím duši.. a snad mi nebude superzle.. doufám, že by mi ten pohyb mohl naopak trošku pomoct..
Jinak ty křeče mám už cca od minulýho týdne.. v noci je to docela intenzivní, občas mě to donutí krčit nohy.. ale jako vydržet se to dá, to jo 🙂
Dneska v noci mě vzbudila kočka - zásadně si k nám přinese v noci cinkací kuličku a musí si s ní hrát u nás - a pak jsem nemohla usnout.. jak jsem zvyklá spát na břiše, tak mám dojem, že jsem cítila cosi, co už mohl být "kopaneček", jinak do teď byly čas od času ty bublinky (teda jako aspoň si to myslím, třeba se časem ukáže, že se pletu a bude to ještě úplně jiné) :D :D
Tak holky my máme kočár (ten co jsem dávala foto)... <3
A první těhotenske cvičení super 🙂
@viki999 No myslela jsem to tak, že jsem během těch deseti minut to zvládla sama sundat, složit, nandat, a to několikrát tak, abych se nezasekla a bylo to pro mě automatický jako třeba když vařim guláš po těch letech 😀 korbu, sporťák, i vajíčko, které jde na konstrukci taky cvaknout🙂 Samozřejmě mi to trošku přidržoval můj, abych neměla celou váhu v rukách 🙂
Ale samozřejmě každý máme jiné požadavky, vkus, lokalitu🙂)) Hlavně ať je člověk spokojený a nejhlavnější, ať se dobře jezdí dětičkám 😅 🙂 🙂 🙂
Ty naše pokládky v bříšku jsou snad stejně naprogramovaný. Já jsem cítila (nebo nevěděla jsem to jistě) první pohyby v pondělí po obědě. Říkám, co to je? Že by? 🙂)) A dnes po obědě zas to samé, takové jemné doteky. Takže dnes jsem si už byla jistá ❤ A je to teda fakt něco♥
@viki999 Však já vím🙂)) ♥ Já právě sama nemám ráda, když někdo něco nutí nebo prosazuje jen a jen svůj názor 🙂 To nám tu snad nehrozí 😀 🙂
Hehe, tak i Hulka pořídil Easy 😀 Prý mají holčičku🙂)) On je ten kočárek trošku menší. Když s ním pojede můj skoro dvoumetrák protějšek, vypadá to komicky. Ale já mrňous se 160cm (dobře, 1cm jsem si přidala 😀 ) , PRÝ JE TO ROZTOMILÉ 😀
@ivis314 Já mám právě taky dvoumetraka :D :D koukám, máme toho společného víc:D
Jak to vlastně budete řešit s kočárkem jestli ho pořídíte už teď? Dbáte pověry, že nemá být doma před porodem? Když čekali kamarádi, měli odloženo u nas, mysleli jsme že to uděláme stejně, ale oni teď čekají druhý.. tak jsme ho uskladnili u sousedky důchodkyně.. u tchanovcu by nacuchl kouřem skrz naskrz.. stačí když nam dávají dárky :D
Jinak tady svítí sluníčko, snad mi to vydrží do vycházek <3
@viki999 taky my pořídili tříkolku Teutonia z druhý ruky, ale skvělý stav a moc hezky se mi s ním jezdí a uskladnili jsme ho zatím u tchýně a povezeme ho k mojí mámě, kde má větší prostor na uskladnění 🙂
Tak my se možná s drahým pojedem podívat na kočárky v neděli, původně chtěl až v květnu, ale ráno mi poslal link na jeden slevněný 😀 asi mi chce udělat radost. Kupovat se bude později, teď by byl uložený leda ve stodole s myšičkama 🐭 Jsem zvědavá, jak to tomu mojemu chlapovi bude slušet, taky je vysoký.
A pohyby cítím už asi týden, pokud to není divoké střevo, ale asi ne 😆 někdy mám pocit, že tam dělá stojky, někdy celý den nic a pak se zas říkám, že to bude fotbalista po tatínkovi ⚽
@viki999 Budeme nejspíš kupovat v tom obchodě v Kolíně🙂 A tam to nabízejí tak, že objednáš teď, ale bude ležet u nich na skladě. Až se miminko narodí, tatínek pro něj dojede 🙂 Od tý doby i běží záruka🙂 A platíš v den převzetí, takže ti nikde nevisí peníze, jen samozřejmě dáš zálohu asi 1000KČ. 🙂 Tenhle přístup se mi líbí🙂 Já vlastně tu pověru slyšela minulý týden poprvé, tak jsem si říkala, ještě že nabízejí takovouto službu. Moc pověrčivá nejsem, ale člověk nikdy neví🙂)))
Tak u sousedky, jo? Ta je hodná♥ Třeba pak i povozí a ty si dáš hodinku relaxu♥
To je dobře, že máme společného více 🙂))) Spřízněná dušička na sítí se vždycky hodí🙂))
Tady taky svítí slunko🙂 Moc si užij vycházky, pokud už jsi tedy nebyla 🙂
@ivis314 Tak to je fakt dobrý, taková služba 🙂
Ona ta sousedka je kamarádka manželovi babičky.. kupodivu zřejmě nebudu mít nedostatek lidí, který budou mít zájem si mrně půjčit.. Spíš se obávám, že budu dost válčit s tchýní, aby tu nebyla pečená vařená..
Tady sluníčko nějak došlo, takže jsem zatím jen dojela do krámu pro tvaroh a droždí - chtěla jsem upéct buchty..a já tam to droždí nechala!!
Ale za chvíli přijede manžel z práce a půjde na AJ, tak aspon s ním se projdu.. a cestou si dám jednu točenou <3 :D
Ty joo holky, ta moje hlava..... Zas mě přepadájí myšlenky strachu, jestli je vše v pořádku...necítím žádný pohyby, bublinky jen fakt občas píchnutí na jedné nebo druhé straně bříška a někdy taková menší bolest jako před menstruací a na kontrolu až 28.3., teď jsem přesně 17+0 a mám pocit, že mám i nějaký výtok....
@marketa1704 Neboj se, hodně záleží kde máš placentu a tak... hodně holek neciti nic i v 20tt ;)
Já sama občas přemýšlím zda to co cítím jsou pohyby.. navíc i když je to blbý... neovlivnís To, tak se snaž zbytečně nestresovat <3
@marketa1704 já 17+1(2) po druhé těhotná a to bývají pohyby cítit dřív a nic u syna v 18m bublinky. Teď občas mám pocit, že něco...

@zerea akorát aby jsi nebyla zklamaná, je to tam malé, zřejmě přestavěná garáž.. ty bebe tam měli celkem 3 ks.. ale jinak můžu opravdu jen doporučit.. přístup na 1**
Když pojedeš do Phy, asi najdeš něco kde jich budou mít i víc.. my tohle máme 20 min, tak to bylo ideální a mě šlo ryze o ten 1 typ..
Držím palce.. 🙂