Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
@snahnah 😁😁😁😁😁
Tak už to mám za sebou. Byla to docela sranda. 😀 Dcera byla se mnou tak viděla prďolku na UTZ a byla nadšená. Vyšetření bylo celkem komplikované, jelikož je stále nízko a tak pan doktor se natrápil aby to vůbec stálo za něco. Fotečka taky není, jelikož díky poloze to nešlo. Jinak je teda potvrzená holka😀. Nakonec musel ještě zkontrolovat srdce spodkem , protože to jinak nešlo a tam našel Teda i jednu ledvin a druhou díky poloze nešlo moc vidět. No prostě musíme mít něco extra. 😀
@zofinecka Hele, budeme mít zlobivé holky 🤣 Včera jsem tam měla přítele i syna, docela slušně poznávali na tom ultrazvuku co to je (já v tom viděla většinou flek😆) Ukázala 👍, jinak otočená zády, na srdce mi nakonec MUDr.vypsal žádanku, protože ani štouchání a polohování nepomohlo. A to že je to holka jako taky není úplně jisté, bo zas zkřížené nohy, pupečník, ale část šla vidět a pinďa tam nebyl.
@ivis314 @zofinecka Ahoj, zrovna dneska jsem taky měla 2. screening. Před chvilkou jsme dojeli domů, celý den na nohách (stavovala jsem se pozdravit v praci) a vybírá si to svou dan, vše bolí..
Jinak teda i u nás to byl boj, do břicha mi šťourali snad hodinu, odchazela jsem s bolavym a rudym pupkem a na omdleni.. ale vse v poradku, nakonec se i ta druha ruka nasla (hledala se uz u 1. screeningu).. No a vypadá to na kluka <3 Takže u me freeBhcg taky nefungovalo.. Teď začnou dohady se jménem :-/ :D
@zofinecka @viki999
Holky, tak ty naše děti začínají lumpačit, že? 🙂)) My jsme byli v úterý na 2.S. Naše se vůbec zas nechtělo ukázat tak, jak doktor potřeboval 🙂)) Takže taky rudý břicho, otlačený, až to bylo nepříjemný 🙂)) Ale nakonec všechno v pořádku🙂 Pohlaví nám řekl až úplně na konci, já byla napnutá jak kšandy 🙂 Protože se mimi neráčilo ukázat ani předtím na kontrole, tak jsem si říkala, že už to snad vydržím do porodu, hihi🙂))) Ale vypadá to na chlapečka, takže freeBhcg taky nesouhlasí 🙂 Takže vidím, že tu máme vyrovnané počty s pohlavím 🙂)))))
Moc se mezi vámi nechytám,ale také se pochlubíme 🙂
Po synovi s postižením a srdcem doslova v háji hlásíme zdravé miminko(plodovka,prenatal.echo,...).Že je to chlap jsem již psala.Já si tedy pohyby užívám už od 13-14tt(3.těhotenství),a vzhledem k tomu,jak už je veliký,jsou to už celkem bolestivé rány😄
Co se týče váhy,začínala jsem na 55kg,zvracením spadla na 52 a teď jsem na 58kg.Včera mi na screeningu dělali i cervix díky porodu v 7.měsíci a zatím vše v pořádku.Jen já ten pocit nemám.Stačí hodina courání a umírám na tvrdnutí,bolesti,...a to jsem si ještě usmyslela že budu drsná a včera začala a autoškolou😄
Přeji i nadále klidné těhulení❤
@veronikanel tak to jsou dobré zprávy o maličkým 🙂 a s tou váhou ti závidím... Já jsem hrošice, mám přes 10kg nahoře :( díky tomu, že jsem úplně vypustila svoje silové tréninky, protože jsem se bála opětovně potratit.... To jsi odvážná s autoškolou teda. Já jsem ráda, že zvládnu chodit do práce a nemusím se nic učit 🙂
@marketa1704 Tomu rozumím,také jsem po 5ti potratech,takže se snažím odpočívat,ale jak je známo,s dětmi to nejde😄
Na kila se vyprdni,alespoň má miminko z čeho brát.Mě malej třeba vycucal všechno železo,takže se cpu krom magnézka a injekcí ještě tím😕
Je teda pravda,že jako hroch si přijdu také - jsem teprve 22tt a 6kg nahoře😄😣
U dcerky jsem nabrala 9,5kg a u syna 5,5kg takže se bojím finále😂Na druhou stranu...kdy jindy se můžeme nacpávat bez pocitu viny😂
@marketa1704 je to tak kila neřeš. Teď je to úplně zbytečné. Já jsem se strašně těšila na přibírání v těhotenství a je to zase naopak. Než jsem zjistila že jsem těhu, tak jsem byla zvyklá každý den cvičit tak cca 30 min. a teď nic. Pořád si říkám že bych mohla začít ale nic.
@veronikanel já bych tak to přežívání brala, ale u mě to nejde mám potravinové alergie a tak si musím hodně hlídat co jím. Jsem to jen chvilku porušila a už se mi zhoršil stav. Takže zase dieta.
@veronikanel Gratuluji k dobrým zprávám 🙂 jinak s couranim to mám stejne.. ve středu jsem to přehnala (jako fakt fest) a všechno mě bolí ještě dnes, masakr jsou teda žebra, nechápu.. pohyby furt takové laxni, vnitřně je cítím už dlouho, ale přes břicho furt nic cítit není a tak jsem myslela že mám placenou vepředu, le ne.. manžel už je smutnej že nic necítí (no první dítě no)..
@marketa1704 S kilama bych se taky netrapila! Resp i já se s nima chvíli trápila, že pribiram najednou rychle..Ale to není to důležité.. dnes začínám 22 tt a mam +5 (možná už i víc, vážila jsem se prevcirem ale většinou to jde skokove třeba po 2 kilech najednou)..
Hlavně holky ať je Vám dobře a ať je nadále vše v nejlepším pořádku 🙂
@viki999 A to je první miminko?
Není kam spěchat,mě se břicho vlní už tak,že jsem doma jak v akvárku,všichni to sledují a nemám chvíli klid.O tom,že si nemůžu na břicho položit ani misku,jelikož jí prcek schodí ani nemluvím😂A to placentu na přední straně mám.
Všechno přijde.I manžel se dočká❤
@veronikanel jojo, první miminko, takže mám dost nervy jak to budu zvládat a tak.. nikdy jsem na děti nebyla..
Tak já na jednu stranu jsem ráda, že mám břicho menší zatím, ale asi zas na úkor těch věcných nevolnosti.. na druhou stranu bych ráda manželovi alespoň tohle doprala.. on je ten kdo chce miminko hlavně.. Ale určo se taky dočká 🙂
@viki999 U prvního trvá déle,než to ostatní ucítí 🙂 Nebyla?Já taky ne😄Děti jsem nikdy nechtěla,nemusela jsem je a pak přišla dcerka a všechno se změnilo.Vůbec se nemusíš nervovat,až budeš mít drobečka v náručí,budeš vědět,co dělat 🙂 A věř tomu,že právě ty to budeš vědět nejlépe 🙂
Strach má každá.Když jsem čekala syna,říkala jsem si,že teď už vím,co dělat a nic mě nepřekvapí.Ale bohužel.Syn se narodil jak jsem psala moc špatný,moc brzy a moc nemocný.A stejně jsem to nakonec já,kdo ho zná nejlépe a ví,co má dělat.I když má už 3,5roku,je malinký (vypadá jako cca 8.měs.dítě),takže já mám zase strach,jak zvládnu v podstatě dvojčata😄
Ještě mě napadlo,jestli je manžel moc smutný,může zatím poslouchat srdíčko přes angelsound 🙂
Až miminko zesílí,užijete si kopanců oba do syta 🙂
@veronikanel A můžu se zeptat proč se narodil brzo? Vědělo se předem o komplikacich?
Já jsem hlavně technickej typ, nejsem moc na city.. do ted vlastně nevím co si mám myslet o tom "vetřelci" v sobě.. Ale už aspoň nebrecim několikrát denně kvůli tomu, že jsem těhotná :D
O Angelsounds jsem slysela/četla.. Ale nepřijde mi že by to zas tak "pálilo" a říkám si, že už to stejně brzo musí být cítit 🙂
@viki999 Ve 22tt zjistili,že má drobné vady srdce ale nic hrozného.
Pak když se narodil ve 32tt,začalo peklo.Měl nedovyvinuté plíce,na nich infekci,hematom na mozku,...dva měsíce na JIPu.Přestal jist,vše zvracel a nikdo nevěděl proč.Až když se v půl roce zjistilo,že se srdce zhoršilo natolik,že nevědí,zda bude žít,udělali genetiku - Syndrom Noonanové.Tenkrát jsem založila skupinku na fb a hledala pomoc,protože u nás si na operaci netroufli.Až o rok a čtvrt později.Naštěstí,i přes velice dramatický průběh,kdy museli i oživovat a následných komplikacích po operaci,kdy museli proběhnout 4 další vč.implantace kardiostimulátoru je to dnes spokojený kluk.A jak zlobí😄
Tohle znám.Pořád jsem si říkala,jestli je to dobře,že jsem těhotná a co s "tím" budu dělat.
Ale věřím tomu,že se to porodem zlomí a budeš za miminko šťastná 🙂
@veronikanel Chudak, ten si toho teda už prožil :( a Vy taky určitě, vůbec si to nedokážu představit.. koukala jsem k tobě na profil.. jste krásná rodinka <3
Já taky doufám, že se to u mě pak změní/zlomi.. ono je to se mnou taky dost složitý, manžel by mohl vyprávět.. občas dost nevyrovnana... nemít jeho, nevím kdo by se mnou vydržel ;)
@veronikanel Jak kdy, ale už to asi nezamaskuju :D Jako když si chcu sednout v MHD nebo zamířím do dětského oddělení, tak to vyvalím :D zítra mi začíná 23. tt.
@veronikanel triko z lidlu? Taky mám ;) jen mě irituje že hvězdičky jsou vevnitř hezčí :D
Jinak já včera začala 23. tt, ráno jsem sledovala prvne vlnobiti na brise 🙂 kolik hlásí váha radši psát nebudu..
@snahnah nechceš mi tvrdit že je to ze stejný chvíle zatazeny a vysunuty? =-O
@viki999 JO!!!!Taky jsem na to koukala,že jsou naruby plnější😂
@marketa1704 juuuu, tobě to sluší!
@snahnah kam to schovas teda nechápu, já i když nedycham a zatahnu, tak to takhle nesrovnam.. nadváhu?? To by mě zajímalo kde ty kila máš.. podívej se na můj zadek a stehna na ty fotce..

@zofinecka Tak co? Povídej, přeháněj, jsem napnutá jak gumka u gatí 🙂