Termín porodu v srpnu 2018
Ahoj holky, je tu někdo s termínem v srpnu?
@snahnah to mě mrzí a doufám, že budes brzo fit na zkoušky i do školky..
Já mám od včera šílený bolesti břicha (levý podbrisek), sotva se narovnám, když už někam jdu, tak v předklonu, narovnat se nejde.. asi se mladý pan v brise nějak pretocil a na něco tlačí nebo nevím.. A dneska ještě divné dloubani ani nevím jak to popsat.. skoro bych rekla v čípku.. Takže radsi lezim..
Včera dokud to šlo, snažila jsem se pohnout se sítím hnízda.. došla mi vypln, takže nedodelano.. A dneska ráno dokud to slo jsem usila cvičně kousatko/chrastitko :D
@viki999 Super látka 🙂 Tak jsme dva ležáci 😀 já včera začla s důkladný úklidem, to mi bylo ještě dobře a taky nedoděláno. Ale říká se, bordel v bytě, šťastné dítě. Zvyšuju mu imunitu 😂 Ještě mě chytla asi kost křížová nebo kostrč, prostě nad zadkem na levé straně, tak chodím jak naprcaný kačer. Jsem úplně KO a nějaká škola je mi víš kde...
holky poradíte mi jakou odsávačku? mám z toho hrůzu, prsa mám citlivá a nedovedu si představit že se jich měl někdo dotýkat natož je cumlat :( ale vim že je to nevyhnutelné a děěěsně praktické 🙂
Tak jak jste na tom ženy?
U nás to moc neklape.Tedy těhotenství.Malý je OK,ale neustále tvrdneme,do toho je mi zle,často se mi motá hlava jak po flašce vodky,zlobí kýla,takže nade mnou visí hrozící CS...A aby nebylo jen fyzických problémů,užívám si i nervy na pochodu.Dělám autoškolu,kde jsem od března byla jen 3x,právě kvůli bolestem,do toho strach,že opravdu porodím dříve,řešíme dovolenou jak mé mamky s dcerou tak pak přítele s jeho synem(obě v době termínu- resp.u mě to může být fakt kdykoliv),tak mám strach,abych tu nebyla se synem v době porodu sama,...Jakožto dvojnásobná,skoro troj matka bych měla být v klidu,vše už znám,ale nějak se to kupí.A když už se konečně uklidním,pro změnu nemůžu dýchat jak mám malého pod žebry a drtí mi plíce😕
Snad máte větší pohodu❤
@fanunka omlouvám se, že zasahuju do diskuze i když termín mám až v říjnu, ale na co teď řešíš odsávačku? Ještě ani nevíš, jestli budeš kojit a jestli jo, najdeš pro ni vůbec využití? Ne každý mimino vůbec přijme lahvičku. Kor v dnešní době, kdy přinejhorším dnes objednáš, zítra ti to dovezou až domů - si myslím, že takovou věc není potřeba mít doma x měsíců před porodem. Jo a kojení jsem si taky vůbec nedovedla představit, nakonec to šlo tak nějak samo, prsa pár týdnů bolely, ale pak už mi to vůbec nepřišlo. Tak hodně štěstí ať je všecko v pohodě. ;)
@prejeta_zaba Přesně takhle jsem přemýšlela než se narodil syn.
Dnes chápu.. Porodila jsem nečekaně 2měsíce před termínem a od 1.dne odstříkávala a mléko mu nosila.Někdy je lepší být připravena 😉
@prejeta_zaba děkuji 🙂 já vím s tím že dnes objednám a zítra mám 🙂 jen jsem si říkala jestli to třeba nebude potřeba už v porodnici, kdyby malej neměl sílu mě roztahat. jsem prvorodička tak se vůbec nevyznám a asi hledám problémy tam kde vůbec být nemusí 🙂
@veronikanel Ahoj, to mě mrzi, že to máš takové problematické. Mě když se někdo zeptá a já popisuji všechny ty problémy, tak si říkám, že si musí myslet, že jsem magor..
Jak jsem psala v pondělí, mám docela bolesti břicha, teď mě teda ještě víc zlobi "to dloubani" v čípku.. ale už jsem pochopila, že problém je v tom, že se prcek otočil Tak, že mi kope dolů do střev, mocaku a právě čípku.. včera jsem ležela a fakt se soustředila a kope vlastně v úplně nejspodnější části podbřišku.. i břicho teď nemám vůbec tvrdé, jak se zasunul, mám jen tu mojí cejchu, tak mě to trochu děsí, obzvlášť proto, že když se zvednu a zrovna kopne, tak mám dojem že vypadne..že má nohu skoro venku..
Na kontrole jsem byla min. týden a teď až 14.6. takže zatím nemám ani vidinu toho, že mě někdo "zkontroluje" tak radši hodně polehavan..
Je škoda, že do toho všeho máš ještě ty nervy, to fakt nepomůže :-/
Moc držím palce! <3
@viki999 To dloubání mám také.Právě jak má hlavu pod žebry a nohy dole.Je to hodně nepříjemné.I s tím pocitem,že vypadne tě chápu - občas se přistihnu,jak se instinktivně držím mezi nohama,aby neproklouz😅
@veronikanel Tak já zas mám permanentně nohy prirazeny k sobě :D
Zajimaci je, že pod zebry ale zatím nic necítím, přijde mi jak kdyby byl spíš ohnutej na nějakou stranu.. ale kde mám tu hlavu nevím.. přijde mi že ho najednou přes to břicho necítím vůbec nikde.. přemýšlím zda je vůbec tak velký jak ma byt, teď už by se v tom brise neměl přece tak schovat.. jenže jak moje Dr. nedělá UTZ Tak už přemýšlím nad různýma vecma..
@viki999 Neboj,jsou dost gumový 😊
A jestli chceš mít jistotu,UTZ si vyžádej.Je to sice za poplatek na vlastní žádost,ale lepší mít klid.Můj gyn.si vzal 2tis jako "těhotenský balíček",takže UTZ dělá naštěstí vždy,jen se mi zdá,na to,že jsem na riziku,že tam chodim málo(po 6týdnech).Díky synovi ale máme dost jiných vyšetření,naposledy růstový sken takže se pyšním už min.8-9fotkami😄.
A když chci zjistit,kde co má,prostě si lehnu na bok(to nemá rád) a hned sebou mele jak smyslů zbavený,takže poznám jak nohy,tak hlavu(děěěsně tvrdá boule😄).
@veronikanel Tyjo, tak to chodis fakt malo.. u nas maji zjevne jasne dany tydny kdy se chodí (pokud jako není riziko) a to je po 4 týdnech, jednou to bylo po 3.. takže jsem byla 28tt ba cukrovce a teď půjdu 32 na ten poslední velký UTZ.
Tak tenhle asi nemá neoblibenou polohu.. nebo nepozoruju při nějaký poloze výraznou změnu pohybu.. Tak já předtím tu hlavu taky rozeznala.. ale teď ať hledám jak hledám, tak prostě nikde není ani kus tvrdyho, natož ta velká co má být hlava :D nohy poznám bezpečně podle toho kopání do spodku.. ale zas mám delohu hodně vzadu jak říkali, takže bude asi někde tam prostě :D
@veronikanel
@viki999 se pridam 🙂 taky chodim na kontroly kazde 4 tydny. Dr kontroluje porodni cesty jestli jsou zavreny a ultrazvukem srdecni ozvy a ted mi rekla ze je otoceny hlavou dolu. Nevim jestli tak uz zustane nebo se jeho poloha meni.ale velikost mi taky nerekla, ze to mi reknou ve 30tt na screeningu ze my ho nebudeme drazdit...
@fanunka Ano,to je normální po 4týdnech.Já jsem dokonce po potratech chodila po 2týdnech,ale tady po 6 no...😕Ale tak nevadí,jak jsem říkala,máme moře dalších vyšetření,tak to dohaním tam.Většinou mi vždy dělají i cervixometrii nebo jak se to komolí😂
Do porodu se může ještě hodně točit,jsou to malý akrobati 😄
@veronikanel Obdivuju Tě, že ses dala na tu autoškolu, mě drahý zatím nepřinutil. A držím palce, ať jseš kinder vajíčko co nejdýl 🙂
Po 3 dnech jsem konečně bez horečky 🙂 ale říkala jsem si, že jestli v létě budou zase tropy, Bořislav už na to bude aspoň zvyklá 🙂 Zhubla a vypotila jsem 2 kg. Nebýt těhotná, jásám, ale naštěstí mám dobře uložené stehenní tukové zásoby 😁 Strašně kašlu, bolí mě i svaly o jejichž existenci jsem neměla ani ponětí, Bořislav sebou mele i hodinu v kuse, dá si 5 min. pauzu a zas, zásadně vždy, když chci spát. Do toho ta "prdní kost", v posteli se obracím, jak ruský tank a když jdu (šourám se), drahý si prozpěvuje Utíkej Káčo, utíkej 😤 S Juniorem jdu dneska na kontrolu, MUDr. už má výsledky krve a prý tam něco je, tož jsem zvědavá, protože to mám určitě taky.
@snahnah @veronikanel
Holky, já musím říct, že to, že jsem udělala autoškolu a jezdím je to nejlepší co jsem tenkrát udělala.. sice autoškola byla strašná a myslela jsem, že stejně nikdy sama jezdit nebudu.. ale tím, že bydlíme na vesnici, tak je to prostě potřeba.. nejsem závislá na manželovi, aby mě někam odvezl (narozdíl od jiných holek tu, co si pak třeba jen aby se dostali k doktorovi s dítětem, tak manžel nemůže jít do práce), o nákupech nemluvě.. já vždy v sobotu ráno jezdila na nákup a na čumendu.. střídala jsem krámy jak se mi zrovna chtělo.. a manžel zatím může spát.. a jsme spokojení oba <3
Ovšem v těhotenství by mě tam asi taky nikdo nedonutil.. na to je tu u nás fakt nervouš (nadává ti sprostě, bije tě)..
Jinak o tropech nepochybuju a jelikož umírám už při těhle teplotách, tak jako fakt nevím.. jinak prcek se ve mě taky mele, v noci jsem blbě spala (furt jsem něco slyšela, pak se mlel, pak kočka srazila půl stolu).. no, ráno nebyla nouze najít hlavu, když mi trčela ven z břicha..a opět se mi potvrdilo, že si v tom pupku prostě sedí..
Tak držím palce k Dr!
@viki999 Zatím jsem to nepotřebovala, k MUDr.to mám 5 min. pěšky, do obchoďáku 10 min.,takže jsem řidičák ani neřešila, hlavně, když jsem se třeba nemohla strefit s kočárkem ani do velkého výtahu 😂 nevím jak se strefím mezi 2 auta na parkovišti, nehledě na to, že se často kochám a zakopávám 😁 ale budu to potřebovat, chudák instruktor... Představuju si, jak ti tam sedí, jak soška budhy :D
@snahnah Tak ono je jasný, že jsi neměla důvod.. pokud bych zůstala v Pze, věřím, že bych taky řidičák nikdy neměla.. ale tady se nedostaneš nikam když nejezdíš.. do krámu je to 5 km, občanská vybavenost tady ve vesnici je nulová, takže fakt cokoli potřebuješ, musíš vzít auto a jet.. no, taky jsem občas měla problémy ovládat nákupní vozík :D :D na začátku jsem třeba parkovala dál od vchodu do obchodu, přesně abych měla okolo víc místa.. teď naprosto v pohodě..
Představuju si ho taky tak 😀 😀
@viki999
@snahnah
Já se pro školu rozhodla v říjnu,kdy koupil chlap nové auto - je to dokonalost a na ovládání jak hračka(automat,park.kamera,nouzové brzdění,7mi místné...)😄Do té doby jsem papíry zarytě odmítala!To jsem ale netušila,že otěhotním.Začala jsem pak až na konci března.Jenže z toho mám hrozné nervy.Jízdy jsem měla 2x,teorii také a prostě mi to nejde 😢Mám pocit,že to není nic pro mě...Ale přesně.Jsme na vesnici a když chci k Dr.,musí si chlap vzít volno.A že těch lékařů máme díky Adámkovi dost.Plus od září jde holka do školy a nechci,aby jezdila v 6ti domů busem,když to autem mám 10min.Každopádně do porodu to nestihnu.Teorie jsou po a st a to má většinou chlap fotbal a jízdy mám jen když má volno babička.Takže se nervuju ještě víc místo toho,abych se těšila😕
@veronikanel A autoškolu ale děláš normálně na manuálu ne? Mě trošku poděsila teď diskuze ohledně autoškoly tady na MK, kde psali, že někde se dělá autoškola na automatu! Nedokážu si představit, že někdo vyjde z autoškoly a nedokáže ovládat 75% aut.. Chápu, že je to jednodušší, ale myslím si, že pak už je autoškola k ničemu teda :D
Hele, mě ty jízdy taky nijak super nešly.. aspoň ze začátku ne.. ono pak se do toho dostaneš.. hlavně jsem po autoškole nakonec asi 5 let nejezdila a začala jsem vlastně až když jsem si pořídila vlastní auto, nebo občas když potřeboval Vr odvézt, protože chtěl pít :D no a když jsem pak začala pracovat, tak to jsem jezdila 2krát denně na/z nádraží, takže pak to člověk dostane do ruky ani neví jak.. sice to byla krátká a furt stejná trasa, ale prostě na tý člověk vyzkouší nejvíc.. navíc jsem tele a jezdila jsem pak stylem třeba na jakou maximálku se ten den dostanu, kolik dám nejvíc km na 1 nádrž a tak :D :D
Mám takový prdítko, 107, ale vzhledem k tomu, že auta máme 2 a druhý je rodinný, tak to takhle dává smysl, mě to auto hrozně vyhovuje 🙂
Každopádně se z toho nenervuj.. nemá to smysl.. tak to kdyžtak doděláš výhledově 🙂 (i když mě se to mluví, já se stresuju ze všeho)..
@viki999 Právě,manuál...A ten mi nejde😂Nemám ani v oku jak moc otočit volant,takže jezdím ze strany na stranu,když chci zabrzdit,cukám,...Sám učitel teda pořád říkal,že co jako chci po druhé jízdě,ale v našem autě mi to celkem šlo a teď to prostě vořu.Nekecám,když mám jít na jízdu,chytne mě žaludek z nervů 😕
Hele prdítko jak říkáš musí být super.To co máme je poměrně veliké a i mamce,ktera si ho občas půjčí se blbě parkuje.
My máme vlastně také 2,ale první je dodávka(chlap je messenger) a tím,že jezdí hlavně s ní a denně tady rodinné jen stojí takřka nevyužité.
Nejhorší na tom je chlap,ten mě do toho tak nějak tlačí,že prý když to nestihnu teď (a nestihnu,např.včera od 23 do 1.30h tvrdnutí po 4-7min),už to neudělám nikdy😡
@veronikanel Jo, ježdění ze strany na stranu - od krajnice ke středu - jsem si taky užila.. :D hele to jsou fakt naprosto normální začátky, buď v klidu 🙂 mě bylo vždy před jízdou taky blbě.. mě teda bylo blbě i vždy před tanečníma.. nesnáším tyhle věci domluvený na čas, kde nemáš na výběr a musíš..
Mě to malý auto i dost pomohlo třeba na těch vesnických silnicích, kde máš dojem, že se dvě auta nevyhnou, ale moje je užší, takže pohodička, vím že nemusím tolik na kraj.. a díky tomu jsem se i líp naučila paradoxně lajnovat ty krajnice.. kupovala jsem ho asi 7 let starý, ale mělo málo najeto a ve fakt dobrým stavu za super peníze, takže se fakt vyplatilo.. navíc na to, že pak většinu dne stálo na nádraží, tak se aspon nemusíš bát, že si ho tam někdo vyhlídne.. boj to bude teď s kočárkem :D
Mě tohle vždycky hrozně irituje, když ti chlapi nemají pochopení.. je to jejich dítě, měli by mít taky zájem na tom, aby jsi byla v pohodě a tím i to malý.. a hlavně u tebe, když už tak je otázka jak dlouho vydržíš pohromadě :-/ a nějaká autoškola je prostě teď na druhý koleji.. zdraví je vždycky nejdůležitější (po tom co jsem si prožila vím co říkám)..
Mi se dělá blbě v autě i netěhotné a to mě ani nečeká řízení 😂
Dneska mi cesta k dětské Dr. Trvala 10 min, schválně jsem to stopovala 🙂 ale fakt jsem šla pomalu a jsem zadýchaná a zpocená až na prdeli. Junior už je ok, půjde ještě na kontrolni rtg. A ten bacil, co máme je mykoplazmatická pneumonie, takže u mě bude prý ještě dlouhá léčba a následná rekonvalescence, takže mám zákaz praxe. A drahý teď bude řešit se svou Dr. , jak moc je to infekční, kvůli práci 😒
@snahnah A já si myslela, že jsem jediná komu se dělá blbě i netěhotné :D cesty, které neřídím a jsou dělší než hodina, případně delší než půlhodina pro cesty který neznám, tak bez Kynedrilu nedávám.. Takže cesta do Itálie, Chorvatska atd. je se mnou zábava když po 3 hodinách lupu Kynedril a pak jsem půl dne oblbnutá :D :D
Hele, já šla sesbírat prádlo do ložnice a jen jsem vylezla schody a byla jsem zadýchaná jak kůň..
Tyjo, to zní teda dost hrozně :-/ a pro Bořku to nebezpečný není (snad mě neukamenuješ) :D ?
Ono teď lítají samý sajrajty :-/
@viki999 jo, to je pak přivítání na návštěvě ve dveřích:Ahoj babi, drahý jel moc rychle 🤮
Ta už má přezdívek :D aktuálně je to eskymačka (kvůli těm obratům jak na kanoi), předtím kung fu panda (kulaté břicho a končetiny všude možně i nemožně), mamka ji říká Boženko. Asi to není nebezpečné, aspoň nikdo nic neříkal, ani dětská, ani moje dr. Spíš se bojím, abych ji nevykašlala. Kdo ví odkud to je, tchýně měla nějakou pneumonii, minimálně jedna spolužačka od Juniora má potvrzené to samé. A ve fotbalovém týmu žáků se prý kvůli nemocnosti rozpadla obrana (dostali výprask 0:24).
Naštěstí mi byly hned nasazeny správné atb, že na to zabírají jen některé. Juniorovi bohužel až po skoro týdnu, bo se to tvářilo zpočátku jak viróza.
@snahnah Vlastně nevím, jestli už jsi tady psala jestli máte jméno? Necháváte si ho pro sebe do porodu?
Já si říkala, jestli pak třeba taky po porodu nebude muset mít ATB nebo tak.. tak tohle je ještě ta lepší verze 🙂 Snad ji teda nevykašleš před srpnem :D
Já teda mám problémy když kýchám, to od začátku mám křeč v břiše, takže já ho možná jednou vykýchnu (obzvlášť teď v době alergií) :D :D
@viki999 Máme pár favoritů, losovali jsme, ale ještě není konečné. Já v pondělí zakašlala tak hodně a najednou mokro v prádle a že jsem zrovna šla vyčůraná ze záchoda, myslela jsem, že je to plodovka. No naštěstí nebyla. 🙊 Během 2-3 týdnů by se to prý mělo zlepšit ten kašel, ale fakt humáč co ze mě jde. Kupodivu mi letos dala alergie pokoj. Ale mívám to i normálně, že některé roky to mám slabší. Prý jsem alergická na všechny pyly v průběhu roku, tak jsem zvědavá, jestli mi to vydrží 🙂

Ja se máte holky? Dneska jsem byla na poradně a Bořislav má 950 g a prý to už necháme, že to bude holka. Je hlavou dolů a nemůžu se dočkat, až mi strčí končetinu pod žebro 🙂 Syn me nakazil, takže si teď ležím v posteli a kašlu tak, až mě chodí kontrolovat, jestli žiju. Za 10 dní mám mít praxi ve školce a do té doby 2 zkoušky... Asi jsem dostudovala :(