Kdy může puberťák po horečce ven?

sahrazad1
2. únor 2018

Ahoj holky, jak zní úvod, kdy může pubertak po horečce ven? Jde mi o to, že dcera má od dnešního dne horečky k 39 C zatím,a to ještě není večer, a je na víkend u svého otce. Ten a paní co s ním žije prohlásili, že když v neděli nebude mít horečku, půjdou do restaurace.i s dcerou. Vře ve mě vztek, ex si plánuje dělat co chce, bez ohledu na zdraví dcery. Dříve platilo, že po horečce nejdříve 3. Den ven. Je to tak? A mužů něco udělat pro dceru, aby v případě, že poslední horečky budou zitra, aby ji nechali ještě vylezet a nabrat sil? Diky moc vsem za radu, ex me poradne s.re!

luciebx
2. únor 2018

Vis ono uz zitra muze byt dceri uplne dobre.. Takze bych spis cekala jak ji bude v nedeli rano. Urcite otec tve dcery nechce aby byla nemocna a urcite ji nebude na smrtelne posteli placet po restauraci. Spis bych to videla tak ze ti otec oznamil co maji v planu. Ale vse se muze zmenit dle stavu dcery. V nedeli rano bych chtela telefonatem s dcerou mluvit a zeptat se ji jak ji je a dle toho jednat.

snahnah
2. únor 2018

@sahrazad1 Navrhnout kompromis, když se paní nechce vařit, ať si objednají jídlo domů. Jestli to má být nějaká akce, oslava nebo tak něco, může být infekční a ohrozit ostatní. A nechtěla by dcerka domů, můžete si ji odvézt? Já vždycky, když jsem byla nemocná, jsem se cítila nejlíp ve své posteli.

luciebx
2. únor 2018

Jinan teda nevim odkud mate to pravidlo ze po horecce az 3 den ven, mam doma dite a v zivote sem toto nedodrzovala. Kdyz je nam druhy den dobre delame jako by nic.

sahrazad1
autor
2. únor 2018

@luciebx od doktorky, kdyz jeste byly dcery male. Ale je to dlouho. Bude oslabená, o to mi jde. Prijde mi to dost sobecke od nich.

luciebx
2. únor 2018

@sahrazad1 a kolik je dceri?

sahrazad1
autor
2. únor 2018

@snahnah no jo, to bych rada ji vzala ke me, jenze Ospod mi kdysi vysvetlil, ze z toho mohou byt neprijemnosti.

sahrazad1
autor
2. únor 2018

@luciebx 13.

luciebx
2. únor 2018

@sahrazad1 promin ale 13tileta snad ma rozum a vi.. Klidne snad muze zustat doma u otce a ne se tahat kam se ji nechce kdyz ji neni dobre. A to mate nejakou stridavou peci ze je nemocna u otce? proc ji nemas doma. Ono taky horecka neni jako horecka - dnes je ji na umreni a zitra kildne muze byt fit.

sahrazad1
autor
2. únor 2018

@luciebx ona ma rozum a vi. Jenze se boji sveho otce, a ten ji i v minulosti nutil do věcí, ktere nechtela. Proste ji prinuti. Tak je to. Nebere jeji nazor v potaz. Nemáme stridavku, je u nej nove jen na víkend jednou za 14 dni.

luciebx
2. únor 2018

@sahrazad1 aha. no tak male zitra a v nedeli zavolej jak ji je a snad ma ex rozum kdyz bude mit furt vysokou horecku tak bych si pro ni jela.

snahnah
2. únor 2018

@sahrazad1 Ospod ať jde do prdele, prudí tam, kde nemá a neřeší mnohem důležitější věci, jde o zdraví dítěte. Jo, zítra ji může být dobře, ale prý začíná chřipková epidemie a pro oslabený organismus to může mít fatální důsledky. Příbuzná zemřela na "chřipku", ve skutečnosti to byla pneumokoková meningitida. Horečka není nemoc, nýbrž pouze projev (příznak) nemoci či jiného chorobného stavu. Je léčebným procesem: zvyšuje rychlost a sílu imunitní odpovědi a omezuje účinnost množení některých patogenů. A ve 13 letech rozum ještě nemá. Mimochodem, jsem z rozvedené rodiny a taťka by mě nikdy nikam netahal, když jsem byla nemocná nebo po nemoci.

ivular
2. únor 2018

@luciebx No tak druhý den po horčece "dělat jakoby nic" bych nikomu nedoporučovala. Schválně se na to zeptej pediatričky - opravdu ven až 3. den.

@sahrazad1 Ty bys měla otci předat veškeré informace o zdrav. stavu vaší dcery, ale dál už nemůžeš nic. Předpokládá se, že otec správně vyhodnotí tyto informace a podle toho se postará. Pokud budeš mít pocit, že otec nějak závažněji pochybil, můžeš to následně sdělit OSPOD, aby otci domluvili. Jiné možnosti bohužel nejsou.

j.a.n.i
2. únor 2018

@ivular Tak já bych řekla, že je ven a ven... ano, nepůjdu s dítětem den po horečce na výlet, ale dojet na jídlo do restaurace nepovažuju za "ven".

jaanicce
2. únor 2018

Ze sve zkusenosti bych taky brala pravidlo az treti den. A proc? Je to zatez pro srdce. Ja jsem v puberte "prechodila" anginy a beham do ted po kardiologii. Ono i to tyden po nemoci bez TV ma svoje opodstatneni. Telo se musi po te zatezi dat do kupy. Kazdy jsme jiny a neni radno to podcenovat.

luciebx
2. únor 2018

@ivular on je rozdil brat male dite a pubertaka kteremu je 13. k pediatrovi s 13ti let?? hmm

gabrolo
2. únor 2018

A nemůže si už 13 letá dcera vybrat s kým chce žít a otce nemusí navštěvovat? A co se domluvit s otcem, že teď je prostě nemocná, že by zůstala doma u tebe? Že by jednou na víkend nepřijela? Třeba mu to nebude vadit, když má asi nějaké plány.

popelka1984
2. únor 2018

Obecně se má za to že se nemocné dítě či oslabené po nemoci nemá brát mezi větší počet lidí tj. obchody, restaurace, dětské akce atd. Obzvlášť v tomhle počasí se to tam viry hemží a oslabené dítě to lehce znovu chytne.

sarkar
2. únor 2018

o dceři bez dcery...to mi připomíná tu scénu z Kameňáku "Co myslíš, Miluš, mám ještě žízeň" 😀 Nechcete to ty i manžel nechat na ní?

verunkanatalka
2. únor 2018

@luciebx ano pediatrovi.Pediatr má děti v péči do 18 let a může až do 19-ti let.

luciebx
2. únor 2018

@verunkanatalka ajo mas pravdu. ja jak ziji mimo cr tak uz si to vubec nepamatuju. dik za info

verunkanatalka
2. únor 2018

@luciebx nemáš zač🙂.

sahrazad1
autor
2. únor 2018

Holky, diky. Ano, být to na mě, vše je jen na dceři, jenže jak jsem psala výše, otec ji nikdy nerespektoval. To myslím vážně, on je dost egoista. A ona je nyni u něj. My meli rozsirenou peci, otec to na sve prani skrouhnul na víkend za 14 dni, za měsíc kvuli tomu musim k soudu. Ja právě mám ze soudu i Ospodu vítr, a tak jsem dceři řekla, že musí jet. Ospod rikal, ze by si otec mohl stěžovat na policii, kdybych deti trebas jen jednou nedala, a reálně tam jsou pak vysoké pokuty, nebo i odebrání dítěte. Napříště se s ním určitě zkusím domluvit, uvidime. A ještě je tady muj maly syn, kojenec, dosud neockovany.

ivular
2. únor 2018

@luciebx Ty nevíš, do kolika let spadá člověk na pediatrii? Nechci rýpat, jen jsem to nečekala.

Jo, teď čtu že nežiješ v ČR. Tak to jo..

ivular
2. únor 2018

@gabrolo Záleží, jestli je otec rozumný člověk a dá se s ním domluvit. Protože pokud je soudně stanovený styk, pak je dcera povinna jej dodržovat, jinak vystavuje mamku riziku, že bude platit dost vysokou pokutu za maření soudního rozhodnutí.
Leda by matka podala k soudu návrh, aby žádný styk nebyl stanoven (tzn. bylo by pouze na domluvě rodičů a vůli dcery, kdy u koho bude). U mladistvých se to takto většinou dělá, ale nevím, jestli 13 let není ještě málo.

betelgeuzz
2. únor 2018

Teď řádí jednodenní horečky, minulý týden to měla mladší - 6 let, ze čtvrtka na pátek horečká, pátek taky a ještě z pátka na sobotu. A v sobotu už byla naprosto zdravý dítě, takže v neděli už jsme šli bruslit a v pondělí do školky. Příjde mi zbytečný po jednom dni dodržovat nějaký 3 denní klid. Něco jiného je chřipka, nebo angína s ATB. takže pokud jí bude zítra dobře, klidně ať v neděli jdou.

sahrazad1
autor
2. únor 2018

Dcera má nejlepší kamarádku, která teď mela 3dny horečky. Moje dcera teda má i rýmu, silný kašel. Spíš to vypadá zatím na chripku, nebo silnejsi virozu.

S ospodem a soudy právě neni sranda. Aneb jak mi řekla pani z tohoto úřadu, ten, kdo má děti v péči, má Povinnosti, a ten druhý má Práva. Tedy, když něco pokazim já, odnesu to. Když něco on, nic se mu nestane, neb jen nevyužil svych prav! 🙂

Ale i tak holky díky za vše....

jaanicce
2. únor 2018

Jo no, tak presne tenhle pristup jsem zazila. Anginu vydavali za chripku a to i na pohotovosti. Teprve na zaklade krve a steru se pak zpetne omlouvali, ze slo o anginu. Dekuju pekne. Chapu, ze se nema nic prehanet, ale ja mam diky tomuhle pristupu vadu chlopne. A to mi bylo jen 15 a mela jsem "jen tridenni chripku". U kazdeho se to projevuje jinak..

mandala
2. únor 2018

@betelgeuzz Z pátka na sobotu horečky a v neděli už na bruslích ??? To je teda na mne silný kafe... ☹

betelgeuzz
2. únor 2018

@mandala každý to berem jinak. někdo řeší každou rýmečku, já když vidím zdravý dítě, který už nemá potřebu ležet, tak z něho nemocný dělat nebudu.

ivuska1986
2. únor 2018

@sahrazad1 ahojky, tak se zkus znovu informovat, myslim, ze to opravdu neni tak strašné s tim OSPODEM, o pokute jsem nikdy neslysela a o odebrani deti též ne, pouze v pripadech, kdy si rodice delaji naschvaly a mari styk ditete s druhym rodicem, muze to byt duvodem ke zmene pecujiciho rodice, ale myslim, ze v případě, kdy otec rozsireny styk sam skrouhnul na styk 1 za 14 dnů, to nehrozí. Vim, ze si i jedna mamina vzdy zajistila papir od doktora, ze dítě neni schopné převozu z duvodu nemoci, ale tam byl fakt otec debil a nedalo se s nim domluvit. Zkus v techto pripadech bejvalymu zkusit nabidnout náhradní termin styku s malou, kdyz je nemocna tak. A OSPODU se tolik neboj, oni nemuzou nadrzovat matce ani otci, jsou tam proto, aby dohledly na zajem ditete. Taky zalezi na koho narazis, je to hodně o lidech. Spis zkuste hodne komunikovat spolu jako rodiče, vim, ze je to nekdy tezky, ale delate to kvůli male ne kvuli sobě

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru