Kojenecká podprsenka pro 75A - 75B

kusanagi87
10. únor 2016

Ahojte 🙂 , chtěla bych Vás požádat o radu, která máte zkušenost s nákupem MALÉ kojící podprsenky. Malé je myšleno 75A max 75B !! Normálně nosím košíček A a vyloženě padnoucí podprsenku mám jen 1 a to je 70B od polské značky UNIKAT. Nicméně košíčky jsou zde snad ještě drobnější než kdejaké jiné A-čko, které mám doma!
Vím, že se prsa po porodu zvětší, jak se nalijí mlékem, ale nic rapidního u sebe nečekám 😒 Ani to, že jsem těhotná, se nijak moc neprojevilo 😒 . Jen mi ty velikosti A lépe sedí...Po porodu spíše počítám s tím, že "dovyplním" i jiné A-čkové podprsenky, které mám doma a když budu hodně optimistická, tak dosáhnu na košíček B.

Máte prosím vyzkoušenou nějakou značku, která nabízí i tyto menší velikosti kojících podprsenek, které by padly? Prosím nedoporučovat jiné kvalitní značky, kde máte sice vyzkoušeny, ale velikosti C a více. Ty mě nezajímají. O těch už jsem pročetla X-diskuzí a jsou mi k ničemu.

Obešla jsem si v okolí 4 obchody a ty verze s natvarovanými košíčky vypadaly obecně velké a ty bez natvarování byly zase jako sportovní. Což by mi nevadilo, určitě jsou i pohodlné, ale zase úplně placatě také pak v oblečení nechci vypadat 😒 Termín mám na konci dubna, tak ještě budu brouzdat a zkoušet. Zatím jsem si mohla prohlédnout jen velikosti C, pak D, která vypadala fakt hodně mega, ačkoliv se mě paní snažila přesvědčit, že kojící podprsenku si musím koupit o číslo větší než obvykle, aby tam byl prostor navíc. Pak jsem se poslechla výbuch smíchu další prodavačky 🙄 , když jsem řekla, že potřebuji tak malou velikost...pak se ještě dalších 5 min pořád hihňala, když mi ukazovala D, která měla teda skladem...A pak jsem se dostala ke značce Bravado! a ty byla super v tom, že byla měkká, i vycpaná, údajně těhotenská/kojící (postupně se přizpůsobuje), ale jelikož se mi nemá na čem natáhnout dopředu, tak jsem ten její horní lem měla pomalu u brady - a to jsem měla i správně nastavená ramínka.
Jsem z toho trochu nešťastná...to že máme 70 A/B - 75 A a jiné malé velikosti přece neznamená, že ta prsa nemáme ne?! A že na ně není třeba vyrábět prádlo nebo dokonce i hezké padnoucí prádlo...

Děkuji všem za případné tipy 🙂 Třeba pomohou i někomu dalšímu 🙂

mysicka_lb
10. únor 2016

Ahojky, já bych ještě s tím nákupem počkala až do období těsně před porodem. Myslím, že se Ti prsa ještě zvětší. Možná mi nevěříš, ale já měla taky hodně malá prsa a kupovala jsem si pak lodě D.

teetee
10. únor 2016

Ahoj, zkušenost s malými košíčky bohužel nemám :( |Ale nevěděla jsem, jak se mi zvětší prsa kojením a nechtěla nic předčasně kupovat, tak jsem první týdny měla sportovní podprsenku z Lidlu, kterou jsem si při kojení vyhrnula. Později novopečená babička na hodinku malého pohlídala a manžel mě odvezl do obchodu.
Jinak v šestinedělí se mi prsa zvětšila o necelé číslo, ale pak jsem se vrátila k původní velikosti (kojila jsem 7 měsíců, pak ještě 3 měsíce v noci).
Není to odpověď na tvoji otázku, ale třeba ti to trochu pomůže.

nov777
10. únor 2016

Nepocitej za kazdou cenu s tim, ze se ti zvetsi prsa. U me nenastaly zadne zmeny. Kosicek jsem mela stejny. Koupila jsem jednu podprdu za par kacek, abych mela do porodnice a zbytek, az bylo jasne, ze se kosicek fakt nezmeni.

berneska
10. únor 2016

@kusanagi87 Koukni se na podprsenky Alles Mama. Mají nejmenší velikost 75B, ale jsou fakt malé. A navíc krásné a dobře se s nimi kojí. Já mám prsa taky Ačka, při kojení se zvětšila trochu, ale fakt trochu a padnou mi výborně. I celkově jsou to moje nejoblíbenější kojicí podprsenky, protože vůbec nevypadají jako kojicí. Mám tři (Kelly, Chi Chi a caffe Latte).

berneska
10. únor 2016

Ještě doplním - s nákupem bych taky ale počkala až po porodu, až uvidíš, jak na tom budeš s velikostí. V porodnici a těch prvních pár dní doma je stejně lepší mít nějakou volnější sportovní podprsenku a mezitím si objednáš ty lepší. Já jsem je kupovala bez zkoušení z netu a podle té jejich tabulky velikostí se dá dobře orientovat, skvěle mi sedly.
Ještě jsem si vzpomněla, že malá je Benefit Sahara, ale s tou se mi nekojilo dobře, má moc tuhé košíčky.

kusanagi87
autor
11. únor 2016

@mysicka_lb A jakou velikost sis prosím tě kupovala předtím? 🙂 No jak mi paní ukázala D, jen aby mi teda aspoň něco ukázala, tak mi bylo jasné, že to mi nikdy nebude 🙂 Z A-ček těžko dosáhnu na D-éčka...a i kdybych omylem dosáhla, tak mi určitě nezůstanou 😀

kusanagi87
autor
11. únor 2016

@teetee Na "sportovní" verzi jsem se dívala minulý týden v Lindexu http://www.lindex.com/cz/ženy/mom/spodní-prádlo... ty nebyly špatné 🙂 V balení 2 za 700 kč. Bílá+černá nebo růžová+šedá. Byly i příjemné a měkké. Na doma a na noc by byly určitě fajn. Asi to tak udělám, že první koupím nějaké tyto základní ať něco do té porodnice mám a pak si koupím i nějakou hezkou na ven 🙂, v které nebudu jak placka.

karlajasmine
11. únor 2016

Je to strašně individuální. Mě se prsa zvetsily z F na I, kámošce z A na D..a po kojení má C..jiný známý se zase prsa zmensily..kup si něco těsně před porodem a zbytek v šestinedělí až budeš vědět jak na tom jsi

kusanagi87
autor
11. únor 2016

@berneska Děkuji moc za doporučení! 🙂 Už jsem tu značku obhlížela na netu, ale po cestě na těhu cvičení v mobilu. Takže jak budu mít doma klid, tak se poměřím a zkusím si, co mi to vyhodí za velikost. Je pravda, že i ta značka UNIKAT, co mi zatím jako jediná sedí, je také polská, stejně jako tato značka. Tak možná šijí i na menší obvody hrudníku 🙂 Děkuji i za doporučení modelů, obhlídnu to 😉 Jsem ráda, že se ozval někdo, kdo má také A a komu se při kojení také nijak rapidně nezvětšila.
To je vždy k vzteku, jak si kolem mě každá s košíčky C a D ztěžuje, jak má malá prsa a nemůže sehnat podprsenku 😀

kusanagi87
autor
11. únor 2016

@kusanagi87 Líbí se mi i tato krajková v Lindexu http://www.lindex.com/cz/ženy/mom/spodní-prádlo... ale neměli ji...takže nevím, jak sedí. A zda má Lindex vůbec vhodné tvary těchto kojících podprsenek. Aby to nebylo ušité jen tak, jako že "rozšiřme sortiment o kojící", ale nebudou správně vytvarované, tak, jak by měly být.

kusanagi87
autor
11. únor 2016

@karlajasmine Kdyby se mi z A zvětšily na C a pak tak zůstaly, tak by to nebylo vůbec špatné 🙂 Ale větší už raději ne, protože i tak mívám problémy s bolestí zad.

mon_88017
11. únor 2016

@kusanagi87 mně na "minimalistickej" hrudník nakonec nejlíp sedla 70C od Marks and Spencer (Před těhotenstvím pod prsy 72cm, přes s bídou 82cm, při kojení spodní obvod 74cm, přes prsa 88cm).

kusanagi87
autor
11. únor 2016

@mon_88017 Z tama mám úplně super padnoucí plavky! To je dobrá značka na mešní poprsí! Vlastně to byla jediná značka, kde mi krásně sedly plavky a dokonce měli tehdy i MENŠÍ plavky pro MENŠÍ hrudník než je ten můj a to byly fakt dámské plavky! Žádné dětské 🙂) Akorát že tam se už asi nedostanu...to pak jedině někdy po porodu. Ale děkuji za tip, MaS jsem nějak zasklila, tam by to mohlo vyjít 😉

mon_88017
11. únor 2016

@kusanagi87 hlavně ty obvody dělají pevný, že celkem pěkně držej a nevyplandávaj se, já byla spokojená. Jako žádnej extra sexy model to nebyl, ale účel splnila dokonale, měli ji v balení po dvou a stála 999,-

karlajasmine
11. únor 2016

@kusanagi87 nevim, odkud jsi, ale marks and spencer je krome prahy, brna a ostravy i v jihlave, ceskych budejovicich, karlovych varech, usti nad labem, liberci a v plzni 🙂 http://global.marksandspencer.com/cz/cs/store-l...

kusanagi87
autor
11. únor 2016

@karlajasmine Od Zlína 😀 Tady se nějak zapomněl...ale u Ostravy je tchán s tchýní, ale teď jsem omezena vycházkami, tak uvidím, zda se tam dostanu třeba na mateřské 🙂 To by mohlo vyjít. Už jsem se dívala na netu, co mají v nabídce. Vypadá to dobře!

jitavrtule
11. únor 2016

@kusanagi87 to šedo-růžové dvoubalení z Lindexu mám a jsou fajn - právě že jsou dobře udělané a mají když otevřeš košíček takový poměrně široký bavlněný mezikus, co drží. Ještě mám Anitu, taky takovouhle měkkou jakosportovní a ačkoliv je jinak bezvadná, tak po otevření košíčku má jen takový tenký proužek , který po X měsících intenzivního nošení už začíná být dost jetý.
Dobrý kojicí podprdy má taky Triola - vyztužený, ale hezky sedí a myslím, že mají všechny velikosti (já kupovala 75D), i menší i nadměrný.
Pak mám dvě z HMka, tam nevím jak s malýma velikostma košíčků, ale obecně u nich je problém sehnat menší obvod.
Co se velikosti prsou týče - neklesej na mysli 😀 já jsem z 80A/75B stále na velikosti 75D a to kojím 9měsíců.
Připojila bych se k holkám v tom, že je lepší na úplný začátek kojení po porodu do porodnice pořídit spíš nějakou měkkou podprdu víceméně za pár šupů (třeba ten Lindex, nebo klidně z KiKu bavlněné bolerko - já mam odtamtad dvě a jsou fajn, obzvlášť na menší prsa, kde není třeba aby to extra drželo).
Upřímně - treti den po porodu, když se prsa nalila mlékem (a zvětšila v tu chvíli asi o tři velikosti) jsem na nich nesnesla vůbec nic kromě mokrý studený plíny a na kojení jsem zezačátku svlíkala komplet všechno, panč manipulovat s novorozencem, kojicí noční košilí a ještě podprdou bylo absolutně nad moje síly 🙂
Na druhou stranu, po propuštění z porodky jsem pak měla dost trauma z toho, že skrz ty měkký tenký podprdy jsou hrozně vidět vložky (nedejbože na to ještě elastický tričko) a šupajdila pak pro nějakou tlustší (HM). Ale to je dost individuální, mně třeba první týdny teklo mlíko fakt hodně a i mimo kojení, takže jsem vložky nosila nonstop. Pak si to sedlo a třeba teď po třičtvrtě roce kojení už nosím jen na kojení (na to z kterýho nekojím) a ani ne vždycky.

atekram42
13. únor 2016

Sice zkušenost nemám, ale nemůžu si odpustit dodat něco o velikosti podprsenek. Nezáleží pouze na tom písmenu, to je nicneříkající, podprsenka velikosti A i D může být pro stejnou velikost prsou, jen s odlišným obvodem, viz např. tento článek:
http://www.spravnapodprsenka.cz/dalsi/itemlist/...

Takže nekoukat jen na to písmeno, klidně můžete mít D, i když si myslíte, že to je A (nebo naopak) ;)

kusanagi87
autor
13. únor 2016

@atekram42 Děkuji za odkaz na článek, přečtu si 🙂 Ale bohužel, co jsem kdy zkoušela i jiné velikosti a různé střihy různých značek, dále jak přes B u značky UNIKAT se nedostanu. Co mám i "značkové" podprsenky ze značkového prádla, kdysi dávno koupené na popud mamky, protože mi tam nic jiného prostě více nesedělo, tak to jsou A-čka a i ta jsou mi teď velká! I když se tady alespoň proevuje to, co píšete - ze není písmenko jako písmenko 🙂 Ale na D se fakt nikdy nedostanu, jedině, že bych si tam nacpala ponožky 😀 Maximum je B. I různě zkoušená C - ze zvědavosti, jsou na mně jak lodě.

kate99
13. únor 2016

Ja resila taky stejny problem. Prsa mala a do porodu se mi moc nezvetsila. Prvni dva tydny jsem nosila sportivni podprsenky, ale prsa se mi kojenim hodne zvetsila. Prosla jsem nekolik obchodu se spodnim pradlem a nakonec narazila na podprsenku bravado body silk. Je bez kostic, s mekkou vycpavkou, ktera jde oddelat. Cena je vysoka, ale maleho jsem kojila 2 roky a jinou znacku v te dobe nenosila. Vyborne se prizpusobuje, kdyz jsou pesa nalita, krasne se natahne a i po kojeni, kdyz se prsa zmensi, krasne sedi. Navic je moc pohodlna.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru