icon

Těhotenské oblečení - jaké kupujete? Kde? Jakou značku?

alamis
19. led 2015

Ahoj mamky i mamky čekatelky, potřebovala bych Vaše zkušenosti s tím, co jste kupovaly/kupujete za oblečení během těhotenství. Nejvíce džíny? Kalhoty? Sukně? Tuniky? Trička?
Preferovaly jste nákup v eshopu a nebo kamenný obchod s možností si to vyzkoušet?????
Máte značku těhu oblečení, která je fajn, máte s ní dobré zkušenosti? A nebo naopak značka , která Vás zklamala?

Strana
z3
elennka
19. led 2015

I když nejsem aktuálně těhu, mám doma 2x těhu kalhoty s vysokým náplatem a teď mě kolegyně našívá pásy na klasické kalhoty (na bežně nošení, protože mě trochu padají...), jinak já jsem musela hned od začátku těhu nosit volné věci legíny + volné tuniky.. takže já si průběžně kupuju ve slevě nebo na bazárcích věcičky (třeba super těhu riflová sukně za 150 kč nebo sukně do A (těhu) za 120 Kč.. v super kvalitě..
Takže na případně další těhu už nějaké oblečení mám.. Myslím si, že stačí dvoje těhu rifle, nějaká sukně a těhu legíny a potom to kombinovat s normálním oblečením..

svobodpetika
19. led 2015

já zatím dvoje těhu kalhoty po jedné mamince a doufám že to bude stačit 🙂 jinak silonky a legíny ale ani jedny nejsou těhotenské ( u nás nevedou ) ale paní mi poradila silonky které mají ten pás nahoře něco jako rozpletený 🙂 nevím nějak tak to nazývala a opravdu mi to zatím stačí, jinak ze sekáče mám jedno těhotenské tričko a různé pletené šaty, problém je spíše v práci 🙂 pro zdravotníky toho moc není tak si půjčuji větší velikosti 🙂

tajemna30
19. led 2015

K anketní otázce - záleží jak také komu roste bříško, já dlouho vydržela s běžnou velikostí, a také záleží na tom zda člověk chodí do práce, nebo je třeba doma. Já u prvního chodila do práce - a hledala jsem něco elegantnějšího, hezkého pohodlného a výběr minimální, a když už tak hrozně předražené. Jak píšete vtipné těhu oblečení já zrovna nepotřebovala a ani jeho vyznavač nejsem. Elegantní těhotenské oblečení co jsem koupila - bylo hezké a praktické sukně krátké i dlouhé, šaty a vše střihem a materiálem řešeno tak že se dalo nosit v těhotenství i běžně. U druhého už jsem dokoupila obyčejné legíny, rifle trička na běžné nošení.

tajemna30
19. led 2015

co mi hodně chybělo kvalitní prádlo ve větších velikostech - košíček D,E za rozumnou cenu v dobré kvalitě, když už jsem tuto velikost sehnala, byla extrémně předražená

mysicka_lb
19. led 2015

Jediné, co jsem si kupovala vyloženě těhotenské, byly dvoje rifle. Oboje z HaM, tam mají podle mě nejlepší střihy. Sukně jSem nekupovala vůbec z důvodu, že jsem byla těhotná přes zimu (rodila jsem 1.4.) a bála jsem se nosit elegantní kozačky, abych v nich neuklouzla a neublížila mimču. Na léto bych si nějakou sukni určitě pořídila.Vršky jsem nosila částečně ze svého původního šatníku (pár věcí mi bylo celé těhu, aniž by to vypadalo blbě) a částečně jsem si je kupovala v běžné konfekci, dokonce i ve své velikosti. Vždy jsem dbala hlavně o to, aby to bylo dostatečně volné. I bundu se mi podařilo sehnat v běžné konfekci ve své vel. (mám hodně úzká ramena, takže větší velikost mi vůbec neseděla ani s břichem). Kalhotky jsem nosila své, jen jsem vyřadila umělé materiály a nakoupila místo toho bavlněné. Podprsenky jsem si kupovala rovnou kojící.

petrasipkova1
19. led 2015

mám nelikost vršek 40-42 a zadek 44-46 jak kde, moje oblečení mi začalo být nepříjemné už asi v 10 tt, pracuji v kanceláři, takže musíme mít nějaký dresscode, navíc nemám ráda, když na mě oblečení vlaje. Kvůli silným nohám nemůžu nosit sukně, šaty, legíny... Zatím jsem si koupila těhu černé džínové kalhoty v HMku za 400 Kč, sice jsou slim, ale teď nosím kotníkové kozačky a různé dlouhé světříky. Plánuji během února ještě sehnat džíny a tak dvě tři hezká trička na jaro, aby mi seděly, tak snad budu mít štěstí. A samozřejmě se budu muset koukat i po spodním prádle, kojící noční košili a nějaké rozpínací halence ven na kojení 🙂 😉 Na bazárkách se bojím kupovat právě kvůli silným nohám, do většiny kalhot se nevejdu ☹

radunda
19. led 2015

Opravdu docela záleží v kterém období je žena těhotná, největší břicho pres leto se da vyřešit normálními volnejsimi šaty, tunikami, kratasy, sukne na gumu, leginy.... Pres zimu to je horsi, ale já ted v zimě když jsem tehu nosim nejradši thermoleginy (vietnamci jich maji ted plno, a levne) a pletené šaty nebo delší svetry pod zadek k tomu kozacky bez podpatku, bundu jsem si koupila tehotenskou z bonprixu a jsem s ni spokojena, nemusím řešit jestli mi za měsíc bude nebo nebude, ma po straně ještě zipy a utahování v pase, vejde se do ni maxi břicho, poprvé když jsem rodila koncem listopadu, tak jsem se bez bundy v pohodě obešla, jelikož ted jsem těhotná pres celou zimu a čeká me to az v dubnu, tak si myslím, ze se bunda vyuzije, lepší než zmrzat, byla to moje asi největší tehotenska investice, ostatní jsem kupovala z bazaru nebo už po nějaké mamince, nové bych nekupovala, to se nevyplati, kalhoty mám čtvery tehotenske, ale jen proto, ze byly jedny za 100 Kč, max 200 kc, pak mám také volnější košile, nejsou vyloženě tehotenske, ale chce to vybírat rozšířené pod prsy a dobře poslouží, trička jsem si koupila větší velikost nebo delsi, to je asi všechno. Také dost záleží, na typu postavy a tak, ten kdo ma fakt male břicho, tak si asi vystačí s netehotenskymi vecmi, ale kdo ma břicho velké, tak si musí něco poridit.

konidana
19. led 2015

@alamis Asi jak kdo. Já normálně oblečení moc neřeším, takže ani těhu. Stačilo mi moje a poslední měsíc jsem nosila manželovy džíny. Je tedy fakt, že jsem vysoká a měla jsem docela malé břicho.

kocicinka
19. led 2015

Já oblečení docela dost řeším, přestože jsem doma s mladšími dětmi a většinu času trávíme někde na hřištích, přesto mi není jedno, jak vypadám 🙂 V létě je to jednoduché, nosila jsem legíny a volné šaty/ tuniky. Přes zimu jsem nosila v prvním těhotenství manželovu bundu- ovšem vypadala jsem v ní strašně, jak v pytli. Proto jsem teď zainvestovala a koupila jsem si těhotenský kabát od Noppies, poštěstil se mi dobrý kup přes bazar. Pod ním nosím xxl termoleginy(koupeny v albertu), k nim dlouhý svetr, nebo minisukni HM mama+ dlouhé triko+ svetr+ kozačky, nebo úpletové šaty+ kozačky, nebo džíny HM mama. Je těžké vybrat a zkombinovat to tak, aby člověk vypadal aspoň trochu inteligentně a těhotně, a né jako tlusťoška 🙂

betelgeuzz
19. led 2015

Obě holky jsou podzimní, takže těhotenství hlavně přes jaro a léto. Vrchy jsem si speciální nekupovala, koupila jsem nějaké tuniky, delší trička. Pak jsem měla dvoje netěhotenské šaty. z těhotenských věcí jsem si koupila plátěné kalhoty, zapínaly se pod břichem a byla v nich posunovací guma, pak sukni s pružným pasem a posunovací gumou a 3/4 elastické kalhoty s nápletem přes břicho. Tyhle tři věci jsem fakt vynosila, chodila jsem do práce. v druhém těhotenství mi kamarádka půjčila těhotenské kraťase s nápletem, ty byly taky super, když jsem běhala za starší.

wildy
19. led 2015

Já jsem si vystačila se svým oblečením, jediné co jsem si koupila byly těhu legíny a těhu kalhoty s nápletem. Byla jsem těhotná přes léto, takže tílka a trička jsem nosila svoje normální. Měla jsem malé bříško. Jinak za mě HM! Jinde jsem ani nenakupovala.

milmic
19. led 2015

Já osobně mám s těhotenským oblečením problém. Jsem hodně drobná, potřebuju oblečení velikosti 34, ale aby v tom mohlo být bříško - a to je docela problém. Velikost 36 mi je obvykle velká. 😅
Jsem malá, ale bříško mám na konci dost velké, miminko fakt nemám kam schovat. Podařilo se mi něco ulovit na mimibazaru, asi dva kousky mi sedly v Litexu. 🙂 Ale těhotenství přežívám s pár kouskama oblečení, který peru a nosím pořád a pořád a pořád.

zuza01
19. led 2015

Měla jsem džíny z HM, pak několikery společenské - do práce. Jinak jsem nosila normální oblečení, hodně šaty a legíny 🙂

teta_kiki
20. led 2015

Jak mi začalo růst břicho, tak jsem nakoupila ve slevě dvoje kalhoty Rialto a jedny Top trend. Rialto jsem měla na sobě akorát jednou, protože se ukázalo, že když v nich sedím celej den v práci, dost škrtěj, jsou fakt na malý bříško a v krámě mi přišlo že to je v pohodě 🙄 Top trend jsem nosila až donedávna, ale zeď v sedmým jsem vyrostla i z těch a už se mi nechce moc utrácet. Takže teď mám jediný kalhoty teranova a ani nejsou těhotenský (ale už nechodím do práce, jinak bych něco koupit musela) a trička a svetry normální, volnější. Teďka jsem si objednala manžestráky z fléru, měly by se dát nosit i po porodu a jen doufám, že nevyrostu z bundy, což je momentálně na hraně (nosím spíš takový ty bundomikyny, pružný) 😀

teta_kiki
20. led 2015

Jo a úplně ze všeho nejlepší jsou úpletový šaty 😵 ty si fakt užívám.

klarkak
20. led 2015

Ja za sebe muzu rict,ze moc tehu veci jsem neuzila.Dostala jsem od kamaradky nejake tehu kalhoty z H&M a nosila jsem je spise na zacatku tehu,kdy me normalni kalhoty skrtily,jinak jsem ted v poslednich mesicich neustalou tahatelkou legin vseho druhu a k tomu upletove saty,jejichz zasobu jsem mela pred tehu.Nosim sva oblibena tricka,tuniky a to mam brisko poradne,jen jsem mela vzdycjy rada vse dlouhe a ted mi to je akorat 😀 Ceho urcite nelituji,je nakup tehu zimniho kabatu z H&M,je perfektni,nadherne mi sedi a nepripadam si jako vorvan v zimni panske bunde🙂

sannnya
26. led 2015

nakupuju na aukru, atm se dají věci koupit nové za super ceny. Obchody typu H&M, tam už ani nelezu, protože tepláky za 600,- a džíny za 1600,- to už mi příjde sakra moc. Jsem v 18tt a už mám bříško a cokoliv co mě tlačí, od kalhotek po kalhoty, z toho mi je špatně. Proto je těhu oblečení pro mě nutnost, např. tepláky na doma jsem na aukru koupila za 99,- a těhu džíny taky za 99,--všechno nové, jen jsem si džíny musela nechat pokrátit.

plenkacek
9. bře 2015

Ahoj těhulky, taky vám mohu doporučit těhotenské oblečení. Českou značka Jožánek - kvalitní, pohodlné,levné oblečení vyráběné přímo v ČR. Zákaznice i kamarádky jsou s nimi opravdu spokojené 🙂 Šijí těhu a kojící trička, noční košile, legíny, sukýnky, kalhoty... Také kojící podprsenky... Výběr z jejich nabídky mám v eshopu, ale kdybyste chtěly, mohu Vám toho od nich objednat více.

lexton
15. bře 2015

Můžu za sebe říct, že nej kalhoty jsou pro mě nedavno koupené nepálské, ty thao, či jak se to jmenuje. Volný, příjemný, vzdušný, jako tepláky i místo džínů. Objednala jsem si ještě jedny. Jen se musí prvně pořádně přeprat, barví. Ale jinak fakt super pohodlíčko. 🙂 i na léto - jsou plátěný.

teryslivanska
12. čer 2015

Ahoj holky, vzhledem k tomu, že nerada nakupuju přes e-shopy, obcházela jsem H&M, C&A atd, ale nikde nebylo nic co by nevypadalo jak pytel 😀 😀 Nakonec jsem úplnou náhodou objevila obchůdek Happymum na Harfě a musím říct, že jsem tam nakoupila komplet šatník a dokonce jsem si rovnou nakoupila i věci na kojení 😀 😀 😀

terulanovotna
11. črc 2015

@teryslivanska: Happymum je super nakupovala jsem hooodně přes eshop a až teď jsem zjsitila, že mají i klasický obchůdek, takže mám novou zábavu na volné dny 😀 😀 😀

agatamonika
31. srp 2015

Ahoj,

já nakupovala v Praze v Happymum, mají i internetový obchod pokud nejsi z Prahy 🙂

klara_vit
20. bře 2016
Uživatel klara_vit je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od klara_vit.

No ja s nakupem oblečeni přes internet nemam vůbec dobře zkušenosti. Bohužel pokažde jsem musela vracet… raději si to zajedu vyzkoušet v klidu a když sedne kupuju když ne tak jdu o dům dal

adusqa
21. bře 2016

@alamis Já som si kúpila iba jedne tehotenské čierne nohavice z HM, pretože väčšiu časť tehotenstva je zima, potom teh. legíny HM a jedno tehotenské tričko s dlhým rukávom... Ale tehotenská móda je dosť drahá a tak som si kúpila radšej klasické svetre volnejšieho štýlu, ktoré su teraz aj tak v móde a ponosím ich aj po pôrode, na jar siplánujem kúpiť klasické trička z HM len o čosi väčšie aby vošlo bruško..dajú sa u vás v ČR zakúpiť asi za 150 českých korun.. U nás je to okolo 5 Eur 😉

tereza333
14. říj 2016

Ahoj maminky můžete mi poradit obchody nebo stránky na webu kde najdu spodní prádlo i normální oblečení pro tehulky jsem 11t.t ale moje velikosti jsou xs oblečení a to už začíná dost tlačit a prsa jsem mela vždy velké ale teď jsou mnohem větší a jsem na začátku a vázne nevím jak moc to poroste a co je nejlepší si pořídit moc vám děkuji za radu 🙂

hanulaaa1
17. říj 2016

Zdravím, já mám dobrou zkušenost s těhotenským oblečením od Clipin4you. Maám od nich kalhoty tílko i kardigánek. Všechno je z příjemného materiálu a kalhoty nikde neškrtí, naopak se hezky přizpůsobí bříšku.🙂 Takže doporučuji. Jinak, najdete je na:http://clipin4you.cz/105-tehotenska-moda

novauzivatelka007
18. lis 2016

Ahoj, kupovala jsem často věci, které nejsou primárně pro těhotné, ale vypadají i s bříškem krásně.
Rifle v HM, mívají i slevy a to se pak dají sehnat pěkné džíny okolo 500.
Těhotenské šaty pak doporučuji značku Victoria Grace (právě dvoje prodávám tady na bazárku) a ty doporučuji jak z druhé ruky, tak nové. Jsou super pohodlné a moc krásné 🙂

marieggg
23. únor 2017
Uživatel marieggg je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marieggg.

Já nekoupila skoro nic. V podstatě jen 5 těhotenských triček, které jsem točila pořád dokola na http://bezvatriko.cz/117-tehotenska 🙂 To s kostřičkou jsem milovala nejvíc <3 Jinak jsem chodila po sekáčích a kupovala volnější šatičky, sukničky, apod. 90% času jsem ale strávila v těch pěti trikách a legínách. Pak jsem je prodala na bazárku.

veronika_82
6. kvě 2017
Uživatel veronika_82 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od veronika_82.

Super trička mají na e-shopu https://bezvatriko.cz/cs/117-tehotenska, mají velký výběr velikostí a fakt vtipných potisků. Jestli chcete být originální, doporučuju!

annaluni
15. kvě 2017

Ahoj maminky, prodávám krásnou těhotenskou módu za outlet cenu. Jen pár kousků s možností vyzkoušet v Pardubicích. Tak mrkněte na modrý koník pod annaluni.

Strana
z3