Ukázala jsem manželovi test, nebyl nadšený

vevercicka
1. bře 2018

Jsem 14 DPO. Na testu se vyjímá druhá čárka. Jsem zaskočená, ze by to vyšlo napoprvé, ale mám radost. Jdu oznamit manzelovi tu radostnou zpravu, ale neni nadseny. Ne, ze by dite nechtel. Ale rikal, proc jsem nepřišla az dele, az bude jiste, ze se nic spatneho nemuze stat. Jenze to bych asi musela prijit az ve 13. tt nebo bůhvíkdy. Rekl, at s tou novinou prijdu znovu, az budu mit za sebou vysetreni u dr. Chapu, ze je brzy spudit, zda se tehotenstvi zcela ujme nebo ne. Ale jen jsem s nim chtela sdilet prvotni nadseni. Jsem v tom sama. Je az moc rozumny?

moxha
1. bře 2018

Jsem v 6 týdnu a ještě to nemám potvrzené lékařem.Když jsem manželovi ukázala test,řekl jen Hmmm.Pak teda dodal,že musím vědět zda je to v pořádku...Neraduje se i možná proto,že jsem v listopadu potratila..

vevercicka
autor
1. bře 2018

@moxha ja chapu jejich obavy. I ja mam stejne obavy. Kolem me je to ted vsude samy potrat. Ale tak nejak doufam, ze bude stastny, az to bude alespon potvrzene dr. Je mi to lito. Trebas je na ne fakt moc brzy. Aspon si to ted uzijeme samy se sebou 🙂

priefi
1. bře 2018

@vevercicka Zaslouzil by par facek... manzel mimco chtel, kdyz byl pozitivni test, mel radost, ale snazil se ji moc neprojevovat a rekl, ze se vzdy neco muze stat, ale spolecne to ustojime. Jiste to je, az se to male narodi... a uz mame 20m chlapecka z toho pozitivniho testu

dzogobela
1. bře 2018

Ty jo... Tohle by me asi docela mrzelo. Neni to jen Tvoje dite, meli byste sdilet i ty obavy, jestli bude vse ok.
Muj manzel je cita, takze, kdyz jsem mu ukazala test, tak to obrecel stestim...

vevercicka
autor
1. bře 2018

@priefi kdy jste mu o tom testu rekla? Jak dlouho po ovulaci nebo v jakem tt? Trebas to testuji opravdu moc brzy...

priefi
1. bře 2018

@vevercicka vis, ja tehda vysadila prasky(cyklus klasicky 28dni pri praskach, pred praskama total nepravidelny) prvni mesic mi prisla ms 27.dc, ale dalsi mesic 28dc.ms nedorazila a ja chtela vyzkouset tt, byla jsem zvedava, jak se to dela 😂 a ono dve carky, no carky... duch tam byl (sobota v 5h rano), tak jsem sla do postele, zatrasla jsem s nim a rekla jsem mu dobre ranko potencionalni tatinku 😆 Jeho reakce bylo rozespale, ja nejsem zaden potencionalni tatinek... za chvili, co jsi to rekla? A za chvili Ja to vedel. Myslim, ze to asi bylo 14.den po ovulaci. Ted se snazime zase. Ale uz jsem mela v listopadu silneho ducha(testovala jsem cca 34.dc), to za nedlouho nevyslo a prisla cistici ms, ted v lednu jsem mela slabounkeho ducha, ms prisla dalsi den. Testovala jsem 29.dc, mam cyklus 28. A vzdy jsem to rekla manzelovi hned a vzdy mel radost a kdyz to nevyslo, tak mi byl oporou (hlavne v tom prosinci, jak to male odeslo). Dnes mam 28.dc a nejak mi zesilil cich, kamaradila jsem.diky tomu i s misou, protoze jsem citila neco, co mi extra smrdelo a manzel to ani necitil, ja jsem byla v soku, co to je a manzel vysmaty... test nechci delat... chci pockat... pokud manzel bude chtit, tak ho udelam, ale jinak vyckam. Vysledek mu reknu hned. Nechci byt na to sama 😊

vanea
1. bře 2018

Manžel mi taky krotil vášně celou dobu, je fakt, že oba dva jsme ani nikomu nic neříkali až do druhého screeningu. Ale teda když jsem mu těhu oznámila, tak se radoval moc, oba jsme mimčo chtěli, snažili se delší dobu..taky by mně taková reakce zamrzela :/ jiné je šířit info mimo vás dva, ale partneři by spolu měli snášet dobré i to zlé..tj pokud by se něco stalo, tak bych ho rozhodně chtěla mít u toho..a ne mu s křížkem po funuse říct, co se stalo a nebo mu to ani neříkat..to není hezké..

elvira
1. bře 2018

Chlapi to prostě berou jinak. Snad nechceš, aby se projevoval na povel. Trvá jim delší dobu, než jim některé věci dojdou. Dvě čárky na testu jsou příliš abstraktní, aby si pod nimi představil živé miminko. Mimoto - k miminku je to ještě dlouhá cesta, takže máte čas- oba dva.

sasui1
1. bře 2018

Reakci teda moc nechapu. Ja to vnimam i jako urcity projev duvery. S tvym telem se neco deje. Muze byt tak i tak. Ale ja povazuju za samozrejme ze manzelovi reknes ze se "neco" deje. To sis to mela nechat pro sebe 3 mesice a neobtezovat ho s tim? Potom ti vycte ze jsi mu lhala?
Mozna to je jen prvotni zaskoceni a neuvazena reakce ale me by to teda mrzelo velmi a jsem tip co by mu to jeste nekolikrat pripomnel!

eithelwing
1. bře 2018

Když to jsou prostě asi chlapi... 🙂 Ano, projev by mohl být lepší, ale dej mu ještě šanci. ;) Muži to v tomto ohledu nemají moc jednoduché. Všechno mají zprostředkované, všechno se děje v těle ženy a oni nic necítí. Viděla jsem to na svém manželovi. Největší projevy radosti měl ve třetím trimestru, kdy krásně cítil i viděl pohyby miminka.

vevercicka
autor
1. bře 2018

Tak ted sam od sebe prisel. Hrozně se omlouval, ze je to samozrejme krasne a ze veri, ze to bude v poradku. Mozna byl jen zaskoceny. Bylo mi to dost lito. Chtela jsem se sverit aspon Vam tady. Uz mi tu skoro i brecel. Tak dobrý. Dekuji a preji vsem krásné tehotenstvi 🙂

normalnimatka
1. bře 2018

šmarja, no to by teda potěšilo... tak já nevim, v rodičovství sdílíme všechno. taky by moh říct "hej, teď není nic jistý, přijď, až se to narodí..." :D

tak ještěže si to uvědomil a omluvil se... přeju pěkný těhotenství a rodičovství🙂

vevercicka
autor
1. bře 2018

Hodne nasich kamaradek ted o dite prislo. Priznal se, ze ma strach, kdyz to vsechno vi.

normalnimatka
1. bře 2018

jasně, ale stejně to je divný...přece i kdybys o to dítě nedejbože přišla, tak mu to asi stejně řekneš ne? nebo si jako půl roku budeš brečet do oplštáře a pak jen tak mimochodem zmíníš, co se stalo?

evakaspar
1. bře 2018

taková reakce by mě mrzela. Já sem manželovi poslala ihned fotku testu jakmile jsem tam našla čárku. Byl dlouhodobe pracovně v zahraničí. Já si za ním odskočila na prodlouženy víkend a dovezla jsem si naši žabku. Manžel měl neskutečnou radost. větší než já.

odula
1. bře 2018

@vevercicka ty jo, tak jestli jsi měla přijít až bude jisté že všechno bude v pořádku, tak až bude děcku pětadvacet a kdo ví jestli :D

odula
1. bře 2018

@vevercicka jo dočetla jsem diskusi - byl zaskočenej, normálka. Hlavně že to vysvětlil. Je frajer. 👍

vanea
1. bře 2018

@vevercicka tak hlavně že ta myšlenka doputovala kam měla a došlo mu to aspoň se zpožděním;) užívej si těhu a nebuď smutná, když bude chlap umírněnější =) oni ten pocit něco v sobě "nosit" nikdy nepoznají a jsou tím trošku ochuzení, tak kolikrát na věci reagují malinko jinak, než bychom si představovaly;)

dixi86
1. bře 2018

Můj chlap také poprvé byl spíš odměřený a bral to tak nějak hůř. Ale předtím jsme se snažili přes 4 roky, několik ZP, SP, pak, že projde jen umělé a nakonec adopce. Taky se obval, nevěřil. Až do porodu byl hroznej strach. Teď u druhého podobná reakce, i když s jedním prcke doma už je to psychicky lepší. Né každej chlap se raduje, i když se strašně těší. Můj manžel je skvělej táta, manžel, ale je realista a nechce se upínat. Takže pokud máte okolo sebe tyto zkušenosti, asi bych si toho spíš vážila.

vevercicka
autor
1. bře 2018

@normalnimatka no jasny, ze bych mu rekla vsechno, nevim, jak si to predstavoval. Placnul kraviny. Neni to normalni. U nej me to právě hodně zaskocilo, protoze je cele ty roky strasne hodnej, skvelej manzel. Nejlepsi. A s timhle mě potom dost zaskocil. Asi o to vic. Tak uz to bude snad jen lepsi a lepsi.

normalnimatka
1. bře 2018

@vevercicka jojo tak prostě trochu kix...to se stává...🙂

vevercicka
autor
1. bře 2018

@normalnimatka doufam, ze uz se mu podobnej nepovede 😉 a jinak diky. Už jsem si zacinala myslet, ze nejsem normalni ja, vyvratily jste to paradne 😉😎

vevercicka
autor
1. bře 2018

@dixi86 dekuji za to, jak jste to napsala. Asi je mi vase odpoved nejblizsi. Myslim, ze přesně tak premyslel. Jen me to v tu chvili nepovzbudilo.

dixi86
1. bře 2018

@vevercicka Chápu a vím, že mi to taky mrzelo, bolelo, ale měl svým způsobem pravdu, postupem jak bříško rostlo..uvidíte sama. Když se zamyslím zpětně, tak chránil spíše mě než sebe a i když to opakoval méně a méně často a s miminkem už počítal, pořád dělal zadní vrátka(hrozně jsem se těšila). Asi i díky tomu jsem byla relativně v pohodě. Hodně štěstí ať vše klapne a je v pořádku.😉

priefi
1. bře 2018

@vevercicka aaaaha... uz mu to doslo 😅 njn.... potreboval asi zpracovat informaci 😉 drzim pesti, aby vse bylo ok 😊

ivuska1986
1. bře 2018

Ahojky, bud v klidu. Chlap potřebuje na takovou zmenu cas. My to meli uplne stejne. V lednu minuleho roku jsme zacali zkouset a 5.února minuleho roku jsem si delala test, tyden po vynechani menstruace. Zrovna si smazil syr, jeho oblibeny jidlo a doteď na ten okamžik vzpomíná se slovy, ten večer mi ani nechutnal. A je to ten nejlepší táta na světě, pro malou by dejchal. Ono na vstřebávání této události potřebují prostě čas, no😇 to samy jako kdyz se prte narodi, taky je vic mimco bavi az s nima zacne kominikovat, smat se a tak, neves hlavu, uvidis, ze to bude o.k. dej mu čas

makiszek
1. bře 2018

Stát se něco může i týden před porodem. Ja jsem se tím řídila a oznamovala těhotenství docela brzo i kamarádům. Nevěřím na pověry. Navíc dítě vzniklo z vás obou takže kdo jiný by měl vědět o úplném začátku než on?

leniczka23
2. bře 2018

Ja bych byla hodne nasrana za takovou reakci. Stat se neco muze kdykoliv. Takze bych mu rekla dobry tak ja ti prijdu rict az budu nase dite drzet v naruci..
Snad vedel ze se snazite tak nevim co chce vstrebavat..

uzivatelkapetra
2. bře 2018

Můj chlap miluje děti, svého syna hýčká jako mě nikdy, ale na pozitivní test taky nějak nereagoval (podotýkám po ivf). Řekl, že až to bude podle doktora ok tak tomu uvěří. Ve středu byl se mnou na prvním velkém screeningu a očividně ho bavilo sledovat, jak si 7-mi centimetrový pidičlověk cucá palec. Jenže on je prostě takový, že emoce nerad projevuje, každopádně vím, že je rád aniž mi to řekl.

slayc
2. bře 2018

manžel byl na služební cestě když sem mu to oznámila telefonem. Říkám mu, hádej co sme si dovezli z dovolené, začal se smát a říká miminko? řikám noo, a on, že se tomu nediví a smál se. Dál sme to nerozebírali, když přijel domu, řekl mi, že dvě čárky na testu nic neznamenají. Nebyla z něj cítit radost, nic, hodně mě to mrzelo ale neřešila sem to, když sem mu posílala nebo ukazovala fotky z 1 utz, odpověď byla Hm a křečovitý úsměv, že tomu obrázku stejně nerozumí a neví kde co je. Opravdové nadšení přišlo až po 1. screeningu, kdy viděl ruce, nohy, slyšel tlukot srdíčka a viděl všechno a že už to vypadá jako miminko. I teď má obavy, ví, že se může cokoli stále stát i když sem v 8 měsíci, ale hladí bříško, stará se, záleží mu na dítěti. Každý reaguje jinak, já sem upřímně ráda, že sem to s ním neřešila, přeci jen, za své pocity nemůže. Můžeš mu říct, že tě tahle reakce mrzí, že si čekala něco jiného. Vztahy sou přeci o komunikaci. 🙂 Ono se to v něm hne, chlapi mluví bez rozmyšlení a neřeší to, jak to bereme my, že my máme v sobě toho človíčka, hormony pracují a na tyhle řeči sme citlivé.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru