10. tt a bez srdeční akce
Zdravím Vás, jdu se spíše vypsat, v pátek jsem byla na běžné kontrole a dr mi oznámil, že miminko se nevyvíjí a poslal mě do nemocnice, tam mi udělali předoperační vyšetření a řekli ať přijdu na zákrok až v úterý 30.1., je to hrozné to čekání, vše se ve mně mele, myšlenky, co jsem asi udělala špatně. Je pravda, že od 6 tt jsem sem tam zašpinila, brala jsem na to nějaké léky a minulý týden bylo ještě vše v pořádku, mrňousek se ještě hezky hýbal. Bojím se zákroku a popř. dalšího snažení.
@terka555 Už mám rok a půl starého klučinu a u něho nám to (zřejmě) neplechu napáchalo - někdy v půlce třetího trimestru přestal téměř přibírat, později začal šidit i svůj krevní oběh, takže v 37.tt jsme vyvolávali. Narodil se s váhou 2,4kg, ale tipovali ho na max. 2,1kg. Placenta byla samý infarkt, tak mi doktor doporučil testy a Leiden se potvrdil. Takže příště (snad bude příště!) budu od začátku 3.trim, kdy je krev nejhustší, už píchat...
@kobzolla tak u mamky se to zjistilo az okolo 40let a to mam jeste segru a vse bylo v poradku.a nebyt toho ze byla v praci v hroznym stresu a pak sla na testy do nemocnice tak by se ro nezjistilo a diky tomu jsme pak sly i se segrou ma testy a zjistili nam heterozygot ale problemy zadny tak snad se nam vyhnou..jsem zatim na zacatku tehu ale doufam ze pujde vse dobre🙂
@eva.85 No mě puvodni gyn rekla, že mě může neschopenku dat max tři dny a pokud chci bez doma dyl tak si mam dojít na psychiatrii🙂 Tak jsem šla do práce, tam mě hodily na stůl výpověď a na té psychiatrii jsem fakt málem skoncila🙂 Jako teď se tomu uz směju, ale boží mléjny melou...
@kaja2016 já ti nevím...ale u mě to bylo asi způsobené stresem. Byla jsem v 5. týdnu těhotenství a šéfová nám oznámila,že si musime obhájit své pozice. Vyhlásila výběrové řízení, přizvala cizí komisi a měli jsme zpracovat projekt. Kdo neuspěje, končí. Protože jsem před tím potratila, věděla jsem, že šéfová se mnou nepočítá, protože chceme rodinu. Dva dny před výběrem jsem začala krvácet a dva dny po výběru jsem šla na revizi. Do práce jsem se už nevrátila, protože jsem neměla kam....zůstala jsem v klidu doma a dneska je všechno v pořádku.
@lenka0703 No já mám totiž za sebou podobnou zkušenost. V práci jsem za podobných podmínek také potratila a také jsem měla po navratu výpověď na stolem Pak jsem zůstala doma a dcerka. Teď jsem doma s dcerkou, stres nemam a vypadá to ZT. I kdyz je fakt, ze predtim jsem take krvacela a pak az se miminko pustilo, ted v 8tu plus nebylo srdicko a stale nekrvacim. Ono samozřejmě těžko říct, jen potom, co jsem si přečetla hromadu článku si říkám, že to asi fakt bude v 9Oprocentech spis "jen" nahoda. Člověk rád hledá vysvětlení, ono to uklidní
Nevim.no.
@kobzolla Jezero mám také 🙂 Ale je pravda,že mám i další dva rizikové faktory v krvi.
Také jsem se moc bála,každého dne kdy jsem čekala na to,až mi je lékařka napíše.Beru je tedy asi od cca 3-4tt.Ale pokud máš "jen" leidena,třeba to není opravdu potřeba.Já mám ještě nějaké autoimunní látky a homosystein hodně zvedlý.
Jestli máš velký strach a trápí tě pochybnosti,zkus se zeptat na jiné hematologii.Nevím odkud jsi,já chodím na P5,klinika prof.Řeháka.
@kobzolla pardon,žádné jezero😅Miluju korekci😂Myslela jsem hetero leidena 🙂
Ahoj, tak já mám taky čerstvou zkušenost 22.1. jsem byla na UZ 9 tt a nebyla srdeční akce. Druhý den v den mých narozenin 23.1. jsem šla na výkon. Dost jsem to obrečela, ale je to 6 den po a docela jsem se rychle srovnala na to jaká to byla rána. Je pravda, že je lepší dřív než později.
Akorát pořád přemýšlím jak se to mohlo stát. Mám 19 měsíčního syna a byli jsme na 1. dávce priprixu proti příušnicím, zarděnká, spalničkám je to 3 týdny dost jsem si to dávala do souvislosti. No a dnes psala třídní učitelka, že ve třídě mé 8 leté dcery řádí 5 nemoc už skoro 14 dní! Tak pořád si říkám jestli se tomu nedalo zabránit:-/
Ale věřím, že se nám to podaří znova co nejdřív!
@lenka0703 Hele příčina se nezjistí vetsinou ☹ chce to zkoušet a zkoušet. Teď mě na revizi sestřička říkala, že daleko víc toho mají v chřipkové sezoně. Ani tu chřipku mít nemusíš kvůli lepší imunitě, ale víry ti telem kolují ze.. jako to by se člověk zbláznil, kdyby si měl nastavit ideální podmínky, zdravé děti se rodí i fetackam. Já myslím, že když je miminko zdravé a silné, tak zvládne všechno, stres, chřipky, ranní kávu.. každopádně držím palečky🙂
@kaja2016 přesně tohle mi řekli v nemocnici, že stačí i nachlazení, můj gynekolog mi taky doporučil snažit se opět na jaře, že už to chřipkové období bude pryč, tak na tom asi taky něco bude, i když samozřejmě těch vlivů je více. Neříkám, že za vše může nachlazení, jen jsem se také setkala s tímto názorem.
@eva.85 ahoj,nejde ti napsat interní pošta asi,nejde mi najet na profil. Já byla v nemocnici ve středu,též nebilo srdíčko. Akorát že nešlo jen o revizi,byla jsem v 19 tt,takže vyvolávali potrat a revize byla až nakonec kvůli placentě. Ale řeším stejné věci jako ty, čerstvě. Ale už to nechci moc probírat na fóru. Tak kdybys chtěla napiš.
@zutinka No podle mě proto, že jsem byla má vyšší pozici s dobrým platem a hrozilo, že půjdu na mateřskou, bylo to moje první, netajila jsem se tím, že chci velkou rodinu, podle mě si spočítali, že můžu být třeba i 10 let na mateřský a ze mě budou muset proplácet dovolenou a pak buďto vzít zpět s trema detma, coz by znamenalo, ze budu casove neflexibilni, mozna casto doma na paragrafu a nebo dát odstupný...firma nemela politiku podporujici rodinu, spis naopak...jako mně to nedošlo, příště bych těhotenství určitě tajila dokud to jde...jinak oficiálně mě řekli organizační důvody, že zrušili moje místo, dali mi dle zakona odstupne a za dva měsíce po mém odchodu ho znovu obsadili... podle mě šlo proste o kalkulaci, kolik bych je stala na mateřské, a upřímně, měli pravdu...jenže pro.mě to znamenalo, že jsem málem přišla o mateřskou, nakonec jsem ji dostala, ale ty nervy a jen díky tomu, že mě zaměstnal známý těhotnou a jen po dobu zkušebny, na další dítě mateřskou už nemam, přišla jsem o dost peněz, ale co...každopádně zakony takové jednání ze strany zaměstnavatelů podporuje...
@zutinka No oni ho zrušili jen tak na oko. Jiný místo mi nabídli, ale s nižším platem a jen na dva měsíce s výpovědí. Ze prý by to nedělalo dobrotu, jako ze předtím to byla manažerská pozice a teď řadová práce... jako to oni taky nemůžou, já se nechtěla hádat, měla jsem dépku, podmínky mateřský jsem ani neznala a myslím, že jsem udělala dobře, že jsem odešla...každopádně děkuji🙂 🙂 🙂 jsi hodna...ale jako jsou to už skoro tři roky a porad jsem naštvaná. Myslím, že tohle fakt může udělat jenom totální smejd☹ A moc
@lenka0703 Je tak to je fajn, že tě nechali, já už teď mam taky fajn gynekologa, co by mě asi nechal. Tehdy to bylo co člověk to ignorant, fakt. Hele aspoň to vis takhle z předstihem, můžeš si udělat nějakou rekvalifikaci, nebo nějaký online kůrz a třeba najdeš něco lepsiho🙂 Pak můžeš po odstupnem ještě na podporu, kdyby bylo nejhůř..tak držím palce!!! 🙂
@zutinka Nemůže se to, ale mám s tím také zkušenost. Bylo mi přes 30, čerstvě vdaná a neuváženě jsem se před kolegyní zmínila, že miminko určitě v brzké době budeme chtít. Do týdne byla výpověď na stole z organizačních důvodů. Na to nemůžeš říct nic. Ale já jsem za to byla ráda. Byl čas hnout se zase jinam.

@cervik1111 Já. Revizi jsem měla na konci 6.tt a to 27.prosince, tedy před měsícem. Teď čekám každým dnem ms a pak zase zkoušíme (brzy po ms mám přijít ještě na jednu kontrolu, pro jistotu, i když na té po dvou týdnech od revize bylo vše ok, i sliznice už standartní). Mimochodem, taky mě to potkalo už podruhé během půl roku, poprvé naštěstí na revizi nestihlo dojít...