Antibiotika v těhotenství, jsou nebezpečná?

tumovamisa88
1. říj 2013

Ahoj holky,

jsem v 27+2 tt. a gynekoložka mi našla zánět v pochvě. Prý jde o bakterii, která se musí léčit antibiotiky. Já mám ale obavy, aby to miminku nějak neublížilo, nechci ho už v bříšku cpát chemikáliemi. Na každém příbalovém letáku od antibiotik se píše, že nejsou vhodné pro těhotné a kojící ženy. Není to pro tak malé děťátko nebezpečné?

Děkuji.

tanu
1. říj 2013

Ahoj, ano antibiotika nejsou pro miminko dobrá, ale to není ani ta infekce. A je tedy na gynekoložce, aby zvážila rizika. A pokud se pro antibiotika rozhodla, jistě věděla proč a dala ta, která jsou pro těhotnou ženu a její miminko nejméně nebezpečná.

pampeliska1
1. říj 2013

@tumovamisa88 neboj, jsou antibiotika vhodná i pro těhotné a jsou bezpečné pro mimi. Navíc infekce může být dost nebezpečná, může způsobit předčasný porod.

alpakovo
1. říj 2013

Ahoj, víc bych se asi bála zánětu než antibiotik..... Mám za sebou již dvoje pro těžký zánět průdušek a to po vysvětlení, že pro dítě je to ta lehčí varianta, než aby tělo bojovalo s nemocí a zároveň se zátěží jakou miminko pro tělo je 😉

tumovamisa88
autor
2. říj 2013

Děkuju holky. No, je to naše první dítě a jsem upřímně hrozný plašan. 🙂 Tak doufám, že bude všechno brzy v pořádku a zvládneme to. Hlavně jsem ráda, že sem můžu napsat, protože mi tu vždycky dobře poradí a uklidní. 🙂 Děkuju.

evulinkab
2. říj 2013

@tumovamisa88 Ahojky, doktorka by ti určite nedala antibiotika, která by mohla ublížit mimču.A neléčený zánet muže v tele uškodit vice.Já taky brala v tehu antibiotika, taky jsem mela strach, ale vše v poho, malej rostl jako z vody a ted už je z neho 5letý šikovný kluk.-)

tumovamisa88
autor
4. říj 2013

@evulinkab Tak antibiotika beru už tři dny a všechno zatím dobrý. Mrňousek se má k světu a řádí pořád stejně, tak hlavně aby se ten zánět vyléčil a už se nevrátil. 🙂 Děkuju za uklidnění. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru