Chybějící pupeční arterie (tepna). Zkušenosti? Jak to dopadlo?

piggy123
4. zář 2021

Ahoj. Na toto téma jsem tu našla pouze 3 staré diskuze, a proto jsem se rozhodla založit novou.

Na druhém screeningu mi našli, že mi chybí jedna pupeční arterie. Poslali mě proto do nemocnice ke specialistovi, kde mi provedli podruhé druhý screening. Doktor tam říkal, že to může být signál pro nějakou trisomii, avšak na velice podrobném ultrazvuku nenašel nic dalšího, co by tomu naznačovalo. Na konci vyšetření řekl, že miminko může být menší (u nás zatím odpovídá průměru).

Najde se tu nějaká maminka se stejným problémem, ať již současným nebo minulým? Jak to dopadlo po porodu?

89peta
4. zář 2021

@piggy123 ahoj,me v tehu s prvním synem nasli chybejici tepnu,plus teda nejaky útvar na mozku a mensi nosni kustku tak sme byli na plodovce. Každopádně i pres chybejici tepnu sem nemela ultrazvuky navic,nijak extra sledovana sem nebyla,na kontrolach v porodnici me pak jeste vystresovali,ze syn ma mensi velikost kdy vel briska byla jina nez nozicek a hlavicky. Syn se narodil naštěstí jako zdrave miminko, 3,25kg a 52cm. Druhy syn pak mel tepny v pupecniku vsechny a narodil se s 3,97cm a 53cm,takze zlaty prvni porod😊

dendy88
4. zář 2021

U mladší dcery jsem měla úplně to samé, taky mi řekli že může být menší. Při narození měla necelých 3500 g 50 cm ,teď ji je už 8 a vše v pořádku .

piggy123
autor
6. zář 2021

@89peta
@dendy88 To mě moc těší slyšet, že to dopadlo dobře a dítě je v pořádku 😅🍀

Tato anomálie pupečníku není moc častá, tak není moc informací ani na internetu. Taková ta nejistota, že člověk neví, jak to dopadne, pořád někde v kousku duše hlodá...

saraca
13. únor 2022

Ahoj, byla jsem na 1 screeningu a take mi zjistili chybejici arterii. Jinak UZ v poradku, cisla z krve aj. taky. Takze me neposlali na genetiku ani na jina vysetreni. Lekar rekl ze miminko je uplne v poradku jak ma byt. No uvidime na druhem velkem uz.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru