icon

Co s nízkým tlakem v těhotenství?

ledlovka
25. srp 2015

Ahoj, jsem v 16 tt, tlak mám od začátku 90/60, bývá mi na omdlení. Máte někdo nějakou zkušenost jak tlak trochu zvýšit? Dr. mi akorát doporučil víc pít, vypiju cca 2,5l, ale nepomáhá ☹ Díky

gracinka7
25. srp 2015

Mě nepomohlo nic :(

pernile2003
25. srp 2015

Pit vodu, mit nohy vic nahoru, magnesium a pohyb

hanih
26. srp 2015

Mám celé těhotenství podobný tlak. Bohužel se s tím dle doktorky nic dělat nedá. Doporučuju hodně pít a když cítíš, že ti je na omdlení, rychle si někam sednout a dát si hroznový cukr. To mi trochu pomáhá. Pokud cestuješ veřejnou dopravou, nikdy nezůstávej stát, i když ti je zrovna dobře. I kdybys měla někoho vyhodit ze sedadla, Já jsem se takhle málem složila ve vlaku a nikoho to vůbec nezajímalo. 😒

karlajasmine
26. srp 2015

Ahoj, ja mam taky nizkej.. normalne mam tak 105 / 55.. obcas i treba 100/39.. jedina rada hodne pit, ja vypiju i treba 3,5 litru denne, hybat se (kdyz cely den sedim tak je to daleko horsi, nez kdyz se jdu rano projit nebo si zasportovat), a hlavne jsem na rozdil od mnoha tehulek nevynechala kafe.. bez kafe bych fakt omdlivala.. doktor rikal, ze do 200mg kofeinu denne je to ok, takze si rano dam u snidane presso a po obede jeste jedno slaby presso hodne naradeny mlekem.
A pokud cestujes verejnou dopravou, urcite nikdy nestat... Zjistila jsem, ze kdyz nastoupim a zoufale se kolem sebe rozhlizim, tak se nejakej chlap vzdycky zvedne 🙂
Brat vitaminy, horcik, nosit u sebe hroznovy cukr.
A ber to tak, ze nizky tlak je v tehotenstvi daleko bezpecnejsi nez vysoky!!

mon_88017
26. srp 2015

Mně sestřička na gyndě doporučila na tlak pivo, obden si trošku cucnout po obědě. K tomu pravidelnou stravu, aby moc nekolísal krevní cukr a nenáročnej pohyb na čerstvým vzduchu (třeba delší procházky), aby se ta krev trochu rozproudila.

aklin
26. srp 2015

Celé těhotenství jsem měla nízký tlak. Co mi pomáhalo, hořčík a slabá káva.

cacenka_d
26. srp 2015

Prasky se v tehu nemuzou. Ale muj doktor radil a fakt to pomohlo, jemne perlive mineralky 🙂 Me treba voda jako takova nepomohla nikdy 🙂

nela89
26. srp 2015

Taky mam cele tehu nizky tlak a pomaha mi ráno jedno kafé s mlékem 🙂 pak je den lepší,když si ho nedám motám se..

mysicka_lb
26. srp 2015

Já mívám nízký tlak i jako netěhotná a v okamžiku, kdy se mi zatmí před očima a cítím, že brzo omdlím, mi pomůže cucnout si vína s colou. Třeba jen 0,5 dcl takto namíchaného nápoje a hnedka tlak vzroste a můžu zase fungovat. Měla jsem i půjčený tlakoměr, takže to není jen psychická záležitost, ale fakt to pomáhá. Blbé je, že tyto dva nápoje jsou v těhotenství "zakázané", i když ta 0,5 dcl by zase tak moc vadit nemusela. Pak už jedině cukr, spánek a v okamžiku, kdy se Ti zatmí před očima, si rychle sednout nebo dřepnout, bez ohledu na to, kde zrovna jsi.

naomi6
26. srp 2015

Kafe

katka300914
26. srp 2015

Lékořice, citronová tráva a i to kafe...v Lidlu jsou pastilky s lékořicí, tři malé krabičky červeno-černé barvy zabalené dohromady, jsou suprovní a bez nich bych byla pořád na zemi 😉

tomato543
26. srp 2015

kousek čokolády.. sladký sirup, cukrovku nemám, ale pomáhá mi to.. a magnesko.. 🙂 nejépe šumivý, nebo prášek sypký, rychle vztřebatelný. 🙂

zo_ja
26. srp 2015

Kafe, cola, ost .tu už padlo.
Cola nevadí ani v mírně větším množství, já na ni přežívám svá těhotenství kvůli žaludku, zvracení a celk. stavu... bez ní by to byla smrt.

S hořčíkem opatrně v II., a hlavně III. trim, uvolňuje svalový tonus děloyhy a ta pak nemusí fungovat dobře u porodu - vyvíjet efektivní stahy.

janamal37
8. zář 2015

Mi zvýšil tlak zaručeně partner.. ale jinak tento "trik" nedoporučuju 🙂! Troška kofeinu by snad neškodila, cola, slabší káva.. A pak pít, pít a pít.., aspoň ty 2,5l..:-/