icon

Důvod k vyvolání porodu?

ellyem
9. črc 2021

Celé těhotenství mám komplikované. Nejdříve to byl hematom, pak se mi udělaly varixy na děloze, do toho snad každý měsíc antibiotika na zánět močáku (které beru mimo jiné i teď) a zjistili i pozitivního streptokoka. Termín mám ve středu, v úterý jdu na první kontrolu do porodnice. Myslíte, že by se už šlo domluvit na vyvolání porodu ze zdravotních důvodů, nebo to je pořád "málo"? :D Vyvolávali vám porod pár dní po termínu? A co bylo příčinou? Už jsem fakt zoufalá a nevím, jak jinak porod uspíšit.

Strana
z2
tynka9
9. črc 2021

@ellyem držím palce, ať to vyjde. Kamarádka to vše dělala a stejně přenášela... některým miminkům se prostě v bříšku líbí 😊 tak snad nebudeš tento případ.

ellyem
autor
9. črc 2021

@tynka9 Já sice myslím, že budu, ale alespoň budu mít pocit, že jsem udělala maximum :D 🙂

lachtanice86
9. črc 2021

@ellyem špatný konec kvůli mytí oken?

ellyem
autor
9. črc 2021

@lachtanice86 Jojo. Těhotná myla okna, nějak špatně se otočila a miminku se přehnula pupeční šňůra, nešel mu kyslík a skončilo to porodem mrtvého mimča :(

tynka9
9. črc 2021

@ellyem ještě jedna poznámka úplně mimo - k těm antibiotikům na zánět močálu zkus přidat nějakou D-manozu (např blokurima), můžeš brát ještě i po dobrání antibiotik, nebo kdyby se zánět vrátil. Mělo by to zabrat lépe a právě by se měly omezit ty recidivy.

lenatko91
9. črc 2021

Vyvolávali 3 dny po termínu. Z naprosto nesmyslného důvodu - aby malá moc nenarostla 🤦🏻‍♀️

cherie24
9. črc 2021

@ellyem mě chtěli vyvolávat v den termínu porodu kvůli vyšší porodní váze. Já jsem to ale odmítla a bylo to dobře, protože ani ten týden by nic nezměnil na tom, že by malá porodními cestami neprošla a nechtěla jsem vyvolávány porod. I PA mi řekla, že jsem udělala moc dobře, protože bych měla šílené bolesti, pak by mě stejně kuchli a po vyvolávačce a císaři mají maminky hrozný problém se rozkojit, takže bych k tomu všemu i bojovala s kojením. Ale třeba v porodnici, kde jsem rodila nabízejí maminkám, že si můžou zvolit datum porodu a udávají to jako velkou výhodu porodnice, běžné to ale není.

geilinka
9. črc 2021

@ellyem aha takhle...nicmene pokud se porod samovolne nerozjede (ani kdyz delate ,,babske rady,,) tak mam miminko cas i ten termin muze byt klidne soupnuty a vyvolvavacka fakt konci moc casto sekci, vexem nebo klestema a jste rada, ze zijete...
Jako nechat si zavadet balonek nebo tycinky byva co jsem slysela dost bolestive, tablety s protaglandiny, kazdou chvili mereni ozev, synt.oxytocin vyvolava neprirozene silne kontrakce (coz taky myslim na ty varixy nic moc) vetsina tech leku ma vliv na miminko padaji ozvy .... porodni cesty na pocatku techle priprav jsou vetsinou jeste ,,zavrene,, miminkotreba i vysoko a najednou se to zacne urychlivat a do nepripravenych porodnich cest se nazene nedorotovane dite..mpripadne se jeste praskbe voda a kdyz je dite moc vysoko hrozi vyhreznuti pupecniku...casto se pak konci vexem, klestema nebo sekci, ale to nikde zadny rodicce nereknou jake ma vyvolavani nebo leky vliv na miminko....

Prirodni cesty tuhle cestu navnadi pomaleji taky pomaha vnitrne si promluvit s miminkem....nechraneny styk - spermie obsahuji prostaglandiny v nizsi hladine a kdyz je miminko pripravene muze to byt taky dobry prvni spoustec....pak zustat doma v klidu s partnerem a do porodbice vyrazit az kdyz je porod rozbehnuty....doporucila bych zvlast ve vasem pripade mit PA nebo adpon dulu ktera vi vic a muze vam jednak prirozene uvolnit jednak je to takova pojistka zkusenejsiho cloveka zkuseny doprovod k porodu ktery vas zna dokaze velmi brzy poznat ze je neco v neporadku nevim jestli takovou osobu mate...ale yvolavany porod ve vetsine pripadu co jsem cetla nebo slysela skoncil sekci pripadbe instrumentalne

michaela666
9. črc 2021

Někomu to bude připadat divné, ale povídej si s miminkem. Já ten poslední měsíc u všech příprav mluvila na bříško - co jí chystám, co musíme ještě koupit, zabalit do porodnice, jak se na ní těšíme a moc jí milujeme. A vůbec nám nevadí, že ještě nechce na svět, protože vím jak jí je u mě dobře. Komu by se taky v lednu chtělo do těch mrazů, které jsme tady měli... Manžel se občas smál, že neví na kterého miláčka mluvím. Třeba ti to psychicky trochu pomůže.

eviicka
9. črc 2021

@ellyem vyvolávali dva dny po termínu, důvod odhad na velké dítě v poměru k mé pánvi (první porod též vyvolávaný pro drobnou postavu 41+1).
Oba porody celkem rychlé a nekomplikované.

Jinak odhad byl nakonec úplně přesný - v den termínu 3800, dva dny na to 3820g.

cherie24
9. črc 2021

@ellyem mě porod vyvolal Hamilton podpořeny sexem, pálivým jídlem a sklenkou vína ve vaně. Plus procházka dopo i večer. Ráno jsme jeli. Přenášela jsem týden, půlka rodiny do mě hustila ať nejsem blbá a jdu na vyvolavačku, do toho doktoři mě stresovali, že by vyvolávali, i přestože primář řekl, že porodní cesty nejsou vůbec připravené. I tak tam nade mnou stáli 2 doktoři a nutili mě do hospitalizace. Nervy teda naprosto neskutečné. Chodila jsem jak debil do kopce za barákem nahoru dolů, jedla pálivé, které nesnáším, chodila do vany s vínem, nutila chlapa k sexu, ten už se mě normálně bál, ale podařilo se 😄 jinak důvody bývají vyšší váha, cukrovka, vysoký tlak, akutní problémy jako odlučující se placenta, špatné ozvy, špatné zásobení plodu a podobně. Pokud nejsou porodni cesty připravené, akorát se budeš svíjet v neskutečných bolestech a celý porod skončí buď císařem nebo kleštěma a ty i miminko budeš nadopováná všema možnýna urychlovačema a pak i zpomalovačema porodu a lékům na bolest. Moc dobře chápu, že čekání na porod je příšerné, ale někdy je lepší počkat.

kikca88
10. črc 2021

@ellyem ja mam 3 vyvolavane porody, u prvniho kvuli špatným ozvam a dalši kvuli velke váze... ja si myslim, ze když sama chcete a zeptate se tak vam vyvolaji😉

marti89
10. črc 2021

@ellyem Přesně, proto se dokonce mytí oken výslovně v těhotenství nedoporučuje. Taky znam případ, odtržená placenta se silným krvácením a byla ráda, že aspoň ji vytáhli hrobníkovi z lopaty. Bohužel miminko nepřežilo a jí navíc museli odstranit celou dělohu, aby ji zachránili.

luhana
10. črc 2021

@ellyem
Me vyvolavali porod 10 dni po terminu kvuli prenaseni. Take jsem zkousela psi kusy, aby se to rozbehlo prirozene. Ale nebyl ani naznak, ze by se neco chystalo. Porod probehl v pohode a rychle. Od prvni kontrakce byl maly do tri hodin venku. Ja se bala, vsude jsem se jen docetla jak je vyvolavany porod bolestivejsi a mnohem horsi nez ten spontani, ale probehlo to opravdu v klidu, rychle, bez medikace. Hodne stesti.

tynka9
10. črc 2021

@marti89 a mohlo za to opravdu to mytí oken? Slyšela jsem několikrát od různých PA, že je to povera, že jde spíš o to, aby se těhotné třeba nezamotala hlava, když stojí na židli a nespadla, ale že mytí oken nevadí.

lachtanice86
10. črc 2021

@tynka9 to jsem taky slyšela že je to pověra. I můj doktor to říkal

klea81
10. črc 2021

@ellyem cukrovka a vysoký tlak

mamio
10. črc 2021

@ellyem já si vyrvala doslova vyvolavacku v den termínu...děcko už na ultrazvuku 4 kila,já drobek,do toho pichanej inzulín kvůli těhotenske cukrovce, ikdyž úplný minimum a ještě jsem byla svědkem zjištění úmrtí plodu u jiné těhotné ještě ten týden v porodnici.Nechali by mě klidně ještě další týden...jinak vyvolávaný porody jsem měla všechny.Prvni porod vyvolávali až po deseti dnech po termínu i přes vysoký tlak a otoky.Když si dáš epidural dá se to v pohodě vydržet.ja už těhotná být nechci dvě děti staci a jsem ráda že už to vše mám za sebou,ale poučení mám ,že stát si za svým u těch doktorů.

lachtanice86
10. črc 2021

@mamio ale u tebe ty důvody byly, tady úplně nevím i když tu touhu mit to za sebou chápu

pavca1982
11. črc 2021

Já měla vyvolaný porod. Syn měl přes 4kg. 8 dní po TP pro polohu KP.

zdenda17
12. črc 2021

Pokud uz nechces cekat, Hamiltonuv hmat je ted asi nejlepsi reseni. Ten doktori vetsinou neodmitaji. Neni to pro telo tolik invazivni jako vyvolavany porod. Aktivity, kde se zvedaji ruce nad hlavu, jsou nebezpecne pro miminko.
Vyvolani se na zadost nedela. Pokud je vse v poradku, ceka se, jestli se porod nerozjede sam, vetsinou 10 dni.
Taky jsem prenasela a bylo to velice narocne na psychiku. Hamiltona mi nabizeli nekolikrat. Intuitivne jsem ale citila, ze mam pockat. Samo se to bohuzel nerozjelo, takze desaty den me vyvolani neminulo. Bylo to rychle a lepsi nez prvni spontanni porod. I presto, ze maly mel 4,5 kg! Odhad byl 3,9 kg. Dost se sekli..

oliver11
12. črc 2021

Tak u mě první porodve 25 letech, termín 31.8. a malá se narodila 15.9.Druhý porod ve 28 letech 14 dní před termínem s cukrovkou a odhadovaná váha miminka 4600g (porodní váha 3080g 😁). V osm tableta a malá v 11:05 na světě. A třetí porod ve 40 letech 4 dny po termínu s ohledem na věk vyvolaný balonkem. Zavedený 10.11. v 18 hodin a bolesti začaly v noci ve dvě a malý 6:59 venku.

jednaholkaa
12. črc 2021

Zkus vsechno at se tomu vyvolani vyhnes. Je to fakt nic moc.. Ja teda lezla do schodu atd, ale bricho mi neztvrdlo ani jednou a po skoro dvou tydnech vyvolavacka. Malem jsem skoncila na cisari, vubec jsem se neotvirala, kobtrakce silene celou noc..az po epiduralu jsem se zacala otevirat, do te doby totalni krec. Drzim palce! Jinak teda ja mela taky tuseni ze se to samo nerozjede..tehotenstvi jsem mela klidne.

marti89
12. črc 2021

U ní to souvislost určitě mělo, protože se jí to stalo do hodiny od toho mytí oken, celé těhotenství měla ukázkové a nezjistili žádnou jinou příčinu.

martinajarolimkova
27. črc 2021

@ellyem od kdy pijes malinik ? Jsem 33 tt

ellyem
autor
27. črc 2021

@martinajarolimkova Pila jsem malinik od zhruba 36.tt, dva hrnky caje denne az do porodu. Nevim, jestli to je malinikem, ale behem dvou hodin od zacatku kontrakci jsem mela porozeno 🙂

martinajarolimkova
27. črc 2021

@ellyem super tak začnu taky až 36tt díky

Strana
z2