Holčička mi podle ultrazvuku nepřibírá
Jsem hospitalizovana a tyden zpet jsem mela ultrazvuk a holcicka pribrala 180 gr za jeden tyden, po dalsich 5 dnech dalsi ultrazvuk a ma jen o 37 gr vice. Trosku me vydesilo, ze nepribira, jsem hospitalizovana kvuli umrti jednoho z dvojcat. Jake mate zkusenosti s presnosti ultrazvuku a vahy. Kolik vase deti meli v 32 tydnech?
Me taky nepribirala, spatne prutoky, ale zjistilo se to az docela pozde, do te doby to mudr neresila, ze je "drobny plod"... Po predani do porodky najednou ob den na utz a 37+2 jsem nastupovala na prijem, ze se udela cisar (byla KP). Nakonec vazila 2,4 kg a 47 cm... Drzime palce!
sestra odhad na dvojčata v 31.tt, že jsou malý, kolem kila..porodila předčasně v 32tt a jedna 2250g, druhá 2050g, takže se fakt sekli o celé kilo.
a vysvětlili ti to nějak lékaři?
Jen rekli, ze ultrazvuk neni klasicka vaha a ze to nemusi nic znamenat
@verahronova pokud si hospitalizovana, tak si tě na 100% ohlídají... Od zjištění problému, když jsi v nemocnici, může být za 5-10 minut venku... to bude dobrý :o)
@verahronova hlavně 5 dní je strašně malý časový úsek na to dělat závěry , utz je opravdu strašně orientační, mi kolikrát děti vážily ještě min než na předchozím utz, a jednou dokonce za měsíc stejná váha... Stačí jiný dr, i jiný přístroj a hned je postaráno...
...je mi moc líto co se vám stalo a věřte že dr si to teď pohlidaji, bude dobré uvidíte, druhé miminko bude v pořádku, budou měřit ozvy a průtoky
@verahronova přeju pevné nervy, potkalo nás něco podobného, každopádně malá přestala přibírat, tak šla ven, ale hodnotí se více aspektů - hlavně ty průtoky a monitory. Přesnou váhu ve 32tt si nepamatuju, ale jeden týden nám třeba nepřibrala, pak přibrala hodně, jednou dokonce zhubla... ten utz je orientační a hodně záleží na měření a jestli to neměří pokaždé stejný lékař, tak tam klidně můžou vzniknout rozdíly
@verahronova tak vidíš, neboj, bude to fajn..chápu, že je to pro tebe moc těžké, držím palce!!! 😎

Odchylka ultrazvukového odhadu hmotnosti je až kilo. Pokud má holčička v pořádku ozvy a průtoky placentou, tak vůbec není důvod k panice.