Holky, co na zánět močového měchýře v těhotenství?
☹ Piji už čtvrtý den urologický čaj, ležím doma v teple, ale pořád to není lepší. U Mudr. jsem byla čekáme do zítřka na výsledky moči.
Pokud už máš zánět, tak zaberou jedině antibiotika
Antibiotika tě neminou, ale na močové cesty jsou výborné brusinky.
Jako chronicky mocovkar doporucuji pocukrovana rajčata - nakrojit, jak ti chutnaji a posypat praskovym cukrem. Zabralo lepe, nez atb...
já trpím na záněty močáku už 10 let. Antibiotika to nevyřeší, jen možná dočasně. Co můžu za těch 10 let poradit, prolívat se čistou neperlivou vodou, urologický čaj pouze Nephrosal (musí ho většinou v lékárně objednat) - ničí v močovém měchýři přímo bakterie, které ten zánět způsobují, pak bez předpisu v lékárně UROVAL biotic, nebo podobné přípravky na bázi brusinek, pak také brusinky v jakékoli formě - sušené, brusinkový džus, apod., taky zabírají kapky lichořeřišnice rozpuštěné ve vodě. Při zánětu se nesmí žádný alkohol, kafe, nic kyselého kromě brusinek - to vše zánět podporuje. A nejlepší je vše uvedené zkombinovat adodržovat tak 5 - 7 dní, při kratší době se má zánět tendenci vracet. A hlavně neprochladnout, nohy pořád v teple (v ponožkách i spím, dokonce i celé léto 😀 ), nesedat na cokoli studeného, nenechávat na sobě mokré plavky když člověk vyleze z bazénu, a o krátkých tričkách a holých zádech si člověk může nechat jen zdát 😀 . Mývala jsem takové záněty, že jsem nemohla vydržet ani sedět, ani ležet, ani stát. Ty bolesti byly mnohem horší než porod, a to jsem neměla porody nijak lehké.....
souhlasím s elen222, a pokud jsi těhotná, nevím, jestli je dobré pít urologický čaj.....
já trpěla na záněty močového měchýře deset let skoro v kuse...chronicky...atb mnohokrát do roka...nic jiného nepomáhalo...brusinky, pitný režim a podobné věci jsou sice fajn, ale to mě nikdy nepomohlo...jediné, co mi pomůže občas teď když je ještě čas před antibiotiky je UROVAL MANOSA AKUT....jinak na urologické čaje pozor...pij jen doporučené množství, jinak je to moc velká zátěž na ledviny...
Můžeš zkusit homeopatika Cantharis, mně zabrala okamžitě a to už jsem úpěla, neměla jsem ale teploty. Taky jsem to jednou v těhotenství řešila a doktorka mi říkala, že je sice na všech antibiotikách napsáno, že nejsou pro těhotné, ale že se firma spíše chrání, že žádná těhotná nebude brát dobrovolně antibiotika, proto na to nejsou studie, ale že nikdy neslyšela, že by způsobily nějaké problémy.
teď jsem ho doléčila, dostala jsem na něj ATB. Ale chci se zeptat dál v lékárně na něco aby se mi to časem nevrátilo. Jinak kromě ATB skoro nic nepomůže.
Pila jsem čaje z čerstvě natrhaného kontryhelu a postupně se to zlepšovalo, ale nezbavila jsem se toho úplně. ATB jsem se stejně nevyhnula, musela jsem to jimi doléčit. 😒
Jako já sem nepoznala kdy přesně sem otěhotněla proto se pořád snažím přijít na den či týden abych se nějak byla v obraze ale myslím že tenkrát když sem otěhotněla dostala sem zánět mocaku a po letech to bylo lepší jenže pak časté chození na WC jsem stále nechápala jak je možné že musím na WC během hodiny 10krát. Loool pak už jsem věděla že mocak bude na dalších devět měsíců
Taky mívám zánět močáku jednou až dvakrát ročně. Čtyři hodiny po prvním zařezání při čůrání mám moč červenou, jako by ta krev ani nebyla ničím ředěná. Vždycky jsem zobala antibiotika hlavně abych mohla rychle zpátky do práce, protože i jeden den chybět mi připadalo strašné. Ale když jsme se snažili a nevěděla jsem, jestli se zadařilo nebo ne, zjistila jsem, že stačí horká voda, nahřátý polštářek, teplá postel, hodně vody, hodně brusinek a pár dnů skousnout bolesti... do antibiotik bych v těhotenství nešla, pokud by nemoc sama nebyla pro mrňouse nebezpečnější než ty léky...
já beru swiss brusinky 500 mg a to 2* denně. Můžou se i v těhotenství, to mi vždy zabere 😉
Maxi brusinky od Swissu beru jako prevenci už několik let, jednu denně, pokud někdy týden nebo dva vynechám, nevadí to, ale když jsem přestala brát víc jak měsíc, šup, a zánět byl zpět. Jinak jsem na něj trpěla bez jakýkoliv zjevný příčiny několikrát do roka (všechna vyšetření včetně UTZ močových cest v pořádku), takže za sebe potvrzuji, tyhle brusinky jako prevence fakt FUNGUJÍ.
Jen bych chtěla reagovat na meganunu a vlastně i lukjak, zbytek jsem nepročítala; mně tedy NIKDY na už získanej zánět nepomohlo nic jinýho, než antibiotika. Taky jsem zkoušela vydržet, teplo, obklady, urologický čaje, hodně pít, brusinky, bla bla... Do pár hodin jsem měla koliku, že jsem lezla po zdi, vycházely ze mě krvavý cucky, vyletěla horečka a fakt jsem brečela bolestí. To si zase myslím, že je tedy lepší nasadit šetrný antibiotika, než aby tělo procházelo tímhle... Samozřejmě je to individuální, kamarádka taky nasadí čaj a do druhýho dne - dvou se jí uleví, a stav se nijak dramaticky nezhoršuje. Já si to zkusila jednou a už nikdy víc, od tý doby jsem při prvním rozeznaným příznaku letěla k doktorovi a letěla bych i teď, jako těhotná... 😒
Jelikož si těhotná, tak antibiotika, podle toho, co tam máš za bakterie. Neléčené to může způsobit i předčasný porod. Podpořit to můžeš swiss brusinkama a dobrá je blokurima. Pokud už to nejde vydržet, koupel s hypermanganem, stačí pár zrníček, obarví vodu do růžova. Samozřejmě ne horkou vodu.
Brala jsem blokurimu. Trpěla jsem na záněty močových cest, třeba i 6x do roka a problém mám vyřešený. Stačí rozpouštět jeden sáček denne večer.

Mně dali léky i bez moči, jinak by mě trefil šlak. Brala jsem Nitrofurantoin ratiofarm. Do dvou dnů se ulevilo a od třetího dne pohoda.