icon

Hospitalizace kvůli vyloučení preeklampsie

saries
28. čer 2016

Ahoj holky byli jste taky některá v nemocnici kvuli vyloučení preeklampsie?.... Jám tam musím jít ☹ .. Jak dlouho si tam polezim pokud ji neprokáží? Mate někdo zkušenost?.... Mám otoky nohou přibrala jsme za 2 tydny 3kg, dnes bílkovina v moči + + , alw vysoký tlak nemám tak nepředpokládám že bych jí měla snad mít... 😖

Strana
z2
vanule
10. srp 2016

mám za sebou dvě těhotenství a obě skončily preeklampsií... první byl akutní císař (tlak jsem měla 230/120 ,oteklá jsem byla všude nohy-ruce-obličej, vysoká bílkovina) u druhého mě víc hlídali a když se zvýšil tlak musela jsem 5x denně měřit a zapisovat tlak a vždy mi kladli na srdce, že pokud bude vyšší než 140/90, bolest v pravém podžebří, bolest hlavy, dvojté vidění, ihned přijet do nemocnice (pokaždé dělali utz i průtoky) sbírala jsem 24h moč

marcelva
10. srp 2016

Tak já si teď naměřila tlak 184/98 a to beru prášky na tlak, nohy oteklé, testla jsem moč a bílkovinu v ní nemám. Tak že by to preeklapsie nebyla ?

andy80
10. srp 2016

@marcelva jenže na preeklampsii je sbírá moč 24 hodin, nemusí se projevit v jednom vyčůrání. Asi bych zašla k dr. a řešila, hospitalizace není nutná, někde ten test udělají, že moč sbíráš doma a pak to pošlou do laborky.

vanule
11. srp 2016

@marcelva já od prvního porodu taky beru léky na tlak a přesto jsem kolikrát v poradně (u druhého) měla tlak vysoký 3x jsem s tím ležela v nemocnici a už jsem byla alergická když řekli - jdeme měřit tlak!!!! moč jsem sbírala doma a vždy sebou vzala zkumavku do nemocnice, tu poslali do laboratoře a dle výsledku si mě tam nechali nebo pustili domů...

zrofka
11. srp 2016

@vanule taky jsem na to uplně alergická.. uplně se na každé kontrole třesu měření tlaku ☹

Strana
z2