icon

Interrupce v Brně

sabinkamichalek
17. únor 2018

Dobrý den Holky čeká mě potrat máme 2 děti a 3 už by bylo moc jsem v 9tt dr řekla že žádná injekce ani pilulka neexistuje už. Teď otázka je lepší potratim sama nebo opravdu jít? Popřípadě obilny trh nebo u sv. Anny? Další věc Sv. Anny pouští ještě ten den jak je to na obilnaku? Nikdy sem nešla na potrat v pondělí se budu objednávat :/

Strana
z4
1lenuska1
17. únor 2018

@sabinkamichalek A co donosit detatko a dat ho k adopci? Pokud si to ani pak nerozmyslite... ? Je tolik lidi, co by ho milovali... A spolu s tim (at uz se rozhodnete jakkoli) si promluvte s partnerem. Takhle by to prece nemelo fungovat. Drzim pesti!

belleelle
17. únor 2018

@sabinkamichalek ano, 9tt je pocatek 3. mesice. Resis pozde.

belleelle
17. únor 2018

@sabinkamichalek a pritel neni tatinek ani jednoho z tvych synu?
Potom bych v tom.hledala to, PROC dite nechce.

maggi
17. únor 2018

Taky nechápu, takže přítel nechce a já asi taky ne, tak co třeba nějaká antikoncepce?? Jako nefungovala, nebo jak? Tomuhle prostě nikdy nerozumím v těch diskuzích a že to tady už bylo několikrát - čekám dítě, ale vlastně je ani nechceme. Přece když nechci další dítě, tak se podle toho zařídím, vždyť už je tolik možností jak se chránit. Fakt tomu nerozumím.

mariti
17. únor 2018

@maggi Jsme už dost mimo téma, ale nedá mi to - když pominu HA a tělísko, ke kterým má mnoho žen včetně mě vážné výhrady, tak Ti už zase tolik spolehlivých možností nezbývá. Vlastní zkušenost. A jen abych nebyla špatně pochopena, nehájím interrupce. Jsem rozhodně pro prevenci, ale život opravdu není černobílý a když žena nemá podporu, tak je to těžké rozhodování.

brendamonique
17. únor 2018

Já tě neodsuzuji. Každá máme na věc jiný názor a já se snažím být tolerantní ke každé živé bytosti. Jistě bych zvážila vše pro a proti, je to velké rozhodnutí, které již nebudeš moci vzít zpět a krom bolavého břicha si odtud odneseš i bolest v duši. Děti jsou starost, ale je to přeci jen ženský úděl a důvod, proč jsme my ženy tady na této planetě a můžeme plodit a rodit. Odchovat drobečka není žádná sranda, to víme všechny. Ale věř mi, že min. polovina z nás tady je na děti sama, ať už z důvodu, že je svobodná matka, či že je manžel v zájmu rodiny, celé dny v práci, aby vydělal na vše potřebné i nepotřebné (třeba jako i já) a babičky v hodně případech na hlídání také nejsou, buďto nemohoucí, nehlídací a nebo jsou stále aktivně pracující. Když jsem nemocná lezu doma a dopuji se prášky také při dětech, stejně jako každá druhá tady, protože být maminkou není přeci jen o těch šťastných chvílích, kdy si člověk užívá na dovolené s dětmi hrajícími si někde v písku, ale právě o tom, co jako ženy zvládneme. Ty děti nám za to přece stojí. Také jsem kolikrát doma s malým nespavým miminkem a nemocným školákem doma propadala zoufalství, ale děti odrostou a vše se lepší. Dnes po 2-3 letech se tomu všemu už jen směji a říkám si, jelikož my bychom třetí rádi, že si to prožiji znovu. Pár nevyspalých nocí, nemocných dní, ale roky radosti. Takže věř, že v tom nejsi sama, že to co prožíváš ty, prožívají sta tisíce jiných. mateřství holt není zadarmo. Zkuste to doma ještě probrat. Držím pěsti, ať už se vydáš jakoukoliv cestou, ať jsi zdravá a šťastná.

drlik
17. únor 2018

Ahoj, prosim, jeste jednou rozhodnuti zvaz, bude to hodně těžké, budeš padat na pusu, budou chvíle, kdy uz nemuze byt hur. Ale budeš žít s pocitem, že jsi nikoho nezabila. Sama mam 5let, 2, 7let a 1,4 tak vim, o cem pisu, ale porad to stoji za to, zivot bych za ne dala. To dite za a

drlik
17. únor 2018

To dite za spatne rozhodnuti nemuze. Na druhou stranu, nechtela bych se mu podivat do oci, az ho snad jednou na vecnosti potkam. Verim, ze vse zvladnes a budes za nej stastna.

drlik
17. únor 2018

A pokud to opravdu nezvladnes, je mnoho rodicu, co cekaji v adopci na vytouzene dite a budou ho povazovat za prevzacny dar, ne nepotrebnou a prebytecnou vec, taky vim, o cem mluvim. Myslim na tebe.

pampeliska1
17. únor 2018

@sabinkamichalek "není mi to příjemné" - myslíš, že někomu je příjemné být sám nemocný a starat se přitom o děti? Pokud jednou jsi matka, tak ti bohužel nic jiného nezbývá.
Promiň, nedokážu v této situaci nesoudit, protože jak si přečtu, že "přítel nechce", tak se mi otvírá kudla v kapse..A souložit jistě taky nechtěl, že ano..........
Pro mě je chtěný potrat něco nepochopitelného (ano, každý má právo na svůj názor, tak píšu svůj) a ještě o něco víc to nechápu u žen, které již děti mají..Nějak "chápu" (veeelké uvozovky), když jde na potrat 15letá holka, která ještě neví a nemůže vědět, o čem mateřství je..Ale mít doma 2 děti, vidět, jaké jsou, jak vypadají, jak se chovají a vědět, že v břichu mají dalšího sourozence, tak mi přijde potrat jako něco totálně nepředstavitelného..Ale tak každý jsme holt jiný no...

sarriku
17. únor 2018

Byla jsem na utz v 10.tydnu. presne ten tyden co ty mozna pujdes na vyskrab. Miminko hybalo rucickama i nozickama a vypadalo jako malinky snehulacek...mozna bys ve sve situaci ocenila kdyby ti nekdo ukazal stranku popotratu.cz vzdy to lze nejak resit. A existuje i bezplatna linka aqua vitae pro maminky v krizove situaci cekajici mimco. Premyslej o tom. Tehotna budes devet mesicu do te doby se toho muze hodne zmenit.

lucifervlkova
18. únor 2018

@sabinkamichalek Nedělej to.Je to sice tvoje rozhodnutí,ale zvaž pořádně,aby si jednoho dne nelitovala.Ty jo co já by sem za to dala.Šest let se snažíme marně 😢

codal
18. únor 2018

@sabinkamichalek to odsuzování není na místě,nikdo nejsme v tvé kuzi...přijde mi,že o tom nejsi úplně přesvědčena... Pokud to děláš jen kvůli partnerovi,tak věř,že ten vztah tím neskutečně utrpí a ty to budeš vyčítat nejen sobe,ale i jemu... Myslím,že takovouhle ránu ten vztah nemůže jen tak přežít,ale samozřejmě záleží,jak moc jsi zhodnutá sama.. jestli je to jen strach z toho,že to nezvládnes, a nebo jestli to dítě vážně nechces...strach je pochopitelný, já čekám druhé a taky si furt říkám,jak to všechno dám,je to přirozený,,ale věřím,že bys to zvládla! ...pokud ses už rozhodla,určitě bych nepostupovala potrat pilulkou, myslím,že by ti to psychicky ublížilo mnohem víc než když se necháš uspat... Ať se rozhodneš jakkoliv,přeju ti, ať to zvládneš,co nejlíp!

maagda
18. únor 2018

@sabinkamichalek to je jen vymluva. 6 let uz je dost velke dite, na to aby jste klidne si 3 nechali. Mamka mela 4 detiti. Kdyz bylo segre 14 mesicu narodil se bracha za 6 let se narodila segra za dalsi 4 roky ja. Mamka chodila do prace, byla na vse sama. Tatka ve svete jezdil 1x za tyden 1x za 14 dnu. Hlidal jen v nedeli. Mamce nikdo nepomahal. V te dobe to nebylo ze by pomahali babicky nebo byly chuvy. Proste na vse sama a jeste chodila do pole a vsechno zvladla. Clovek jen hleda vymluvu aby si nejak omluvil potrat. Pokud dalsi nechcete tak se chrante nebo nemejte sex. Toto ale nezabijej a dej ho radeji k te adobci.

bera28
18. únor 2018

Je to pouze tvé a partnerovo rozhodnutí, takže pokud jste zvolili interrupci, věřím, že po důkladném zvážení. Škoda, že nejsi do 8tt, to jde přerušení pomocí potratové pilulky. Byla jsem v podobné situaci jako ty. Má dvojčata, tehdy 9letá, uvolnilo se mi tělísko a já otěhotněla. Opět to byla dvojčata, takže i ze zdrav. důvodu hned přerušení. Navíc už tehdy mi bylo přes 40 a další děti fakt ne. Byla jsem v 7tt, v nemocnici mi nabídli pilulku, což jsem velmi uvítala. Každopádně na UPT ti žádanku vypíše tvůj gynekolog, s ní zajdeš do nemocnice, domluví s tebou termín, ale ještě předtím je třeba udělat předoperační vyšetření-EKG a odběr krve. Zákrok jako takový je otázka 15 minut a ještě ten den většinou pouští domů. Já revizi absolvovala v souvislosti s jiným gyn problémem, takže teď mám srovnání jak s farmakologickým přerušením, tak i s revizí. Ani u jednoho nebyly žádné komplikace.

hribek
18. únor 2018

Na obilnaku interupci delaji. Ja sla bohuzel na revizi ale byla tam semnou i pani co sla na interupci. Plati se myslim kolem 5tis. pripadne pokud nechces lzet den v nemocnici tak na orli maji ambulantni gynekologicky zakroky. byla jsem tam na hysteroskopii, udelaji zakrok 2 hod polezis a jdes kolem poledne domu.

hribek
18. únor 2018

A ostatnim co tady vykladaji jak to vsechno zvladnes..... Starejte se o sebe, nikdo nevite v jake je situaci, atd. nez aby se narodilo dite ktery je "nechteny" je lepsi to ukoncit hned ze zacatku. A to nejsem obhajkyne potratu, mam jednu dceru a nez se mi znovu podarilo otehotnet, mela jsem 5 zamlklych tehotenstvi. Ale tohle je kazdyho vec a nemame pravo nekoho soudit nebo mu vykladat jak to zvladne.

viki999
18. únor 2018

Souhlasím s @hribek a nemůžu nepridat svůj názor tak jak jste to tu udělali Vy. Kdo Vám dává právo soudit a napominat ji ať to dítě "nezabiji"? Fakt Vám zo není blbe? Ano, otázka byla položena zvláštně, ale má nárok na své rozhodnutí.
Naprosto nesouhlasím s prohlášením "kde se uživí 2 děti uživí se i 3"... vážně? Dobře, dejme tomu že to jídlo se ještě nějak vyřeší, ale taky to není o tom zivorit, dopřát ten dětem něco vic.. jak materiálně, tak zážitky.. A to nemluvím jen o penězích, k čemu tem dětem bude máma, která bude padat na hubu a bude vynervena 24/7?? Jo, to bude super život... Zamyslete se trochu, někdy to svůj důvod prostě ma, třeba já vím, že 3 děti nikdy.. že někdo jiný ma děti 5, bylo to jeho rozhodnutí.. Tak laskavě nechte zakladatelce právo na její.. ona se neptala zda si dite ma nechat.. přesto na tohle tu většina z vás reaguje.

bruckner
18. únor 2018

@sabinkamichalek ahoj, nikdo te nemuze soudit, nikdo nevi v jake jsi presne situaci.....ja byla na interrupci pred pul rokem....v 10tt. Je to ambulantni zakrok, v 9:00 jsem sla, ve 13:00 jsem byla doma. Cena 5700,- Pokud bys chtela kontakt, napisu do soukrome posty. Ale urcite te i tvuj gynekolog "nasmeruje".
Nekdy neni proste jine reseni, ikdyz je to tezke a boli to. Drz se...

bruckner
18. únor 2018

A pro upřesnění, interrupce se dělají do 12tt

tulikiss
18. únor 2018

Nektere tady by si asi mely uvedomit, ze pani nemuze za vasi neplodnost a za to, ze vy nemate to vytouzene dite, ktere chcete. Nevim proc ma nekdo potrebu si jit vylit zlost na nekohom jinem, kdo za jejich trapeni nemuze. Kecy jak se to vzdy zvladne jsou k smichu, protoze v dnesni dobe zustat se 3 detmi je prece brnkacka. Ja sama jsem po IVF a vim co je to touha po diteti, ale nikdy bych nikoho neodsuzovala ze se rozhodne jit na potrat. Kazdy zijeme svuj zivot a kazdy zvladne jine veci.

@sabinkamichalek z toho klovani tady si nic nedelej, je to jen vas zivot a pokud se nekomu vas zivot jak ho zijete nelibi tak at si prd.l polibi.

blahova_andrea
18. únor 2018

já tedy dokáži pochopit, že se dítě stane i přes moderní antikoncepci. ne každá žena se s nějakou z možností srovná a vše jí vyhovuje a muži jsou bohužel sobci a u sebe to řešit nechtějí. pak je otázkou času a "štěstí" zda další prcek bude nebo ne a jeho osud je nejistý. stejně tak dokážu pochopit, že ne každá se dokáže smířit s tím, že to dítě bude 9m nosit, prožívat všechny nevolnosti, bolesti, omezení, rizika...a pak ho prostě dá někomu jinému. takové ženy velmi obdivuji, ale já sama bych na to koule neměla. chápu, že pro většinu žen toto není první řešení, které je napadne

sabinkamichalek
autor
18. únor 2018

Vy si snad některé myslíte že je to pro mě brnkacka není. Není mi to příjemné a strašně se toho bojím. Máme 2 kluky krásně a já je miluji ale s tím nejmenším padám na hubu má 6mesicu zoubky do toho je nemocný plus teď mám nevolnosti a to od rána do vecera i starší syn marodi vše dělám sama ikdyz mám přítele. Nechci aby 3 detatko stradalo.

sabinkamichalek
autor
18. únor 2018

@tulikiss dekuji

sabinkamichalek
autor
18. únor 2018

@bruckner děkuji zítra volám na obilnak nachystané mám 5tis vím že to stojí tolik :/

maminkafe
18. únor 2018

Rozhodne neodsuzuji.Meli jsme 2kluky 10 a 5 po tretim jsem vzdy touzila ,chtela a rekli jsme si ,bud a nebo. Ale neprichazelo.Chtela.jsem.3max do 30,prvni byl v necelych 20,druhy 25...dlouhou nic nic...Ja znova uz prace se smlouvu,postupem dal,zadne omezeni,spousta akci proste pohoda....pak najednou oslava 30/ms 2mes normalne-pouzivame kondom...i pres MS mi bylo divne ,test a dr.sup 10tyden tam na me krasne mavalo....mamka v te dobe 50tka,dostala fotku a bylo jasno.nebudunrikat,ze je to pohoda,chlap od ran do vecera v praci ja sama,skola,skolka krouzky,zpasy ale nechali jsme si clovicka a dnes je to krasna uz rocni holcicka ktera nam dala.zase jiny pohled na tento svet.nebyla.uplne nechtena,ani neplanovana...proste prisla k nam a uz zustala.a ikdyz je to.sakra narocnee a priznavam,ze.mi trvalo a.mozna stale trva se smirit s tim,ze odpadl ten klid apohoda svetsimi detmi tak jsem.neskonale vdecna ze ji mame.hodne nam.to vzalo,ale o to vic dalo.kluci,chlap ji miluji a ja ja si to uzivam o to vic protoze je to nejspis naposled ikdyz od te doby.co malou mame touzim jeste po jednom.drobkovi.takze nikdy nerikej nikdy ahlavne nesud druhe....

vendelinka08
18. únor 2018

Nechápu, proč autorku napadáte, když jasný dotaz byl úplně jiný, nemáte přece právo ji soudit ani ji radit, ať si dítě nechá, když na to se tady nikoho neptala. Myslím, že některé maminky odpověděly a autorka by měla téma raději smazat, jelikož tady to napadání atd.... to je mazec. Každý snad rozhoduje o svém životě sám. Jak můžete některé vědět, jestli vaše maminky na potratu nikdy nebyly? nebo někdo v okolí? o tom nikdo nemluví, myslím, že se s tím žena pak srovnává sama. A pokud se vám to nelíbí, tak raději nereagujte....

vendelinka08
18. únor 2018

A co se týče adopce.... vždy to tak nemusí být, že dítě bude v dobrých rukou.... přece ti, co nemohou mít děti, nejsou jen a jen skvělí lidé.... to mi nikdo nenakuká....

1lenuska1
18. únor 2018

@vendelinka08 To ti nemusi nikdo kukat. Lide, co se odhodlaji projit celym martyriem predadopcni pripravy a jsou pripraveni na prijeti "ciziho" ditete jako sveho vlastniho, to proste nejsou, nemuzou byt zli a spatni lide.

priefi
18. únor 2018

Chapu, ze nektere z Vas zakladatelku presvedcuji, ze si mimi ma nechat, ale ani jedna z Vas neni v jeji kuzi. Myslim, ze ona mela tezke rozhodovani. Nechapu ty, co soudi a kdyz prirovnavaji dobre...ale kdyz prirovnavaji ke svym matkam, tak to uz je moc. Ano, kdysi mely maminy i 9 deti, ale v dnesni uspechane dobe je to proste jine, z jedne strany mame to mnohel lehci, ale z druhe strany zivot tehdy byl taky trosku jiny. Je na kazdem, jak se rozhodne. Ja osobne nejsem zastance potratu. Ale zastavam nazor, ze kazdy ma moznost se rozhodnout a nikdy, nikdy nemuzeme soudit druhe, dokud nejsme v jejich kuzi. Chapu maminky, ktere doporucuji, aby misto potratu si dite nechala a dala k adopci, ale rekneme si na rovinu, neni to pak jeste tezsi nosit pod srdcem 9 m miminko, citit kazdy jeho pohyb, porodit ho a pak se ho vzdat? Dokazete si to treba predstavit, co to je pro matku, ktera na zacatku dite nechtela? Nektere zeny nemaji vychodisko, dite nechteji, nemohou ho mit, ale zjisti to prilis pozde, tyto zeny (nejcasteji mlade holky) pak dite k adopci daji. Chapu, kdyz nekdo napise tuto moznost, ale nechapu, kdyz tuto moznost nekdo nuti. V mem okoli mam plno pribehu, od vseho neco, ale nikdy by me nenapadlo nekoho soudit jen proto, ze se nejak rozhodl. Budme radi, ze se rozhodnout muzeme. Kazdy zivot je dar, kazdy mrnous si probojuje svoji cestu. Pokud zakladatelka ma mit miminko, muze si to vzdy rozmyslet i na posledni chvili na sale, nez ji uspi...
@sabinkamichalek Preji hodne stesti a at se rozhodnes spravne, volba je na Tobe

Strana
z4