Interrupce v Brně

sabinkamichalek
17. únor 2018

Dobrý den Holky čeká mě potrat máme 2 děti a 3 už by bylo moc jsem v 9tt dr řekla že žádná injekce ani pilulka neexistuje už. Teď otázka je lepší potratim sama nebo opravdu jít? Popřípadě obilny trh nebo u sv. Anny? Další věc Sv. Anny pouští ještě ten den jak je to na obilnaku? Nikdy sem nešla na potrat v pondělí se budu objednávat :/

blahova_andrea
17. únor 2018

co jej to za otázku? potratím nebo mám jít na potrat? jako, co bys chtěla doma provádět, aby jsi potratila schválně? tam ti výsledek nikdo nezajistí. mého otce matka čekala ve 40 jako 4. dítě, tak ho nechtěla, dělala psí kusy a stejně se narodil. pokud jsi fakt rozhodnutá to malé dát pryč, tak určitě odborně lékařsky. kam jít bohužel neporadím. nemám zkušenost.

belleelle
17. únor 2018

@sabinkamichalek u svate anny ani maji gyn, ale ne gyn oddeleni. To je obilnak nebo bohunice. U milousu ti.ho neprovedou. Jsou i soukroma centra.
Nevim, jak zaridis, abys potratila. Ale kdyz ses nechala zbouchnout, tak si to res. Ok, interrupce. Ale proc to resis ve 3.m, nechapu.

luciebx
17. únor 2018

kamaradka sla soukrome na kliniku reprofit

calvac
17. únor 2018

Myslela jsem si,ze nektere mamci bohuzel odsoudi. Ja to chapu,i kdyz pro me by to bylo strasne tezke rozhodnuti. Doba je slozita,neni to jen tak mit dalsi a dalsi deti. Bohuzel jsem odjinud,neporadim,jen jsem chtela napsat,ze chapu. Jak bys prosim chtela potratit sama?? Tomu take nerozumim. Tipuji,ze ted odsoudi nektera me. Tak do toho.

zutinka
17. únor 2018

Já si myslím,že kdyz uzivis 2 tak uzivis i 3.To je můj názor. Ale samozřejmě ty musíš sama vědět. Ale také nechápu jak chceš sama potratit!?

wimbledon78
17. únor 2018

Z Brna nejsem. Ale jdi ke svemu gynekologovi a ten te posle na spec.pracoviste, kde ti ho udelaji. Myslim, ze je jedno kam. Dela se to v narkoze, pustit by te meli par hodin po kyretazi. Takze rano tam, odpo zpatky. Taky nerozumim, jak chces potratit sama.. ale kyretaz mam za sebou a nic hrozneho to neni. Jen se pak musi dodrzovat sestinedeli. Duvody jsou tvoje vec a nechapu ostatni proc te soudi. Hodne sil.

jitulka87
17. únor 2018

Ja o miminko prisla. Zilo jen nekolik tydnu. Je to cerstva zalezitost, nic bolestnejsiho neni....
nesoudim, jen mi puka srdce, kdyz tohle ctu ☹

lucka00024
17. únor 2018
sabinkamichalek
autor
17. únor 2018

Neřeším to ve 3mesici to už by ani nešlo psala jsem že jsem 9tt

sabinkamichalek
autor
17. únor 2018

Nemohu si to nechat ikdyz bych chtěla ale vidím to na tom druhém 6ti měsíčním bylo by to moc máme i 6ti letech

sabinkamichalek
autor
17. únor 2018

Myslela jsem zda je lepší když potratim sama nebo mi to oni udělají v nemocnici

jitulka87
17. únor 2018

Ja vas vazne nesoudim.. jen ten zivot je proste kruty..

brendamonique
17. únor 2018

9tt chápu jako 9 týden těhotenství, takže to jsi čerstvě ve 3. měsíci. Jinak nevím jak to chodí na jihu Moravy, ale zákrok by měl být na jeden den s tím, že po operaci/zákroku si tě nechají pár hodin na pokoji a odpoledne by tě měli všude propustit, tuším, že zákrok je klasicky jednodenní (když nenastanou komplikace) které můžeš mít při všem, že. Potom musíš dodržovat šestinedělí jako po porodu.

sabinkamichalek
autor
17. únor 2018

Mám 2 kluky 6let a 6mesicni a nebýt přítele tak si nechám i to třetí.

sabinkamichalek
autor
17. únor 2018

Ano interupce lze do 12tt

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
jitulka87
17. únor 2018

@sabinkamichalek pritel ho nechce? Je mi to proste hrozne lito 😩

brendamonique
17. únor 2018

Jen teoreticky by mě zajímalo, jak to chceš zařídit sama ? To snad ani nelze a když by se ti to povedlo, tak by to byl spíš boj o tvůj holý život. Sama prosím tě nic nezkoušej a dojdi si k odborníkům ! Jen si připrav ještě nějaký ten peníz.

blahova_andrea
17. únor 2018

@sabinkamichalek no tak lepší asi není ani jedno. pokud žena potratí sama, tak ji stejně lékaři minimálně hlídají a většina jde stejně na kyretáž. spíš tady nikomu není jasné, jak bys jako chtěla zařídit, aby jsi potratila sama. prostě podivně položená otázka. ono se miminku možná u tebe líbí, tak proč by odcházelo. pokud ho nechceš, tak prostě ať ti to udělá nějaký lékař a pohlídá si tě, že je to pořádně.

ariadna12
17. únor 2018

Ja navrhuji treti moznost. Dat ho k adopci, prime nebo neprime. Je tolik zen, ktere by daly cokoli za to, mit dite. "Potratim sama" radeji nekomentuji, jinak bych se hrozne rozcilila a to mi za to nestoji. Tot muj nazor.

klaraslavickova
17. únor 2018

@sabinkamichalek vrchol nezodpovednosti je teda nechat si udělat dítě které nechci a nechat to těhotenství dojít až 9tt a teprve to řešit..

klaraslavickova
17. únor 2018

@sabinkamichalek a za větu nebýt přítele nechám si i to třetí si teda ale nafackuj zadnej chlap na světě nestojí za to obětovat dítě..

luckamarcu
17. únor 2018

@sabinkamichalek tvoje gyndarka tě někam pošle.. Jinak to dělají v Gyncentru na Orli ve městě

maagda
17. únor 2018

Radeji miminko donoste a dejte k adobci 😭 je tolik lidi kteri by mininko chteli. Je duvod proc vam bylo nadelene. V 9tt uz ma vsechno, uz i citi kdxz se chytnete briska. Co ja a dalsich tisice zen by jsme dali za to abx jsme mohli mit deti. Kdyz pujdete na ukonceni, budete si to vycitat do konce zivota i kdyz si rikate ted ze ne. Nezabijejte ten maly zazrak. Nam nase vytouzene miminko zemrelo a to jsme za nej tak moc bojovali. Meli jsme ho pres IVF. Co bych dala za to aby jsme klidne meli i 3 neplanovane deti nez jen bolest ze vam miminko umira 😭. Nasi treba planovali jen 2 deti mamka si pak dala telisko a nakonec po 5 letech neplanovane otehotnela, k tomu jim doktori rekli ze muze byt postizene ale rozhodli se ze si ho nechaji, ze je nejaky duvod proc jim bylo nadeleno. A z toho nechteneho je zdrava krasna holka no a pak neplanovane bylo i 4 coz jsem byla ja. Mamka to obecala ale nechala si me. Rekli ze zvadli 3 zvladnou 4. Ted porad dokola 4ika, jak je vdecna a hrozne rada ze jsem. Chlap nestoji za to aby dala zena svoje dite pryc. Ono je to pak vazne tezke na psychiku i pro zeny, ktere ty deti nechteli. Ja vas neodsuzuji, vim ze to je pro vas tezka situace ale radeji detatko donoste a vyberte si dobrou rodinu ktera se s laskou postara nez hyrit zivotem.

sangina
17. únor 2018

je mi velmi líto nad tím,že zamýšlíte se miminka zbavit..dost dobře nechápu,co má značit ta věta..přítel nechce..je to Vaše tělo a miminko to tvrdí také...asi tak..pokud mám udělat z mého miminka guláš tak také udělat z chlapa kastráta..pěkně kulky pryč ..abychom se do budoucna vyvarovali té samé situace..já to tak měla nachystané,když jsem neplánovaně otěhotněla...a miminko jsem si nechala...

elinkal
17. únor 2018

@sabinkamichalek
Jak jako potratim sama?
Nejsem zvykla lidi soudit a urazet, zvlast v anonymnich diskuzich, ale napadaji me ted jen sama sprosta slova.

ariadna12
17. únor 2018

Jeste mne napadlo, dej pozor, abys nakonec nezustala sama s detmi. Chces kvuli priteli na potrat, udelal by ale neco podobneho on pro tebe? Aby to nedopadlo nakonec tak, ze se na tebe treba i po potratu vyprdne...mne osobne nikdo nestoji za to, abych kvuli nemu sla na potrat. Ani potrat ti nezaruci, ze s tebou nekdo zustane.

sweet81
17. únor 2018

Dokážu pochopit, že někdo jde na interrupci, nikdo neví v jaké životní situaci ten druhý je. Je to každého věc a ostatní by neměli soudit. Jen mi to příjde tak strašně nefér. My si druhé dítě přejeme, ale bohužel děti mít už nemůžu, kdybych po léčbě náhodou otěhotněla, tak to bude hodně rizikové těhotenství. A někomu stačí jeden vrz, otěhotní a ještě dítě nechce. Proč si to neřešila už dřív? V 9tt bych to už nedala. Nemluvě o tom, že ještě nejseš nikde objednaná, tak na zákrok půjdeš tak v 10tt.

vendelinka08
17. únor 2018

Myslim ze autorka myslela to...ze se podavaji potratove piluky...i tem ktere treba musi na revizi..pokud se plod nevyviji. Jsou zeny ktere chteji aby to odeslo samo. Nemyslim ze by chtela delat nejake psi kusy a ohrozit svuj zivot. Urcite se domluv se svoji gyndarkou. Byla jsem na revizi rano a pousteli me druhy den..ale nekde pousti i ten den odpoledne. Co se tyce rozhodnuti...nekomentuji..neodsuzuji. Kazdy se rozhoduje sam.

sabinkamichalek
autor
17. únor 2018

Děvčata já to nemyslela tak že bych chtěla zkoušet bůhví co. Chápu že mě spousta odsuzujete ještě minulý rok jsem si říkala že bych v životě tohle neudělala. Přítel to nechce já si jistá nejsem... Máme 2 kluky 6let a 6mesicni a nedokážu si představit že bychom měli ještě třetí. Naše situace není taky dobrá myslím po stránce kdy se o děti starám sama vše dělám doma a já jak v období nemocné nebo když je potřeba cokoliv zařídit. Ikdyz jsem nemocná já nelezim ale starám se. A nedokážu si představit že bych vše dělala i se 3mi dětmi. Není mi to příjemné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru