Jak bolí mimoděložní těhotenství?

luciebx
29. dub 2015

Holky prosim popiste mi jak vas bolelo mimodelozni. Dekuji

martinakl
29. dub 2015

Na to neni jednoznacna odpoved.. jednou me nebolelo vubec, podruhe obcas poboival podbrisek. Velka bolest prisla az par hodin pred prasknutim.

martinahost
29. dub 2015

Mimodeložní tehotenství nemusí bolet vubec, mě nebolelo nic...

luciebx
autor
29. dub 2015

aha.. manzel tu plasi pac me strasne boli na leve strane a sviha to do podbrisku od vcera.. zda to neni mimodelozni.. na tt je moc brzy 😒 taak si pockam.

romantika
29. dub 2015

bolet nemusi, bolet muze i uplne normalni tehu. mimodelozni poznate podle spatne rostoucího hcg. Do max. 9tt tehu není nebezpecne. Proto když je na nej podezreni tak se ceka tak do 8tt pak se rozhoduje. V 9tem hrozi prasknuti a krvaceni do bricha. Mate důvod k mimotehu?

pajina33
29. dub 2015

A těhotenský test sis udělala?? mě to jeden den nepravidelně popichovalo a druhý den brutální bolesti a nakonec mi to prasklo...tak že za minutu 12☹ a vzali mi jeden vaječník..

elana
29. dub 2015

@luciebx mě nijak. Až když to prasklo, tak to bolelo, strašně, ale vlastně vůbec ne v břiše nebo v podbřišku, měla jsem spíš pocit, že mi někdo vráží do konečníku nějakou tyč. A stav se pořád zhoršoval, nakonec se přidala bolest až úplně nahoře pod hrudním košem (jak vylitá krev tlačila nahoru bránici). Tohle všechno byly už ale následky ruptury. Samotné GEU, kdy to jen rostlo mimo dělohu, nebolelo vůbec a bylo to úplně bez varování.

martinakl
29. dub 2015

@luciebx Tak to bych odhadla, ze mimodelozni nebude. Pokud by bylo tehotenstvi v tak ranem stadiu, ze se ani na testu neukaze, pak by embryo nebylo dost velke, aby to mohlo nejak bolet, pokud se uchytilo jinde nez v deloze.

luciebx
autor
29. dub 2015

@martinakl no ja si prave taky rikam a to se muzi snazim vysvetlit ze je to blbost.

luciebx
autor
29. dub 2015

@romantika jj podle dr by se u me mohlo jednat o mimodelozni alr ja si nic takovyho nepripoustim

romantika
30. dub 2015

@luciebx tak nebojte cekejte, ja mela takhle taky druhé, absolutne vse jako u mimo tehu, rostla sliznice, embryo nikde, hcg prakticky nerostlo a nekdy prelom 7/8tt prcek. Tolik prachu za tehu testy jsem vzivote neutratila. Otehotnila jsem v puli zari, ze je tam mimi jsem vedela nekdy v puli listopadu. Tak drzim palce at je to vse v poradku a je to takovy tajnustkar jak muj. Aspon se mi to tehu hodne zkratilo, hned pak byli ty testy a kde co a za chvili by na svete 🙂

texetka
30. dub 2015

@luciebx holka, co to čtu ? Držím palce ať to mimoděl. není

pajina33
30. dub 2015

Držím palce 🙂

lucisa
30. dub 2015

To je zvláštní, jak to má každý jinak.
Já měla pozitivní test, mohla jsem být pár dnů po vynechání MS, tzn. tak 5-6 tt, test pozitivní, o týden později najednou příšerná bolest, nemohla jsem ani chodit, ihned nemocnice, hcg nějaké bylo, na UZV nic. Kapákama mi ukočírovali bolest, druhý den mě pustili, že se uvidí, odpoledne opět šílená bolest, opět nemocnice, kapáky nezabraly, hcg nerostlo, tak na škrabku, po škrabce ustaly bolesti, ale hcg stále.
Takže druhý den laparka a vzali mi levý vejcovod, měla jsem tam skoro 3 cm embryo v obalu těsně před prasknutím.... 😔 😒

loafeer
30. dub 2015

Mně nesílil těhu test a měla jsem takové ostré bolesti v pravém podbřišku a do toho jsem pořád lehce špinila..Týden jsem pak ležela nemocnici k vyloučení mimoděložního. HCG šlo ale dolů, takže se nakonec nezjistilo, kde to bylo...
Jak píšou holky, nemusí bolet vůbec a k ruptuře dojde náhle,to jsou pak obrovské bolesti nebo předtím může být varovné pobolívání. Dr tě bude sledovat, brát kontrolné HCG a UZ, tohle žádný doktor nemůže podcenit a musí se to vyloučit....

zo_ja
1. kvě 2015

@lucisa Tys byla v nemocnici raně těhotná, velký bolesti, a oni nezjistili, že to je mimoděložní? 😒 😠

lucisa
1. kvě 2015

@zo_ja oni si to mysleli, ale neměli to nijak prokázané, protože na UZV nebylo nic přesně vidět, ale několika dr. se zdálo, že vidí nějaký útvar těsně na hranici dělohy, tak si nebyli jisti.
A protože stejný nález jsem měla u třetího těhu, které pak dopadlo dobře, tak se čekalo.
Já nejsem odborník, ani netuším, jak se pozná mimoděložní třeba na UZV. Bolesti ale byly šílené, dali mi do kapačky nějaký dryák, dost brutální, který (jak jsem se dozvěděla později), snižuje tlak a já ho mám i tak nízký, takže když jsem se po dvou hodinách chtěla zvednout na wecko, tak se se mnou vše zatočilo a nestát u mě sestra, tak jsem se složila na podlahu.
Takže mísa a upravili mi kapačku. Druhý den bylo po bolestech, ale hcg nerostlo, jak mělo, takže to čím dál víc ukazovalo buď na neprosperující těhu (jež nebylo v děloze ještě zřejmé) nebo spíše na mimoděložní. Stále mi brali krev na rozbor, odpolko mě teda propustili s tím, že se co dva dny musím ukázat na kontrolní krevní testy a uvidí se, jestli sama potratím, nějakým zázrakem se těhu rozjede a nebo to bude na nějaký zákrok. Jenže hned druhý den po propuštění začaly šílené bolesti opět a už mě z nemocnice nepustili.
Další kapačky na bolest, téměř co hodinu UZV a kontroly. Večer se rozhodlo, že půjdu ráno na škrabku, tak už jsem byla bez jídla.
Ráno škrabka (byl pátek) v celkové narkóze. Další krevní testy večer a v sobotu, hcg stále stejné, takže bylo jasné, že v děloze nic nebylo a je to někde jinde. Další hladovka a v neděli (takže vlastně po 2 dnech od škrabky, v prvním příspěvku jsem to spletla) jsem šla pod další narkózu a laparoskopicky mě operovali.

Prasklé to ještě nebylo, ale moc tomu nechybělo. A právě jsem slyšela, že hrozně to bolí po prasknutí, kdy vlastně žena začne vnitřně krvácet. Mě to neprasklo a přesto to bolelo jak čert, chodila jsem v předklonu.
Každá to má asi jinak, proto je to tak nebezpečné a není radno hrát si na hrdinku.

Taky mi můj gynekolog řekl, že kdybych znovu otěhotněla, tak nesmím čekat třeba až na 8-9 tt, jako u předchozích těhu, kdy jsem si teprve došla na prohlídku a vystavili průkaz, ale musím přijít hned a budu hned od začátku hlídaná, protože prý hrozí více stejná komplikace. A v jiných materiálech jsem se dočetla, že riziko recidivy není větší než u žen, které mimoděložní ještě neměly. Tak si pak vyber 🙂

adenka84
22. zář 2019

Me dva dny bricho pobolivalo. Posledni noc uz dost. Rano me pak vejcovod praskl, krvacela jsem masivne do bricha. Bolest ihned ukrutna. Uz jsem nemohla chodit. Omdlevala jsem pri posazeni jsem hned zkolabovala. Jela jsem hned akutne na sal. Operovali me z vitalni indikace. Ztratila jsem dost krve a musela jsem prijmout transfuzy. Takze za me ano mimodelozni muze hodne bolet.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru