Jak otočit miminko v bříšku?

alenkara
7. únor 2018

Ahoj holky, jsem čerstvě po 3. screeningu (31. týden), miminko je otočené koncem pánevním a doktor mě docela vystrašil. Řekl doslova: no, má tak týden ještě, ale připravujte se na císaře... :((

Řešila jste to některá? Jaké cviky pomáhají (zkouším kočičí hřbet a podkládat si pánev)? Prý je dobré dělat ve vodě opatrně stojky, nebo třeba akupunktura - máte tip na někoho v Praze?

Děkuju!

evee24
7. únor 2018

Přesne v tomhle tydnu byla taky nahoru. Taky strasili na císaře. Mno a mala se pak do 2 týdnů otočila sama. Přes noc aniž bych si toho nějak všimla byla obracene. Takže misto tam prdous ještě má. Šance je. Někde sem četla, že se otočili i před porodem. Nevím proc porad strasi.

tara0305
7. únor 2018

Ahoj, ja jsem ve 38. tydnu a taky koncem panevnim :/. Pry je dobre cvicit ty kocici hrbety, ale na predlokti tak, aby byla panev vys nez hrudnik. Da se i kleknout napriklad na sedacku a predlokti dat na zem, ale ja v tehle pozici dlouho nevydrzim. Potom podkladat panev, bud aktivne zvedat nahoru nebo si na chvili lehnout treba na naklonene zehlici prkno🙂 zase tak aby panev byla vys nez hrudnik. Zkousela jsem i lakat mimco na svetlo z baterky, ale chce to vedet kde ma oblicejovou stranu hlavy...potom prejizdet zeshora dolu a cekat 🙂. Cetla jsem, ze se da take poustet hudba do sluchatek a prikladat dolu a mimco by se melo chtit otocit za zvukem. Zkousim i moxovani, jsem take z Prahy, ale byla jsem u doktorky ve Slanem. Dostala jsem dve pelynkove "tycinky" a pritel mi kazdy den nahriva akupunkturni body na vnejsi hrane malicku u nohou :D...pry se to ma delat tyden a kdyz se neotoci, ma svuj duvod. Ja jsem bohuzel zacala s moxovanim az v tom 36. tydnu...to je docela pozde. Potom existuje moznost nechat si miminko pretocit zevnimi hmaty v porodnici, do toho jsem jit nechtela, ale je to samozrejme na kazdem. Kazdopadne muze se otocit klidne i v den porodu, takze nadeje umira posledni, drzim palce, A kdybys chtela kontakt na tu doktorku, dej vedet 🙂

luca16
7. únor 2018

Mě se otočila po teplé vaně (ne horké) - svaly se asi teplem uvolnily. Ale někdy můžete zkusit cokoliv a dítě se prostě neotočí... Držím palce, ať si to ještě do porodu rozmyslí🙂

patmouse
7. únor 2018

Ja mela stejny problem. Mala byla bud koncem panevnim,nebo sikmo a stridala to, ale hlavou se nedotocila. Tak jsem rodila cisarem.

zdenkaell
7. únor 2018

Od 24.tt byla KP. Dělala jsem pro kusy, cviky, kočičí hřbety, podkladani pánve, světlo, hudba, dokonce moxovani. Ale nic nepomohlo. Zůstala zadeckem.

martinkkaa86
7. únor 2018

Já jsem měla malého KP od 30.tt, doktor povídal, že má ještě čas se otočit, na kontrole ve 34.tt byl stále KP a to už doktor naděje nedával, zkoušela jsem všechno možné a nakonec jsem rodila plánovaným císařem, protože malý prostě zůstal zadečkem

maxannie
7. únor 2018

Mně se syn otočil v 31tt hlavou dolů a za měsíc byl otočenej příčně. Týden jsem cvičila ty doporučené cviky a ve 36tt byl už zase hlavou dolů a naštěstí tak je pořád, za 13 dní mám TP.

absintka19
7. únor 2018

Dite se otici samo kdyz bude chtit. Nekdy i par minut pred porodem 🙂 ja mela narotivanou ok a po 36 hodinach akutni cisar, zasekla se 🙂 a ziju. Cisar neni nic hrozneho ceho by ses mela bat.

aviho
7. únor 2018

Mně se malý otočil ve 34. týdnu hlavou dolů a už tak zůstal. Těšila jsem se na císaře, ale sešlo z něj.
Když si vybereš dobrou porodnici, dá se rodit i KP bez problému, ale ne všude

patmouse
7. únor 2018

Presne jak rika absintka,neni se ceho bat. Ja taky zkousela nejake cviky,o kterych se doktorka zminila,ale rozhodne jsem nesilela a nehrotila to a bylo mi v podstate fuk,jestli se mala nakonec otoci,nebo ne. Hlavne,aby se “dostala ven” v pohode a byly jsme obe zdrave. 😉 o to prece jde,nebo ne?
“Porod” jsem si i tak uzila,malou hned slysela plakat a videla ji a bylo to krasny. (Mela jsem samozrejme jen spinlni anestezii) Jo,24 h na JIP byl vopruz,ale nosili mi malou kazde tri hodinky a pak uz bylo vse “sluncem zalite”. Vse se krasne hojilo,kojeni slo ok, Cisar byl v pondeli a v patek nas propustili. 👍

martiniquest
7. únor 2018

Muj syn se mezi 30.a 39.tydnem otocil 3x. Nakonec ve 39tt a zustal hlavou dolu. Vubec se tim nenechej znervoznit. Uklidni se a s miminkem si v klidu promluv. Muzes mu pomoci svicenim baterkou pres bricho. Ja to delala a dvakrat to zabralo.

clementina
7. únor 2018

Času na otočení má spoustu, jinak KP se dá v jistých případech rodit i přirozeně. Já KP rodila sekcí a žádná hrůza to nebyla, vážně. Analgetika jsem po 40 hodinách od porodu už vůbec nepotřebovala a týden po sekci jela tramvají nakoupit🙂)))

wendis
7. únor 2018

Na otoceni ma ještě čas,ja byla ve 36 tt a byl koncem panevnim, řekl mi, že maly rozhodl za nas a bude cs ale o týden pozdeji byl hlavou dolu a porád i když nechápu jak to zvlada se otací ted citím že je otočeny na přic ale zase skonci hlavou dolu,otočit se muže hlavou dolu i v den porodu,takže se nenech strašit,nevím proč pořád straší maminky,ja uz to neřeším,uvidím v den porodu jak na tom bude,mam za týden přesně termín.

ssandy
7. únor 2018

Urcite se nestresuj, casu je spousta.Kdyby nic nepokmohlo, muzou ho zkusit otocit doktori zevnimi hmaty a kdyztak i KP se da porodit, cisar neni povinnej preci.

ustohalka
8. únor 2018

Mě se malý otočil KP ve 38.tydnu, a ve 39.se otočil zase zpátky, a už zůstal až do porodu ve 40.tydnu. Byla jsem z toho hodně špatná, císařem jsem nechtěla, cvicila jsem a asi to pomohlo.

alenkara
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
alenkara
autor
8. únor 2018

@tara0305 Jestli můžeš, určitě pošli. Děkuju! 🙂

alenkara
autor
8. únor 2018

@patmouse Díky za podporu 🙂!!

marki00
8. únor 2018

Otočit se může, času dost. Mně malý zůstával většinou v poloze příčné, jednou byl hlavou dole a pak už nikdy, vždy byl příčné, jen měnil stranu, na které měl hlavu. Takto měnil strany až do porodu (39.tyden). V den plánovaného CS se mírně otočil hlavou směrem dole. Měla jsem hodně plodové vody, tak měl dost místa. A násilím bych polohu miminka neměnila, nemůžeš vědět, jestli ta jeho poloha není třeba kvůli krátké šňůře, zamotané atd.

tara0305
8. únor 2018

Je to doktorka Stehlikova, tel c. 724459590 a neboj, jeste mas vazne cas, spouste holkam se jeste otoci🙂

rorak
21. únor 2018

U nas podobne, 38 tt konec panevni, byla jsem odeslana do rizikove poradny- tam poloha sikma, den pred terminem cisare poloha pricna a v den planovaneho porodu hlavickou- takze huraaa- tesila jsem se na prirozeny porod- cisar odlozen, dalsi den opet sikma poloha- ty nervy a strach z omotani pupecniku byly strasne. Pokud bych se rozhodla rodit prirozene, tak pry jen pod kontrolou UZ- kdyby se mala jeste pred vstupem rozhodla otocit....sla jsem dobrovolne na cisare, nebudu preci ohrozovat zdrave dite hypoxii a jinymi komplikacemi, jen proto, ze prirozene je to nej pro dite i matku. Myslim, ze maminky jsou zbytecne masirovany alternativami s cilem PP za kazdou cenu.....ale neni zdravi ditete to nej? Nekdy je proste cisar nutny a neni to nic neprirozeneho- je jina doba, porodni baby, duly atd.jsou fajn, ale diky.....hypoxie plodu poznamena zivot nejen mimca, ale cele rodiny a ten zivot s vami zadna fanaticka do prirozenych porodu uz zit nebude....ale rozhodnuti je na kazde z nas

petule_mizzbee
22. únor 2018

Kde se dá slyšet srdíčko v závislosti na poloze miminka? Je to tak, že pokud je hlavičkou nahoru, tak nad pupíkem a když je hlavou dole, tak pod pupíkem?

terkakerka
22. únor 2018

Ve 37tt mi ho šikovnej doktor v Motole otočil hlavičkou dolu a už tak naštěstí zustal. Já mu skoro líbala ruce a k tomu se tam z toho rozbrečela. Ve 32tt mi dr. na gyndě říkal, že je to macek a sám už se neotočí. Tak jsem taky byla dost vynervovaná a ono ejhle. Zajímalo by mě, jak to dopadlo u zakladatelky? 🙂

sabousek7
17. dub 2018

@tara0305 ahoj mohla bys mi poslat kontakt na tu doktorku? Dekuji.

sabousek7
17. dub 2018

@tara0305 aha tak on uz tu kontakt je. Tak diky. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru