Jedno z dvojčátek mi umřelo, 28. týden těhotenství
Hledam emocionalni podporu ... na ultrazvuku 28+4 my zjistili ze mi jedno z dvojcat umrelo... jsem v nemocnici a musim tu zustat do porodu holcicky (kloucek umrel). Porodim ho i s holcickou spolecne... nemam potuchy ale nejspis cisarem... kloucek je polozeny ve vychodu... muze mi nekdo rict uspesne pripady porodu i jednoho ditete... kdy rodili hodne brzo (budou se me snazit udrzet do 32 tydnu) a kolik melo miminko vahu a prezilo bez problemu... moje mala mela predevcirem 1100 gr. a zitra budu delat dalsi ultrazvuk....
Pokiaľ viem, tak pokiaľ sa stane, že jedno z dvojčat v priebehu tehotenstva umrie, tak ho nechávajú s tým živým tak dlho, ako to len ide. Napríklad keď jedno odumrie v skoršej fázi tehotenstva - v 13.tom, 16.tom, 20.tom týždni - v prípade vyvolania pôrodu by predsa nemalo šancu na prežitie ani to druhé. V tom prípade to mŕtve dieťatko ostáva vo svojim živým súrodencom v tele matky celé týždne - a druhé dieťatko sa i tak narodí v poriadku.
Je to hrozne smutné, a je mi to veľmi ľúto. V každom prípade by som dôverovala doktorom, ktorí majú najviac informácií o Vašom zdravotnom stave, v prípade pochybností by som situáciu konzultovala na inom pracovisku. Určite to všetko dobre dopadne.
Držím palce.
@verahronova Je mi moc líto, co prožíváte. Držím palce, aby holčička byla v pořádku. Já jsem rodila dvojčata 25+2, 760g a 650g. Brzy jim budou 4 roky a jsou oba úplně v pořádku, i když ten začátek nebyl jednoduchý. Hodně štěstí!
Ahoj. Jestli Ti můžu poradit, soustřeď se na malou, chce to klid. Hlavně nic nehledej na internetu, aby ses více nenervovala. Je to smutné, hodně těžké, ale teď jde o tu malou. Snaž se být klidná a třeba si s ní povídat, aby vnímala, že jsi ráda, že ji máš. Aby jí bylo u Tebe dobře. Jsi pod dohledem lékařů, nechej to na nich. Pro dcerku můžeš hodně udělat. Se stresem a strachem jí bude hůř.
Čekala jsem taky dvojčátka. Zjistili jsme jeden problém, hrozilo nám, že jedno miminko zemře. Doktorka mi poradila, abych si na internetu nic nevyhledávala, že tam většinou ty maminky jen postraší. Soustředila jsem se na děti, úplně jsem se uklidnila a věřila, že jim bude u nás dobře. Povedlo se nám to.
Držím Ti palce a hlavně dcerušce, abyste to vybojovaly. Snaž se být šťastná, že ona u Tebe zůstala. Vím, že to není lehké a zažíváš ztrátu. Buď silná.
@tehulka1167 fakt se vzpamatujte, každý clovek,ktereho něco trapi potřebuje hlavne psychickou podporu, stres vse zhorsuje...sama jsem si prosla ledascim a nejdulezitejsi je nestresovat se. ve skole by to mělo byt jako první co vas nauci!!!
ma svagrova porodila chlapecka v 31.tt ale mel jen 750g, dnes ma 5 mesicu a je to zdravy cipera! Drzte se a myslete na holcicku.
Vím, že to jsou novinky a sama tento portál nemam moc ráda,ale přečtěte si to ... to že jedno miminko zemře v děloze neznamená, že to druhé je automaticky ohroženo na životě...
tuším,že i tady na koníku je maminka co tohle prožila ale na nick si už bohužel nevzpomenu
zakladatelce přeji hodně sil a miminku hodně štěstíčka a zdravíčka
http://www.novinky.cz/domaci/336972-sedm-pacien...
@verahronova Po 28.tt a hmotnost přes kilo jsou vyhlídky poměrne dobré. Holcicky jsou odolnejsi, dobře to dopadne. Drzim palce!
@verahronova ahoj je mi moc líto co tě potkalo, budu Ti držet palce. Ráda tě povzbudím s tím, že tato doba je tak vyspělá, že dokáží lékaři zachránit i miminko, které se narodí s váhou 600g, je to sice velký boj, ale nesmíš ho vzdát 🙂 Lékaři jistě ví, co dělají, nenech se tady od maminek polekat. S dcerkou to určitě zvládnete a svoje si vybojujete. Hlavně zkuste být v pohodě. Tady na MK je maminka, které porodila taky dvojčátka s váhou myslím 600g-800g (nejsem si jistá uplně) a má doma zdravou holčičku, chlapeček to boužel nezvládl, dohlíží ted na sestřičku. Moc Vám držím palce, buďte statečná a silná 🙂
@verahronova manželka kolegy to měla podobné jako vy... A holčička je zdravá 🙂 lékaři to zvládnou, vědí co dělají. Mi zachránili dceru (narozena 25+6, 755g). Zatím vypadá že je vše v pořádku. Hlavně to chce myslet pozitivně, mluvit na miminko. Ono vás slyší a vy se tím taky uklidnite 🙂 stres není dobrý, může vyvolat porod... Musela jsem se tady držet v klidu 5 týdnů, abych ji donesla aspoň tam kam se nám to povedlo... Dobře to dopadne ;)
@tehulka1167 čemu nerozumite na první větě od zakladatelky "hledám emocionální podporu", ze prispechate s takovým příspěvkem?? Že by zašla za lékařem, ze paní z MK by vyvolávala porod? Velmi rozumné ji sem toto psát.
@verahronova moc vám držím palce, je to těžké, ale také bych radila nechte radši internet internetem, dočtete se samé katastrofy, viz. chytré rady zde bez podrobných info a vzdělání, vůbec nikdo na netu vás případ nezná a věřte, ze to dobře dopadne, snažte se být v klidu, vím, těžko se to dodrží... mě dr říkal, ze sanci mají děti již od 750g, moc držím palce, je mi líto, ze se takové věci dějí, ale věřte v dobrý konec.
Moja holka sa narodila 29+0 s váhou 1190g, takmer celé tehotenstvo som krvácala a pri cisárovi zistili, že stará krv bola aj v plodovej vode... Okrem toho holka pri porode nemala kyslík, takže ju museli resuscituovať. Lekári nás pripravovali na to, že bude mať poškodený mozog. Teraz má 7 mesiacov a je strašne šikovná, na svoj korigovaný vek zvláda všetko, čo má. Cvičíme Vojtovku, chodíme viac po vyšetreniach, ale malá je zatiaľ v poriadku. Moc vám držím palce, nestrácajte nádej, dievčatko určite bojuje, len jej musíte veriť!
PS: Pri pobyte na JIP po narodení dcéry sme videli aj menšie deti pod 1kg, ktoré prežili.
@verahronova Doporučuji stránky nedoklubko.cz, najdete tam mnoho a mnoho hodně predcasne narozenych dětiček. Verte doktorům, vedi, co dělají. Pokud byste mela pochybnosti, není problém konzultovat postup jiné porodnici..
@tehulka1167 Maminka je v péči lékařů, zdravotnictví je na vysoké úrovni. Myslíte, že lékaři nevědí, co dělají? Nebo proč maminku ještě stresujete? Myslíte, že lékaři nevědí to, co Vy píšete? Mamince přeju hodně psychických sil a zdravou holčičku.
@verahronova Slyšela jsem často říkat, že plod ženského pohlaví je otužilejší (pokud to tak lze říct), než mužského. A opravdu, z dvojčátek se zdá i podle diskuse výše častěji přežijí holky. Já se na rodila s vrozenou vývojovou vadou srostlý jícen a hned po porodu jsem byla operovaná, dnes jsem naprosto v pořádku. Držím Vám palce, věřte v této chvíli lékařům a Vaší intuici, přeju Vaší malé hodně sil, ale možná je ani nepotřebuje a žije si relativně v pohodě. Držím palce.
Dekuji za podporu a prispevky... Vim ze jsem pod dobrou kontrolou a taky ze u dvojvajecnych dvojcat je riziko infekce a problemu mensi... porad me kontroluji, kdyby musela ven tam by sla hned... ale protoze je v poradku, tak se ji snazi nechat pribrat a mela jsem kontokoidy (nebo jak se pise)... aby se vyvinuly plice rychleji a podporilo se rust miminka. Ziji v Portugalsku a porodnice je tu v tomto meste povestna jako jedna z nejlepsich v portugalsku. Jsou tu vsichni mili. Nechteji me pustit samozrejme domu aby pri jakekoliv zmene porodili holcickou emergency cisarem...
@tehulka1167 Je to netaktní, protože maminka jasně napsala, že hledá emocionální podporu. Nepsala, že by chtěla slyšet rizika takového těhotenství. Je v péči lékařů, myslíš, že jsi opravdu něčemu pomohla tím, co jsi napsala? Lékaři tato rizika podle Tebe neznají? Čemu jsi svým příspěvkem pomohla? Neunáhlila ses? Maminka je v těžké situaci a Tvůj příspěvek jí k ničemu nepomohl.
Jeste jsem se chtela zeptat.... kdo vi... chlapecek byl hlavickou dolu, bliz v kanalu porodnim, nejspis bude potreba cisar... cetka jsem pripady kdy se dalo porodit i normalne s mrtvym miminkem... v tomto pripade nevim a taky nevim, zda jsem schopna psychicky abych porodila mrtve miminko... pak jsou takove ty otazky... pohbrit miminko ci nechat nemocnici se o telicko postarat... zda delat fotku miminka pro pozdejsi az budu schopna ho videt... pritel vzdy chtel byt u porodu, ale ted si myslim, ze se situace zmenila...
@verahronova Na toto ti nejlíp odpoví lékaři, myslím že bylo možná vhodný poradit se s psychologem co dál. Co se týče fotky vím jenom že rodiče jsou pak rádi že mají alespoň nějakou památku ale je to čistě vaše rozhodnutí, stejně tak jestli pohřbít nebo nechat to na nemocnici. Navíc nežiješ v čechách, nevím jaký jsou v Portugalsku podmínky, zvyklosti...A manžela do ničeho nenuť, je to blbý ale když nebude chtít jít budeš to muset zvládnout sama nebo popros kamarádku, maminku, někoho komu věříš aby byl s tebou.
@verahronova já měla císaře i jsem rodila normálně (jedno dítě, samozřejmě jiná situace), a císař byl relativně v pohodě, i porod byl v pohodě, vždy to, že jsem viděla miminko, převážilo zcela všechny nepříjemnosti. Přítele bych u porodu chtěla i tak, jestli víš, že Ti bude oporou (záleží na Vašem vztahu a povahách). Ale někde u císaře "chlapi" být nemohou, asi skoro nikde si myslím (nevím jak v zahraničí).
@lucka662006 Tak u nás u císaře s epidurálem být chlap může skoro kdekoliv, v momentě kdy se situace změní a maminka je uvedená do celkový anestezie ženou tatínka ze sálu. Ale jak je to v Portugalsku..

Jo tímhle chováním pani opravdu pomůžete...
@verahronova moc držím palce ať vše dobře dopadne!!!