Koho ještě potrápila kvasinková infekce během těhu?

partyzanka91
13. pro 2015

ahoj, včera jsem se tu dotazovala na intimní vyrážku. Dnes v noci svědila už fakt hodně takže jsem si zašla do ambulance k Apolináři )tam sem registrovaná) a zjistilo se že jde o počínající kvasinkovou infekci. Dostala jsem mastičku - tou mám mazat 3 x za den + globule na zavádění během noci. Mastičku jsem nanesla už 2X a na chvíli to uleví, pak to zase svědí, ale léčim se teprve ode dneška. Snad se na noc zadaří s tou globulí. Prý nejde o nic vážného a vtěhu bývá tato infekce častější ale bazén v nemž sem byla není vhodný a prý to mohl být spouštěč. No tak mudra říkala že by to mělo přejít ale pokkud by to svědilo dál mám pak jít k obvodnímu gyn., pokud se to bude lepšít tak až na běžnou kontrolu. Má ještě někdo podobnou zkušenost? Za jak dlouho vám problémy odezněly? U mě to snad bude rychlé dle slov doktorky se jedná opravdu o počátek

lamia
13. pro 2015

No me v třetím teh.trápily kvasinky hodně, vždycky se to vleklo, opakovalo a krémy me hrozně drazdily. Bylo to pokaždé minimálně na tyden, pak už jsem na gyndu ani nechodila, nebylo to moc k nicemu. Dobře mi pripadaly borax globule. Jinak ted jakmile pocituju jakýkoliv diskomfort v intimní oblasti, mazu se večer tea tree olejem, koncentrovanym, ale do rozjete mykozy bych mela strach,ze chcipnu,pálí to i tak malicko, když něco začíná,ale nikdy se mi to nerozjelo, což mi připadá super,po útrapách minule.

mandala
13. pro 2015

Já cítila úlevu až tak od třetího dne. 😉

partyzanka91
autor
13. pro 2015

@lamia: a myslíš že jak zavedeš tu globuly tak pak už musíš vyloženě ležet )proto na noc) a nebo se může třeba ještě sedět, chodit apod. Já ležela po zavedení pět minut ale bývám zvyklá před spaním ještě dělat nějaké věci co nestihnu jak je Míša vzhůru. dneska zrovna usnula brzo jindy touhle dobou ještě bejvá vzhůru

lamia
13. pro 2015

@partyzanka91 Jo,je lepší zavést az když se jde úplně spát,jak se to rozpouští ma tendenci vyklouzavat.

malenka3
13. pro 2015

Buď úplně v klidu, kvasinková infekce v těhu není nic neobvyklého. Globule radši zaváděj fakt těsně před spaním, ať toho co nejvíc zůstane v tobě a nevyteče. Tak 3 dny to bude chtít, než poznáš úlevu, dober to ale tak, jak máš. Pokud mlsáš hodně sladký, doporučuju omezit, pro organismus je to hojná půda pro kvasinky, když máš moc cukru v těle.
Jinak mně doporučila doktorka po vyléčení ještě přípravek Lactofeel, pomáhá udržet správnou poševní mikroflóru a už mi i jednou pomohl, když sem cítila, že mám zase počínající kvasinkovou infekcí.

pety91
14. pro 2015

Přesně tak, kvasinky jsou zcela bežné v těhu, mě trápily opakovaně. Nejlíp mi zabíraly právě ty tetraborické globule. 😉

obyvatelka
14. pro 2015

Holky, a nevite, jestli by kvasinky mohly branit v otehotneni? nebo se da otehotnet i pres opakovane kvasinkove zanety?

partyzanka91
autor
14. pro 2015

@malenka3: díky za odpověď. Zavedla jsem si jí na spaní a vzala si intimku, nic moc na ní nebylo. Ráno do záchoda najednou odtekl takový crk vody (vstávala jsem v 7) a potom okolo 12 další a to jsem byla najednou mokrá, čekala jsem výtoky jen během noci. Tak jsem raději volala na gyndu jestli může ta globule odtýkat i 5 hodin potom co už jsem na nohou a prý ano, můžu čekat výtoky i přes den. Ale pak už do večera nic nebylo. Co se týče zlepšení tak dneska už to tolik nesvědí během dne, ale na druhou stranu když si přes to přejedu prstem tak tam štípe neskutečně.
A co se týče sladkého tak ano, bohužel zrovna teď v prosinci mlsám víc jak jindy. Dostali jsme totiž nadílku k Mikuláši, pak nám přišla krabice plná dárků k Vánocům od příbuzných z Frýdlantu - a mimo jiné tam byla i spousta sladkého a zrovna toho co mám nejradši - kočičí jazýčky, miničokoládky Milka, medvídci Haribo, navíc 17. mám narozky a to bývám zavalená ještě bonboniérami. TAkže prosinec bývá na sladké opravdu hektický (a to letos poprvé nepeču cukroví - jen jsme koupili za 100 kč malou krabici už hotového stačí tak akorád přes Štědrý den a Boží hod - jindy jsme ho jednli až do února). A druhá věc proč si ho tak vychutnávám je ta že v lednu budu mít test na cukrovku a tak si říkám kdyby náhodou nedopad tak ať se ještě honem namlsám - jinak budu mít utrum až do dubna. No nic tak to omezím jen na pár čokoládek denně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru