icon

Krvácení dásní při čištění zubů ve 22tt, máte zkušenost?

ludul
19. bře 2015

Holky, končím 22 tt a posledních pár dní při čištění zubů krvácí dásně, nyní večer celkem hodně - více krve, než pasty...zuby ani dásně mě nebolí, k zubařce jsem objednaná v druhé půlce dubna. Máte s tím zkušenost, popř. jak krvácení zastavit? Mám jít k zubařce na plánovanou prohlídku nebo dříve?

Strana
z2
atenka46
11. kvě 2015

Je to vcelku normalni v tehotenstvi... Hlavne neprestavat čistit 🙂

ema_s
11. kvě 2015
Uživatel ema_s je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ema_s.

Mně to dásně v těhotenství taky tak začaly dělat, žeprý je to normální, ale shodou okolností jsem byla u zubařky, která mi doporučila používat mezizubní kartáčky. Po cca týdnu čištění to přestalo 🙂

suzina08
30. zář 2015

V těhotenství mi taky krvácely dásně, bylo to z toho důvodu, že mi dělalo víc papil (říkala zubařka 😀 ) a při čištění jsem si je podráždila a tekla mi z nich krev. Tyhle občasné problémy přetrvávají ale i po porodu. Zubařka říká, že to paradentóza není, ale přesto jsem pátrala na internetu, jak paradentózu poznám a narazila jsem na tenhle článek, ve kterém aspoň píšou, co očekávat od vyšetření https://www.nazuby.cz/krvaceni-dasni-gingivitida. Takže si tohle vyšetření nechám udělat a pak uvidím. Každopádně používám Lacalut pastu a čistím sonickým zubním kartáčkem. Ty jsou totiž prý lepší, co se týká péče o dásně. 🙂

jabluncanka
30. zář 2015

@suzina08 Elektrické zubní kartáčky jsou naprosto nevhodné,jedno jestli sonické nebo ne... absolutně nejlepší jsou zubní pasty a ústní vody od české firmy Herbadent, www.herbadent.cz. Jsou tam velmi měkké kartáčky. Mám vyzkoušeno. Běžné "chemické" pasty nefungovaly,tyhle bylinkové ano...

Strana
z2