Mykóza v 10tt. Vaginální tablety, máte zkušenost?

klara015
3. dub 2017

Ahoj holky jsem 9tt+5 a uz po treti za tehu mam mykozu. Ne ze bych na ne driv netrpela, ale ted v tehu mi ta lecba prijde delsi a taky se bojim co miminko).
A co ty tyto vaginalni tablety, mate zkusenosti?
doporuceny v nemocnici - Globulus cum natrio tetraborico lecba na 10 dni (nic moc mi nezabiraly)
a ted mi v lekarne doporucila lekarnice toto: Gynimun intim protect 10 vag. kapslí (zatim taky nic moc,ale jsem teprv u 4 tablety dnes)
Co myslite vase nazory??
Dietu vim ze bych mela drzet, ale to prosim neeee. Mam 42kg a jsem rada 🙂))
A sladke mi ted v tehu nechutna, takze ze sladkeho to nemam :(

petula63
3. dub 2017

Mi doktor doporučil jenom probiotika. Koupila jsem si Ovocan kde je 5 čípku na zavádění a 10 tabletek aby se ti udělala i mikroflora i ve střevech. Můžou se i v těhotenství, jinak co jsem se dočetla na internetu tak na to trpí každá druhá v těhotenství, tak kdo ví.

klara015
autor
3. dub 2017

@petula63 dekuji, no ja trpela hodne i pred tehu takze u me zadna novinka 🙂 Jen se ted bojim aby to nejak nevadilo mimcu :(

monaluza
3. dub 2017

Za me fungoval jedine Rosalgin.

sirka1
3. dub 2017

Já na kvasinky jeden čas trpěla šíleně. Vůbec nevím z čeho. Takže jsem si dělala výplachy s Rosalginem. Od té doby mám klid, už se mi nevrací a to ani v těhotenství. Ale netuším, jestli se to v těhotenství může, pozeptala bych se v lékárně.

listopadka1
3. dub 2017

já na ně trpím taky i netěhotná, v těhotenství jsem je měla nonstop. Vždycky mi na to zabíral canesten, v těhotenství byl ale slabej, tak mi doktor předepsal pimafucin a ten zabral bezvadně, ale i tak jsem si ho musela matlat každej den. Po porodu to přešlo, devět měsíců jsem měla klid a teď jsem brala antibiotika, tak matlám zas 🙂

olicka1
3. dub 2017

Ahoj,mně hodně pomohla Vincentka,dle doporučeného dávkování,tedy netěhotná žena kolem 3 lahví Vincentek za týden,když příznaky odezněly tak méně.Když cítím,že na mě mykoza zase leze, dám si opět dle potřeby. Ráno ještě piju na lačno Solanku-2 lžičky.Zkuste to a napište mně, za to pomohlo Vám.

masajka87
3. dub 2017

@olicka1 jako že má pít vincentku má mykozu vagíny? To fakt pomáhá? Já jen jestli jsem to pochopila správně.

olicka1
3. dub 2017

ano, pitím Vincentky se mi zmírnily příznaky vaginální mykozy- tedy svědění a výtok o 90 možná 95 procent.

elveren
3. dub 2017

@klara015 Na mykózy trpím také... V těhotenství jsem měla cca 4x Macmiror globule - jinak to prostě nešlo... I když jsem se myla ráno, po příchodu z práce, večer, při zvýšené námaze,... I když jsem si i několikrát denně měnila i kalhotky (o vložkách nemluvím...) Pořád se vracely. Vyzkoušela jsem i výše zmíněné a prostě nic...

Než jsem otěhotněla, měla jsem je také často, ale dost se mi zmírnily po tom, co jsem vysadila mléčné výrobky (zjistila jsem intoleranci na laktózu) a začala používat menstruační kalíšek.

puresin
3. dub 2017

@klara015 Uz jsem to v nektere diskuzi psala, ale ja na mykozy trpela silene a pomohly mi dve banalni veci: sprchovat se na intim. mistech chladnou vodou a susit je pak zvlast (ja to delam toalet. papirem, hlavne ne stejnym rucnikem jako zbytek tela). A mykozy zmizely, misto kazdy mesic jsem je nemela uz roky. Treba to pomuze. 🙂

kristynatita
4. dub 2017

Ja mela kvasinky tak silny, ze nepomahalo vubec nic ;(

fandysek_1
6. dub 2017

Ahoj,

mě to taky potrápilo. Doktor mi poradil jíst lacotbacily a mazat clotrimazol + vaginální tablety.

kristynatita
6. dub 2017

@fandysek_1 clotrimazol se v tehu ma omezene... viz pribal.letak

kristynatita
6. dub 2017

Nejbezpecnejsi i v tehu i pri kojeni jsou Boraxove globule. Mne vsak prilis nepomahaly :( vyzkousejte je ale

muhehehe
6. dub 2017

Měla jsem to samé. Ale neléčit to, to taky není pro mimčo výhledově nic extra. Já první zkoušela na doporučení gynekoložky Rosalgin- efekt nula... jak kdybych nepoužívala nic. Pak mi doktorka napsala Macmiror - přechodně zlepšení, po dobrání nanovo... pomohl až Klion (už nevím jestli se to píše s "C" nebo "K"), což je podle všeho trochu sajrajt... ale mám pokoj. Akorát s tím Klionem jsme čekali až budu v druhém trimestru, v prvním by se prý dávat neměl. Co se týče rizikovosti, tak doktorka se vyjádřila v tom smyslu, že vlastně žádné léky nejsou pro těhotenství nějak super, na druhou stranu neléčený problém může mít pak následky horší; takže se prostě volí menší zlo... od kvasinek a bakterií mám od dobrání Klionu dávno pokoj, mimčo i vše okolo v pořádku. Zmíněný Clotrimazol tuším moje doktorka uváděla, že by se neměl, ale nevím, jestli neměla na mysli jen ten první trimestr.

bruckner
6. dub 2017

Já vyzkoušela snad úplně všechno, doktorka už ze mě byla nešťastná a nezabralo nic. Před těhotenstvím jsem měla záněty každý druhý měsíc a v těhotenství pořád!!!! To byla hrůza, už jsem nevěděla jak se toho zbavit a bála se o mimi, ale prý to miminko neohrožuje, až snad při porodu, ale to by ti měl vše říct gynekologa. Ale bacha! Od porodu nevím co to mykóza nebo cokoliv podobného je! To je snad to jediné pozitivní na porodu (teda kromě miminka samozřejmě 😁)

kristynatita
7. dub 2017

Jo, hodne se mi mykoza zlepsila vysazenim cukru, lepku a nasazenim Wobenzymu. Ten je skvelej. Myslim, ze se muze i v tehu.

zlobitko
12. dub 2017

Ahoj holky, poslední dobou mám krom "normálního těhotenského" výtoku na toaletním papíru po utření takové malé jakoby hrudky, na kalhotkách nic, možná tak trošku hustší výtok, ale ten je podle dr. normální. Nic mě nesvědí, nepálí, jen po sexu jsem měla pálení, ale to jsme přičítali tomu, že v těhotenství nemám na sex moc chut. Myslíte, že by to mohly být kvasinky? Na kontrolu mám jíž až 27.4., tak nevím, jestli plašit už ted a jít tam dřív.

masajka87
12. dub 2017

@zlobitko jo, já bych řekla že to kvasinky budou. Já ty kousky měla zelený a taky to byly. Zabraly globulus cum natrium tetraboricum.

zlobitko
12. dub 2017

@masajka87 já právě nevím, je to bělavé, už jsem to říkala na gyndě asi 3x, že výtok a tam mi řekli, že je to v těhotenství normální, že dokud to nesvědí a tak, tak je to v pořádku, ale ty hrudky už mi připadají divné

zlobitko
12. dub 2017

@masajka87 dokonce i na všech kontrolách mi říká, že je vše v pořádku, ale je pravda, že ty hrudky jsou malé, max. jak špendlíková hlavička

masajka87
12. dub 2017

@zlobitko ja tě chápu. Výtok jsem měla taky bílej a hojnej a pak byly ty bílý hrudky který přešly v zelený. Psala jsem mému dr SMS jestli na to můžu ty golbule že jdu až po Velikonocích na kontrolu a odepsal že muzu. A pomohlo to. Ono to neublíží. Ale záleží na tobě. V lékárně je mají většinou na objednání, musí se vyrábět a má to jen dr.max

masajka87
12. dub 2017

@zlobitko a to pálení taky není úplně v pořádku a dle mě to patří k tomu.

zlobitko
12. dub 2017

@masajka87 díky za tip, já tam budu zítra volat, jestli si mám něco koupit anebo jestli mám přijít, jen doufám, že to neublíží prckovi, to je asi tak jediné, co mě trápí

masajka87
12. dub 2017

@zlobitko mykóza a ani ty globule neublíží. Jen je to zánět a mělo by se to léčit. Jsme stejný týden a nic mi už není.tak držím palce a pak dej vědět.

eliska_mot
12. dub 2017

Neměla jsem to tak hrozné, pomáhá mi hned při příznacích namazat Canestenem, dovnitř jen malinko a na kraj, za dva dny jsem měla pokoj. Méně cukru a když to jde, tak větrat. Bavlněné prádlo, volné kalhoty, nejlépe sukně. Jinak v lékárně mi řekli, že můžu Clotrimazol i bobule.

zlobitko
12. dub 2017

@eliska_mot ten canesten mi radila sestřička posledně v poradně, ale problém bude asi ten, že dneska jsem zjistila, že se mi to všechno drží vevnitř a vytíkají opravdu jen pidi kousky a já si myslím, že ta mastička by mi právě na ten vnitřek moc nepomohla, tak si říkám, radši jít jednou k doktorovi zbytečně než něco podcenit

eliska_mot
12. dub 2017

@zlobitko To s tebou souhlasím. Kdyby to mně za dva tři dny nepřešlo, tak také letím k doktorce. Měla jsem to také uvnitř, ale jak se mi zmírnily příznaky venku, odeznělo i to uvnitř.
Zatím snad dobrý. Nosím volné kalhoty a snažím se se nepařit. Při sedavém zaměstnání nic moc.

luska__
12. dub 2017

začala bych laktobacilama ve velký dávce a při sexu měla kondom.
navíc by partner měl jít na stěry, zpravidla je to od chlapu. ti nemají příznaky a my trpíme..
jo a kup mýdlo s nižším ph https://www.kolonial.cz/intimni-hygiena/intima-...

zlobitko
12. dub 2017

@eliska_mot no ani mi nemluv, taky mám sedavé zaměstnání, nosím jen bavlněné spodní prádlo, snažím se hodně i sukně, ale v tomhle počasí to ještě moc nejde ☹ já právě vůbec netuším, jak dlouho to mám, sem tam sem si těch "ďubek" na toaleťáku všimla, ale tím, jak byly prťavoučké, tak jsem to neřešila, protože mi sestřička říkala, že ať se neleknu, když mi ten výtok zhoustne, až dneska toho ze mě vyteklo dost po dlouhém sezení a prudkém vstání a docvaklko mi, že i po sexu se toho vypláchlo dost, tak sem si dala dvě a dvě dohromady a celé odpoledne si nadávám, že mi to nedocvaklo dřív, protože podle mě už to tak přes měsíc mám ☹ ale říkám, kontroly v pořádku, nic mě nesvědí, tak sem z toho na prášky 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru