Nízká hladina hCG a vyšší riziko poruchy chromozomu T 13

lexikorka
18. črc 2016

Ahoj,
chci se zeptat, jak vysoká je pravděpodobnost, že nízká hladina těhotenského hormonu a rizika poruchy T 13, jsou jen shoda náhod?
Jsme s manželem přesvědčeni jít na potrat v případě, že by miminko poruchu mělo (stejně by nebylo schopné života víc jak pár dní), ale zároveň to nechci vzdávat předem. Čeká mě další odběr krve, genetické vyšetření a v případě špatných výsledků plodovka...
Zajímá mě, zda si tímto někdo prošel a zda to mělo šťastný konec...?

musichetta
19. črc 2016

Ahoj, doufám, že Ti to dobře dopadne... Zatím určitě opravdu není důvod vzdávat se nadějí, i kdyby se riziko potvrdilo, protože tyhle těhotenské diagnostické metody nikdy nejsou 100% spolehlivé - občas se stane, že se zjistí nějaké postižení nebo porucha, ale dítě se pak ve skutečnosti narodí zdravé. Blbý je, že doktoři často přesvědčují těhotnou ženu k potratu, když se ukáže nějaké riziko, a tomu potom můžou tímhle způsobem padnout za oběť i zdravé děti.
Vím, že to musí být hrozně těžké, ale připadá mi lepší přivést postižené dítě na svět než ho zabít potratem, i kdyby mělo opravdu žít jenom pár dní, zaslouží si tu šanci. Už narozeného postiženého člověka bychom přece taky nezabili, a lidská podstata je stejná před narozením jako po něm.
Kdybys potřebovala nějakou radu nebo pomoc, můžeš kontaktovat linku pomoci Aqua Vitae (http://linkapomoci.cz/), která se zabývá pomocí těhotným ženám, které se dostanou do nějaké těžké situace, určitě by Ti tam rádi pomohli 🙂
Každopádně Ti přeju, aby se riziko nepotvrdilo a aby se Ti narodilo zdravé miminko 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru